Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

TSI ֹ+ DSG טעות כיד שנייה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שיטוטים בלוחות המכירה מצאתי שמגוון רכבי הבראבו לא גדול במיוחד, והפריוס מעלה בי חלחלה כל פעם שאני מנסה לקבל את המראה שלה. לכן בתחומי חיסכון בדלק נשארתי בערך עם VAG והפלואנס דיזל ( מאוד קמצנית באבזור בשנתונים 2010 2011) . האם זה חכם לקנות DSG יד שנייה? אנחנו במשפחה בדרך כלל מחזיקים רכבים 5 שנים ומעלה. אני רואה כל כך הרבה רכבים שנכנסים ויוצאים מהמוסך שזה מדאיג. אומנם השילוב מעולה ומציג צריכת דלק טובה, אבל האם זה שווה את זה? לא לשכוח שגם פקטור המחיר משמעותי - יש המון בשוק ולכן אפשר למצוא מציאות, בניגוד לפלואנס.

מה דעתכם?

פורסם

דרכת על חתיכת יבלת כואבת של הפורום הזה.

אם אתה לא רוצה שהשרשור הזה יהפוך למלחמת VAG ביתר העולם פשוט תעשה חיפוש, יש כאן עשרות שרשורים על הנושא.

המקרה היחידי שאני יכול להעיד עליו באופן אישי (יותר נכון אצל אחותי) עם השילוב הזה היה גולף כרכב ליסינג שהוחלף תוך זמן קצר יחסית בעקבות ריבוי תקלות.

פורסם

אין פה שום יבלת, יש 2 צדדים:

צד א', אלו שמחזיקים רכבים עם השילוב הזה, יענו לך ש"אין לך מה לדאוג, הרי האריכו את האחריות על הגיר ל-5 שנים".

צד ב', אלו שלא מחזיקים רכבים כאלה, יענו לך ש"כיד שניה לא הייתי נוגע ברכבים הנ"ל ממטר כי יש סבירות לא קטנה שתווצר תקלה שתמחוק לך בבת אחת חסכון דלק של 5 שנים".

יכול לומר לך שלפני כ-4 חודשים אחי התייעץ איתי לגבי רכב הליסינג הבא שלו, ההתלבטות היתה בין ג'טה עם השילוב המדובר לקיה פורטה, ללא היסוס אמרתי לו ללכת על הקיה.

כשהוא שאל אותי למה, אמרתי לו שיחכה כמה חודשים והוא יבין לבד.

הוא לקח את הפורטה, מאוד מרוצה מהרכב, ועוד יותר מרוצה כשהוא מבין היום למה הורדתי אותו מהג'טה כשהוא רואה קולגות לעבודה שולחים ג'טות למוסך בתדירות לא ממש נמוכה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אין פה שום יבלת, יש 2 צדדים:

צד א', אלו שמחזיקים רכבים עם השילוב הזה, יענו לך ש"אין לך מה לדאוג, הרי האריכו את האחריות על הגיר ל-5 שנים".

צד ב', אלו שלא מחזיקים רכבים כאלה, יענו לך ש"כיד שניה לא הייתי נוגע ברכבים הנ"ל ממטר כי יש סבירות לא קטנה שתווצר תקלה שתמחוק לך בבת אחת חסכון דלק של 5 שנים".

יכול לומר לך שלפני כ-4 חודשים אחי התייעץ איתי לגבי רכב הליסינג הבא שלו, ההתלבטות היתה בין ג'טה עם השילוב המדובר לקיה פורטה, ללא היסוס אמרתי לו ללכת על הקיה.

כשהוא שאל אותי למה, אמרתי לו שיחכה כמה חודשים והוא יבין לבד.

הוא לקח את הפורטה, מאוד מרוצה מהרכב, ועוד יותר מרוצה כשהוא מבין היום למה הורדתי אותו מהג'טה כשהוא רואה קולגות לעבודה שולחים ג'טות למוסך בתדירות לא ממש נמוכה.

אני חושב שידידנו היקר (והרחוק) סיכם את הדברים בצורה טובה.

מי שיש לו יגן על השילוב הקדוש והמהולל בחירוף נפש.

אישית אני נמנה עם צד ב', לא הייתי רוכש את השילוב גם בחצי המחיר, לא מוכן לקחת את הצ'אנס הזה.

פורסם

אני יגיד אתזה בצורה הכי ברורה.

בחינם לא הייתי מוכן לקבל רכב בלי אחריות שנושא את הצמד TSI+DSG

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

הבעיה היא לא בגלל השילוב: TSI+DSG

אלא רק ב DSG

אין בעיה במנועי ה-TSI

כך שאם אין לך התנגדות לגיר ידני אז זו אפשרות שכדאי לך לבחון.

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם
אני יגיד אתזה בצורה הכי ברורה.

בחינם לא הייתי מוכן לקבל רכב בלי אחריות שנושא את הצמד TSI+DSG

אני איתך! :mm_yeah:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הבעיה היא לא בגלל השילוב: TSI+DSG

אלא רק ב DSG

אין בעיה במנועי ה-TSI

כך שאם אין לך התנגדות לגיר ידני אז זו אפשרות שכדאי לך לבחון.

קבל תיקון במנועי TSI 1.8 קיים בעיה במותחן טיימינג.

פורסם
יש המון בשוק ולכן אפשר למצוא מציאות.

מהתגובות פה אתה יכול להבין כמה ולמה הרכבים האלה כאלה מציאה..

מי שקצת בקיא ומבין יתרחק מהשילוב הזה (בדגש על הגיר) כמו מאש, מי שלא מבין ומכיר את הבעייתיות של הגיר יקנה מציאה שתוך לא הרבה זמן תתגלה, ככל הנראה, כעקיצה לא קטנה.

פורסם

או, כמה מידע מוטה בשרשור אחד. מאחר שיש לי כבר רכב שלישי עם השילוב ה"בעייתי" עאלק, ומאחר שלקרוביי יש עוד שלושה רכבים כאלה, הנה דעתי:

ראשית, אם אתה הולך על דיזל, שם מגיע ה- DSG6. היו לי כבר שני רכבים כאלה ולא היתה שום בעיה. גם אלפי מוניות סקודה/פאסאט/גולף פלוס עם הגיר הזה יכולות להעיד על כך. כשאנשים מדברים על בעיות ב- DSG, הם מתכוונים לבעיות שהיו בעבר ב- DSG7, עד שהחליפו לו מצמדים ומח-גיר. ועדיין, אף שכאשר לי היה DSG7 באמת החליפו לו מח-גיר, ברכבים החדשים של הסובבים אותי לא היתה כל בעיה כזו, וברכבים הוותיקים יותר בהם בוצעה ההחלפה הבעיה לא חזרה, אף שבפורום דיווח אחד המשתמשים שאצלו הבעיה כן חזרה.

אם המלצת לו על קיה פורטה, כנראה שלא נהגת ברכב. הוא לפחות רמה אחת, אם לא שתיים, מתחת לג'טה בכל מה שהוא מציע כרכב (אולי למעט אבזור, אבל בגרסת הליסינג ההבדל קטן). לגבי הג'טות שנכנסות למוסך לפי עדותך העקיפה, הרי שאחותי נוסעת עם ג'טה 122 כבר שנתיים, ולא היתה לה כל בעיה. אבל, רק על עצמי לספר ידעתי, כמאמר המשוררת.

אין ספק שרכישת רכב שיצא לו שם "בעייתי" - ובמקרה שלנו רכב עם DSG7 - צריכה להיות רכישה מושכלת, אבל הרכב הזה נותן מה שעד היום רכבים חדשים יותר לא מסוגלים לתת, בהרבה מובנים, באותו טווח מחיר. אם היית מפרט תקציב ודרישות, אולי היינו יכולים לעזור יותר :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
גם אלפי מוניות סקודה/פאסאט/גולף פלוס עם הגיר הזה יכולות להעיד על כך.

אני לא חושב שיש מונית מאלה שציינת שלא החליף לפחות פעם אחת מכטרוניק ופעם אחת סט מצמדים.

בנוסף, גם מידע אישי וגם מתלונות כאן בפורום, קורה שהמכטרוניק/סט מצמדים כושל שוב לאחר החלפה כך שלפחות עבורי, לא עושה לי את זה לקנות רכב שכל בוקר אתה מתפלל "ריבויינה של עויילם, בוירוך שלא עשויני אישו ואם יירצויי השיים, אומיין שהגיר במאשינה ישלב ואני לא אתקע עם פינפציין טוייזנד פונט תויבין ותקוילין לשויילם לליסטים בצויימפיון ימח שמם וזוייכרם". (נא לנגן בהגיית אשכנז).

בא נסכם ככה, מי שנותן לי רכב TSI+DSG במתנה יקבל ממני בתמורה טרופר דיזל 3.0.:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
או, כמה מידע מוטה בשרשור אחד. מאחר שיש לי כבר רכב שלישי עם השילוב ה"בעייתי" עאלק

עאלק?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=477921&highlight=dsg

עכשיו למען הגילוי הנאות תציין רק שאת 3 הרכבים שלך קיבלת מהליסינג (אני זוכר נכון?) ואשאל אותך אם אתה בלב שלם היית הולך ושם את מיטב כספך על רכב כזה?

אם כן- אשרייך.

אם המלצת לו על קיה פורטה, כנראה שלא נהגת ברכב. הוא לפחות רמה אחת, אם לא שתיים, מתחת לג'טה בכל מה שהוא מציע כרכב (אולי למעט אבזור, אבל בגרסת הליסינג ההבדל קטן). לגבי הג'טות שנכנסות למוסך לפי עדותך העקיפה, הרי שאחותי נוסעת עם ג'טה 122 כבר שנתיים, ולא היתה לה כל בעיה. אבל, רק על עצמי לספר ידעתי, כמאמר המשוררת.

חוץ מאבק כוכבים, מה מציעה הג'טה שהפורטה החדשה לא מציעה?

אל תשווה אפילו את גרסאות הליסינג, הפורטה לוקחת שם בע-נ-ק (מזל שהתקינו חלונות חשמל בג'טה..) והיא נוסעת מצויין.

מה שלא ציינתי זה שבמהלך הכמה חודשים מאז החליפו בחברה של אחי את רכבי הליסינג יש כמה בעלי ג'טות שכבר ביקשו להחליף לפורטה (אם אתה מפקפק באמינות דברי אני מוכן למסור לך בפרטי את שם החברה ותבדוק בעצמך).

בר, פעם היה לפולקסוואגן יתרון ברור באיכות חומרים והרכבה על פני המתחרות מיפן וקוריאה, הפער הזה נסגר מזמן והיום הקוריאניות מציעות איכות לא רעה ב-כ-ל-ל, כזו שלא נופלת מהיפניות ובטח שלא מצדיקה את פער המחיר מול פולקסוואגן.

אין ספק, כשהרכב תקין השילוב שבכותרת מצויין, כשהוא לא תקין ואין אחריות אתה נתקל בסטירה של כסף ויחס חם ואוהב מהיבואן.

כמו שכבר ציינתי, יש 2 צדדים, מי שאין לו את הרכב ומי ש.....משוחד :wink:

אגב, חם חם מהתנור, מישהו כרגע בפורום הטכני שואל לגבי עדכון התוכנה ב-DSG של חמותו, יש לו קפיצות בגיר ברברס, הוא לא הבין איך ידעתי שהרכב שלו משנת 2011 עומד עכשיו על 20-35k קילומטר (אכן, הרכב עם 33k).

בירכתי אותו בברכת "ברוך הבא למועדון ה-DSG".

פורסם
אני לא חושב שיש מונית מאלה שציינת שלא החליף לפחות פעם אחת מכטרוניק ופעם אחת סט מצמדים.

בנוסף, גם מידע אישי וגם מתלונות כאן בפורום, קורה שהמכטרוניק/סט מצמדים כושל שוב לאחר החלפה כך שלפחות עבורי, לא עושה לי את זה לקנות רכב שכל בוקר אתה מתפלל "ריבויינה של עויילם, בוירוך שלא עשויני אישו ואם יירצויי השיים, אומיין שהגיר במאשינה ישלב ואני לא אתקע עם פינפציין טוייזנד פונט תויבין ותקוילין לשויילם לליסטים בצויימפיון ימח שמם וזוייכרם". (נא לנגן בהגיית אשכנז).

בא נסכם ככה, מי שנותן לי רכב TSI+DSG במתנה יקבל ממני בתמורה טרופר דיזל 3.0.:wink:

^אמת!

לפותח השרשור,

גם אני בדקתי בזמנו את האפשרות לרכוש רכב TSI-DSG (במקרה שלי סופרב) והגעתי למסכנה שלא בא לי להכנס להרפתקאות מיותרות.

אגב, מי אמר שהשילוב הנ"ל כל כך חסכוני?!

לפי בדיקות שלי, הרכבים האלו הופכים מאוד צמאים דווקא בנסיעות עירוניות מאומצות, מה שרלוונטי לגבי.

ובאופן כללי, נניח והחיסכון יגיע לכדי 10%, אזי אם הוצאות הדלק שלך עומדות על 20K ש"ח בשנה (שזה הרבה) אתה תחסוך סה"כ 2K בשנה, שזה לא מעט אך יכול להיעלם בשניה אחת של גיר תקול.

לצורך העיניין, עלות החלפת מוח גיר/ סט מצמדים עובר את ה-10K ש"ח (על פי המחירון הרשמי של צ'מפיון, ולכול הסנגורים, נכון - עדיין לא החליפו בתשלום כי יש אחריות, אך לא לעולם חוסן וגם האחריות הנ"ל עומדת בפני תפוגה).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...