Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לפני כמעט שנתיים רכשנו דירה חדשה, "מהנייר" אצל אחד הקבלנים הגדולים בארץ.

בחוזה, אשר נחתם עם עו"ד, רשום שקבלת הדירה תיערך ב31.8.13 כאשר ישנה אופציה לדחייה של שלושה חודשים, אשר לאחר מכן נתחיל לקבל שכר דירה לפי מה שרשום בחוזה.

עכשיו, כמעט שנתיים לאחר שנרכשה הדירה, אנחנו הדיירים מקבלים מכתב משמח אשר רשום בו שהשינויים שעשינו בדירות שלנו הובילו לעיכוב של 35 ימים. העיכוב הזה דוחה את קבלת הדירה, ללא ספירה של "מונה" ימים, אשר בסופם הייתי אמור לקבל שכר דירה. משמע, שאני אמור כביכול לקבל את הדירה בתחילת אוקטובר, וזה לא נחשב עיכוב כמו שהוא מוגדר בחוזה.

לאחר מכן, עורך הדין שלי קיבל מכתב ששם רשום בכלל שהספירה מתחיל מסוף דצמבר!! כאשר אין שום דבר שאני מצליח להבין מהסיפור הזה.

התקשרנו למחלקת שינויים, דיברתי איתה, היא לא בקיאה בתאריכים (או ככה היא טוענת), ואומרת שלאור החישובים שלהם לקראת סוף הפרויקט (הבניין כבר כמעט גמור) - הם הבינו שיכול להיות עיכוב.

עכשיו, כאשר עשינו שינויים בדירה (שכבר מוכנה ממש מזמן), לא נדרשנו לחתום על שום דבר האומר שכל שינוי בדירה יכול לגרום לעיכוב. לא הזהירו אותנו ושום זכר לזה, לא היה.

אני כמובן לא חותם על כלום. כל שאר הדיירים גם לא מתכוונים לחתום.

גורם חשוב בחברה עצמה אמר לי לא לחתום, עורך הדין שלי מפציר בי לא לחתום.

מה זה הדבר המגוחך הזה? האם זו שיטת "מצליח" הידועה והמוכרת? או שיש פה הרבה דברים שאינני מודע אליהם?

"ניקח את זה לתשומת ליבנו" אמרה הגב' שאחראית על השינויים. האם הם יכולים לפגוע בי בצורה כלשהי? (אני בטוח שלא, אשמח לקבל את הדעות שלכם).

פורסם

פתח את החוזה ותראה מה רשום !

אמא שלי רכשה דירה חדשה לפני 3 שנים, בתחילת 2010, והדירה טרם נמסרה (עיכוב של 8 חודשים, מתוכם 3 ללא תשלום ו-5 כולל תשלום חלקי של שכר דירה [בהתאם לחוזה] בגלל איחור של הקבלן). הדירה היתה אמורה להיות מוכנה לקראת סוף 2012.

השמועות אומרות שכנראה השבוע יהיה טופס 4 (וזה בלי לדבר על רג'קטים). במקרה שלנו בכל הפעמים הקבלן לא קיבל טופס 4 עקב כשלים שלו (בעיות עם כיבוי אש וכד') ולא בגלל שהדירה עברה שינויים (אצלנו לא נשאר קיר במיקום המקורי למעט הממ"ד, כל הדירה עברה מהפך רציני).

מקווה לטוב בשבילכם, אבל אם חשבתם לקבל את הדירה בדיוק במועד - אתם סופר אופטימיים :) זה לא קורה בד"כ. תתכוננו לאיחור של לפחות כמה חודשים (מקסימום תופתעו לטובה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יהיה מעניין לשמוע מי היזם והיכן נבנה הפרויקט (סקרן לשמוע אפילו בפרטי), קבלנים גדולים אין משמע טובים.

יש לכם הזכות לבקר בדירה, במידה ותגלו כי השינויים בוצעו כבר אין שום הסבר לעיכוב, ב35 ימים ניתן לבנות כמה קומות, קצת יותר מלהזיז קיר וכמה נקודות חשמל.

קיים סיכוי גדול לכך שהחברה נתקלה בקשיי נזילות ומחכים עד שימכרו עוד כמה דירות בפרויקט על מנת לשחרר מזומנים.

אני עובד אצל יזם מוכר מאוד, לקוחות רבים מגיעים ומתלוננים שהחוזים מחמירים אך אצלנו לא מתרחשים דברים שכאלה, מעבר לכך הנוהג בפיצוי על שכר דירה הוא רטרואקטיבי מהחודש השלישי ו150% מהנהוג על דירה דומה באזור.

כדאי מאוד להצטייד בעו"ד שיעבור על החוזה ובקיא בתקנות השונות, לאיים גם לפרסם בתקשורת - נזק תדמיתי מפחיד יותר ממכתב תביעה.

*הנתק שגורם לחוסר ידיעה של התאריכים פועל גם לטובתכם כאשר תרצו לבקר בדירה ותתאמו מול האחראי באתר מבלי שישתף את הממונים עליו, הוא גם יכול לפלוט מידע מועיל אודות הגורם לעיכוב.

**בד"כ הנוהל הוא שאין להכניס לדירה מהנדס חיצוני עד לקבלת המפתח, אני ממליץ להמציא אח חדש שבמקרה מבין קצת בתחום, קיימות חברות רבות לבדק בית וליווי צמוד הוא הכרחי לקבלת דירה במצב טוב ככל האפשר (3 ביקורים, כ2000 ₪, שווה כל לירה).

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

הבעיה הסתדרה.

בנוגע לאיחור - אני אופטימי מכיוון שאני רואה את ההתקדמות של הבנייה, אני נמצא בדירה יחסית הרבה פעמים, ולחלק מהחבר'ה שרכשו דירה בבניין, יש Inside Info לגבי ההתקדמות.

אני יודע שבד"כ הדירות לא נמסרות בזמן, אך יש מקרים יוצאי דופן. אני מקווה ששלנו יהיה אחד מהם :lol:

פורסם

אולי זה רק אני ורק כי זה בישראל אבל אם עד עכשיו הכל היה בסדר ונענו לכל בקשה שלכם בתשלום הוגן.

על חודש איחור לא הייתי מבקש כלום.

אבל מחתים אותם שאם זה יקח יותר הם ישלמו כפול.

פורסם

האם חתמתם על מסמך כלשהו בכל שינוי שבקשתם?

אם כן אז חייך, אכלת אותה.

רוב הקבלנים מחתימים אותך, בלי קשר לסוג השינוי (גם אם זה הוספת שקע חשמלי), על מסמך שבו אתה מסכים לכך שעקב השינוי הקבלן עלול לאחר את המסירה בחודש.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא חתמנו על שום דבר הכולל בתוכו סעיף שהשינויים שלנו יגרמו לאיחור במסירה. לצורך העניין, שאלתי את הבחורה עצמה אם היה סעיף כזה גם, או האם אמרו לנו משהו לגבי זה - נעניתי שלא חתמתי על שום דבר כזה, ושום דבר כזה לא הובאה לידיעתי. אולם, כן היה סעיף שקשור בעקיפין, אם כי אין לו שום קשר למצב הזה.

בנוסף, גם אם הייתי חותם, הם לא היו צריכים לשלוח לי שום מכתב כזה עכשיו. הייתה להם כבר את החתימה שלי שאומרת שהמסירה עלולה להדחות. יתרה מכך, המסירה עלולה להדחות בחודש וזה בסדר, יותר מזה, היא עלולה להדחות אף בשלושה חודשים. העניין הוא, שהם ניסו לדחות את תחילת ספירת הימים ב-35 יום.

בכל אופן, הבנתי מאחד הדיירים שכל מי שרכש את הדירה בתחילת הפרויקט, יכול לראות את המכתב כמבוטל. יש מספר דיירים מצומצם אשר המכתב מתחייס אליהם, והם יקבלו שיחה מנציג שיסביר להם הכול.

בלי קשר, להוראת עורך הדין שלי, מעכשיו כל שיחה אשר תהיה קשורה למסמך כלשהו, עוברת ישר לעורך הדין אשר יסנן את מה שצריך ויעניק לנו את המידע, בצירוף עצות איך לפעול.

שוב, לי אישית זה מרגיש קצת מוזר. מצד אחד, במידה וחתמנו על מסמך כלשהו - אין סיבה להמציא מסמכים נוספים עכשיו.

מצד שני, לא נאמר לנו שום דבר אודות שום דחייה של מועד מסירת הדירה, במידה ונעשה שינויים כלשהם.

דבר שלישי - הבניין בפאקינג הספק מטורף של בנייה. הוא מוכן כבר כמעט כולו (נשארו מספר פינישים) ועד לתאריך המסירה יש עוד יותר משלושה חודשים! הדירה שלנו הייתה מוכנה לפני המון זמן, לאחר בנייתה הם עדיין היו בהספק שמקדים בכחודשיים את הלו"ז שלהם. כך שאני לא חשוב שיכולות להיות להם טענות לשינויים שלנו.

בלי קשר - חוץ מהמקרה המעצבן הזה, אני דווקא מרוצה מההתנהלות של הגורמים בחברה. יחסית לשאר החברות, המענה, השירות וההשקעה של עובדי החברה - מעולה.

• תוכן חדש...