Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בדילמה, מצד אחד, רוצה לצבוע את הרכב באותו צבע וגם לעשות תיקוני פחחות בכל הרכב, מה הסיכוי שצביעה פה בארץ תשתווה לצביעה מקורית? מוכן להשקיע ואין הגבלת תקציב בינתיים אם יש המלצות וגם קישורים לעבודות של אותו צבעי אני אשמח

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אין תקציב ותלך למישהו מאוד מאוד מאוד איכותי (וגם יקר) אני מאמין שתיהיה מרוצה מהצביעה מאוד, אולי אפילו יותר מהמקור.

פורסם

באיזה אוטו מדובר,דגם,שנת יצור,צבע?

סלח לי אבל אני נוטה תמיד להתייחס בחשדנות למי שאין בעיה עם תקציב,ויותר מכך למי שמצהיר כך בראש חוצות.

פורסם

יתר חשדנות?

אתה ממס הכנסה?

הבנאדם סך הכל שאל שאלה יש אנשים שאוהבים את רכבם ומוכנים להשקיע גם אם זה רכב שלא שווה כלכך הרבה כסף.

אוף החטטנות הזאת מרגיזה.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

הוא כנראה מנהל הבנק שלו.

תגובה מגעילה ידידי, אף אחד לא חייב להציג בפנייך את העו"ש שלו, וגם אם סתם בא לו לשאול שאלה באוויר הוא לא חייב לך יותר מידי.

ויש לו טויוטה היילקס, רשום, וזה.

"יאללה בירי".

פורסם
שום צביעה בכל מקום בעולם לא תשתווה לצביעת יצרן שכן מדובר על טכניקת צביעה אחרת לגמרי.

בול-שיט. היית בתערוכת רכב בחו"ל פעם? ראית רכבי תצוגה מקרוב?

אין שום "טכניקת צביעה אחרת לגמרי", מה שכן יש זה רצון של היצרן לצבוע את הרכב בצורה הכי זולה האפשרית (מאחר ומדובר בתהליך יקר) ובמקביל שהצבע יראה מספיק טוב לרוב המכריע של הלקוחות, מה שממילא קורה גם ברמות צביעה נמוכות.

מצד שני יש את הצבעי\פחח הישראלי החאפר הטיפוסי, שמעולם לא למד את המקצוע בצורה מסודרת ואת חייו המקצועיים הוא מבלה במריבות על מחיר עם לקוחות קמצנים וניסיונות מתמשכים להשתמש בחומרים הזולים ביותר האפשריים כדי לקבל ציון "עובר".

צבעי טוב ישקיע את רוב זמנו בהכנת הרכב לצבע ולא בצביעה עצמה. וזה מישהו שלמד טכניקות צביעה במרכז הסמכה של אחד היצרנים. בשביל למצוא אחד כזה צריך לפתוח את הארנק ולשלם הרבה כסף, אין דרך אחרת לקבל תוצאה ברמה גבוהה.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

חמור קופץ בראש.

יצרני הרכב צובעים את הרכב בשיטה אחרת.

הצבע מרוסס בכמויות גדולות על הרכב אבל נדבק לרכב בצורה אלקטרוסטטית כך שהתוצאה היא מרקם ועובי אחיד על כל הפח.

צביעה אלקטרוסטטית היא צביעה שהצבע הוא בעל מטען חיובי והרכב בעל מטען שלילי ואז הם נמשכים זה לזה.

כל צביעה ידנית לא תוכל להגיע לרמת דיוק של צביעה אלקטרסטטית.

שלא נדבר על הכנה לצבע לרכב יד שניה שצריך לעשות חומר מילוי ולשייף. אי אפשר להגיע לרמה של 100%. אפילו 90% יתקבלו בתדהמה.

וכן יצא להיות ב3 תערוכות רכב בעולם במהלך חיי

פורסם

תמיר אתה מדבר על צבע פריימר,לא מרססים את הרכב אלה טובלים אותו באמבט מלא צבע עם מטען חשמלי שלילי והרכב הוא עם חיובי וככה הפריימר נדבק לרכב בצורה אחידה.

את הצבע הסופי מרססים בצורה רגילה,בן אדם או רובוט.

פורסם

גם שכבת הצבע היא על אותו רעיון.

http://home.howstuffworks.com/spray-paint1.htm

פסקה 2 לפני אחרונה מדברת על פיזור תערובת הצבע על הרכב.

"These tiny paint particles (not actually atoms) are evenly distributed because they are positively charged, repelling each other as they leave the can. And because the object being painted is oppositely charged, spray paint adheres to the surface and can be applied in even, smooth layers with almost zero waste."

אגב האמבט שאתה מדבר עליו זה לא צבע פריימר , זו אמבטיה כימית שנותנת עמידות נגד חלודה.

נערך , יש יצרנים שכן עושים את זה כמו שאתה מתאר , פרארי למשל טובלים את הרכב בתמיסה אחרת.

פורסם

יותר מזה , מי שרוצה לראות ולשמוע איך הרכבי פורש נצבעים בבקשה.

דקה 3:55 מתחיל הקטע על צביעת הרכב.

בדקה 6:10 שניות הוא מסביר שהצבע שנצבע ע"י הרובוט הוא טעון חשמלית ונדבק לרכב בצורה אלקטרוסטטית כמו שאמרתי.

אח"כ הוא עובר צביעה שוב ע"י אנשים ואח"כ חוזר לרובוט לקבל שכבה אחידה של לכה.

זו הסיבה שאמרתי ששום צביעה לא תשתווה לצביעה אצל היצרן.

http://www.youtube.com/watch?v=0uFH7se9K5Y דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

פורסם

"אין תקציב" לא התכוונתי להטיס אותו ליפן לצביעה חוזרת אצל מר. טויוטה.

התכוונתי שאם פחח+ צבעי ירצה 7, אני מוכן להכפיל את זה בשביל תוצאה שגרום לי להגיד "וואו"

פורסם

זה נכון שרכב נצבע בשיטה שונה - אין אנשים שעומדים ומרססים מרכבים של רכבים 24 שעות יש גיגיות ענקיות עם חומרים מיוחדים שמשנות מטען חשמלי כמו שהוא אמר שגורמות לצבע להיצמד לרכב - עם זאת אני לא הייתי מחשיב את העבודה הזאת כעבודה ברמה הכי גבוהה ויש כמה אנשים בארץ - והרבה אנשים בעולם שיגיעו לתוצאות הרבה יותר יפות ואיכותיות ע"י צביעה ידנית.

פורסם

אותו דבר כמו מהמפעל זה לא יצא.

מהסיבה הפשוטה שהצביעה תהיה בתנאים ובמיכון שונה.

בנוסף, חלקים שלא יצבעו בתהליך, כנראה גם הם כבר לא במצב זהה ליום יציאתם מהמפעל. כך שאפילו אם הצביעה תהיה ברמה סופר גבוהה, יתכן ויראו הבדלים בין חלקים צבועים לכאלה שלו.

מנגד, בעלי מקצוע קפדנים יכולים להוציא תוצאה ברמה שמרבית האנשים לא ישימו לב שהחלק צבוע בצבע שאינו מקורי.

מומלץ לברר אצל לקוחות. במידת הצורך ללכת ולראות תוצאות. גם אצל בעל המקצוע.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אותו דבר כמו מהמפעל זה לא יצא.

מהסיבה הפשוטה שהצביעה תהיה בתנאים ובמיכון שונה.

בנוסף, חלקים שלא יצבעו בתהליך, כנראה גם הם כבר לא במצב זהה ליום יציאתם מהמפעל. כך שאפילו אם הצביעה תהיה ברמה סופר גבוהה, יתכן ויראו הבדלים בין חלקים צבועים לכאלה שלו.

מנגד, בעלי מקצוע קפדנים יכולים להוציא תוצאה ברמה שמרבית האנשים לא ישימו לב שהחלק צבוע בצבע שאינו מקורי.

מומלץ לברר אצל לקוחות. במידת הצורך ללכת ולראות תוצאות. גם אצל בעל המקצוע.

האוטו ייצבע בשלמותו

• תוכן חדש...