Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת היא שהזמנתי בשבוע שעבר חבילה מתאילנד ואתמול היא הייתה אצלי בתא הדואר (רצועה לשעון).

כוסומו, חבילה ב13 דולר מגיעה אחרי שבוע, חבילה ב150 דולר החארות האלה לא הביאו לי והחזירו חזרה לשולח :shock:

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע עד כמה זה נכון אבל!

אני קבלתי שבוע שעבר חבילה מחו"ל .

כבל 0 גייג' במחיר 145$

משלוח $50.5

החבילה נחתה בארץ ב29 וב30 שוחררה מהמכס.

אספתי את החבילה ב4 לחודש רק בגלל שדואר ישראל עובד לאט!!!

לא שלמתי מכס או מע"מ

פורסם
לא ברור לי למה פותחים חבילות, תעבירו בשיקוף זה מהיר יותר והלקוח לא מרגיש שנגעו לו במוצר בכלל ולא יכול לטעון כל מיני טענות שהרסו לו וגנבו לו.

אתה מבדיל בשיקוף בין סמסונג לסמארטפון סיני ב-$51?

:turn-l:
פורסם

לאחרונה קיבלתי 2 הזמנות ואף אחת מהן לא נפתחה\התעכבה.

2 הזמנות באותו יום, מסין, ממקור שונה, שליחות שונה, האחת הגיעה תוך 8 ימים, השניה תוך 21 ימים.

כמו כן גם חברים מזמינים המון דברים ולא שמעתי מהם על משהו חריג

זה שלך פתחו מטען ועוד חבילה ואפילו עוד אחת זה לא אומר שהמכס מעכבים ופותחים ה-כ-ל

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

זה ממש לא מקרה פרטי שלי על חבילה אחת.

חפש ברשת קצת, הסיפור התפשט בלא מעט מקומות כבר, אחרי המבצע המרוכז לתפיסת סמארטפונים שהיה לפני שבועיים במכס העלו הילוך כנראה.

פורסם
אז זה מסביר את התופעה!!

הזמנתי זוג פנסי קסנון מקוריים למיני קופר בסכום גדול האמת של 500 יורו וחויבתי במכס של 600 ש"ח יש לציין שבעבר ביצעתי ריכשות דומות בסכומים גדולים יותר ולא חויבתי בכלום! מה גם שהפנס משומש

לפני שבוע קניתי נעליים ב60 פאונד ונאלצתי לשלם מכס של עוד 200 ש"ח

אתם חושבים שיש טעם לפנות למכס ולהגיד להם שהפנסים משומשים(הם באמת כאלו) זה יכול לעזור?

עדיין לא קיבלתי את החבילה

נו, מה אתה רוצה? סכום המיסים הכולל היה צריך להיות עד 250 יורו (עד 50 אחוז מערך החבילה). כלומר, היית צריך לשלם מעל 1000 שקל מיסים. במקום זאת חייבו אותך רק ב 600 שקל. כמו כן הסכימו לתת לך להכניס פנס משומש שזה הישג גדול כשלעצמו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לכל המתבכיינים על התשלום:

מה אתם רוצים? שהמדינה תעלים עין ותאבד הכנסות בכוונה?!?

אצלי בחודשים האחרונים כל החבילות עברו בדיקה במכס,

בלי יוצא מן הכלל. חויבתי על מה שצריך, קיבלתי פטור מלא

על מה שהתאים לפטור. כל כך פשוט.

רוצים מדינה מתוקנת? תפסיקו לרמות עם הצהרות מגוחכות של שווי.

הרי גם עם מכס זה יוצא זול יותר בשורה התחתונה. החזירים זה (גם) אתם...

.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

גם חבילה שלי עוקבה במכס ושלמתי עמילות מכס בסך 35 ש"ח.

החבילה הכילה תבנית סיליקון פשוטה שמחירה זניח.

האם אני רשאי לבקש החזר על הסכום ששולם? או שמדובר בסכום תקני שתמיד משלמים בגין הבדיקה של החבילה.

אני אוסיף שזו החבילה הראשונה שלי שנעצרת במכס (מתוך ה30 האחרונות).

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם
לכל המתבכיינים על התשלום:

מה אתם רוצים? שהמדינה תעלים עין ותאבד הכנסות בכוונה?!?

אצלי בחודשים האחרונים כל החבילות עברו בדיקה במכס,

בלי יוצא מן הכלל. חויבתי על מה שצריך, קיבלתי פטור מלא

על מה שהתאים לפטור. כל כך פשוט.

רוצים מדינה מתוקנת? תפסיקו לרמות עם הצהרות מגוחכות של שווי.

הרי גם עם מכס זה יוצא זול יותר בשורה התחתונה. החזירים זה (גם) אתם...

.

אני קונה הרבה דברים מאיביי וקרייגסליסט, רובם יד שניה. לרוב אני מוציא מחירים פשוט מגוחכים.

בהתחלה ניסתי להיות האזרח הטוב, ולפעול כחוק. כל חבילה הגיעה עם הצהרה מדויקת ונכונה.

...וללא יוצא מהכלל, על כל אחת ואחת מהחבילות ניסו לחייב אותי על שווי מוצר חדש, וגם לרוב מחיר הגבוה ממחיר ה retail הממשי של המוצר.

אחת הדוגמאות המעצבנות הייתה שקניתי פריט כלשהו בכ 230 דולר, שמחירו בחנות 450. על הפריט היו סימני שימוש והוא נשלח אלי ללא קופסה.

בהגיעו לארץ, חייבו אותי במכס על שווי מוצר של 550 דולר. וזה היה הקש ששבר את גב הגמל. גם נמאס לי שפותחים את החבילות ומתייחסים אליהן באופן מזוויע, כל חבילה שנפתחת לביקורת במכס מגיעה עם סימנים של הטיפול ה "עדין" שלהם.

שיא השיאים היה אייפון שהוזמן כמתנת סיום תואר. מכשיר חדש, הוזמן מחנות, אטום בניילון הרמטי.

הנבלות הרשו לעצמם לפתוח את הניילון, לגעת במכשיר, ולהוריד את הניילון המגן מהמסך! המכשיר הגיע עם סימני אצבעות ו 2-3 שריטות. לקח חודשים עד שקיבלנו פיצוי הולם.

יש סיבה שהמכס הוא מהגופים השנואים בישראל, זה לא רק כי צריך לשלם להם. זה בגלל נסיונות הסחיטה, החזקת חבילות כבנות ערובה, היחס המזלזל לאנשים, היחס המזלזל לרכוש של אנשים, והשחיתות האינסופית שחוגגת שם.

פורסם

+1

המכס הוא חלק מרשות המיסים. כתבתי בעבר על חוויותי מול מס הכנסה כאזרח שומר חוק - המלים אותן מלים: נסיונות סחיטת האזרח, יחס מזלזל.

היו לי בעבר גם "חוויות" עם המכס בשחרור חלקי רכב. אני בוחר היום שלא לייבא שום מוצרים החייבים במס, רק כדי להמנע מהתמודדות נוספת עם הגוף הזה.

פורסם

נו למה הם מצפים, כאשר הם גובים מכס ומע"מ על עלות החבילה + עלות המשלוח? זה מגוחך לחלוטין. מילא לשלם לפי שווי המוצר. סבבה, זה עוד נשמע הוגן איכשהו, אבל למה אני צריך לשלם אקסטרא?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
הם גובים מכס ומע"מ על עלות החבילה + עלות המשלוח?

זה דוקא על פי החוק, ולא החלטה של המכס. המכס צריך להקבע לפי שווי המוצר, ושווי המוצר כולל גם את עלות ההובלה.

פורסם

שזה עקום לגמרי. שווי המוצר צריך להיקבע על פי שווי המוצר. זה לא כאילו אני מביא מכולה של מטענים לאייפון כדי למכור ולעשות רווח, כך שאני משקלל את ההובלה במחיר שבו אמכור את המטענים. אני סה"כ מזמין מטען, שני מטענים בשבילי.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
זה דוקא על פי החוק, ולא החלטה של המכס. המכס צריך להקבע לפי שווי המוצר, ושווי המוצר כולל גם את עלות ההובלה.

למה? ההובלה הינה שירות. מכס מיועד למוצרים בני קיימא. למה צריך לשלם גם על השירות?

פורסם

ההובלה מוסיפה ערך למוצר. אם קנית שק חול בארה"ב ב-50 סנט, ערכו 50 סנט. אם גם הטסת אותו לנתב"ג ערכו עלה.

http://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Pages/CustomsGuideParcelsMail.aspx

ערך הטובין לצורכי חישוב המס כולל ,בנוסף לטובין ,גם את עלות המשלוח לישראל(לרבות עלות הביטוח ) .

• תוכן חדש...