Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שהבטחתי ובעקבות מה שקראתי באוטוגיק

http://www.autogeekonline.net/forum/auto-detailing-101/49580-clay-clay-experiment.html

החלטתי שהגיע הזמן לבצע את הניסוי על מכוניתי.

למי שלא יודע או מכיר, BLU TACK זהו חומר דמוי פלסטלינה הנמכר בחנויות לכלי כתיבה ומיועד לתליית פוסטרים וכדומה.

החומר זול מאוד ומגיע לרוב בשני צבעים - כחול או לבן. הוא מעט קשה ללישה אבל זה עדיף בעיני על חומר רך שמתפורר ומשאיר פירורים.

ובכן, ממש כמו בניסוי המתואר בקישור וכפי שעינכם רואות, העסק הזה עובד !

ראוי לציין שמעולם לא עבדתי עם CLAY BAR "מקצועי" ולכן אין לי איך להשוות למוצר הזה, אך מצפייה בסרטוני הדרכה, נראה שמדובר בחומר דומה מאוד אם לא זהה.

בתמונה ה BLU TACK אחרי המעבר השלישי או הרביעי. לנוזל סיכוך השתמשתי במים וטיפונת שמפו לרכב. הרטבתי את המקום די הרבה כדי למזער עד כמה שניתן נזקים למקרה והחומר יעשה יותר נזק מתועלת, אך החששות לא היו מוצדקים והתוצאה מאוד מוצלחת לדעתי.

לשיקולכם....

<a href=blutack_zpscafe84c9.jpg' alt='blutack_zp

פורסם

אני לא בטוח לגבי זה שהחומר זהה אבל ייתכן שהוא בחלט דומה בתכונות שלו.

בעקבות אחד הפוסטים בפורום שהעלה את הרעיון הזה (אני מניח שזה גם היה פוסט שלך) עשיתי ניסוי דומה, אבל מהצד השני של המתרס. נתתי למישהי (מורה) פלסטלינה סינית זולה ואמרתי לה שזה ה-BLU TACK החדש. היות והיא משתמשת כל הזמן ב

BLU TACK הנחתי שהיא תדע לומר לי מה ההבדל.

לאחר שבוע היא אמרה לי שה-BLU TACK שלי שווה לתח* ושהיא תחזור לעבוד עם החומר האמיתי. :lol:

במידה והחומר הזה אכן נותן תוצאות טובות על רכב מבלי להוסיף מריחות/שריטות זו באמת תגלית מעניינת.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

עברתי היום מספר פעמים ליד הרכב כדי לראות את מכסה המנוע בזויות שמש שונות ואין שריטות או משהו שמזכיר שריטות (למעט סווירלס ישנים שנמצאים שם מקדמת דנא).

הצבע מרגיש חלק ונעים למגע כמצופה אחרי טיפול שכזה.

אני מדגיש וחשוב לדעת שלא קימצתי בנוזל סיכוך ועברתי עם הפלסטלינה ללא הפעלת לחץ כלל, ולשתי והפכתי אותה מספר פעמים.

פורסם
למה בעצם זה עדיף על פלסטלינה רגילה ?

מי אמר שזה עדיף?

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

למה לקחת סיכון (עוד סרוויליס) ולהתאמץ אם אין לזה שום יתרון על הפלסטלינה ה"רגילה" ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
למה לקחת סיכון (עוד סרוויליס) ולהתאמץ אם אין לזה שום יתרון על הפלסטלינה ה"רגילה" ?

זמינות ומחיר, פה היתרון.

גם עם פלסטלינה "מקצועית" אתה יכול ליצור סווירלס ושריטות בשימוש לא נכון.

פורסם

נראה ניסוי מעניין.... כמה עולה החומר הזה ומאיפה קונים?

HU: alpine 9855. FRONT: tw:TangBand 25-1719S - woofer:hertz mlk 6.5 . SUB: DC AUDIO .LEVEL 3 "12". FRONT AMPS: celestra fa475.woofer amp: Celestra fa2150 SUB AMP: dc audio 2.0k. dsp: audison bit one

פורסם

פלסטלינה סינית עולה גרושים אז הייתי משתמש בה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

גם אני עשיתי ניסוי היום עם ה blu tack.

בחיים לא השתמשתי בפלסטלינה לא בסינית ולא באיכותית...

אני לא יודע איך אמור להיראות רכב אחרי פלסטלינה אבל לדעתי החומר ממש עזר!

היו לי מלאא ג׳ינגים על התא מטען גג ומכסה מנוע שעם קצת עבודה קשה פשוט נעלמו! סוף סוף הרכב קיבל מרקם חלק.

תמיד גם אחרי שטיפה היה לרכב מרקם מחוספס לא משנה כמה שטפתי אותו טוב...

לדעתי שווה את ההשקעה כולה 13 שקל לחבילה, וחבילה אחת הספיקה לכל הרכב.

הוספתי תמונה כדי שתראו כמה לכלוך יצא,וזה עוד בפעם השניה...

image.jpg

HU: alpine 9855. FRONT: tw:TangBand 25-1719S - woofer:hertz mlk 6.5 . SUB: DC AUDIO .LEVEL 3 "12". FRONT AMPS: celestra fa475.woofer amp: Celestra fa2150 SUB AMP: dc audio 2.0k. dsp: audison bit one

פורסם

ומה עם תמונה של הרכב?

נשמע מעניין ומתאים לתקציב.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • תוכן חדש...