Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שוטטתי בפורום וראיתי תגובות ופידבקים על שתי הרכבים הללו, אבל לא מצאתי השוואה מדוייקת:

קיבלתי 2 הצעות דומות מחברת ליסינג, על רכבים עם נתונים כמעט זהים מבחינת עליית לכביש וקילומטראז.

עשיתי נסיעת מבחן ולמרות ששתיהן נוחות, הרבה יותר מהנה לנהוג בלאנסר.

ה"בעיה" היא שאני צריך להתחשב גם במשפחה. לרוב נסע ברכב זוג+תינוק+עגלה (והרכב לטווח ארוך כך שסביר שיהיה עוד תינוק).

והשאלה היא אם מנוע 1500 יסחוב משמעותית פחות טוב מה 1600 (במיוחד בהאצות/עליות/רכב עמוס).

בואו נגיד שלא ממש בא לסוע לטיול לצפון בזחילה...

כמו כן,, האם הלאנסר ישתה יותר דלק בכבישים בין עירוניים?

תודה

פורסם

בתור אחד שיש לו את הלנסר 1500 כמה ימים, האוטו די נוח, מרווח, תא המטען קטן ביחס לקטגוריה - 400 ליטר, בנוסף האוטו די רועש, בינתיים רוב הנסיעות היו בעיר אז אין לי אינדיקציה רחבה, בכל מקרה האוטו מספק אותי מבחינת הביצועים שלו, עוד לא הספקתי לבדוק לעומק את צריכת הדלק שלו, אך הבנתי שהיא צריכה להיות סבירה.

הפורד פוקוס הדגם הנוכחי וגם הדגם הקודם, צברתי עליהן מס' קילומטרים לא קטן במקום עבודתי הקודם, על דגמי הסטיישן.

אני מניח שאתה מדבר על הדגם הקודם אז אתייחס אליו, האוטו יחסית כבד וראוי ליותר מ- 100 כ"ס שהמנוע שלו מפיק, צריכת הדלק שלו גם יחסית גבוהה, אני לא יכול להשוות כל כך בין הביצועים כי זה היה בתקופות זמן שונות, לפורד יתרון של תא מטען גדול יותר, והאוטו יחסית נוח.

NASCAR = Non Athletic Sport Created Around Rednecks

פורסם

לפני כחודש וחצי גם לי היתה בדיוק את אותה התלבטות.

לבסוף בחרתי בלנסר, נוח יותר, מרגיש קליל וזריז יותר, מיכל דלק ענק, מפנק ברמה הבסיסית שלו.

ומה לעשות, הרבה יותר יפה.

צריכת הדלק שלו בנסיעה משולבת אצלנו בבית הינה 1:12.5 בערך.

והיתרון הכי גדול שלו לעומת הפוקוס - ביטול כרית אויר נוסע, במיוחד אם אתה מסיע תינוק מקדימה.

המנוע 1.5 ליטר שאתה חושש ממנו די זרזי, 109 כ"ס לעומת 100 ובפוקוס, אבל המומנט הוא שמכריע

ולפחות בהרגשה, הכוח יותר זמין בלנסר.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

תודה.

אני אכן מתכוון לדור הקודם של הפוקוס, אלב לגרסה רגילה לא הסטיישן.

בנסיעה שעשיתי עליו הוא הרגיש קצת כבד (בייחוד אחרי הלאנסר), אבל אני מניח שזה משהו שמתרגלים אליו.

מעניין אותי מה היו השיקולים שלך בקנית הרכב, האם לדעתך הרכב יכול לסחוב משפחה על ציודיה בצורה סבירה?

פורסם
לפני כחודש וחצי גם לי היתה בדיוק את אותה התלבטות.

לבסוף בחרתי בלנסר, נוח יותר, מרגיש קליל וזריז יותר, מיכל דלק ענק, מפנק ברמה הבסיסית שלו.

ומה לעשות, הרבה יותר יפה.

צריכת הדלק שלו בנסיעה משולבת אצלנו בבית הינה 1:12.5 בערך.

והיתרון הכי גדול שלו לעומת הפוקוס - ביטול כרית אויר נוסע, במיוחד אם אתה מסיע תינוק מקדימה.

המנוע 1.5 ליטר שאתה חושש ממנו די זרזי, 109 כ"ס לעומת 100 ובפוקוס, אבל המומנט הוא שמכריע

ולפחות בהרגשה, הכוח יותר זמין בלנסר.

תודה. באמת מעניין- מה יותר משפיע על צריכת הדלק? גודל המנוע או כ"ס?

בכל אופן, העניין הוא שכרגע אנחנו נוסעים בסריון, ואחת המטרות לעבור למשפחתית הוא המרווח והיכולת לסוע לטיולים "בהרכב מלא"

מבלי לזחול בכבישי הצפון/ירושלים.

נ.ב - בדקתי לגבי תא מטען - לפי הרישומים לפוקוס יש 460 ליטר ואילו ללאנסר רק 400. זה נשמע הרבה על אף שכשבדקתי לא היה נראה שיש הבדל כזה גדול....

פורסם

אני עברתי ממיצובישי כריזמה עם נפח תא מטען של 460 ליטר ללנסר עם רק 400 ליטר, עוד לא הרגשתי את החוסר בנפח, אך זה היתרון היחיד של הכריזמה על הלנסר, בכל השאר היא רק מפגרת אחריה, שדרוג משמעותי ביותר.

NASCAR = Non Athletic Sport Created Around Rednecks

פורסם

תודה.

אני מבין שלא יצא לך לנסוע יותר מדיי מחוץ לעיר.

האם למישהו יש נסיון עם הלאנסר בנסיעות בעליות או עם משקל כבד?

אנחנו נוהגים לטייל לא מעט..

פורסם

אין הבדל גדול בביצועים בין שתי המכוניות שציינת, הפוקוס תרגיש איטית יותר כי היא שקטה יותר ובעלת מתלים טובים יותר.

אם, משום מה, אהבת יותר את הלאנסר, ומה שמדאיג אותך זה הביצועים, אז אין לך מה לדאוג.

אם אתה בכל זאת דואג אז תספר איזו מכונית יש לך כרגע ואז יהיה יותר קל להשוות למשהו שאתה מכיר.

פורסם
תודה. באמת מעניין- מה יותר משפיע על צריכת הדלק? גודל המנוע או כ"ס?

בכל אופן, העניין הוא שכרגע אנחנו נוסעים בסריון, ואחת המטרות לעבור למשפחתית הוא המרווח והיכולת לסוע לטיולים "בהרכב מלא"

מבלי לזחול בכבישי הצפון/ירושלים.

נ.ב - בדקתי לגבי תא מטען - לפי הרישומים לפוקוס יש 460 ליטר ואילו ללאנסר רק 400. זה נשמע הרבה על אף שכשבדקתי לא היה נראה שיש הבדל כזה גדול....

זה לא רק נפח מנוע או כוחות סוס, יש מקרים לכאן ולכאן. בסך הכל, לרוב הרכבים בקבוצה הזאת של ה-1,600 סמ"ק אוטומט יש צריכת דלק די דומה וההבדלים בין הרכבים השונים לא ענקיים. הלנסר קצת יותר חסכונית מהפוקוס אבל ההבדל מגיע אולי לקילומטר אחד או 1.5 קילומטר יותר לליטר - זה בערך 10 או 15 אחוז.

מבחינת ביצועים הלנסר קצת פחות מהירה מהפוקוס אבל אין לך מה לחשוש, אפשר לנסוע איתה בכיף לכל מקום בארץ והיא תטפס בכל עלייה בארץ גם עם מזגן ושני ילדים מאחורה. יכול להיות שקצת יותר לאט ממאזדה 3 או רנו פלואנס עם מנוע 2 ליטר, אבל היא תגיע למעלה בלי שום בעיה.

פורסם
אין הבדל גדול בביצועים בין שתי המכוניות שציינת, הפוקוס תרגיש איטית יותר כי היא שקטה יותר ובעלת מתלים טובים יותר.

אם, משום מה, אהבת יותר את הלאנסר, ומה שמדאיג אותך זה הביצועים, אז אין לך מה לדאוג.

אם אתה בכל זאת דואג אז תספר איזו מכונית יש לך כרגע ואז יהיה יותר קל להשוות למשהו שאתה מכיר.

כפי שרשמתי למעלה -כרגע סריון. כן קצת קשה להשוות, אבל שוב, המטרה היא להשתדרג לנוחות של משפחתי בנסיעות ארוכות.

האם הלאנסר עם מנוע 1500 תסחוב יותר טוב מסריון עם מנוע 1300?

זה לא רק נפח מנוע או כוחות סוס, יש מקרים לכאן ולכאן. בסך הכל, לרוב הרכבים בקבוצה הזאת של ה-1,600 סמ"ק אוטומט יש צריכת דלק די דומה וההבדלים בין הרכבים השונים לא ענקיים. הלנסר קצת יותר חסכונית מהפוקוס אבל ההבדל מגיע אולי לקילומטר אחד או 1.5 קילומטר יותר לליטר - זה בערך 10 או 15 אחוז.

מבחינת ביצועים הלנסר קצת פחות מהירה מהפוקוס אבל אין לך מה לחשוש, אפשר לנסוע איתה בכיף לכל מקום בארץ והיא תטפס בכל עלייה בארץ גם עם מזגן ושני ילדים מאחורה. יכול להיות שקצת יותר לאט ממאזדה 3 או רנו פלואנס עם מנוע 2 ליטר, אבל היא תגיע למעלה בלי שום בעיה.

תודה.

אשמח אגב לדעת האם יש לכם את הרכבים הנ"ל.

פורסם

לי יש לנסר בתצורת ליסינג משנת 2009 (1500 סמ"ק) שקניתי חדשה ואתמול סגרתי 100 אלף ק"מ.

הנסיעות שלי הן עירוניות ובין עירוניות (לפחות פעם בשבוע הלוך ושוב ת"א- גבעת אלה שליד נהלל - תל אביב ולפחות עוד נסיעה ארוכה אחת בשבוע). בנסיעות הבינעירוניות אני מגיע בכביש שש בנסיעה מתונה ל 16 ואפילו 17 ק"מ לליטר.

צריכה ממוצעת היא כמו שאמר כאן מישהו כ 12 ק"מ לליטר.

הרכב מעולה, זריז בזינוקים אבל מאבד קצת אויר בתאוצות הביניים אבל הגיר ה"מיושן" מגיב מהר לקיקדאון אבל אז המנוע אכן קצת רועש.

100 אלף ק"מ ואף תקלה, תקלונת, קירקוש, נאדא. נוסע כמו חדש. הפנים פשוט לא מתבלה.

הרכב מאד נח לנסיעות ארוכות ואני בגילי המתקדם יוצא מהאוטו רענן ובלי עצמות פקוקות. לוח השעונים (בדגם הליסינג) נוח לתפעול, פשוט וברור.

הפנים מרווח ותא המטען בהחלט מספק. ויש לו שבע כריות אויר, דבר שהיה די נדיר ב 2009 ונדמה לי שגם לא הכי נפוץ היום.

בקיצור עושה את העבודה.

בענייני תינוק אז שים לב שבלנסר יש אפשרות ביטול כרית אויר קדמית ימנית מתא הכפפות (לא יודע איך זה בפוקום)

מקווה שעזרתי

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

תודה.

בני - מעניין אותי אם עשית אי פעם עם הרכב נסיעה לירושלים או לצפון עם רכב מלא.

תודה.

כמו כן, גם לפוקוס יש ניטרול כרית אוויר.

אני אעשה מחר מבחן עם לראות אם העגלה נכנסת לתא המטען של הלאנסר ואם כן אקח אותה.

פורסם

ביחס לסיריון שתי המכוניות אולי ירגישו לך חלשות, אך זה לא שום דבר מעבר לתחושות.

כמו שההוא מקרסו כתב לך, היא תעלה כל עליה עם עומס מלא, אני מסתדר ביום יום עם פורד פוקוס עצלה ברמת הגולן גם עם משא מלא.

פורסם
תודה.

בני - מעניין אותי אם עשית אי פעם עם הרכב נסיעה לירושלים או לצפון עם רכב מלא.

תודה.

כמו כן, גם לפוקוס יש ניטרול כרית אוויר.

אני אעשה מחר מבחן עם לראות אם העגלה נכנסת לתא המטען של הלאנסר ואם כן אקח אותה.

אכן עליתי. שוב, בעליות תצטרך להשתמש בקיקדאון ואז הרכב שועט...

היות ואני סבא אז כבר לקחתי ציוד ועגלה וכו'.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

1/16 - 1/17 עם לאנסר? נראה לי "טיפה" אופטימי מידי. גם אם זה בין עירוני בלבד.

אני מעולם לא הצלחתי לעבור את ה1/12 בפוקוס שלי (2009), יש מצב שהלאנסר חסכונית בלמעלה מ30% בשיוט?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...