Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נעילת גלגלים ברכב ללא ABS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מפמפמים על הברקס, בולמים חזק בכל הכוח בלי לעזוב! כנראה שלא למדת לנהוג כמו שצריך.

רכב בלי ABS עם צמיגים תקינים בעת בלימה ונעילת גלגלים ימשיך ישר ללא סטיה,בעת נעילת גלגלים וצורך להתחמק ממכשול פשוט עוזבים את הברקס,מסיטים את ההגה לצד שאליו רוצים לברוח ומיד בלימה חזקה עד שהרכב עוצר.

לא מפמפמים לא עוזבים את הברקס עד שלא צריך לעזוב את הברקס,כל דבר שתעשו חוץ מלהחזיק את הברקס יאריך את מרחק הבלימה שלכם.

אל תדאג לאיך שאני נוהג ידידי.

ברור שאם אתה צריך לבלום בדחיפות בלי ABS תנעל תצמיגים, אני מדבר במידה ויש מכשול שהוא לא אמור/צריך להיתקע בו בדרך. אז הוא צריך לדעת שאם יינעלו הברקסים אין הגה, צריך לפמפם.

[הערת הנהלה - מה שכתוב לגבי פימפום זו טעות. הכותב איננו מבין בבלימה]

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידידי כנראה שלא הפנמת את מה שכתבתי,ואת מה שכתבו שאר חברי הפורום המבינים.

לא מפמפים שום דבר ,רק חסר שאיזה ילד שרק קיבל נהיגה יקרא את השרשור הזה וילמד מכם שצריך לפמפם.

במידה ויש מכשול הסברתי פה כבר 1000 פעם מה עושים,רמז פמפום זה לא חלק מהתהליך.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בואו נעזוב פמפום או לא, יותר חשוב זה ליהיות קר רוח, ולא לסובב את ההגה יותר כאשר אין תגובה (למשל אחרי שנועלים גלגלים ואז עוזבים הברקס כדי לברוח ממכשול, כמו שאמרו, יש דילאיי קטן עד שההגה מגיב, נהגים לא מנוסים, פשוט יסובבו יותר את ההגה, ובמידה והרכב תקין (צמיגים טובים), זה יכול לגרום להתפרפרות ואפילו גם להתהפכות.

אני זוכר עד היום מקרה של היגוי יתר באמצע סיבוב, כביכול בגלל שמן.

נעלתי גלגלים, שראיתי שאני בדרך להכנס בעץ\מנורת רחוב שעל האי תנועה, קודם כל עזבתי ברקס, ושברתי את ההגה לצד הנגדי עם חצי-פול גז, ואז שהרכב התחיל לשנות זווית נתתי פול ברקס ופול אנדברקס, נכון או לא, יותר מזל משכל, ויצא מה שרציתי, 180 מעלות מושלם, עומד על 0 קמש נגד כיוון התנועה (וזה יכל להסתיים בבית חולים אם הייתי נכנס במנורת רחוב).

הערת הנהלה - אין ללמוד ממקרה זה דבר משתי סיבות:

1. נהג לא מיומן לרב לא מודע למה הוא עושה במצב חירום ולכן לא זוכר מה בדיוק עשה בפועל

2. לפעמים יש מזל, גם כשעושים שטויות

חייב לציין ששבועיים אחרי זה, עברתי בכביש (ונסעתי לאט מאוד בגלל התראומה), וראיתי טנדר האנטר על האי תנועה, חצי ממנו שבור עם כריות פתוחות, ומנורת רחוב עקומה (והעץ זרוק על המדרכה ליד).

פורסם

מה הקשר? ולמה לעזוב הנחות שגויות ולהוסיף עליהן הנחות שגויות אף יותר? תקרא את מה שאריק C כתב ותפנים, זו הדרך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אריק, כן מפמפמים כדי לברוח ממכשול.

זה נכון מבחינה טכנית.

מבחינה מעשית, תילחץ או לא זה בעיה של הנהג.

חוץ מזה נעילה חד משמעית לא נכונה, כי אם עומד בן אדם על הכביש, הסיכוי שתיקח אןתו הןא גדול.

עדיף להתפרפר, להכנס בקיר וגם להתהפך, מאשר לפגוע ישירות בבנאדם.

(כמובן שתלוי באיזה מצב, כמה ולמה, אם זה אמצע כביש 6 אז המצב שונה)

לנהג הלא מיומן פימפום כדי לברוח ממכשול יסיט את תשומת הלב שלו כשהיא צריכה להיות ב-200% על ההתחמקות מהמכשול.

לנהג המיומן אין צורך בפמפום כי הוא יבלום על סף הנעילה גם ככה בלי פמפום

לאף אחד אין שימוש בטכניקת הפמפום שפימפמו למוח של אנשים בישראל במשך שנים והיא צריכה להיעלם מהעולם יחד עם ה"אי צורך בחגורות בטיחות כי מספיק קונטרה על ההגה".

נעילה זה הדבר הכי נכון והכי בטוח לכולם

או שנדמה לך שעדיף פשוט לברוח מהמכשול (במקרה הזה בנאדם על הכביש) לעלות על מדרכה ולהוריד לפחות בנאדם אחד וגם אז אתה לא בולם כמו שצריך כי אתה לא רוצה לנעול את הגלגלים? :shock:

אל תתפרפר, ואל תברח אם אתה לא יודע מה אתה עושה, ואולי כדאי לך לעשות כמה ניסויים באיזה מגרש נטוש

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אריק, כן מפמפמים כדי לברוח ממכשול.

זה נכון מבחינה טכנית.

מבחינה מעשית, תילחץ או לא זה בעיה של הנהג.

חוץ מזה נעילה חד משמעית לא נכונה, כי אם עומד בן אדם על הכביש, הסיכוי שתיקח אןתו הןא גדול.

עדיף להתפרפר, להכנס בקיר וגם להתהפך, מאשר לפגוע ישירות בבנאדם.

(כמובן שתלוי באיזה מצב, כמה ולמה, אם זה אמצע כביש 6 אז המצב שונה)

תפסיקו כבר עם השטויות האלה של פמפומים, זה היה נכון לסוף שנות ה-80 עם הפרסומות של הוולו על המשטח החלקה, מאז עברו הרבה מים במשטחי החלקה והבינו שיש דרכים יעילות יותר.

נסעת וזיהית מכשול על הכביש?

זה מה שאתה אמור לעשות:

עם ABS- להדביק את הבלמים לרצפה לאורך כל הבלימה ולהסיט את ההגה לפני ההגעה למכשול ללא הרפיית דוושת הבלימה.

ללא ABS- תדביק דוושת בלמים לרצפה, בעת ההגעה למכשול תרפה מהבלמים ותסיט הגה, מיד לאחר מעבר המכשול- דוושת בלמים בחזרה לרצפה.

כמובן שב-2 המצבים לבדוק במראות שאתם יכולים לסטות מהנתיב.

תפסיקו להתחכם ולהמציא תאוריות שגויות על פמפומים ושאר פנינים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
תפסיקו כבר עם השטויות האלה של פמפומים, זה היה נכון לסוף שנות ה-80 עם הפרסומות של הוולו על המשטח החלקה, מאז עברו הרבה מים במשטחי החלקה והבינו שיש דרכים יעילות יותר.

זה מה שאתה אמור לעשות:

עם ABS- להדביק את הבלמים לרצפה לאורך כל הבלימה ולהסיט את ההגה לפני ההגעה למכשול ללא הרפיית דוושת הבלימה.

ללא ABS- תדביק דוושת בלמים לרצפה, בעת ההגעה למכשול תרפה מהבלמים ותסיט הגה, מיד לאחר מעבר המכשול- דוושת בלמים בחזרה לרצפה.

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בגדול זה נכון, אבל אני חייב לחדד משהו :

גם ברכב עם ABS צריך להבין שבבלימה מירבית למרות שיש היגוי, הצמיגים במצב הזה 'משקיעים' את

יכולת האחיזה שלהם בבלימה, ונשאר מעט מאד להיגוי (מי שרוצה שיקרא על מעגל אחיזה).

לכן גם עם ABS, במידה ודרוש תמרון התחמקות צפוף, ובמידה ובכיוון ההתחמקות יש עוד מרחק פנוי לבלימה,

צריך להרפות מהבלם ולאפשר לצמיגים לבצע את ההיגוי הדרוש, ואז לחזור לבלימה מלאה.

קרה לי כבר בפועל - עברתי ישר בצומת ברמזור ירוק, אידיוט הגיע במהירות מימין ועבר באדום, ונעצר לי לרוחב הכביש

באמצע הצומת, כשאני על 70 קמ"ש בערך. בלמתי עד הסוף אבל המרחק היה קצר מדי והיה לי ברור שאני נכנס בו,

שחררתי ברקס, שברתי שמאלה עם ההגה, ואז מצאתי את עצמי מול האי תנועה שבין הנתיבים, עוד שבירה לימין עם ברקס,

והצלחתי לחמוק (חברה שלי הייתה לידי אז והתחילה לבכות מלחץ, היא הייתה בשוק שיצאנו מזה בלי פגיעה).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

זה מה שאתה אמור לעשות:

זה לא היה ולוו!!זה היה פורד סיירה:lol: (אני שעה מנסה למצוא את הסרטון עם הגלגלים הצבועים בפסים לבנים)

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

לפני הרבה זמן היה לסבא שלי פיאט פיורינו שנת 90 ומשהו

לקחתי אותו לסיבוב, רכב חזק בהילוך שני הגלגלים עדיין הסתחררו, ואיזה יום אחד מישהו בלם לפניי והתגובה הראשונה שלי היית לסטות ימינה, הרכב זרק תחת שבסוף השתלטתי עליו אבל הכניס אותי להרבה מחשבות, ולפני שבוע אני מעמיס את דימקס טונה והעגלה עוד 700 ק''ג בערך, בודק בלימה עם ABS וזה כאילו בולם על קרח ושוב הכניס אותי למחשבות.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

[הערת הנהלה - תגובה מומלצת]

אלוהים אדירים, יש כאן אנשים שפשוט מפליאים ביכולתם לדבר שטויות

1. פותח השרשור - אם אתה רוצה ללמוד באמת, אתה לא עושה את זה לבד, לא בכביש נטוש ובטח לא מסיק מזה מסקנות. המקום היחיד לבצע את זה הוא במגרש סטרילי לצד מדריך נהיגה שיוכל לא רק ללמד אותך את זה, אלא להעשיר את ידיעותיך באופן הרבה יותר נרחב. נהיגה מתקדמת מתייחסת לא רק לפן הטכני של הבלימה אלא לכל תפיסת הנהיגה ומכלול ההתנהגות של הרכב. ללא הבנת התהליכים - לא תיתכן הבנה של התוצאות ודרך הפעולה הנכונה

2. אני לא חושב שנכון לענות לך על גבי הפורום מה אופן הפעולה הנכון, כי כמו שאתה רואה חלק מהתשובות כאן הן שגויות באופן קיצוני

3. דוגמאות כמו אלו שניתנו פה "ראיתי מישהו מחליק בולם, עוזב את הברקס, עף הצידה והופך לרובוט יורה לייזר" או "החלקתי בצומת הולץ, משכתי בבלם היד, הגברתי את הרדיו למקסימום, סובבתי את ההגה, קיפלתי מראות כדי לצמצם את התנגדות האוויר ויצאתי מזה" פשוט לא רלוונטיות, הן לא מביאות בחשבות 1001 גורמים סביבתיים שיכולים והשפיעו על הבלימה

4. שים לב שיש כאן שתי קבוצות של אנשים, אלו שעשו קורס נהיגה או משהו בסגנון מדברים מתוך ידע לעומת קבוצה אחרת שמשערת השערות ומנסה להוכיח אותן באמצעות פיזיקה וירטואלית או סיפורים והשערות פרי דמיונם

5. Nir100, גם כאן כמו בשרשור של כיוון המראות בו המלצת על האסון שנקרא מראה פנורמית - ניכר שיש פער משמעותי בין ידיעותיך לבין הביטחון בו אתה מורה אותן לאחרים. פנה יום שישי אחד וגש לאחד מבתי הספר לנהיגה מתקדמת. אחר כך, הרצון האמיתי והחיובי שלך לייעץ לאחרים יהיה מגובה בידע רציני ומבוסס.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

נאמרו כאן דברים נכונים ו...נכונים פחות. מבקש לעשות סדר:

בבלימה ללא ABS לחיצה חזקה על הבלמים תגרום לנעילת הגלגלים הקדמיים, ובהתאם לעוצמת הבלימה גם האחוריים. עוצמת הבלימה הנדרשת לצורך נעילה תלויה במהירות (במהירות גבוהה/תחילת הבלימה - דרושה לחיצה חזקה יותר) ובכמות האחיזה - ככל שיש פחות אחיזה, יותר קל לנעול.

נעילת הגלגלים מונעת היגוי ומגדילה את מרחק הבלימה בשל החלקת הגלגלים. כמו כן, קיים סיכון כי במידה והאחיזה בשני צדי הרכב לא תהיה שווה, הרכב יסבסב. מבין שלושת הבעיות הללו, העיקרית היא בעית ההיגוי. ההבדל במרחקי הבלימה על משטח יבש הינם זניחים יחסית, ואפילו על רטוב הם אינם גדולים במיוחד. בעית היציבות גם היא לא הוכחה כמשמעותית ברכב שהוא בסך הכל תקין.

לכן, לנהגים מן השורה, עדיף בבלימת חירום ללחוץ בכל הכוח על הבלמים, גם במחיר של נעילת הגלגלים. לטובת היגוי, ניתן לבצע פעולת היגוי קלה לפני תחילת הבלימה ואילו בזמן הבלימה, אם נדרשת פעולת התחמקות נוספת, יש להמשיך לבלום באלכסון לסכנה ורק בסוף הבלימה לשחרר חלקית את הלחץ על הבלמים ולסובב את ההגה.

בעזרת אימון לא מורכב במיוחד ניתן לפתח מיומנות בטכניקה הקרויה "בלימה נסוגה." בשיטה זו לוחצים על הבלמים בכל הכוח ונועלים את הגלגלים. לאחר הנעילה, מתחילים להקל את הלחץ על הבלמים עד שהגלגלים חוזרים להסתובב, ואז ממשיכים להרפות בעדינות (תוך כדי האטת הרכב) כדי לשמור את הרכב על סף הנעילה.

טכניקה זו דורשת מיומנות מסוימת שיש לשמר על ידי תרגול מידי שתיים-שלוש חודשים, אך היא בהחלט אפשרית לביצוע. שיטת ה"פמפום" שהוזכרה כאן טובה לבלימה על קרח - בה מחיר הבלימה בגלגלים נעולים הינו גדול מדי גם בהיבטי מרחק העצירה - וגם זה רק במצב שבו הבלימה הנסוגה נכשלת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נעילת הגלגלים מגדילה את מרחק הבלימה בשל החלקת הגלגלים.

נכון אך ורק על כביש רטוב,על כביש יבש נעילת גלגלים תעזור לבלימה מהירה יותר עקב החיכוך הרב עם הכביש.

ABS למרות שהוא מרפה מהבלמים לזמן קצר מאוד הוא עדיין מרפה מהבלמים, על כביש יבש רכב עם ABS על אותה מהירות ואותם תנאים יעצר אחרי רכב ללא ABS.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לא נכון פיזיקלית! צמיג מחליק הינו תמיד אבל תמיד בעל רמת חיכוך נמוכה יותר עם הכביש מאשר צמיג אוחז ומתגלגל. כמו כן, נעילת הגלגלים מביאה לחום בנקודת האחיזה שגורם להמסת גומי. הגומי המומס חוצץ בין פני השטח של הצמיג לבין פני הדרך.

האפקט מועצם תחת עומס (משקל גדול ומהירות גבוהה) וכאשר הכביש חם ואגרסיבי - תנאים של יומיום בקיץ הישראלי, ובמקרה זה מרחקי הבלימה יתארכו בדומה מאוד לדרך רטובה. זוהי גם הסיבה שצמיגים לחורף לא יעילים בקיץ.

העובדה שחלק מהרכבים עם ABS עוצרים במרחק קצר יותר (באופן זניח למדי) מרכבים ללא ABS, קשור ביעילותה של המערכת. כיום, כל מערכות ה-ABS החדישות מספקות מרחק עצירה קצר יותר מזה של נעילת גלגלים ו"בלימת מטרה" מדויקת תשיג מרחק עצירה קצר אף יותר, אם כי ההבדלים אינם גדולים.

המקרה היחיד בו נעילת גלגלים תהיה יעילה יותר (מבחינת מרחק העצירה בלבד!) מבלימה עם ABS או בלימת מטרה הוא בבלימה על משטח תחוח כגון חול תחוח או חצץ. במקרה זה, הצמיג הנעול או המחליק יתחפר בעפר ובתוך כך יערים מולו תלולית חול שתבלום אותו ובחלק מהמקרים גם יגיע למשטח אוחז יותר מתחת לפני השטח.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מי שמעניין אותו איך בולמים נכון, יכול למצוא שרשורים קודמים ותגובות ללא הערות בשרשור זה.

זו השורה התחתונה:

אם אתה נהג לא מיומן ברכב בלי ABS, הסיכוי שלך לבצע בלימת חירום נכונה, בתנאי אחיזה לא טובים - אפס.

גם אם נהג יודע את התיאוריה, הסיכוי שלו לבצע אותה בהצלחה בלי שהתאמן - אפס.

ובהתאמן, אני מתכוון עם מדריך שמתקן טעויות, לא לימוד עצמי.

אף אחד לא יכול ללמד את עצמו מיומניות נהיגה, לא יותר משהוא יכול ללמד עצמו לשחק טניס. טכניקה צריך ללמוד ממי שיודע, בכל תחום.

מה כן לעשות?

אם איבדת שליטה על הרכב (הרכב מחליק בלי שליטה) - לדרוך על הבלמים בכל הכוח ולקוות לטוב.

לא לנסות לתקן, לא לנסות לפמפם, לא לנסות להשתלט. להדיוט בלי ניסיון, הרכב יעצור בסוף הכי מהר אם הגלגלים יהיו נעולים.

עד כאן.

אין תורה אחרת, לא מלמדים אחרת בשום בית ספר לנהיגה ובשום קורס.

מעבר לזה, מי שרוצה לדעת (לא תיאורטית) באמת איך בולמים עם ובלי ABS - קחו קורס.

כאמור, בלי לימוד, אימון ותרגול - לא מבצעים בזמן אמת.

רות סוף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...