Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי שברולט קוואליר 98 מנוע 2.2.

בתקופה האחרונה נתקלתי פעמיים בתופעה מוזרה. הוונטה של המנוע לא עובדת כאשר המזגן עובד והמנוע מגיע לאזור החצי (90 מעלות). מיותר לציין שבנסיעה מהירה הרכב מתקרר לבד עקב הרוח. הבעיה היא בעיקר בנסיעות עירוניות ופקקים.

כאשר חום המנוע מטפס למעלה מתרחשים 2 דברים.

1. המנוע נוהם והטורים עולים ויורדים.

2. המזגן לא מקרר ואף יש רעש של כמו בריחת גז מהמזגן מין סססס...

מבדיקה שלי מדובר במגעים. אני נוגע נגיעה קלה בקונקטור של המאוורר והוא "יחוזר בתשובה" ושב לפעול.

אני כמובן עוצר את הרכב (לא נותן לו להתחמם כלל!) פותח מכסה מנוע נותן לחיצה קלה על הקונקטור והמאוורר חוזר לפעול. כמובן שזהו פתרון זמני.

1. מה הבעיה ואיך פותרים אותה?

2. האם ברח לי גז מהמזגן?

מצרף תמונה.

IMG_9561.jpg

פורסם

מנסיון שלי עם קאוואלירים,לרוב התקלה היא במנוע המאוורר.

350 ש"ח לחלק חליפי סביר כולל מע"מ (אורך חיים? 5 שנים בממוצע).

העבודה לא כל כך פשוטה,צריך להוריד את המאוורר כולו מתחת לרכב,ולהוציא אותו בשלמותו,להרכיב את המנוע( לשים לב לכיוון!!) ולהרכיב שוב מלמטה,ולסגור.

פורסם

תודה על התגובה.

לא בקטע של קמצנות וזה.. אבל זה לא בעיה במנוע של המאוורר אלא בסה"כ מגעים, לא!?

אין אפשרות לחווט מחדש?

פורסם

אפשר, אבל לא שווה להתעסק עם זה.

אני קורא לזה חלק חשוב מאוד, בלעדיו, מישהו שלא מבין ינהג ובטעות המנוע יעלה חום וילך לך ראש מנוע (שזה 2500 שח בערך).

וונטה אתה יכול להשיג ב250 שח.

לי אישית הם הולכות כל שנה-שנתיים.

העבודה לא קשה אם יש לך ניסיון על הרכב הזה (אני שונא לעבוד עליו, ביחס לרכב אחר שהיה לי, הקוואליר בנוי על הפנים), כמו שמקס אמר, להוציא את כל הוונטה מתחת לרכב, אל תשכח שיש לך שם פין מיקום שיש לשלוף אותו מהחובק גומי, ויש לך שם שן אבטחה, תיזהר עליה, שתי החלקים הללו יושבים בצד ימין, כאשר אתה עומד ומסתכל על המנוע של הרכב.

קח עצה של חאפרים, אם אתה רוצה לחסוך.

אני עשיתי אילטור קטן, וליפפתי איזולירבנד מסביב למגעים של המנוע (פשוט שהאיזולירבנד ימתח אותם), וזה החזיק טוב, פשוט פירקתי את זה אחרי שבועיים ככה כי הרכב הזה עובד קשה בבית, וחייבים שיהיה אמין כמה שיותר.

לגבי המזגן, אין מה לדאוג כל עוד הוא מקרר טוב כשהמנוע בטמפ' עבודה.

פורסם

קיבלתי תגובה בפרטי שמצדדת בהחלפת המאוורר- תודה לך מגיב יקר. מקווה שהחסימה תבוטל בקרוב!

עם זאת שאלתי בעינה עומדת. האם אין דרך לסדר את המגעים? המאוורר תקין בד״כ. יצא שפעמיים הייתי צריך לגעת נגיעה קלה בקונקטור, ואז הוא שב לפעול.

פורסם

תבדוק עם חשמלאי מה בדיוק צריך לעשות. אולי זה באמת רק קונקטורים.

אני בהחלט מבין שלא שווה להשקיע ברכב של 2000 ש"ח, אבל כל עוד הוא נוסע, חראם לגרום לו נזק התחממות בלתי הפיך שישלח אותו לגן עדן למכוניות.

• תוכן חדש...