Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחי לפני רכישת רכב, והכלה המועדפת היא פורד פוקוס והוא ביקש ממני לברר מספר דברים:

1) הגיר הרובוטי שקיים בגרסאות ה1.6 הוא אותו גיר רובוטי הקיים גם בגרסאות ה2 ליטר (דהיינו "יבש")???

בנוסף, על מנת לסגור את הפינה, האם במונדיאו הגיר זהה גם כן?

2) האם הפוקוס בגרסת ה2 ליטר סובלת מבעיות כלשהן?

3) האם המזגן "מקפיא"?

תודה

פורסם

היי,

יש לי פוקוס 2 ליטר טורר ברמת אבזור "טיטניום".

מבחינת הגיר, לדעתי זה אותו גיר דו-מצמדי הקיים בגרסת ה-1.6, וגם במונדאו. שים לב כי בנסיעה במהירות נמוכה יש קצת גמגום וטלטול מהגיר, שאחיך יעשה נסיעת מבחן ויראה אם הוא מסתדר עם זה.

מבחינת "בעיות", יש לנו את הרכב כבר שנה+ והוא עבר כמעט 27,000 ק"מ, ולא נרשמה בעיה כלשהי, פרט לגומי אטימה בתחתית הדלתות שהחל להשתחרר (נראה לי זה בעיה בכל הפוקוסים...).

לעניין המזגן, הוא מקרר בצורה טובה מאוד (בניגוד למונדאו, שם המזגן נוראי).

בגדול, רכב מעולה, חזק ומאובזר - מומלץ ביותר.

אלעד

פורסם

ממש לא הייתי מגדיר אותו מעולה.

הרכב צפוף יחסית אבל זה דבר שאתם צרגישו מיד כבר בסוכנות ותחליטו כמה זה מפריע לכם.

מבחינת אמינות האקזמפלר שאצלי (ליסינג 1.6 ליטר טורר בן שנה וחצי ו 70K ק"מ) ממש לא מפגין אמינות טובה. כבר החליפו משאבת מים, משולש, משאבת בלם מרכזית ועוד כמה תקלות חשמל קטנות ושוליות.

מבחינת נוחות הוא בסדר אבל לא להיט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ברשותי דגם 2 ליטר מודל 2012 שעבר מספר עדכוני תוכנה והחלפת מכלולים רבים בגיר עקב רעידות, אבל דבר לא עזר. גיר גרוע. בחברה לא ממש יודעים איך לטפל. אני לא מרוצה ושוקל להחזיר לחברת הליסינג. לא ממליץ, אבל ממש לאאאאא!!!!

פורסם

אכן הגיר דורש הסתגלות אבל מנסיון עם אחת 1.6 הרכב היה אמין ולא עשה בעיות מיוחדות.

שוב הגיר קצת רועד בהתחלת נסיעה, לי צפציפית לא הפריע.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

יש לי פוקוס טיטניום 2.0 כבר שנה וחצי (60K סה"כ), אם תעשה חיפוש של הודעות שלי תמצא קצת יותר מידע.

הגיר ב1.6 וב-2.0 לא זהה, למרות שבשניהם הוא קלאץ' יבש (בניגוד לרטוב במונדאו/S-MAX).

יחסי ההעברה שונים ב1.6 וב-2.0 והתגובה של ה-1.6 להורדות הילוכים יותר טובה קצת.

לי הייתה בעיה בגיר (תקלה ידועה של מחזיר שמן) שגרמה לי להרבה בעיות ותסכולים במשך חודשים עד שהוחלפו

הקלאצ'ים ומאז הגיר בסדר גמור (עד כדי הגליצ'ים הקטנים שיש לו מדי פעם, אבל זה נסבל).

אין לי בעיה בפקקים או בזינוקים בעליה וכו'. יודע לגלוש בלי גז גם בעליה (עד שיפוע מסויים).

תקלות אחרות שהיו - נזילה מהרדיאטור - הווחלף רדיאטור קומפלט.

את הבעיה של הגומיות אני מכיר מרכבים אחרים, אבל אצלי זה עדיין לא קרה.

יש אצלי בעיה מוזרה שחלק מהדשבורד והחלק העליון של הדלתות נהיה דביק עם הזמן, בולט במיוחד כשחם מאד.

המזגן מקרר מצויין אחרי שהוא מגיע לSTEADY STATE, אבל לוקח לו קצת יותר זמן להגיע לשם מאשר בקורולה למשל.

לא משהו קריטי במיוחד. הוא גם מתנתק לכמה שניות כשלוחצים פול גז.

הוא אכן קצת צפוף, אבל לי הוא מאד נוח לנהיגה (גם מבחינת ישיבה וגם מבחינת שיכוך).

ממליץ להשקיע בגרסה המאובזרת יותר (ספורט/טיטניום). וכמובן שחובה לעשות נסיעת מבחן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

^

עד כמה שהתרשמתי מהסיקורים שלך - הרכב עובד אצלך בעומס גבוה מה"ממוצע".

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני חושב שכשמפרטים בלאי/תקלות יש למידע הזה משמעות. במיוחד כשצוברים קילומטראג'.

פורסם

הדברים שציינתי בהחלט לא קשורים לעומס והיו קורים בכל מקרה, גם הבעיה בגיר.

יכול להיות שהנהיגה שלי חשפה את התקלה יותר מוקדם, אבל מקור התקלה לא קשור לעומס, ועובדה שזה קרה

בהרבה רכבים אחרים שננהגו נורמלי (בארץ ובעולם).

רדיאטור דפוק בטח לא קשור לעומס..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הכל נכון.

יחד עם זאת, לפי תאורך תנאי העבודה לא חשפו נקודות תורפה נוספות.

פורסם

אה, אתה מתכוון מהצד השני - שלמרות החיים הקשים התקלות יחסית לא רבות - צודק.

יחד עם זאת ייאמר שקורולה רובוטית שרדה 140K ב-3.5 שנים בתנאים האלה עם 0 תקלות מוחלט..אז הכל יחסי :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...