Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,אני מתלבטת לגבי רכישה של סיריון שנת 2010. רוב הביקורות שקראתי ושמעתי על הסיריון היו טובות למעט העובדה שסגרו את החברה בארץ והחלפים יקרים. רציתי לקבל המלצות לגבי רכב זה או רכבים מומלצים באותה קטגוריה עד תקציב של 48 אלף.

תודה

פורסם

קודם כל, לא "סגרו" את החברה בארץ. בקונצרן טויוטה החליטו להפסיק את הייצוא של הרכב לשוק האירופאי (וכיו"ב לישראל),

כיוון שלא השתלם להם להתחרות ברכבי המיני המקומיים.

לגבי חלפים - מי אמר לך את זה?

ברמת העיקרון, כל זמן שיש המון רכבים כאלו על הכביש, היבוא הסדיר של חלקים ממשיך והוא לא יקר.

פורסם

לא סגרו את החברה בארץ.

טלקאר, החברה שייבאה את דייהטסו לישראל, עדיין כאן וכיום משווקת את רכבי קיה. רשת המוסכים שלה עדיין קיימת והיא מחויבת על פי חוק לייבא חלקי חילוף עד לשנת 2018. כל זה לא ממש משנה, כי יש שפע של חלקי חילוף תחליפיים בשוק ביבוא מקביל כך שבמילא רוב האנשים לא פונים ליבואן לרכישת החלפים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלום מורן,

הסיריון היא מכונית חסכונית בדלק, זולה לאחזקה ואמינה מאוד. כפי שציינו כאן חברי הפורום האחרים, אין כרגע בעיה של זמינות חלפים למכונית וגם בשנים הקרובות לא נראה שתהיה בעיה רצינית לרכוש אותם. הסיריון (ושאר דגמי דייהטסו) נמכרו בישראל עד לשנת 2011 ולאחר מכאן, בעקבות החלטה של דייהטסו העולמית, הפסיקו למכור אותם באירופה כולה. למרות זאת, הסיריון והטריוס, שני הדגמים האחרונים ששיווקה כאן דייהטסו, זוכים לביקוש יפה מאוד בשוק המשומשות. אינני חושבת שזה צריך להטריד אותך.

הסיריון היא מכונית סופר-מיני קטנה יחסית. המקבילה שלה היא סוזוקי ספלאש, שמבחינת גודל יושבת בין האלטו לסוויפט. בתקציבך תוכלי למצוא ספלאש משנת המודל 2010 בערך. גם היא חסכונית בדלק וזולה לאחזקה, והיא גם קצת יותר מרווחת ממנה.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

שלום,אני מתלבטת לגבי רכישה של סיריון שנת 2010. רוב הביקורות שקראתי ושמעתי על הסיריון היו טובות למעט העובדה שסגרו את החברה בארץ והחלפים יקרים. רציתי לקבל המלצות לגבי רכב זה או רכבים מומלצים באותה קטגוריה עד תקציב של 48 אלף.

תודה

פורסם

אני לא ממליץ על הסיריון.

הייתה בבעלותי סיריון שמורה מאוד שנקנתה מנכה ששמר מאוד על הרכב. הרכב נמכר לאחר פחות משנה בהפסד גדול מאוד של כסף.

זה היה סיפור לא נורמלי למכור את הרכב הזה, השוק מוצף בסיריונים מליסינג והשכרה שנמכרים הרבה מתחת למחירון ומושכים את המחירון חזק למטה, בנוסף חוסר הוודאות לגבי המותג לא תורם.

הסיבה שמכרתי את הרכב היא חוסר הבטיחותיות של הרכב, הרכב הזה מגיע ללא בקרת יציבות, עם צמיגים ברוחב של אופניים, נק' מרכז כובד שממוקמת גבוה מעל הכביש ו2 כריות אוויר. נהיגה בזמן גשם מרגישה כמו רולטה והרכב מחליק בכביש ללא שום שליטה.

לאחר נסיעה או שניים בגשם עם הרכב הזה, החלטתי שאני לא נותן לאשתי ולילדים שלי לנסוע ברכב הזה אפילו שנייה נוספת ומכרתי אותו כ 15% מתחת למחירון.

ממליץ להתרחק.

פורסם

ברשות אשתי סיריון והיא מאוד מרוצה.

האמינות ,טפו טפו טפו, טובה, בלי תקלות כבר 7 שנים (נקנה כחדש). הרכב מבוסס על הטויוטה יאריס דור קודם מבחינה מכנית כך שאתה יכול להסיר דאגה מליבך בקשר לחלקי חילוף (אני בכלל מטפל בו במוסך טויוטה שאני מכיר), מעבר לזה שהחברה לא ניסגרה, פשוט הפסיקה לשווק רכבים לשוק האירופי. מבחינת הגודל הוא ענק לארבע אנשים, יותר מרווח מהמזדה 3 שלי לדוגמה , מבחינת מושבי בטיחות/סלקל, כך שלא הייתי משווה אותו לספלאש. לא לדבר על זה שהוא הופך למסחרית קטנה לקניות מאיקאה אחרי קיפול מושבים אחוריים. מבחינת בטיחות הוא קיבל 4 כוכבי בטיחות שזה טוב לזמנו. לגבי יציבות אשתי נהגת שודים ומסתדרת איתו נהדר.

2 חסרונות עיקריים לרכב. תא מטען מיניאטורי, (תבדוק טוב שאתה יכול להסתדר איתו) ונוחות נסיעה בנסיעות ארוכות, אני מעדיף לקחת את המזדה לנסיעות ארוכות אפילו שהסיריון הרבה יותר חסכונית, רק בגלל זה. המושב פשוט מעייף, אבל יכול להיות שזה רק אני, לאשתי אין תלונות עליו.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות והמידע.

המוסכניק שלנו אמר לנו שהחלפים של הסיריון יקרים ובגלל זה קצת נלחצנו. בכל מקרה מצאנו אותה במחיר יחסית משתלם..מצחיק שהיום המכוניות היותר גדולות עולות כמו הקטנות כשכל המטרה היא לחסוך בהוצאות ובדלק ובגלל זה אני קונה אוטו קטן:-) נראה לי שכרגע המחיר של הסיריון ביחס למה שמקבלים הוא הכי פרקטי, כי טויוטה, סקודה ,מזאדה ואפילו ניסאן מיקרה הן הרבה יותר יקרות.. יש את החלופה של הפיאט פנדה אבל רוב המכוניות מגיעות עם הילוכים ואני אישית לא ממש מתסדרת :-))

אם למישהו יש המלצות נוספות לרכבים קטנים ומשתלמים אני אשמח לשמוע!

שבוע טוב

• תוכן חדש...