Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת רכב האם כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי טידה שנת 2008 כשנתיים ומרוצים ממנה מאוד.

אנחנו מתלבטים האם להחליף לשנתון חדש יותר [2010] על מנת לא לאבד יותר מידיי מערך הרכב.

כשרכשנו את הניסן התלבטנו על האס איקס4 וכן על הפוקוס. היום ההתלבטות דומה מבחינת הרכבים כשנוספה משנתון זה הקיה פורטה.

האם ההחלפה משתלמת כלכלית והאם הקיה שווה מחשבה לכיוונה, יצא לי לנהוג עליה למשך שבועיים.

אנחנו משפחה עם שני ילדים קטנים.

האם יש רכבים נוספים מ 2010 ששויםם מחשבה אם נחליט להחליף,

תודה לכולם.

פורסם

זאת לא הפעם הראשונה שנתקלתי בנימוק המטומטם הזה (בלי לפגוע בך) שרוצים למכור רכב כדי ״לא לאבד מערכו יותר מדי״ ״כדי שלא יהיה קשה להתקדם לרכב חדש יותר״.

אז המצב הוא בדיוק הפוך, על רכב חדש ירידת הערך השנתית, שהיא ההוצאה הגדולה ביותר על רכב, שיכולה להיות הרבה יותר גדולה מתיקונים צפויים ברכבך למשל (אם לא יהיה איזה תיקון קטסטרופלי) תהיה גדולה יותר מרכב ישן וזול יותר כמו רכבך. כלומר במעבר לרכב חדש סביר להניח שרק תגדיל את ההוצאות שלך.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לא ציינת כאן דבר חשוב: מה מצבה של הטידה? האם נסעה 50,000 ק"מ או 150,000 ק"מ? האם עברה תאונות משמעותיות? האם תדירו הביקורים במוסך לא סבירה?

סה"כ שדרוג של שנתיים לא מהווה שדרוג משמעותי אם מדובר ברכב במצב טוב, ולדעתי מוצדק רק אם צרכיך השתנו באופן משמעותי, כגון הצטרפות ילד שלישי או רביעי למשפחה (צורך ברכב יותר גדול), שינוי מאפייני משפחה או עבודה המצריכים תא מטען בגודל שונה או שאר מדדים כאלה. אם מדובר בהשארות באותה קבוצה יש הצדקה להחלפת הרכב רק אם הוא שחוק, בלתי אמין או עבר תאונה הפוגעת בבטיחותו. אישית נהגתי כך - את הרכב הקודם שלי החזקתי מגיל 3 עד גיל 12 והחלפתי אותו כאשר התחיל להראות סימני שחיקה וצורך בביקורים תדירים במוסך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להיפך. מומלץ לחכות עד לנקודה שבה הרכב שווה סביבות 20-25K. בנקודה הזו השוק ממש רותח, כי אין שום אופציות בחברות הליסינג.

רכב עם נתונים טובים, פשוט נחטף.

אז אתה ניגש עם הכסף המזומן שקיבלת, וקונה רכב אחר ועוד מקבל הנחה משמעותית ממחיר המחירון.

פורסם
להיפך. מומלץ לחכות עד לנקודה שבה הרכב שווה סביבות 20-25K. בנקודה הזו השוק ממש רותח, כי אין שום אופציות בחברות הליסינג.

אכן, שוק ליסינג ניצח את מרבית המוכרים הפרטיים של רכבים יחסית טריים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אכן, שוק ליסינג ניצח את מרבית המוכרים הפרטיים של רכבים יחסית טריים.

אני עשיתי משהו דומה לאחרונה. מכרתי רכב ליסינג לשעבר, שעליו קיבלתי הנחה יפה כשקניתי אותו לפני כמה 3 שנים - בהנחה של 1500 ש"ח מהמחירון.

עם הכסף הלכתי לחברת ליסינג, וקניתי רכב בהנחה של 9000 ש"ח מהמחירון. כשאמכור אותו, יש סיכוי טוב שלא אתן הנחה כלל תמורת העבר הליסינגי...

סה"כ יש פה רווח נאה, לאלה שמוכנים לחכות לנקודה שבה לחברות הליסינג ולמגרשים אין נגיעה. העולם הישן של מזומן בכיס תמורת רכב 8)

פורסם

זה לא שאין סיכוי למכור. אבל בגדול לאנשים הרבה יותר אטרקטיבי לקנות רכב יחסית חדש בזול ועוד עם אחריות. אחרי שרכב ליסינג עובר ידיים והופך לפרטי הוא שוב נעשה זול יחסית וזה קוסם למי שקונה אותו.

העיניין שנישה בשוק של רכבים פרטיים יחסית טריים - 2-4 שנים במחירים של רכב 5-7 שנים סגרה הרבה מאוד מגרשים קטנים.

רכב ליסינג לשעבר בן 5~7 שבגיל הזה כניראה יעבור יד שוב יהיה במחיר נמוך יחסית בגלל עבר הליסינג, עוד איזו הנחה יפה ויש קונה. מי שקנה רכב במחיר מלא יהיה לו מאוד קשה למכור במחיר סביר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מבין את כל השיקולים נגד ההחלפה, ואת חלקם אני מקבל.

בקשר לרכב הוא עם 145000 ק"מ נקי מתאונות ביקר במוסך רק לטיפול שוטף (555) והוא במקור מליסינג.

בקשר לרכבים שציינתי אפשר לקבל בבקשה המלצות ובעיקר קיה כן או לא מו השאר ולמה, וזה בלי קשר אם נחליט להחליף או לא.

תודה.

פורסם
אני עשיתי משהו דומה לאחרונה. מכרתי רכב ליסינג לשעבר, שעליו קיבלתי הנחה יפה כשקניתי אותו לפני כמה 3 שנים - בהנחה של 1500 ש"ח מהמחירון.

עם הכסף הלכתי לחברת ליסינג, וקניתי רכב בהנחה של 9000 ש"ח מהמחירון. כשאמכור אותו, יש סיכוי טוב שלא אתן הנחה כלל תמורת העבר הליסינגי...

סה"כ יש פה רווח נאה, לאלה שמוכנים לחכות לנקודה שבה לחברות הליסינג ולמגרשים אין נגיעה. העולם הישן של מזומן בכיס תמורת רכב 8)

משהו לא מסתדר לי פה. "יש סיכוי טוב שלא אתן הנחה כלל תמורת העבר הליסינגי..."

הרי כל בור בלי מושג ברכבים יעשה שקלול של ק"מ עם בעלות ליסינג קודמת. ומה תגיד לו ? לא מעניין שהרכב היה ליסינג?

או שאתה מתכוון שהמחירון יהיה נמוך בצורה שגם עבר ליסנגי יהיה זניח ?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
אני מבין את כל השיקולים נגד ההחלפה, ואת חלקם אני מקבל.

בקשר לרכב הוא עם 145000 ק"מ נקי מתאונות ביקר במוסך רק לטיפול שוטף (555) והוא במקור מליסינג.

בקשר לרכבים שציינתי אפשר לקבל בבקשה המלצות ובעיקר קיה כן או לא מו השאר ולמה, וזה בלי קשר אם נחליט להחליף או לא.

תודה.

הקיה פורטה אחלה רכב, משפחתית מרווחת, זריזה וגם דיי חסכונית. ביחס לטידה היא תהיה אולי מעט פחות נוחה וחסכונית אבל היא מאובזרת לא רע, בטוחה והרבה יותר נאה.

פורסם

הרכב שלך שווה סביבות ה40 אלף בשוק היד שנייה

אם תעשה טרייד אין יתנו לך עליו סביבות ה35-38.

על זה תצטרך להוסיף את אותו הסכום בערך כדי לקבל רכב בן שנתיים.

מילא היית קונה רכב מרווח יותר,אבל אתה מחליף משפחתית במשפחתית טיפה יותר חדשה?-מה הטעם

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אנחנו מתלבטים האם להחליף לשנתון חדש יותר [2010] על מנת לא לאבד יותר מידיי מערך הרכב.

אם זה השיקול שלך, אז רד מזה. החלפת הרכב רק תעלה לך הרבה יותר מאשר להשאר עם הרכב הקיים, שכן ירידת ערך של רכב חדש גדולה בהרבה מירידת ערך של רכש ישן.

• תוכן חדש...