Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנים אמיתיות: השד העדתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם שמר,

לדעתי, דין רוסי, כדין פולני, כדין תימני תושבי אופקים/נתיבות/בית שאן. לכולם אותו סיכוי, והוא בידיהם בלבד.

[מצד שני, הייתי יום שישי אצל עו"ד ששינה את שם משפחתו מטובול לטל, כנראה בגלל רצון להיראות פחות מזרחי].

משכנתא זה קל

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני ממש לא בטוח. אבל נעזוב את זה בצד.

למה שנעזוב את זה בצד? זו הרי תמצית הגזענות, והיא חמורה עשרות מונים מאנשים כמוך, שמרגישים נוח עם זה כי לכאורה הוריהם גם כן יוצאי ברה"מ.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

סבתא שלי היתה קוראת לזה "בובע מיינצעס" - סיפורי סבתא, או משהו בדומה לזה - את המשפחה שלי (חצי מרומניה וחצי מפולניה) שלחו לאשקלון, שאז היתה לגמרי סוף העולם, והם גרו בבתים של ערבים שברחו משם, עם דלתות מצ'וקמקות ובלי חלונות.

עוד דבר שלא מדברים עליו זה שגם האשכנזים, כדי לא להראות "גלותיים", הדחיקו את המאפיינים המקוריים שלהם לטובת מאפיינים "צבריים": ההורים שלי סירבו לדבר יידיש עם הוריהם כי זה נתפס כ"גלותי", אמא שלי שינתה את שמה ה"גלותי" לשם צברי, ואבא שלי שינה את שם משפחתו לשם שנשמע לו "צברי", באופן מגוחך למדי זה שם שהיום נתפס בעיקר כמזרחי דווקא.

אז שיפסיקו למכור לכם שטויות: גזענות יש בישראל בין כל קבוצות האוכלוסיה, אבל היום מי שיש לו מוטיבציה להצליח יצליח, בין אם קוראים לו עמר ובין אם קוראים לו הרשקוביץ'.

פורסם
גם את הורי (פולנים) שלחו לגור בקריית שמונה ובבית שאן, בהחלט לא מרכז הארץ.

וכן, גם אותם לא קפחו וגם הם קבלו את מנת הדי.די.טי שלהם, רק שהם התביישו לצעוק ולדבר על כך בקולי קולות.

שלחו את מי שלא ידע לצעוק. בלי קשר למוצא.

את אמא שלי (יותר נכון, את הוריה) שלחו למעברה בהתחלה ומיד אח"כ לגור באוהלים במקום שהיה 400 מטר מהגבול דאז. כולל די.די.טי וכולל כל מה שהטוענים לקיפוח בוכים עליו עד היום. למען הסר ספק, היה להם צבע עור לבן ועיניים כחולות...

עובדה היא שכל מי שרצה להתקדם הגיע רחוק, גם אם במקומות לא מעטים פסלו אנשים על רקע "צבעם".

לשבת ולבכות עוד לא הביא אף אחד מטר קדימה.

זה לא מדוייק, אמנם גם יוצאי אירופה נשלחו לעיירות פיתוח, אך במשורה.

פרופ' סמי שלום שטרית פרסם במסגרת ספרו "המאבק המזרחי בישראל" פרוטוקולים מתחילת שנות ה-50, בהשתתפות נציגי ממשלה (בניהם גם ראש הממשלה דאז, דוד בן גוריון) בהם נאמר באופן גלוי ובוטה כי יש לשלוח את בני עדות המזרח לישובי הספר וישובי הגבול.

לפני כן, אגיד רק כי גזענות קיימת מאז קום המדינה, שימו לב לסמנטיקה - עצם הכינוי "מזרחים" (מה קו האורך-קוחב של פולין ומה של מרוקו?).

אבל לדעתי הפשע בגדול ביותר של המדינה הוא היחס לקיבוצים ולמושבים - החל בתנאים הם מקבלים, שמיטת החובות, עצימת העין מול שוד הקרקעות, ההשתלטות שלהם על משאבים ועוד ועוד.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

עוד דבר שלא מדברים עליו זה שגם האשכנזים, כדי לא להראות "גלותיים", הדחיקו את המאפיינים המקוריים שלהם לטובת מאפיינים "צבריים": ההורים שלי סירבו לדבר יידיש עם הוריהם כי זה נתפס כ"גלותי", אמא שלי שינתה את שמה ה"גלותי" לשם צברי, ואבא שלי שינה את שם משפחתו לשם שנשמע לו "צברי", באופן מגוחך למדי זה שם שהיום נתפס בעיקר כמזרחי דווקא.

שלא נדבר על כך שאחרי מלחמת העולם השניה כשהניצולים התחילו להגיע לארץ, המודל של ה-"צבר" שהם ראו פה, היה בדיוק אותו מודל של הגרמני הארי שבגללו הם איבדו את כל חייהם רק בתוספת סנדלים וכובע טמבל.

פורסם
למה שנעזוב את זה בצד? זו הרי תמצית הגזענות, והיא חמורה עשרות מונים מאנשים כמוך, שמרגישים נוח עם זה כי לכאורה הוריהם גם כן יוצאי ברה"מ.

יש כאלה שהגיעו לפה ואתה שואל את עצמך באמת ובתמים מה הם עושים פה. אין להם שום קשר ליהדות, לישראל, הם בזים לה ובזים ליהודים. שמחים על איך שפר עליהם גורלם שהצליחו להגיע לפה, כי כמה רע היה מאיפה שהגיעו וכמה טוב פה, על כאלה רוסים אני מדבר. ואני ממש לא מרגיש נוח עם זה. אבל זה המצב וזה מה שיש. וזה דברים שיצא לי להיתקל באמת לא אחת וזה לא מסיפורים ולא משמועות. במו אוזני ובמו עיניי שמעתי וראיתי. אולי הם ספורים אולי אלה עשבים שוטים אבל בהרבה הזדמנויות יצא לי להיתקל בכאלה.

לכן יש ויש.

הבאה סיטונאית של עולים רק כדי שירשם איפה שהוא, עוד לא עשה טוב לאף אחד.

ואני לא מדבר רק על העולים מרוסיה לצורך העניין. יש הרבה טרמפיסטים. וגם את זה צריך להגיד.

פורסם
יש כאלה שהגיעו לפה ואתה שואל את עצמך באמת ובתמים מה הם עושים פה. אין להם שום קשר ליהדות, לישראל, הם בזים לה ובזים ליהודים. שמחים על איך שפר עליהם גורלם שהצליחו להגיע לפה, כי כמה רע היה מאיפה שהגיעו וכמה טוב פה, על כאלה רוסים אני מדבר. ואני ממש לא מרגיש נוח עם זה. אבל זה המצב וזה מה שיש. וזה דברים שיצא לי להיתקל באמת לא אחת וזה לא מסיפורים ולא משמועות. במו אוזני ובמו עיניי שמעתי וראיתי. אולי הם ספורים אולי אלה עשבים שוטים אבל בהרבה הזדמנויות יצא לי להיתקל בכאלה.

לכן יש ויש.

עדיין אתה קורא להם "רוסים" ולכן אתה מכליל את כל אוכלוסיית ה-"רוסים" בהגדרה הזו - יש הבדל גדול בין רוסים לבין יוצאי ברית המועצות.

ולגבי הטרמפיסטים - אם המדינה אישרה להם לעלות - מי אתה שתגיד להם שלא מגיע להם להיות פה?

פורסם

samg - כשהתכוונתי נוח לך הכוונה הייתה שנוח לך להעביר את הביקורת, אתה מרגיש שזה לגיטימי. אגב, גישה אופיינית לעולי שנות ה-70, אכלנו את זה יופי לפני 20 שנה.

לגופו - כמו תמיד, מי שבולט זה הדפוקים. למה לא להדגיש את העובדה שאחוז עולי ברה"מ בגדודים קרביים (שלא לדבר, למשל, על קליעה וצלפים) ובתעשיית ההיי-טק, למשל, גבוה בהרבה מהאחוז בכלל האוכלוסיה?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
samg - כשהתכוונתי נוח לך הכוונה הייתה שנוח לך להעביר את הביקורת, אתה מרגיש שזה לגיטימי. אגב, גישה אופיינית לעולי שנות ה-70, אכלנו את זה יופי לפני 20 שנה.

לגופו - כמו תמיד, מי שבולט זה הדפוקים. למה לא להדגיש את העובדה שאחוז עולי ברה"מ בגדודים קרביים (שלא לדבר, למשל, על קליעה וצלפים) ובתעשיית ההיי-טק, למשל, גבוה בהרבה מהאחוז בכלל האוכלוסיה?

רומן מה לא ברור? כי הם רוסים ולא מגיע להם להיות פה!:evil:

פורסם

אתה בוחר לדבר על כאלה שהם אחרים. כואב לך? מכעיס אותך? תפנה לרשויות המתאימות. אל תשכח, בשם הדאגה החברתית שלך לציין גם פילוח עדתי, בהתאם לסטיגמות הקיימות - מרוקאים שדוקרים אנשים, אתיופים נבערים, צרפתים שקונים את המדינה - שכחתי משהו? בהזדמנות זו תצא גם כנגד היורדים מהארץ, שהם יהודים כשרים שבחרו לא לגור כאן. תצא כנגד אלה שלא הולכים לבתי כנסת, שכן גם הקשר שלהם ליהדות רופף משהו. תצא כנגד כל מי שאי פעם הוציא גימלים, שכן גם הוא העז לפגוע במדינה. אבל אתה, בשם היות הוריך חלק מעליית שנות ה-70, יוצא כנגד מי שהתלבש לך על המשבצת והעז, בניגוד לכל היתר, לעבוד ולהתקדם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תעשה לי טובה. אמנון לוי, בכתבה על קיפוח?

תמיד בשביל הכתבות האלו ימצאו אנשים שנוח להם להתבכיין על "קיפוח" במקום לצאת ולשפר את מצבם. ככה זה, המדינה הרגילה אנשים שהתבכיינות זה המפתח לכל. כן, היה קיפוח בעשור הראשון-שני לקום המדינה. האם זה עדיין קיים? כבר לא. אבל עדיין יש אנשים שנתקעו באותה פאזה - אפילו כאלו שלא נולדו אז! - ולא מסוגלים לצאת ממנה. הם מסרבים להבין שהמצב שלהם תלוי בהם כי יותר נוח לצרוח "קיפוח קיפוח".

על כל פנים, אנשים כמו אמנון לוי ואריה דרעי שמתבכיינים על גזענות הם-הם אלו שמנציחים אותה כי זה משרת את המטרות שלהם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
זה הרי ברור שברמת השרון יהיו יותר אקדמאים והמשכורות שם יהיו גבוהות יותר בהתאם לאוכלוסיה ולמיקום הגאוגרפי.

1. כבודי מתגורר ברמת השרון, אז דיר באלאק ללכלך עלינו. כבשנו את בית המשפט והאקדמיה והכנסת.

2.בעצם מי זה 'כבשנו'? אני חצי מזרחי וחצי אשכנזי, אישתי ממוצא 'מזרחי' טהור. ע"פ הגנים שלהם, הילדים שלי 75% מזרחיים ורק 25% אשכנזים אבל לפי התכנית האינפנטילית של אמנון לוי אנחנו 'אשכנזים', כי שם המשפחה שלי אשכנזי, אנחנו מרוויחים מעל הממוצע, ומעולם לא קיבלתי שקל מרשויות הרווחה במדינה.

נתקלתי בחיי בגזענות חשוכה של ילידת רוסיה כלפי ילידת הארץ שהוריה עלו מתימן. בעצם בכל מי שאינו בעל עיניים כחולות ועור בהיר.

נתלתי בגזענות של יוצאי מרוקו שכוונה כלפי יוצאי עיראק.

נתקלתי בגזענות של ילידי מוסול בעיראק כלפי יליד בגדד (פשוטי העם) בעיראק.

נתקלתי בגזענות של יוצאי תימן כלפי יוצאי רוסיה.

נתקלתי בגזענות של כל עדה כלפי כל עדה, באשר היא.

לדעתי מדובר בעיתונאי שזמנו עבר, מחפש לחזור לתודעה, ומה יותר קל מלעשות את זה על גב ה'שד העדתי'?

חוצמזה, והכי חשוב, אם לא היינו מקבץ שבא חזרה מכל העולם, איזה בדיחות היו לנו?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לכן יש ויש.

הבאה סיטונאית של עולים רק כדי שירשם איפה שהוא, עוד לא עשה טוב לאף אחד.

ואני לא מדבר רק על העולים מרוסיה לצורך העניין. יש הרבה טרמפיסטים. וגם את זה צריך להגיד.

כמה דברים:

1. הגדרת היהודי לפי חוק שבות לא חופפת להגדרת יהודי לפי ההלכה

2. לאחר קריסת בריה"מ, ישראל פנתה למספר מדינות מערביות (בראש ובראשונה לארה"ב) ודרשה מהם שלא לקלוט בעלי זכות שיבה, כך שהטיעון שלך לא מדויק בלשון המעטה.

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...