Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה סופרב TSI 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שמכרתי את הMG550 המפנקת שלי (סינית, אבל מפנקת בהכל!), עלה לי סטנדרט הפינוקים והסופרב נראית ככזו שעונה על דרישותיי.

יש לי הצעה לסקודה סופרב TSI 2011, יד 1 מליסינג של נהג יחיד עם 60K ק"מ.

באחריות לעוד שנה, שמורה ומטופלת.

א. האם ככלל, הסופרב מומלצת, ולמה?

ב. האם מחיר של 120,000 ש"ח לא גבוה מדי? אמנם מחירון יד 2 לא מחייב ממש, אבל לאחר השקלול היא שווה 81K+-, אך כל הסופרבים לא נמכרים בפחות מ100.

אם למישהו במקרה יש את המחירון העדכני של לוי יצחק ובא לו לעזור לי, אשמח...

ג. איך הביטוחים עליה?

ד. האם זה נכון שריאלית, היא עושה כ1:12 בדלק?

ה. קראתי שהיא צורכת כבדה של שמן - זה נכון?

ו. האם הטיפולים יקרים כצפוי מפולקסוואגן?

תודה לכל המשיבים

אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

פורסם

הייתה ברשותי סופרב מהעבודה, ברמת גימור הגבוהה (ELEGANCE). אוכל לענות רק על חלק מהשאלות שלך...

אני ממליץ רק על רמת גימור זו.

א. מומלצת מאוד. למה? נוחה, מאובזרת, מרווחת. נהנתי מכל רגע. אתה מוזמן לחפש סקירה שעשיתי עליה פה בפורום.

ב. אני באופן אישי לא הייתי משלם הרבה מעל למחירון בעד רכב סטנדרטי. הביטוח לעולם לא יתחשב במחיר הקניה שלך, רק במחיר המחירון.

ג. לצערי אינני יודע לגבי עלויות ביטוח.

ד. תלוי אם מדובר בנסיעה עירונית או לא וכמה אתה לוחץ.. אם יש לך רגל כבדה - היא תאכל הרבה יותר מזה.בכל מקרה, הצריכה הזאת ריאלית לחלוטין ולמעשה היא דומה בפרמטר הזה למשפחתית 1.6 סטנדרטית, אבל נותנת הרבה מעבר לזה.

ה. במקרה שלי זה היה נכון, בעיקר כשהמנוע עבד במאמץ גבוה. יחד עם זאת, שלי הייתה עושה כ-50K ק"מ בשנה ועברה התעללות לפניי. בכל מקרה, גם היום הייתי מוכן למלא שמן פעם בחודש כדי להנות ממה שיש לה להציע.

ו. שוב אינני יודע.

ממליץ ללמוד היטב על הרכב באופן כללי ועל האקזמפר הספציפי. בטיפול נכון היא אמורה להיות בחירה טובה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
אחרי שמכרתי את הMG550 המפנקת שלי (סינית, אבל מפנקת בהכל!), עלה לי סטנדרט הפינוקים והסופרב נראית ככזו שעונה על דרישותיי.

יש לי הצעה לסקודה סופרב TSI 2011, יד 1 מליסינג של נהג יחיד עם 60K ק"מ.

באחריות לעוד שנה, שמורה ומטופלת.

א. האם ככלל, הסופרב מומלצת, ולמה? ממה שאני מתרשם יש לרכב הרבה חובבים

ב. האם מחיר של 120,000 ש"ח לא גבוה מדי? אמנם מחירון יד 2 לא מחייב ממש, אבל לאחר השקלול היא שווה 81K+-, אך כל הסופרבים לא נמכרים בפחות מ100. אתה שוקל לרכוש ב 50% ו 40 אלף מעל המחירון?! לא נשמע סביר. מאיפה הנתון שכולן נמכרות ב 100 אלף ומעלה. וגם אם כן אז מה לגבי ה 20 אלף הנותרים....?! בקיצור המחיר (אם הבנתי אותך נכון) מאוד גבוה

אם למישהו במקרה יש את המחירון העדכני של לוי יצחק ובא לו לעזור לי, אשמח... אפשר לבדוק באינטרנט. גם בלי מנוי אפשר לבצע חיפוש ולשלם באמצעות הסלולר. נוח וללא רישום. חצי שקל לדקה. יקר אבל לחיפוש ממוקד זה זניח.

ג. איך הביטוחים עליה?

ד. האם זה נכון שריאלית, היא עושה כ1:12 בדלק?

ה. קראתי שהיא צורכת כבדה של שמן - זה נכון? לא ממש בקיא. אבל אם צריכת השמן מקבלת ביטוי רק בעלות השמן והטרחה הקלה אז זה די זניח. אם זה מלמד על בעיה במנוע אז זה בעייתי

ו. האם הטיפולים יקרים כצפוי מפולקסוואגן? לא יודע. לדעתי "צפוי" שהמחיר יהיה זהה. אותם חלפים

תודה לכל המשיבים

.....

פורסם

אתה חדש בפורום.

תעשה חיפוש (DSG, סופרב, תקלות וכולי), תקרא קצת על הרכב, על תקלות הגיר והמנוע, על הארחת האחריות ועל היבואן (עוד מילת חיפש: צ׳מפיון) ותחליט אם זה מתאים לך.

בכל אופן, גם אם התשובה היא כן, אני לא הייתי משלם שנקל מעל המחירון לרכב הזה (ובאופן כללי לכל רכב שהוא לא סופר נדיר).

יש מאות סופרבים למכירה ועוד מאות בדרך (יוצאות ליסינג) כך שיש מבחר לא קטן.

אנשים יכולים לפרסם בכמה שהם רוצים, רובם לא מוכרים.

אני מניח שמחיר ריאלי לרכב הוא באזור ה-90 אלף, סה״כ רכב כמעט בן שלוש מה שאומר שהיה צריך לאבד +\- 50% מערכו כחדש.

120 אלף לרכב בן שלוש שעלה כחדש בערך 160 אלף, ועוד מליסינג תפעולי?! כן בטח...

פורסם

עיין ביד 2 על דגם ושנתון זהה. שם תמצא את התשובה.

אתה בטוח לגבי האחריות? עוד שנה? לסקודות יש אחריות של שנתיים.

פורסם

אגב, במחירון לוי יצחק ניתן לעיין ב-WINWIN. הרשמה לפי כתובת מייל נותנת לך 10 חיפושים חינם.

מצרף לך קישור לסקירה שעשיתי בזמנו http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=441985

הרבה פעמים אני נתקל באנשים שיש ברשותם 100K ש"ח והם חושבים שעדיף לרכוש סופרב בת שנתיים מאשר משפחטומטית חדשה באותו כסף. זה לא לגמרי נכון כי עלויות האחזקה יהיה שונות, לאו דווקא בגלל חוסר האמינות אלא בגלל ריבוי הרכיבים והאביזרים.

נורות קסנון לדוגמה עולות יותר מנורות הלוגן בפער עצום.

פורסם

צ'מע, SLOW PRINTER, סקירה מאלפת ערכת שם. הנאה צרופה ומשובחה.

אני צריך רכב "מנהלים" בעיקר בגלל העבודה שלי ולא "סתם" משפחתית. מה לעשות, יש לקוחות שצריכים לראות רכב ניהולי ומרשים, ולא עוד קיה פורטה או יונדאי (עם כל הכבוד לאחרונות).

מה גם שהתרגלתי לתוספות ופינוקים, וכפי שציינת בהרחבה- לסופרב יש כאלו והרבה.

אז תודה לך, ועכשיו אתכוונן לי לאתר אחת כזו, כי זו ששמתי עליה עין (ובכלל פתחה לי את המחשבה על הסקודה) כנראה איננה רלוונטית עוד.

אה, ולכל המתעניינים- מחיר האמבישן AMBITIONA המדוברת (TSI 2011 1.8) הוא 123,000 וצפונה (בהתאם לחודש העליה על הכביש).

פורסם
^

אם כך ההבדל בין מחירון לוי יצחק למחירון יד-2 תהומי, לא פחות.

מעניין למה..

כי מחירון יד 2 מבוסס על דיווחי המכירה של המפרסמים. ראשית, הם לא תמיד מהימנים ולא מדויקים בכל הנוגע לשיקלול נתונים ספציפיים לדגם. יש לקחת בחשבון שמחירון לוי יצחק הוא מחירון המבוסס על שמאות (וקצת על מה שבא לו) וע"פ מחירון זה פועלות חברות הביטוח וכד'. המחיר של יד 2 הוא אינדיקציה של מחיר שוק נוכחי וריאלי כביכול.

פורסם

אה, ולכל המתעניינים- מחיר האמבישן AMBITIONA המדוברת (TSI 2011 1.8) הוא 123,000 וצפונה (בהתאם לחודש העליה על הכביש).

אז כנראה לא הבנתי אותך קודם. כי כתבת שאחרי שקלול המחיר הוא 81K...

פורסם

רפי, הבנת מצוין וגם דיברתם על זה קודם- לוי יצחק קבע 123K בעוד שהמשוקלל אצל יד 2 היה 81K. אכן פער תהומי. לרוב הפער שלהם הוא ב3000-5000 ש"ח ולא ב40K!!!

בכל מקרה, הסקודה הספציפית עליה דיברתי כבר לא אקטואלית.

ממשיך לחפש.

• תוכן חדש...