Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמת DSLR - ניקון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

החלטתי להשתדרג למצלמת DSLR.

פשפשתי ברשת פה ושם ואני די בטוח שאני רוצה לקנות ניקון, שמתי עין על שני דגמים:

D7000 + 18-105VR

D5200 + 18-105VR

ההבדל ביניהן הוא כמה מאות שקלים.

מטרת המצלמה הוא צילום אנשים, נוף וכדומה.

אשמח לקבל תגובות בנושאים הבאים:

1. כמה זה מומלץ (או לא) לקנות שלא דרך היבואן הרשמי (הדר כמדומני)?

2. האם יש חנות מומלצת שכדאי לרכוש ממנה באיזור חיפה והצפון? אולי ברשת? כזאת שגם תיתן שירות הוגן כשצריך.

3. האם כדאי לרכוש עם עדשת קיט? או להפריד את הרכישות?

תודה מראש!!

If you live by the GUN

You die by the GUN

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

D7000 זה דגם ישן. הוחלף על ידי הD7100. את הD7000 אל תקנה בכל מקרה.

אני קניתי D5200 עם עדשת הקיט 18-55.

הD3200, D5200 והD7100 חולקות את אותו חיישן (נדמה לי של טושיבה, 24 מגה פיקסל). היתרון של הD7100 על הD5200 הוא בעיקר בתאימות ליותר עדשות עקב המצאות מנוע פוקוס על המצלמה (מה שאין בD5200). את כולן אפשר להרכיב בD5200 אבל יהיה פוקוס ידני (כמובן שהעדשות החדשות יותר שכוללות מנוע פוקוס בעדשה עובדות מצויין עם פוקוס אוטומטי), ועמידות בתנאי מזג אוויר קשים יותר. אתה יכול לראות כאן: http://snapsort.com/compare/Nikon-D5200-vs-Nikon-D7100

לD5200 יש מסך מסתובב שלD7100 אין. הD5200 קלה יותר וזולה הרבה יותר.

אחד הדברים יוצאי הדופן בסדרה החדשה הזו של ניקון (והסיבה בגללה קניתי אותה) היא איכות הוידאו, שמגרדת את זו שמקבלים ב5D MKIII של קנון (אמת המידה בצילום וידאו על SLR).

חנות עליה רבים ממליצים היא cameramia.co.il, ושם קניתי. המחירים סבירים מאוד.

אתר מדהים לביקורות על עדשות ועל מצלמות הוא זה: http://www.kenrockwell.com/index.htm

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שני הדגמים שבחרת טובים.

D7000 היא מצלמה מיושנת יותר מבחינת טכנולוגיה של חיישן ומעבד תמונה, אך רמת המשתמש גבוהה יותר. דהיינו יש מסך עילי, יש שתי גלגלות (ב5200 יש גלגלת אחת), יש יותר אופציות, יש CLS (יכולת עבודה עם פלאש חיצוני מרחוק ללא משדרים, יש משדר מובנה במצלמה), איכות בניה גבוהה יותר, קצב אש גבוה יותר, אולי גם מערכת פוקוס מתקדמת יותר. יש גם מנוע פוקוס מובנה לעדשות אוטופוקוס ישנות ללא מנוע פוקוס מובנה. יש גם תמיכה טובה בעדשות ידניות ישנות (AI וAI-S) שאין בD5200.

מאידך לD5200 איכות תמונה והסרטת וידאו טובות יותר, הודות לחיישן של הD7100.

לשתי המטרות המצלמות הללו יעשו את העבודה היטב.

אם אתה צריך מצלמה מאסיבית יותר ואתה ברמה גבוהה של צילום, ואתה תצטרך פקדים ונוחות שליטה - לך על הD7000. (אני מצלם עדיין בD90)

אם אתה מתחיל, וחשובה לך איכות התמונה והוידאו מאשר רמת הגוף, אז לך על הD5200.

בכל מקרה, בשני המקרים לא צפויה נפילה.

לגביי ה18-105VR, מדובר באחת עדשות הקיט הטובות והמוצלחות של ניקון, הייתה לי כזאת לפניי שנתיים. עדשה נחמדה, אבל לא יותר. איכות הבניה סבירה לקיט, המייצב מועיל, איכות תמונה טובה יחסית לטווח ולמחיר - אבל לא לצפות לניסים ונפאלות.

למרות הכול מדובר בתמורה טובה מאוד לכסף.

1. ליבואן הרשמי יש את היתרונות שלו, כמו למשל מעבדה מוסמכת ומוכשרת לציוד הספציפי (למרות שגם מעבדות חיצוניות טובות לעיתים לא פחות). מאידך שמעתי גם תלונות על שירות הדר. האחריות ארוכה יותר לרוב מסתם חנויות. אם מדובר בתוספת מחיר קטנה הייתי הולך על זה. רוב העדשות והציוד שלי בכלל לא בעלי אחריות יבואן. אחריות של חנות כלשהי + הרחבת אחריות MACK במידת הצורך. (קרא על זה ברשת)

2. לא מכיר, לצערי. את רוב הציוד שלי קניתי במרכז. (אני באר שבעי)

3. אם המחיר זול יותר בשילוב של מצלמה + עדשת קיט, קנה אותה כך. אם זה יותר זול בנפרד, קנה בנפרד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפני שבוע הייתי עסוק בקניית מצלמת רפלקס מהסוג הזה (מתנה).

המחיר אותו דבר, לא משנה אם קונים עדשה בנפרד או קיט.

ניקון D5200 ועדשה 18-105 בחירה מצויינת.

אני בסוף קניתי מצלמה קצת יותר זולה - CANON D600 עם עדשה 18-135.

אבל זה כבר עניין של טעם ותקציב.

אני ממליץ מאוד על החנות בה רכשתי - מעבדת ארליך:

http://www.erlich.co.il/viewProduct.asp?ID=2766

השאירו רושם חיובי ביותר.

נכון שזה בת"א, אבל מתחנת רכבת עזריאלי פחות מ 10 דקות הליכה.

גם החנות של היבואן ניקון קרובה לשם, למרות שהיא לא הכי זולה.

לא נורא לכבוד האירוע.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ולאד, החנות של היבואן נמצאת די קרוב לפוטפילם וזה לא ממש קרוב.

מעבר לכך, 600D לא קרובה בכלל ברמת התוצר לD5200, ולא קרובה ברמת המשתמש (וגם נחותה ברמת התמונה) לD7000.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

ברור ,

כתבתי שקניתי מצלמה יותר זולה (בגלל מגבלת התקציב, בכל זאת מתנה לילד), לא כתבתי שהן באותה הרמה, ושלא תבינו לא נכון - לא המלצתי להעדיף CANON D600 על NIKON D5200

המחירים לבודי ולעדשה בנפרד זהים למחיר הקיט, ברוב החנויות.

והמלצתי על החנות.

בהצלחה!

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גם אני לא מזמן רכשתי DSLR. אחרי הרבה שיטוטים וקריאת ביקורות באינטרנט (גם פה, בפורום) והתייעצויות עם חברים, הלכתי על ה-D5100 (רציתי D5200, אבל התקציב לא איפשר:-( ) ועל ה-18-105VR.

מבין גדול בעדשות אני לא, אבל אני מרוצה מאוד מה-18-105. יחס עלות-תועלת מצוין - יחסית למחיר שלה, אפשר להוציא איתה תמונות ממש יפות ואיכותיות.

אחלה עדשת אול-אראונד למתחיל - העדפתי אותה על 18-55 VR שבאה כעדשת קיט על ה-D5100 ואני מרוצה מאוד מהבחירה.

גם אני מאיזור חיפה - קניתי בקאמרה, בצ'ק פוסט (בבניין של "כתר פלסטיק"). לא קנייה ראשונה שלי שם, עד היום לא איכזבו אותי. מחיר מצוין, מוכרים מביני עניין וראש שקט. לך תבדוק שם.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

ראשית המון תודה על התגובות הענייניות והמפורטות!

הכיוון שאני תופס הוא ה D5200 עם המחיר הקטן יותר, פחות משקל ומסך מפרקי.

אמנם קראתי באתרים בחו"ל שהסוללה מעט חלשה, מישהו נתקל?

באתר של ארליך נתקלתי בעסקה הבאה:

http://www.erlich.co.il/viewProduct.asp?ID=2858

נראה מפתה, 5 שנות אחריות ו-7 לעדשה + אביזרים. שווה?

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

D7000, מיושנת, מיושנת, אבל עדיין משחררת תמונות נהדרות שלא לדבר על איכות הבניה ואפשרויות השליטה.

לא הייתי פוסל D7000 במחיר טוב,

אם לא אז... 7100 כמובן.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מצטרף להמלצה על cameramia - ה-450D שלי (מיבוא מקביל, על הקופסא מתנוסס הכיוני היפאני Kiss X2) הגיעה משם, אחרי שבני הזמין ניקון, ביטל את ההזמנה, ביצע הזמנה נוספת, וכיון שהיה מדובר במתנת יום הולדת קיבל גם משלוח מהיר ללא עלות נוספת. האחריות היא MACK, לשמחתי לא נאלצתי לבחון אותה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
D7000, מיושנת, מיושנת, אבל עדיין משחררת תמונות נהדרות שלא לדבר על איכות הבניה ואפשרויות השליטה.

אם לא אז... 7100 כמובן.

D7000 לא כל כך מיושנת, בהתחשב בעובדה שאנשים עדיין קונים D90.

פורסם

אם לא אז... 7100 כמובן.

אין גבול לרדיפה אחרי טכנולוגיה.

לפני שנה החלטתי לשדרג את ה-D80, רציתי ללכת על D90. שכנעו אותי ללכת על ה-7000.

היום קוראים לה "מיושנת".

תכ'לס - גם את ה-D80 עדיין לא מיציתי והיא מסוגלת להוציא תמונות ברמה מדהימה. כמובן שכל דגם עולה על קודמו, אבל באיזשהו מקום אתה צריך לשאול את עצמך אם אתה מנצל את כל מה שנותנת מצלמה X ביחס לכסף שצריך לשים עליה.

עבורי, הD7000 מספיקה מעל ומעבר כרגע. מה שקונה אותי אצלה הוא איכות הבניה. בתור הורס חומרה מדופלם, חשוב לי שהמצלמה תוכל להוות גיבוי ללדרמן בתור פטיש וכו'...

פורסם

כתבתי "מיושנת" בהומור.

את שלי רכשתי בסוף 2010 מיד שיצאה.

מצחיק אותי לחשוב שאחרי פחות משלוש שנים היא "מיושנת"

למרות שכך היא מצויינת ואיכות הבניה שלה מופת.

המחיר הוא המשקל הגבוה שלה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לצלם הדיוט, שמצלם על אוטומט, אין סיבה להשקיע במצלמה יקרה יותר. הרבה יותר שימושי לו מסך מפרקי. צלם כזה גם לא ישקיע בעדשות איכותיות נטולות מנוע פיקוס. תהיינה לו שתי עדשות זום, במקסימום.

לצלם שמתפעל את המצלמה, תצוגת LCD עליונה, עוד גלגלת ועוד כפתורי שליטה, אלו כלים מאוד שימושיים (בטח יש גם יותר יכולת קסטומיזציה של המצלמה והגדרותיה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תשווה את זה לטלפון "חכם" שיצא בסוף 2010 ותראה מה זה "מיושן".

מסכים לגבי המשקל. בסוף השארתי את הD80 אצלי (הילדה עושה עליה סטאז'). כל פעם שאני לוקח את שתיהן ליד, זה מרגיש כמו לעבור מה-ZX ל-C4 חדשה. הכל איכותי, מתחשב במפעיל ומשדר איכות (יחסית, כן?), אבל המשקל...

מסכים עם "במבי". הבחירה צריכה להיות לפי אופי השימוש. משעשע לראות אנשים עם מצלמות של אלפי דולרים משתמשים בהן כמו P&S.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...