Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סל"ד במהירות שיוט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שיוט סלד נמוך זה לאו דווקא טוב או חסכוני. במנוע בעל מומנט לא גבוה סלד נמוך זה לא חסכוני כי צריך ללחוץ הרבה וגם אין כוח זמין. כאשר לוחצים הרבה בסלד נמוך נוצר הרבה פיח. כל יצרן עושה את השיקולים שלו לסלד שיוט.

בדיזל בגלל מומנט גבוה בסלד נמוך זה כבר סיפור אחר. לא נדירים דיזלים שעושים 180 על 3000סלד.

אני חושב שסלד לא צריך להיות שיקול בקנית רכב. דווקא סלד גבוה בשיוט יכול להחשב כיתרון.

מי שבכל זאת מתרגש: קנו דיזל או רכב עם מנוע גדול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הרכב של אבא שלי (לנסר 1.8 6 היל' אוט' ) משייט על 120 ב2700 סלד בערך או טיפה פחות. היונדאי אלנטרה 1400 של אמא בעלת מנוע עם נתונים זהים לשלי. הילוך פחות (4, אוט') מגיעה לאותם סלדים כמו שלי במהירות התלת ספרתית. אצלה יש הילוך פחות וההילוכים שם גם לא מי יודע מה ארוכים. אז אני קצת מאבד את הנוסחא פה

הלנסר 1800 היא גיר רציף ולכן יכולה לשייט בסלד מאוד נמוך.

פורסם

מה זה קשור?

כל הקטע בתיבה רציפה הוא שיש בה אינסוף יחסי העברה בין יחס ההעברה הנמוך ביותר לבין יחס ההעברה הגבוה ביותר שלה.

יחסי ההעברה הגבוה והנמוך יכולים להיות בדיוק כמו בכל תיבת הילוכים אחרת. מה שמבדל אותה זה מה שקורה בינהם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בגיר הרציף של מיצובישי "ההילוך הגבוה" הוא הרבה יותר גבוהה מהגיר הרגיל.

לדוגמא היחסים ב CVT הם :

2.349 - 0.394

לעומת הילוכים בהם הראשון :

3.538

ואילו החמישי :

0.775

מבלי להתחשב בהינע הסופי אפשר לראות שהיחס בין הילוך ראשון לאחרון בגיר רגיל הרבה יותר מצומצם מהיחס בין הילוך נמוך לגבוה ב CVT

פורסם

יחסים בין הילוכים לא אומרים הרבה. יש גירים ללא אוברדרייב שמשייטים על 100 בפחות מ2000סל"ד.

אי אפשר לדבר על יחסי העברה של גיר מבלי להזכיר יחסי דפרנציאל וקוטר גלגל.

עדיין אני לא מבין מה זה משנה על איזה סל"ד הרכב משייט. יש רכבים עם מנו 3 ליטר שמשייטים 100 על 3000סל"ד ויש רכבים 1.2 ליטר שמשייטים 100 על 1500סל"ד. מה זה אומר? כלום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יחסים בין הילוכים לא אומרים הרבה. יש גירים ללא אוברדרייב שמשייטים על 100 בפחות מ2000סל"ד.

עדיין אני לא מבין מה זה משנה על איזה סל"ד הרכב משייט. יש רכבים עם מנו 3 ליטר שמשייטים 100 על 3000סל"ד ויש רכבים 1.2 ליטר שמשייטים 100 על 1500סל"ד. מה זה אומר? כלום.

כשיש שני רכבים זהים לחלוטין וכשיש הפרשים בין יחסי העברה אפשר להסיק דיי בוודאות שמקום בו הפרש בין ההילוך הנמוך לגבוהה הוא רב יותר השיוט יהיה בסלד נמוך יותר. באופן כללי ב CVT זה המצב .

פורסם

לרוב ברכבים שבידוד הרעשים שלהם סטנדרטי הרעש של המנוע יורגש מאוד בסלד גבוה (בפונטו אתה מגיע מהר מאוד למצב שאתה לא שומע את עצמך חושב. בתוספת מזגן זה כבר נהיה קצת מוגזם). בלנסר הסלד בשיוט נמוך כלכך שהרכב מרגיש שקט אף על פי שבידוד הרעשים לא משהו. ורק כאשר יש צורך בעקיפה מהירה אתה מבין שרעש המנוע בסלד גבוה בעצם חודר בקלות לתא הנוסעים. עניין של נוחות והעדפה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

:mm_yeah:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
בגיר הרציף של מיצובישי "ההילוך הגבוה" הוא הרבה יותר גבוהה מהגיר הרגיל.

לדוגמא היחסים ב CVT הם :

2.349 - 0.394

לעומת הילוכים בהם הראשון :

3.538

ואילו החמישי :

0.775

מבלי להתחשב בהינע הסופי אפשר לראות שהיחס בין הילוך ראשון לאחרון בגיר רגיל הרבה יותר מצומצם מהיחס בין הילוך נמוך לגבוה ב CVT

מה שאני רואה מהמספרים האלו שבגיר הרציף כל התחום גבוה יותר לעומת הידני (מה שאומר שהיחס העברה סופי כנראה יותר נמוך).

אבל אני לא רואה שהתחום בגיר רציף רחב יותר לעומת הגיר הידני.

ההילוך ה"גבוה" הוא אכן הרבה יותר גבוה.

אבל גם ה"הילוך הראשון" הרבה יותר גבוה.

כל התחום מוסט כלפי מעלה.

פורסם
מה שאני רואה מהמספרים האלו שבגיר הרציף כל התחום גבוה יותר לעומת הידני (מה שאומר שהיחס העברה סופי כנראה יותר נמוך).

אבל אני לא רואה שהתחום בגיר רציף רחב יותר לעומת הגיר הידני.

ההילוך ה"גבוה" הוא אכן הרבה יותר גבוה.

אבל גם ה"הילוך הראשון" הרבה יותר גבוה.

כל התחום מוסט כלפי מעלה.

אתה צודק וכפי שכתבתי יש להתחשב בהינע הסופי כדי לחשב את המספרים המוחלטים.

אבל אם תבדוק את היחס בין היחס העברה הגבוהה לנמוך ב CVT תגלה שזה 1:5.96

לעומת 1:4.56 בידני.

כלומר הגיר הידני הוא יותר קצר

פורסם
לרוב ברכבים שבידוד הרעשים שלהם סטנדרטי

אין דבר כזה "בידוד רעשים סטנדרטי" - כל רכב יש לו את בידוד הרעשים שלו. יש רכבים שמנוע שלהם שקט בטורים גבוהים אבל יש רעש מכריש אוזניים מצמיגים ורוח. יש רכבים עם מנוע רועש.

פונטו זו לא דוגמא: זה רכב עירוני לכן בידוד רעשים ורעש מנוע לא רלוונטי. זה שבארץ נוסעים אליו בבין עירוני: זה סיפור אחר.

למשל גולף 2.3 נוסעת 110 על 3000ס"ד והמנוע שקט מאוד. גולף 1.6 נוסעת 100 על 3000סל"ד והמנוע מאוד רועש. אין דבר כזה בידוד סטנדרטי - יש לבחון כל מקרה לגופו.

פורסם

אם הייתי מתנייד באופניים הייתי אולי יכול להסכים איתך. אבל אני מתנייד ברכב וזה ברור מאוד שהרנו שבה אני נוסע (לא בדיוק מיני סיטי קאר) שקטה לחלוטין עד ה2500-2800 סלד. שקטה ברמה שבסלדים נמוכים כמעט ולא שמים לב שהמנוע דולק. מרגע שעוברים את הסלדים הרגועים המנוע מתחיל להיות רועש לחלוטין כאילו לא מדובר באותו הרכב שעד לפני כמה דקות לא השמיע קול.

בלאנסר בעלת הגיר הרציף המצב אפילו יותר מורגש. הרכב משייט במהירות החוקית בשקט מופתי. ברגע שעוברים את ה120 יש תחושה של חיבור המנוע למגבר כדי שיוכלו לשמוע אותו.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
בדקתי עכשיו במיצובישי ספורטבק 18000

מצב טיפטרוניק הילוך 6 אלפיים סלד נותן תשעים קמש.

מצב D אלפיים סלד מאה קמש

ובאיזה הילוך הרכב היה במצב D כשבדקת?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...