Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצתים BKR5ES-11 מול BKR6ES-11

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אתמול החלפתי מצתים ברכב: יונדאי לנטרה 1.8 אני שמתי אירדיום:BKR5IX-11-אם אינני טועה.

עשיתי מחקר לגבי האירדיום לגביהם אין לי חשש.

מה שכן בספר רכב רשום מצת מקורי BKR5ES-11 ומה שהוצאתי מהרכב היו BKR6ES-11.

עכשיו השאלה שלי היא מה ההבדל בין המצתים? והאם אני יכול להאשים את חוסר ההתאמה בפליטת CO2 גבוהה(עובר טסט אבל גבולי) ושהמצתים יצאו קצת שחורים(עברו רק 10 אלף).

תודה לעונים.

פורסם
שלום לכולם אתמול החלפתי מצתים ברכב: יונדאי לנטרה 1.8 אני שמתי אירדיום:BKR5IX-11-אם אינני טועה.

עשיתי מחקר לגבי האירדיום לגביהם אין לי חשש.

מה שכן בספר רכב רשום מצת מקורי BKR5ES-11 ומה שהוצאתי מהרכב היו BKR6ES-11.

עכשיו השאלה שלי היא מה ההבדל בין המצתים? והאם אני יכול להאשים את חוסר ההתאמה בפליטת CO2 גבוהה(עובר טסט אבל גבולי) ושהמצתים יצאו קצת שחורים(עברו רק 10 אלף).

תודה לעונים.

ההבדל הוא בטווח הטמפרטורה של המצת (ויכולתו לפנות חום מתא הבעירה של המנוע).

מצתים של NGK עם דירוג חום של "6" הם הממוצע.

מצתים עם דירוג 7 הם מצתים "קרים" יותר - קרי: מתאימים למנועים שעובדים בחום מאוד גבוה ודורשים פנוי חום טוב יותר.

מצתים עם דירוג 5 הם מצתים "חמים" יותר - קרי: הם מפנים פחות חום (מהממוצע) מתא הבעירה של המנוע.

אני בספק גדול מאוד אם זה העניין שגרם למנוע שלך לעבור באופן גבולי את מבחן פליטת ה CO2, א-ב-ל זה בהחלט יכול לתרום (טמפרטורה מסויימת אכן נדרשת אם רוצים שתא הבעירה יעבוד בצורה אופטימלית). אם הרכב נוסע נסיעות קצרות בעיקר, פלאג עם דירוג 5 (שנדרש ע"י היצרן) הוא עדיף, מאחר והוא יתרום לטמפ' עבודה אופטימלית בתא הבעירה - הן בזמן יותר מהיר והן בכלל.

http://www.ngksparkplugs.com/tech_support/spark_plugs/p2.asp?mode=nml

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...