Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מנהיגה של חודש ביונדאי סטיישן ושנתיים ב אוקטביה 1.6 2010:

תא הנוסעים של האוקטביה עולה באיכותו בעשרות מונים על הגוש פלסטיק של היונדאי עד 2012. וזה כולל מיזוג לאחור, משטחים רכים בכל הדאש-בורד, ציפוי עור להגה וידית הילוכים, קירור תא כפפות ותא בין המושבים, הגה מתכוונן גם לעומק, ריפוד נעים וכסאות תומכים, ביטול כרית אוויר לנוסע, עוגני איזופיקס, מקום יעודי לבקבוקי ליטר וחצי, חצי ליטר ופחיות משקה אנרגיה, תאורת מפות ימין ושמאל קדימה ואחורה, תאורת חרום על הדלתות הקדמיות, משענת יד ימין לנהג מרופדת, מתכווננת פנימה, החוצה ולגובה וננעלת במיקום המושלם ומה לא.

הודות לתה"ל 6 הילוכים תמיד יש כח זמין והרכב מציג ביצועים טובים. צריכת הדלק שלו כשלוחצים ממש טוב היא 1/.11.5

דוקא במנוע המיושן שלה כל אחד יודע לטפל והוא מציג אמינות מופתית כבר יותר מעשור, משהו שעדיין אי אפשר להגיד על היונדאי.

מנהיגה של חצי שנה ב סקודה 1.2 טורבו:

תוסיף לדגם ה 1.6 מערכת מולטימדיה מובנית, עוד 3 שניות מאפס למאה, בקרת שיוט , בקרת לחץ אוויר.

לעניות דעתי לא באמת נהגת בשני הרכבים כמו שצריך כי אני באמת חושב שהמרחק בינהם הוא פשוט עצום ובלתי ניתן לגישור.

אני לא חושב שהיונדאי "לוקחת", לא בהליכה, לא בריצה וגם לא בצליעה ולא בשום אספקט אחר. לדעתי היונדאי נחותה כמעט בכל המובנים ומייצגת את תורת הקורולה באופן עקבי (בסדר בהכל, לא מצטיינת בכלום) אני פשוט לא מבין איך אתה משווה עור גרמני לפלסטיק קוראני

אני מבין שאתה חסיד של סקודה אוקטביה...

יש לי שאלות:

אני מכוון ל 2011 סטיישן אוטומטית

הבנתי שיש :אמבייאנט, אלגנס

TSI 1.4

TSI1.2

כולן אמינות?

אני מחפש משפחתית אוטומטית עם אמינות ללא פשרות,תא מטען גדול,מזגן מעולה!

מתלבט בין האוקטביה ,רצוי סטיישן,קאיה סיד סטיישן,קורולה,רנו פלואנס,פוקוס סטיישן,שברולט קרוז...

תודה

ערן

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בעלים של סקודה אוקטביה 2.0 2007.

אני רוצה לספר לך דווקא על החיסרונות של הרכב הנ"ל אגב דגם של 2010 זה כמעט לחלוטין לרכב שלי פרט לשינוים מינורים כגון פנסים והגה.

הבעיה של הרכב הנ"ל הוא שהוא די יקר בביטוח, ישנה בעיה של ידיות מתקלפות שזה ממש מעצבן, מבחינת תחזוקה לדעתי זה לא יקר אבל גם לא זול, חשוב לציין שסקודות החדשות יש גיר בעייתי DSG7 אתה יכול להריץ חיפוש ותראה על מה מדובר.

היתרונות:

אמינות מופלגת של הדגם(פרט לגיר) , הרכב סוחב ממש טוב, דוד שלי בעלים של סקודה אוקטביה 2012 1.4 אני חייב להגיד שהטורבו עושה שם פלאים מוסיף הרבה כוח לרכב, אגב החברה ביצע תיקון על חשבונה ועדכנה תוכנה והחליפה את החלק הבעיתי בגיר.

לדעתי זה מידע שאת צריך לדעת על הרכב הנ"ל לטוב ולרע.

לילה טוב חברים.

גודשת מאיטליה...:twisted:

פורסם
מנהיגה של חודש ביונדאי סטיישן ושנתיים ב אוקטביה 1.6 2010:

תא הנוסעים של האוקטביה עולה באיכותו בעשרות מונים על הגוש פלסטיק של היונדאי עד 2012. וזה כולל מיזוג לאחור, משטחים רכים בכל הדאש-בורד, ציפוי עור להגה וידית הילוכים, קירור תא כפפות ותא בין המושבים, הגה מתכוונן גם לעומק, ריפוד נעים וכסאות תומכים, ביטול כרית אוויר לנוסע, עוגני איזופיקס, מקום יעודי לבקבוקי ליטר וחצי, חצי ליטר ופחיות משקה אנרגיה, תאורת מפות ימין ושמאל קדימה ואחורה, תאורת חרום על הדלתות הקדמיות, משענת יד ימין לנהג מרופדת, מתכווננת פנימה, החוצה ולגובה וננעלת במיקום המושלם ומה לא.

הודות לתה"ל 6 הילוכים תמיד יש כח זמין והרכב מציג ביצועים טובים. צריכת הדלק שלו כשלוחצים ממש טוב היא 1/.11.5

דוקא במנוע המיושן שלה כל אחד יודע לטפל והוא מציג אמינות מופתית כבר יותר מעשור, משהו שעדיין אי אפשר להגיד על היונדאי.

מנהיגה של חצי שנה ב סקודה 1.2 טורבו:

תוסיף לדגם ה 1.6 מערכת מולטימדיה מובנית, עוד 3 שניות מאפס למאה, בקרת שיוט , בקרת לחץ אוויר.

לעניות דעתי לא באמת נהגת בשני הרכבים כמו שצריך כי אני באמת חושב שהמרחק בינהם הוא פשוט עצום ובלתי ניתן לגישור.

אני לא חושב שהיונדאי "לוקחת", לא בהליכה, לא בריצה וגם לא בצליעה ולא בשום אספקט אחר. לדעתי היונדאי נחותה כמעט בכל המובנים ומייצגת את תורת הקורולה באופן עקבי (בסדר בהכל, לא מצטיינת בכלום) אני פשוט לא מבין איך אתה משווה עור גרמני לפלסטיק קוראני

אני לא יודע על איזה דגם של אוקטביה מדובר אבל זה בטוח לא הדגם הבסיסי אבל מבחינת פרמטרים לא ברורה לי ההשוואה כאילו באוקטביה יש וביונדאי אין:

תא הנוסעים של האוקטביה עולה באיכותו בעשרות מונים על הגוש פלסטיק של היונדאי עד 2012

ציפוי עור להגה וידית הילוכים

קירור תא כפפות

הגה מתכוונן גם לעומק

ריפוד נעים וכסאות תומכים

ביטול כרית אוויר לנוסע

עוגני איזופיקס

חצי ליטר ופחיות משקה אנרגיה

תאורת מפות ימין ושמאל קדימה ואחורה

USB

גג שמש

תאי אחסון בתא המטען

תא לאחסון משקפיים

שלא תבינו שאני חושב שהאוקטביה לא אוטו טוב, ההפך מדובר באוטו סופר פרקטי ועם עלות תועלת גבוהה אבל לטעון שהיונדאי זה כמה רמות למטה ושאין מה להשוות בינהם זה פשוט לא נכון עובדתית.

מבחינת מנוע וגיר היונדאי סטיישן הוכיחה מעל ומעבר לכל ספק אמינות, זה לא המקרה עם האוקטביה במיוחד ב- DSG7 ואני מכיר שנים שהחליפו את האוטו בגלל שנמאס להם מהגיר ומהביקורים במוסך אז אמינות מושלמת לא מקבלים פה וגם קצת קפיצות מידי פעם בפקק.

פורסם
אני לא יודע על איזה דגם של אוקטביה מדובר אבל זה בטוח לא הדגם הבסיסי אבל מבחינת פרמטרים לא ברורה לי ההשוואה כאילו באוקטביה יש וביונדאי אין:

תא הנוסעים של האוקטביה עולה באיכותו בעשרות מונים על הגוש פלסטיק של היונדאי עד 2012

קירור תא כפפות

הגה מתכוונן גם לעומק

ריפוד נעים וכסאות תומכים

ביטול כרית אוויר לנוסע

עוגני איזופיקס

USB

גג שמש

תאי אחסון בתא המטען

תא לאחסון משקפיים

שלא תבינו שאני חושב שהאוקטביה לא אוטו טוב, ההפך מדובר באוטו סופר פרקטי ועם עלות תועלת גבוהה אבל לטעון שהיונדאי זה כמה רמות למטה ושאין מה להשוות בינהם זה פשוט לא נכון עובדתית.

מבחינת מנוע וגיר היונדאי סטיישן הוכיחה מעל ומעבר לכל ספק אמינות, זה לא המקרה עם האוקטביה במיוחד ב- DSG7 ואני מכיר שנים שהחליפו את האוטו בגלל שנמאס להם מהגיר ומהביקורים במוסך אז אמינות מושלמת לא מקבלים פה וגם קצת קפיצות מידי פעם בפקק.

אני מאוד מעריך את ההשוואה המפורטת, אבל לפחות הייתי מצפה שתשווה את כל מה שכתבתי:

אני משווה את שני דגמי הבסיס עד שנת 2010 - למה שעניין את פות"ש, ואלו גם הדגמים הנפוצים בשוק:

קירור תא כפפות

ביטול כרית אוויר לנוסע

קירור תא כפפות

ביטול כרית אוויר לנוסע

תאי אחסון בתא המטען

זה כולל מיזוג לאחור - איפה הוא בדיוק?

, משטחים רכים בכל הדאש-בורד - פלסטיק זול וקשיח,

ציפוי עור להגה וידית הילוכים-הרבה יותר נעים למגע מיציקת הפלסטיק של היונדאי

, קירור תא כפפות ותא בין המושבים - בכלל אין ליונדאי תא בין המושבים,

מקום יעודי לבקבוקי ליטר וחצי- אין ביונדאי

ופחיות משקה אנרגיה- לא זכור לי שיש ביונדאי,

תאורת מפות ימין ושמאל קדימה ואחורה - גם אחורה ביונדאי? אתה בטוח?

תאורת חרום על הדלתות הקדמיות - אין ביונדאי,

משענת יד ימין לנהג מרופדת מתכווננת פנימה, החוצה ולגובה וננעלת במיקום המושלם - איו ביונדאי

אני מצטער על העריכה הגסה אך משום מה זה לא נותן לי להכניס כלום, כנראה ההגדרות של הדפדפן שלי לא מתאימות.

בכל מקרה אני ממשיך להתעקש שהמרחק בין הרכבים הוא גדול, ואני המלצתי לפות"ש על דגם ה1.6 MPI תה"ל AL6 אוטומטית, ולא DSG 1.2 TSI

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

ההשוואה שלי היא רק לדגם היוצא, לא מכיר את החדש.

כמו שאמרתי, לטעמי באוקטביה הנפוצה בשוק חסרים חלק מהפריטים שציינת כי הם קיימים רק בגרסאות המפוארות יותר, היונדאי מגיעה רק בגרסה אחת רק שהיו לה עם הזמן כל מיני מתיחות פנים קטנות.

כמו שאמרתי לדעתי האוקטביה אוטו מצויין עם חסרונות כמו שציינתי וצויינו לפני, אני לא מסכים שהפער בין הרכבים גדול אם משווים את דגם הבסיס בשניהם עם יתרונות וחסרונות בשני הצדדים ואני מסכים שהיונדאי מרגישה מעט יותר מצועצעת אבל מהודקת מאוד וכן יש קצת אלמנטים רכים בדש בורד למרות מה שאתה טוען. אני מאמין שהבחירה צריכה להיות לפי נוחות המשתמש והצרכים שלו אחרי נסיעת מבחן.

אבל דבר אחד חשוב לשים לב האוקטביה לא עונה לתנאי הסף שקבע הבחור והיונדאי כן:

"אני מחפש משפחתית אוטומטית עם אמינות ללא פשרות,תא מטען גדול,מזגן מעולה!"

אמינות ללא פשרות זה לא האוקטביה... אין מה לעשות זו עובדה (מספיק לעשות חיפוש בפורום כדי לקרוא על בעיות) בכל שאר הבקשות מדובר ברכבים דומים.

פורסם

אתה מהלל את האוקטביה יתר על המידה.

להוריי הייתה אותה i30CW מרמת הגימור של ה"ליסינג", מה שנקרא Inspire.

זה רכב מ2010 והיה לו תא כפפות מקורר, הפלסטיקה לא הכי נעימה ולא הכי טובה שבעולם, אבל תשרוד כנראה עוד הרבה שנים (מה שלא קורה באוקטביה לפי התגובות כאן).

מעבר לזה, היונדאי הושקה ב2008 והסקודה ב2004. האבזור ביונדאי הרבה יותר טוב מבחינת פינוקים (חלון בגג, מערכת מאובזרת עם שליטה מההגה, AUX וUSB בכל רמות הגימור) וכמובן הפן הבטיחותי העדיף ביונדאי - 5/5 כוכבים במבחני הריסוק בעוד בסקודה 4/5 כוכבים!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אתה מהלל את האוקטביה יתר על המידה.

להוריי הייתה אותה i30CW מרמת הגימור של ה"ליסינג", מה שנקרא Inspire.

זה רכב מ2010 והיה לו תא כפפות מקורר, הפלסטיקה לא הכי נעימה ולא הכי טובה שבעולם, אבל תשרוד כנראה עוד הרבה שנים (מה שלא קורה באוקטביה לפי התגובות כאן).

מעבר לזה, היונדאי הושקה ב2008 והסקודה ב2004. האבזור ביונדאי הרבה יותר טוב מבחינת פינוקים (חלון בגג, מערכת מאובזרת עם שליטה מההגה, AUX וUSB בכל רמות הגימור) וכמובן הפן הבטיחותי העדיף ביונדאי - 5/5 כוכבים במבחני הריסוק בעוד בסקודה 4/5 כוכבים!

אם באמינות עסקינן לך על יונדאי מה שכן, תא המטען ביונדאי לא מתקרב לאוקטביה, התנהגות הכביש של האוקטביה וההנאה מהנהיגה עולה במונים רבים על היונדאי, אמינות מכריעה לטובת היונדאי, הנאה מרכב, נהיגה, איכות אוקטביה

פורסם
אם באמינות עסקינן לך על יונדאי מה שכן, תא המטען ביונדאי לא מתקרב לאוקטביה, התנהגות הכביש של האוקטביה וההנאה מהנהיגה עולה במונים רבים על היונדאי, אמינות מכריעה לטובת היונדאי, הנאה מרכב, נהיגה, איכות אוקטביה

איכות של מה?

אולי מבחינת איכות ניהוג כן, לא מבחינת איכות ועמידות תא הנוסעים לאורך זמן.

תא המטען ביונדאי מספיק שימושי. זה לא תא המטען שתמצא באוקטביה, פלואנס או מגאן אסטייט, אבל הוא מצוין כפי שהוא.

הבנאדם מחפש רכב משפחתי, למה אתה חושב שהוא מחפש הנאה והתנהגות כביש? מעבר לכך, הנאה עם ה1.6 העגלתי הזה שנברא בתחילת שנות ה90? תעשה לי טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אין צורך ב7 מקומות

רק במטען גדול , שניתן יהיה להכניס הרבה דברים ללא בעיה (ארגזי עבודה וכו)

התציב לא משנה כרגע אבל שלא יעבור את ה 80K

נראה שגודל תא המטען כן קובע, וכנראה שתא המטען הגדול של האוקטביה יתאים יותר.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

אם אתה בוחר רכב לפי תא מטען אז האוקטביה בשבילך,אפשר להכניס בתוך תא המטען שלה עוד אוקטביה מרוב שהוא גדול (קצת הגזמתי אבל עדיין גדול ביחס לאחרות).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

חבל שאתה מבזבז את זמנך בויכוח סרק עם אדם ששונא כל מה שקשור לפולקסווגן בגלל שפעם לפני 200 שנה הוא התאכזב מאיזה אוטו שלהם ומאז הוא במסע צלב להכפיש אותם וכל עוד זה מותג שקשור לפולקסווגן לא תשמע ממנו מילה אחת טובה. זאת בהחלט זכותו לא לאהוב מישהו או משהו, הבעיה לפי דעתי זה אנשים שלא מכירים אותו ונכנסים לקבל יעוץ אמיתי קוראים את הביקורת שלו וחושבים שהוא מדבר רציונאל מהראש ולא מבינים שהוא מדבר אמוציונל מהבטן. הוא מסוג מיועוט קטן וקולני בפורום שגם אם יבקשו ממנו חוות דעת על הבוגטי וירון שהיא שייכת לפולקסווגן, תהיה לו ביקורת שאין לה 7 מקומות או מקום בתא המטען ועל האודי R8 הוא ילין שהיא נמוכה מדי כנראה ויונדאי I30 יותר שימושית ממנה. אל תבזבז את זמנך בויכוח איתו. האיש שבוי בקונספציה של עצמו.

פורסם
חבל שאתה מבזבז את זמנך בויכוח סרק עם אדם ששונא כל מה שקשור לפולקסווגן בגלל שפעם לפני 200 שנה הוא התאכזב מאיזה אוטו שלהם ומאז הוא במסע צלב להכפיש אותם וכל עוד זה מותג שקשור לפולקסווגן לא תשמע ממנו מילה אחת טובה. זאת בהחלט זכותו לא לאהוב מישהו או משהו' date=' הבעיה לפי דעתי זה אנשים שלא מכירים אותו ונכנסים לקבל יעוץ אמיתי קוראים את הביקורת שלו וחושבים שהוא מדבר רציונאל מהראש ולא מבינים שהוא מדבר אמוציונל מהבטן. הוא מסוג מיועוט קטן וקולני בפורום שגם אם יבקשו ממנו חוות דעת על הבוגטי וירון שהיא שייכת לפולקסווגן, תהיה לו ביקורת שאין לה 7 מקומות או מקום בתא המטען ועל האודי R8 הוא ילין שהיא נמוכה מדי כנראה ויונדאי I30 יותר שימושית ממנה. אל תבזבז את זמנך בויכוח איתו. האיש שבוי בקונספציה של עצמו.[/quote']

אם קראתי נכון אז אולי התכוונת ל dorsht ?

נראה כי davidf97השמיע דעה די נייטראלית ואילו dorsht הצעיר מגן בחירוף נפש על האוטו של אבא ואמא:lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
איכות של מה?

אולי מבחינת איכות ניהוג כן, לא מבחינת איכות ועמידות תא הנוסעים לאורך זמן.

תא המטען ביונדאי מספיק שימושי. זה לא תא המטען שתמצא באוקטביה, פלואנס או מגאן אסטייט, אבל הוא מצוין כפי שהוא.

הבנאדם מחפש רכב משפחתי, למה אתה חושב שהוא מחפש הנאה והתנהגות כביש? מעבר לכך, הנאה עם ה1.6 העגלתי הזה שנברא בתחילת שנות ה90? תעשה לי טובה.

איכות תא הנוסעים, ביונדאי הכל מצועצע,תאורת מחוונים כחולה ברמה כזאת מסנוורת שנראה שהקוראינים לא ממש חושבים על הנהג,

אני יכול לומר לך שאמא שלי בחרה את הפוקוס פעם שנייה בתור רכב צמוד בדיוק מהסיבה של הנאה מנהיגה, אחיזת כביש, בלימה וכל הנושא של ההתנהגות וחוויה טראומתית מאוד בכל מה שקשור ל התנהגות הכביש והנסיעה בקוריאנית

הנאה מנהיגה כוללת בתוכה עוד פרמטרים חוץ מכוח המנוע, אחיזת כביש, ( ראה פורד פוקוס הדור הקודם ותבין על מה מדובר) שנעדרת לגמרי מהיונדאי עד כדי סכנה בטיחותית בכבישים מפותלים. עמידות לאורך זמן? אל תהיה בטוח

זה ברור שיונדאי ותעשיית הרכב הקוריאנית, עברו תמורות רבות מאז הלנטרה הזוועתית וכל מיני זוועות מוטוריות שיצאו משערי המפעל אי שם בדרום קוריאה, נכון, אלה גם הרכבים הנמכרים ביותר בעולם, אך לא בשל עצמם, בשל האיכות שלהם, אלא אך ורק בשל המחיר הנמוך משמעותית בארצות השונות העיצוב ו7 שנות אחריות במקרה של קיה

חד משמעי אמינות, ולא לראות מוסך לך על יונדאי או יפני ( למרות שב I35 הוחלפו לא מכבר עשרות מנועים ומושם מה לא מדברים על זה אבל נניח)

איכות, נהיגה, חוויה לך על אירופאי

חבל שאתה מבזבז את זמנך בויכוח סרק עם אדם ששונא כל מה שקשור לפולקסווגן בגלל שפעם לפני 200 שנה הוא התאכזב מאיזה אוטו שלהם ומאז הוא במסע צלב להכפיש אותם וכל עוד זה מותג שקשור לפולקסווגן לא תשמע ממנו מילה אחת טובה. זאת בהחלט זכותו לא לאהוב מישהו או משהו' date=' הבעיה לפי דעתי זה אנשים שלא מכירים אותו ונכנסים לקבל יעוץ אמיתי קוראים את הביקורת שלו וחושבים שהוא מדבר רציונאל מהראש ולא מבינים שהוא מדבר אמוציונל מהבטן. הוא מסוג מיועוט קטן וקולני בפורום שגם אם יבקשו ממנו חוות דעת על הבוגטי וירון שהיא שייכת לפולקסווגן, תהיה לו ביקורת שאין לה 7 מקומות או מקום בתא המטען ועל האודי R8 הוא ילין שהיא נמוכה מדי כנראה ויונדאי I30 יותר שימושית ממנה. אל תבזבז את זמנך בויכוח איתו. האיש שבוי בקונספציה של עצמו.[/quote']

התרגלתי :)

אם קראתי נכון אז אולי התכוונת ל dorsht ?

נראה כי davidf97השמיע דעה די נייטראלית ואילו dorsht הצעיר מגן בחירוף נפש על האוטו של אבא ואמא:lol:

ניטרלי לחלוטין

• תוכן חדש...