Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עיתונאי רכב נתפס על 190 קמ"ש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באמת, עם כל המגזינים בארץ קשה לנחש מי הנהג הסורר... קישור שהוא הנחת העבודה של הטקסט הזה:

אין לי איך להגן כאן על בחירות הנהג מפני החוק. הוא עבר עליו ונתפס, ויצטרך לשלם על עבירתו.

בואו לרגע נשים בצד את כך שהוא נתפס בכביש 258, המוביל בין צומת חתרורים לצומת צפית (ולא מושב צופית הנמצא בכלל ליד כפר סבא, אבל מילא, עיתונות היום זה לא באמת מקצוע). למי שמכיר - לא בדיוק אחד הכבישים הסואנים בארץ.

ומעניין לעניין באותו עניין, אני חוזר מבירה עם חבר פצוע (באמת, ההודעה הזו נכתבת באוטובוס). הוא רכב על קטנוע בירוק כשרכב עבר באדום והעיף אותו לכל הרוחות. שנתיים פלוס אחרי, הוא עדיין בכאבים חזקים, נכות, מוגבלות ומה לא.

אותו נהג נשפט לאחרונה, שלושה חודשי שלילה ו-1500 ש״ח קנס.

אנא חברים, הניחו ההימורים, האם אותו עורך מגזין רכב ״מופרע״ יקבל עונש חמור יותר? לצערי, הכסף שלי הולך לתשובה חיובית. מי מהם גרם יותר נזק? מי מהם נהג מסוכן יותר? במי מהם תפגע השלילה יותר?

הבהרה, איני מצדיק את אותו עיתונאי. לא אחלוק על העובדה שהמשטרה עשתה עבודתה. אני מעביר ביקורת, ויש יגידו שמוקדם מדי, על מערכת המשפט. לצערי אני עושה זאת מתוך ניסיון. אנא הפרידו בין שני הדברים.

להמחשת דברי - אם אותו נהג שפגע בחברי, ונהגים דומים לו ששמעתי על מעלליהם מחברים אחרים (רובם אופנוענים), היו מקבלים עונשים חמורים יותר מאלה שקיבלו אחרים שאני מכיר שנתפסו על מהירות מופרזת ללא פגיעה באף אחד - לא הייתי כותב כאן מילה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

טוב אם כמו בכתבה גם השוטרים כתבו יגואר XS(?) אולי זה יכול לעזור :roll:

בכ"מ חצי הכוס המלאה, טוב לראות שהF טייפ הגיעה ארצה :lol:

פורסם
באמת, עם כל המגזינים בארץ קשה לדעת מי הנהג הסורר... קישור שהוא הנחת העבודה של הטקסט הזה:

אין לי איך להגן כאן על בחירות הנהג מפני החוק. הוא עבר עליו ונתפס, ויצטרך לשלם על עבירתו.

בואו לרגע נשים בצד את כך שהוא נתפס בכביש 258, המוביל בין צומת חתרורים לצומת צפית (ולא מושב צופית הנמצא בכלל ליד כפר סבא, אבל מילא, עיתונות היום זה לא באמת מקצוע). למי שמכיר - לא בדיוק אחד הכבישים הסואנים בארץ.

ומעניין לעניין באותו עניין, אני חוזר מבירה עם חבר פצוע (באמת, ההודעה הזו נכתבת באוטובוס). הוא רכב על קטנוע בירוק כשרכב עבר באדום והעיף אותו לכל הרוחות. שנתיים פלוס אחרי, הוא עדיין בכאבים חזקים, נכות, מוגבלות ומה לא.

אנא חברים, הניחו ההימורים, האם אותו עורך מגזין רכב ״מופרע״ יקבל עונש חמור יותר? לצערי, הכסף שלי הולך לתשובה חיובית. מי מהם גרם יותר נזק? מי מהם נהג מסוכן יותר? במי מהם תפגע השלילה יותר?

הבהרה, איני מצדיק את אותו עיתונאי. לא אחלוק על העובדה שהמשטרה עשתה עבודתה. אני מעביר ביקורת, ויש יגידו שמוקדם מדי, על מערכת המשפט. לצערי אני עושה זאת מתוך ניסיון. אנא הפרידו בין שני הדברים.

להמחשת דברי - אם אותו נהג שפגע בחברי, ונהגים דומים לו ששמעתי על מעלליהם מחברים אחרים, היו מקבלים עונשים חמורים יותר מאלה שמקבלים אחרים שאני מכיר שנתפסו על מהירות מופרזת - לא הייתי כותב כאן מילה.

לצערנו, אתה לא טועה בהימור שלך. כאשר מערכת המשפט הופכת להיות רגישה לרייטינג, מצבנו חמור במיוחד.

פורסם
החוק לא מקל אתם, אין סיבה לכך. זהות העורך כבר ידועה ורצה ברשת. מוזר לי מאד שהוא בחר להגיד שהוא בעיצומו של מבחן, זה פשוט לא נראה לי משהו שהייתי אומר בנסיבות. אלא אם זו הנפצה של מיטב בחורינו, גם זה יכול להיות.

דווקא אתה (עו"ד, לא?) צריך לדעת שיתכן פער גדול מאוד בין דברי הנהג המופיעים בדו"ח, לדברי הנהג שלא לפרוטוקול, להודעות של יח"צ המשטרה.

בואו נדמיין רגע את הסיטואציה: שוטר עוצר את הרכב. נהג מציג רשיון נהיגה ורישיון רכב. שוטר כותב דו"ח. שוטר שואל למה הרכב (הרשום על שם היבואן) ברשותו, נהג עונה מה שעונה (שלא חייב להופיע בדברי הנהג בדו"ח, בטח ובטח אם לנהג מעט בינה בקודקודו).

שוטר מספר לחבריו/מפקדיו מה עלה בחכתו היום. מישהו שיח"צ המשטרה חשוב בעיניו מקבל את המידע, ומחליט לפרסם סיפור בתקשורת.

מכאן, הכל יכול לקרות.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

בוא נגיד שאחד השוטרים זיהה אותו, שאל - קיבל תשובה ורץ לספר לחבר'ה.

אני מכיר את הבחור אישית. הוא בחיים לא היה אומר דבר כזה.

פורסם

א. סתם יחצנות של המשטרה, רק דביל גמור יגיד "אני עושה מבחן רכב אז נסעתי 190".

ב. נהגתי עליה במסלול בהשקה שלה בארץ (אותה אחת שתפסו) והיא הרגישה כמו לאון קופרה עם צ'יפ מבחינת כוח,

כנראה שרק ברביעי מרגישים שמדובר בכמעט 400 כ"ס, אז הוא רצה לבדוק לעומק, מבין אותו :wink:

ג. למה זה משנה לכם כל כך את מי תפסו? למי אכפת?! (אין לי מושג מי זה).

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
איפה ואיפה... כשטופ גיר היו פה הם נכנסו מהמדבר עם רודסטרים שחוטים ומלאים אלתורים, כאלה שבחיים שהמדינה לא הייתה מרשה לעלות על הכביש , אבל בגלל שזה BBC, נתנו להם.

תרבות המכוניות פה על הפנים. למה לא סוגרים פה כבישים בשביל עיתונאים? הרי מאלצים אותם לעבור על החוק.

נראה לך הגיוני שיסגרו כביש רק בכדי שיוכלו לבחון מהירות מקסימלית של רכב?

אתה תהיה מוכן להמתין בפקקים / לסוע בדרכים חליפיות ? שלא לדבר על עלות השוטרים שיוקצו לאירוע.

ואיך בכלל תחליט עבור מי סוגרם כביש ועבןר מי לא? הרי כיום לכל בלוגר זב חוטם מקצים תעודת עיתונאי - נסגור עבור כולם ?

ובנימה אחרת, אני מקווה מאוד שהוא לא יהפוך לקורבן של קצין משטרה / תובע בעל עודף מוטיבציה להופיע בטלוויזיה, שינסה לתקוע לו עונש חמור ממה שמקבלים פה עבריינים אמיתיים.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
באמת, עם כל המגזינים בארץ קשה לנחש מי הנהג הסורר... קישור שהוא הנחת העבודה של הטקסט הזה:

להמחשת דברי - אם אותו נהג שפגע בחברי, ונהגים דומים לו ששמעתי על מעלליהם מחברים אחרים (רובם אופנוענים), היו מקבלים עונשים חמורים יותר מאלה שקיבלו אחרים שאני מכיר שנתפסו על מהירות מופרזת ללא פגיעה באף אחד - לא הייתי כותב כאן מילה.

התוצאה לא בהכרח משקפת את רמת הענישה אם כי בד"כ יש קשר בין הפגיעה באינטרס המוגן לבין רמת הענישה.

עבירות תנועה הן עבירות מסוג אחראיות קפידה, המשמעות היא עבודה קלה לתביעה שאינה צריכה להוכיח מרכיב נפשי במילים פשוטות התביעה לא צריכה להוכיח רשלנות,ידיעה או כוונה במקרה של עבירות תנועה, הרי לכל אחד ברור שאם תגיד במשפט "לא שמתי לב שנסעתי מהר .." זה לא יעזור מהסיבה הפשוטה שזה לא מעניין אם ידעת או לא ידעת שאתה נוסע מהר כיוון שכאמור אין משמעות ליסוד הנפשי .

למרות כל האמור לעיל במידה והתביעה יכולה להראות יסוד נפשי, העבירה עולה מדרגה , אם אכן בדברי הנהג יש תעוד המצביע על כך שהוא היה מודע למהירות ואפילו התכוון אליה מצבו חמור יותר אם כי במצב שבו נמדדה מהירות של 190 קמ"ש יש חזקת מודעת או במילים פשוטות "יאללה יאללה מה לא שמת לב שאתה נוסע 190" , בקיצור מודעות מעלה את רף הענישה באופן משמעותי ביותר וישבו כבר לא מעט נהגים בבתי הכלא(בצירוף נסיבות נוספות כמובן כגון עבר מכביד וכו...) אחרי שהורשעו בעבירת מהירות במה שמוגדר כ "מהירות קצה" המקימה חזקת מודעות שבמקרה הזה אין בה צורך כיוון שיש הודאה של הנהג.

פורסם

דווקא במקרה הזה מדובר בבחור אחראי. אני מאמין שעם עו"ד טוב הוא יוכל לצאת בזול יחסית ואולי אפילו בלי פסילה בפועל כי זו הפרנסה שלו.

בכלל לנסוע שם 190 הרבה פחות מסוכן מלנסוע 51 ליד בית ספר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...