Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לדרמן וחוצפה ישראלית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת קשה להבין למי שלא מתעסק במחלמת המחירים יום יום.

היום יש תחרות מאד גדולה בין כל היבואונים,הספקים והחנויות. יש מוצרים שהחנות חייבת להחזיק בשביל השם.

אתן דוגמא מהתחום שלי,קח למשל מוצרי צבע של טמבור.למישהו יש מושג מה הרווח של חנות מפח צבע שהלקוח קונה ב270 שקל ?מה שמצחיק זה שלקוח שקנה 2 פחי צבע בטוח שהוא עשה לבעל החנות את היומית שלו.

ודווקא בתחום הזה יש משהו שהוא הרבה יותר מכאיב. לפני פסח יצא לי לעבור בכפר ערבי ליד אלפי מנשה. הכפר אמנם מאחורי המחסום אבל הרבה ישראלים עוברים דרכו לישובים בשומרון.

מוכרים שמה פח צבע של טמבור במחיר שאני אפילו לא קונה.

סתם בשביל להמחיש את גודל הכאב, אני ממש לא לקוח קטן של טמבור ומדובר על עסק בעל 2 טמבוריות ולא אחת.

איך אתם מסבירים את זה?

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפותח האשכול,אתה לא באמת מצפה שחנות תמכור מוצר ברווח של 30 אחוז נכון? אני מכיר בעלי חנוית שלא מוכנים להכניס מוצר לחנות אם אין להם רווח של 100 אחוז על המוצר. אנשים צריכים להתפרנס אחרי הכל ואף אחד מאיתנו לא מתעשר.

אז למוכרים האלו יש בעיה. בנוסף, גם לאלו שמוכרים מהבית יש הוצאות. הם צריכים לקנות מלאי, וגם לנהל אותו - וודאי יש להם עוד הוצאות.

אתה אומר שאתה מוכר צבע, אבל זה מסוג המוצרים שאי אפשר לקנות בקלות (לא גאלונים, בכל אופן), כלומר לא הכי רלוונטי לאשכול.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אין להם שום בעיה. אני מכיר בעל חנות של כלים חד פעמיים שהרשתות הגדולות פגעו בחנות שלו פגיעה אנושה. הוא הגיע למצב שיותר זול לו לקנות מרמי לוי מאשר מהספק שלו.

היום אם תכנס למגה תוכל למצוא אפילו ברזים לאמבטיה. והבעיה שהתחרות הזאת בין הרשתות הגדולות פוגעת מאד בחנויות הקטנות ומה שיקרה שיום אחד לקוחות יבינו שהם שילמו אמנם שקל אחד לעוף אבל במחלקת האמבטיה (סתם דוגמא) זימברו להם את הצורה.

עוד דוגמא מהחיים האמיתים. קח שטיח לאמבטיה. בפעם האחרונה שעשיתי ייבוא זה תפס חלק נכבד בקונטיינר אצלי,היום אני מוכר שטיח אמבטיה ב15 ש"ח מה שפעם היה עולה לי ככה ואני מרוויח יפה מאד על המוצר הזה(מעל 100%) ועדיין הכי זול בארץ מה שהספקים טוענים.

אתה יודע בכמה מוכרים אם השטיח הזה בהום סנטר? ולא סתם עוד במותג הבית שלהם ז"א ייבוא שלהם.

מוזמן לעיין

http://www.homecenter.co.il/product.php?id_product=6768409605

אני לא מוכר רק צבע. אמנם החנות נקראת טמבור אבל כמו שאמרתי למעלה התחרות נשחקה והרווחים הם זעומים. היום כל הטמבוריות הבינו שאי אפשר להשען על התחום הזה ושתכנס לכל טמבוריה תגלה שמלבד חומרי חשמל,אינסטלציה וצביעה נוספו מגוון גדול של מוצרי חשמל,כלי בית וחומרי ניקוי.

פורסם

יש לי שאלה אחת לכל המייבאים עצמאית שקופצים שגונבים אותם:

כשיתקלקל לכם חלק במוצר שחסכתם עליו את כל עשרות האחוזים, תסכימו לשלוח אותו לחו"ל על חשבונכם בשביל תיקון מקורי?

מי מבטיח שבאותה נקודה בזמן המוצר הזה גם לא דחוף ויכול לסבול את המשלוחים הלוך וחזור?

חלק גדול ממחיר של מוצר זה השירות שעומד מאחוריו, ועל שירות בארץ אנשים לא מוכנים עדיין לשלם.

מתחדשת*

פורסם

נקודה חשובה מאד שברחה לי מהראש.

אני הזמנתי DVR מסין שהבטיח שנה אחריות. המוצר הגיע באיחור והיה בעייתי. שהחלטתי לשלוח אותו לסין לממש את האחריות לא היה עם מי לדבר. עד שהשגתי את הבחור והמוצר נשלח בינואר עד עכשיו הוא "לא הגיע" לבעל העסק שמבחינתו הציע למכור לי עוד DVR אותו הדבר בהנחה של 35 אחוז.

פורסם
לפותח השירשור, נכנת לחנות בקניון או איפה שהיא לא תהיה. נעזרת במוכרת הנחמדה נכון? מישהו צריך לשלם לה משכורת עם כל התנאים המשתמעים מכך? החנות עצמה, צריך לשלם שכירות בעבורה או שהיא בחינם ? צריך לשלם מיסים כמו ארנונה מטורפת, חשמל, טלפון, אינטרנט? צריך לשלם ביטוח על המקום ועל הסחורה? צריך לשלם על החברה מבריקנקס שבאים לקחת את ההפקדות לבנק? צריך לשלם משכורות לשאר העובדים? צריך להחזיק מלאי? צריך לשלם דמי תיווך? הרי היבואן לא מוכר את הלדרמן לחנות במחיר עלות נכון?

בקיצור, במקום להיות ישר אלה שקופצים בראש אולי לנסות להבין שיש כל מיני מרכיבים במשוואה?

דבר אחרון,

בלי שום קשר למחיר, ישנה כמות מסויימת של המוצר שנמכרת באותה שנה. כמה כבר לדרמנים נמכרים בשנה? בעל העסק עושה את החשבון שלו והוא יודע שבכדי להתקיים למשך שנה עליו לגבות X כסף על כל מוצר. מיכוון שכמות הלדרמנים שהוא מוכר היא כמו שהיא לכן הוא נאלץ לגבות מחיר בהתאם.

ראה דבריי למטה.

אני לא יודע לכמה מכם יש ניסיון בניהול עסק,לפי איך שזה נראה רובכם רואים את זה מעיינים צרכניות וזה דיי מובן.

את ריקושט אני לא אקח כדוגמא כי מדובר ברשת ענקית שרוב החנויות שלה נמצאות בקניונים ומדובר בחנויות לרוב שהן גדולות מהממוצע ,שמה כמובן השכירות יקרה פי כמה.

אם אתה מתעלם מריקושט והדומים לה, אתה למעשה מבטל את כל הפואנטה של השירשור הזה...

על כל מצב, אתם לא מבינים כמה דברים.

זה שהמחיר באייבי הוא זול ב700 שקל נניח,ה700 שקל האלה הם ממש לא הרווח של החנות.

לפני שהמוצר מגיע לידים של הלקוח הוא עובר כמה וכמה ידים.

אני אהיה הכי גלוי שאפשר,היום שאני גם עוסק בייבוא של מוצרים לארץ מסין אני מבין את הפרשי המחירים.

היבואן הוא היד השניה מהספק בחו"ל,לרוב המוצרים נקנים ע"י היבואן מהמפעל בדרך כלל באותם מחירים שאתם רואים באיבי + - 15 אחוז.

אך עדיין לא מדובר ברווח של 400 אחוז על המוצר. היבואן מחוייב לקנות בכמויות מאד גדולות,הרי הוא לא צרכן פרטי שמזמין ומקבל חבילה בדואר. יבואן צריך לקנות בכמות של קונטיינרים מהמפעלים או מהספק בסין. הסחורה הזאת מחוייבת בהובלה ימית מסין, שיכולה להגיע ל1000 דולר לקונטיינר.

אחרי שהמוצר מגיע לפה הוא עובר במכס,לוקחים בחשבון תמיד שהקונטנר יעצר ע"י המכס והוא מעוקב,גם זה עולה כסף,כל יום כזה שהוא מעוקב במכס יכול לעלות בסביבות ה100 דולר ומעלה.

מה עם מיסים? המדינה שלנו ממש לא עושה חיים קלים ליבואן. המיסוי הוא מאד יקר. אני למשל שילמתי על יבוא של חצי קונטיינר מסין כמעט חצי מהסכום רק מס,עלויות ייבוא ותשלום לעמיל מכס.

פה נכנס גם ענין של מכון התקנים,תלוי במוצר אבל לרוב צריך וגם זה עולה כסף.

שהמוצר משוחרר מהמכס הוא עובר במשאיות,ההובלה הזאת לא עולה כסף?

הוא מגיע ישירות למחסנים,שגם השכירות שלהם עולה כסף,המשכורת של המחסנאים,הפקידה ושאר העובדים במשרד.

על זה יש עלויות של סוכני מכירות,רכבים,חשמל,מים,ביטוחים וכמובן עוד פעם מיסים למינהם.

ומה עם רווח? ליבואן לא מגיע להכניס כסף הביתה ולמשפחה שלו?

מהמחסן הסחורה יוצאת לבית העסק שהזמין את הסחורה. בדר"כ מדובר על שוטף 90\60 שהייבואן ממן את בית העסק.

עוד פעם אפשר להוסיף את המס על המוצר שבית העסק צריך לשלם בקניה שלו. מעבר לזה יש שכירות,יש עובדים יש חשמל שמגיע בחודשיים כמעט ל5 אלף שקל,ביטוחים ועוד המון הוצאות שלא עולות לי כרגע.

ומה עם בעל העסק? הוא צריך לממן את הלקוחות? אולי להחליף כסף בין הבנק לבין הלקוח?

מקווה שסגרתי לכם את הפינה הזאת.

ולא ריקושט היא ממש לא החנות לדוגמא שנתתי.

נכון - כל מילה שאמרת היא נכונה. אבל, זה עדיין לא מסביר מדוע ריקושט מוכרת ב-600 לדרמן שחנויות אחרות מוכרות ב-400 ומטה. כן, אותו דגם של WAVE. לכל החנויות יש עלויות שכירות, עובדים וכדומה. כולם קונים מאותו היבואן בארץ, ובאותו המחיר (בהתאם לכמות כמובן). ורק ריקושט מפריזה במחיר בצורה קשה.

מר קיילר 2004 ניסח את זה בצורה הכי טובה שיכולה להיות. מה בדיוק אתם לא מבינים כאן?

גניבה לאור היום? אדוני, יש מחיר על הפריט, מתאים לך תקנה, לא מתאים לך אל תקנה.

מחד- נכון לחלוטין. מאידך, שגוי לגמרי. מצד שלישי, איפה שהוא באמצע...

נכון לחלוטין- מסכים אתך בכל מאת האחוזים. לא מתאים לך? אל תקנה.

שגוי לגמרי- אל תשכח את כל ה"לא מודעים", שחושבים שניתן לקנות את המוצרים האלה רק בריקושט ודומיו, ואת כל אלה שאין להם אשראי בשביל לרכוש בחנות און ליין בחנות זולה מהם.

איפה שהוא באמצע- אין היום הרבה מאלה, ומודעות הקנייה נמצאת בעלייה מתמדת. שזה חיובי.

ג'ייזס קרייסט. מדינת ישראל עם כולה 8 מיליון איש לעומת פאקינג אמריקה. האימפריה הכי חזקה עלי האדמות עם 50 מדינות ו 350 מיליון איש. רק בניו יורק גרים 8 מיליון איש. כמה לדרמנים מוכרים בישראל וכמה לדרמנים מוכרים באמריקה?

איך אתם מעיזים להשוות את השוק הישראלי לעומת האמריקאי.

אני בעל עסק, נפגשתי עם יבואן לעשות הזמנה. לדבריו, היצרן לא משתין לכיוון ישראל. אם מדינה מסויימת הזמינה 50 ארגזים של מוצר מסויים אז הוא על הדרך יהיה מוכן לשלוח לישראל גם כן. מי אנחנו בכלל? מי סופר אותנו בעולם?

מכיר את הגישה הזו. כמה שזה מעצבן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מר ברווז, אני מתפלא עלייך לגמרי. אתה בתור בעל עסק ונותן שירות צריך לדעת יותר טוב מאשר האזרח הפשוט מה הפירוש של זה.

אני גם כן בעל עסק ואני מנסה להרים אותו להצלחה. ייתכן שאני אצליח אבל להיות מליונר אני לא אהיה. בעצם, עזוב אותך מלהיות מליונר, לקיים משפחה, בית ורכב אני בספק אם זה יקרה. אני אוהב את התחום שאני מתעסק בו אבל עם אהבה לא משלמים חשבונות ולא קונים בסופר. הישראלים הם צרכנים קשים, יוציאו לך את המיץ בשביל עוד 5 שקלים שהם יחסכו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
יש לי שאלה אחת לכל המייבאים עצמאית שקופצים שגונבים אותם:

כשיתקלקל לכם חלק במוצר שחסכתם עליו את כל עשרות האחוזים, תסכימו לשלוח אותו לחו"ל על חשבונכם בשביל תיקון מקורי?

מי מבטיח שבאותה נקודה בזמן המוצר הזה גם לא דחוף ויכול לסבול את המשלוחים הלוך וחזור?

חלק גדול ממחיר של מוצר זה השירות שעומד מאחוריו, ועל שירות בארץ אנשים לא מוכנים עדיין לשלם.

ללדרמן אחריות בנלאומית לתקופה של 25 שנה, כך שבמקרה הזה הטענה שלך לא רלוונטית.

במקרים אחרים יש לקחת סוגיית האחריות בחשבון.

צרכן חכם ידע איפה לשים את הגבול שבין חסכון לשירות/אחריות.

כמו כן צרכן חכם ידע אלו מוצרים לרכוש מחו״ל ועל אלו מוצרים לשלם יותר ולכוש בארץ עם אחריות יבואן.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

אנסח את זה ככה.

בתור בעל עסק, הבנתי שאני לא יודע כלום, חוץ מ-2 דברים:

הראשון הוא שאני לא יודע כלום.

השני הוא, שאני צריך תמיד לשמור על ראש פתוח ולנסות לראות את התמונה הגדולה יותר יחד עם כל חלקיה, מעין "להסכתל על פאזל כשהוא גמור".

בעקבות הראשון, אני כל הזמן לומד- לומד לזחול, לומד ללכת, לומד לדבר...

בעקבות השני, הגבתי כמו שהגבתי. תגובה מאוזנת שרואה 3 מצבים שונים המתקיימים יחדיו, מ-3 נקודות מבט שונות.

כצרכן, אני רוצה את המחיר הכי טוב, נקודה.

כבעל עסק, אני רוצה להגיע לכמה שיותר אנשים, נקודה.

כאדם שלעיתים חוטא במחשבה חופשית או שניים, אני רואה את הגבולות של 2 האינטרסים המנוגדים לעיתים האלה.

בתור צרכן, אין שום צורך שאשלם לריקושט 600 ש"ח על מוצר שעולה 400 בכל מקום אחר. מצד שני, לקח לי אישית הרבה זמן עד שלמדתי שיש את אותו המוצר במקום אחר במחיר זול יותר... ויותר זמן עד שלמדתי שכן אפשר לקנות מחו"ל דברים ולא תמיד ליפול על זיוף או משהו שהמכס יעכב לך. הצרות של החנות לא אמורות לעניין אותי כלקוח, נקודה. לא יכול למכור במחיר המתאים כמו המתחרים שלך? לך לים במקום לעבוד. (ברוב המקרים המחיר הזול לא כולל הרבה דברים חשובים שנראים מובנים מאליהם... לכן גם אף אחד לא טורח לשאול. אבל נעזוב את זה שהרבה אנשים לא טורחים לבדוק מה הם קונים בדיוק)

בתור בעל עסק, מיקסום רווחים זו לא מילה גסה. לכל עסק יש את הדרך שלו לעשות את זה, במקרה שלי, אני לא מנסה לדחוף דברים מיותרים במחיר גבוה אלא נותן משהו עם ערך אמיתי, שגם אני הייתי מבצע בביתי ללא היסוס, ולא מספר סיפורים בדויים מסביב- במחיר הגיוני לכל הצדדים. התוצאה הסופית היא שהלקוח נהנה יותר ממה שרכש. האם אתה יכול לומר את אותו הדבר על משהו כמו לדרמן, שהינו מוצר אחיד לחלוטין בכל החנויות ועלותו זהה לכל החנויות מהיבואן בארץ?

*גילוי נאות, בעברי עבדתי בחנות כלים שמכרה בין היתר לדרמנים ועוד מוצרים שהיבואנים של לדרמן מייבאים באופן שוטף לארץ, וגם בימינו אני עובד מול היבואנים לעיתים ומוכר לדרמנים- במחיר גבוה מאשר באינטרנט, אך נמוך משל ריקושט, עקב כך שאני לא יכול לרכוש כמויות גדולות מספיק לקבלת מחיר אטרקטיבי שיגולגל ללקוחות. ועדיין המחיר שלי נמוך משל ריקושט, שקונים כמות עצומה ביחס למה שאני רוכש.

ולבסוף, בתור אחד שלפעמים מאשימים אותו בזה שהוא חושב, מה כבר הפער בין אלו שלא יודעים יותר טוב לבין אלו שנושמים אינטרנט?

עצרת פעם לחשוב על כמה אנשים רוכשים "כלי עבודה" בגייס ובהומו סנטר? זה נראה טבעי לחלוטין לאדם ללכת ל"חנות כלים" כמו השניים הנ"ל. אני צריך מברג, יש להם מברג, נשלם אי-אילו זוזים ונגמר הסיפור.

אה, אבל אם כך, מדוע הומצא הנוהל המוזר הזה של "הצעת מחיר"?...

בתור איש טכני: האם היית הולך לאחד מ-2 החנויות הללו לרכוש מברז? ללא-טכניים שבינינו: התשובה שלי היא לא, מאחר ואיכות הסחורה היא נמוכה מאד, ועלותה גבוהה מאד אפילו עבור כלי יותר טוב בכמה רמות. אבל, לעומת זאת, כשאיש טכני צריך מברז, הוא פונה לחנויות לאספקה טכנית, בודק, משווה, או לכל הפחות מברר שיש במלאי על המדף... ובא לאסוף.

אלו שחיים אינטרנט, היו מחפשים בזאפ ובחנויות כלים אחרות און-ליין את המברג שהם רוצים, במחיר שהם רוצים, לעומת האחרים שפשוט היו הולכים ל"הומו סנטר" וקונים מה שיש על המדף בלי לדעת שיש מחיר יותר טוב, לעיתים משמעותית, במרחק 2 דקות הליכה בחנות אספקה טכנית. ומצד שני, אני חושב לעצמי שאם כולם היו מודעים למחיר ולחיפוש אחרי מה שטוב לצרכן, חנויות כמו ריקושט לא היו מוכרות יותר אפילו לדרמן אחד- פשוט כי זה יקר אצלהם לעומת כל מקום אחר בארץ.

במילים אחרות, מגיע לנו מה שאנחנו מקבלים- כל עוד יש את אלו שלא יתאמצו לחפש (או ליתר דיוק- שמוכנים לקנות), יש את אלו שלא יתביישו למכור במחיר גבוה ללא שום סיבה.

בדיוק כמו שאף פעם לא מתארגנת "שביתת צרכנים" על הדלק, ולכן רכיב המס בו נותר כמו שהוא...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
הסחורה הזאת מחוייבת בהובלה ימית מסין, שיכולה להגיע ל1000 דולר לקונטיינר.

1000 דולר למכולה? אפילו אם כוונתך ל-20 רגל זה עדיין לא הגיוני

אני שילמתי בפעם האחרונה על מכולה קטנה (20) כ-7000 ש"ח

רק על ההובלה הימית, לא כולל עמילות, אגרות למיניהם, והובלה יבשתית.

בד"כ אני מביא 40' ההפרש במחיר הוא לא גדול

אגב, אם חברי הפורום רק היו מבינים לרגע את הקשיים שיבואן עובר, התמונה הייתה נראית אחרת לגמרי

נ.ב. גם אני מזמין דברים מאיביי:lol:

פורסם

רוצח ותיק - כצרכן הקשיים שלך כיבואן לא מעניינים אותי. מעניינים אותי הקשיים שלי כצרכן. אז בדיוק כשם שאני בודק מחירי מזון וקונה את הבשר בשופרסל ואת העוף במגה כיון שיש הפרש במחיר לטובת זה או לטובת אחר, אני משווה מוצרים ומחירים בכל תחום אחר. אני מודע ליתרונות ולחסרונות בכל שיטת קניה, אבל כאשר הפרשי המחיר מגיעים ל-300% יש מצבים שבהם אני מוכן לקחת סיכון ולקנות מהאמריקאי או הסיני או הקוריאני.

ד"א הטמבוריה שבה אני נוהג לקנות כאשר אני לא מגיע לחנויות האספקה הגדולות ממוקמתבשכונת יוקרה והיא דווקא מנקודות המכירה הזולות באיזור חיפה. הבעיה אצלו היא מבחר, כלומר איני בטוח שאמצא את המוצר על המדף. מצד שני - הוא במרחק 3 דקות נסיעה מביתי כך שגם אם המוצר לא נמצא על המדף הנזק מבחינתי זעיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ללדרמן אחריות בנלאומית לתקופה של 25 שנה, כך שבמקרה הזה הטענה שלך לא רלוונטית.

למה לא רלוונטי?

האחריות כוללת את עלות המשלוח לשני הכיוונים?

לא, היא כוללת את השירות שהיבואן צריך לתת לך בארץ.

ועל חשבון איזה תקציב היבואן צריך להחזיק חדר עבודה+טכנאי+לוגיסטיקה של רישום התיקונים? על חשבון המחיר שבו הוא מוכר את המוצר לחנות, שבתורו מגולגל ללקוח.

נכון שיש מקומות זולים לרכישת מוצרים מסויימים, אבל יש לכם מושג כמה מהמוצרים האלו נרכשים כמתנות?

חלק גדול מרכישה של מוצר (יקר ממחירו בשוק) בחנות רשת היא כדי לאפשר למקבל המתנה להחליף את המוצר במגוון רחב של מוצרים אחרים.

אני רוצה לראות את החייל שקיבל שני לדרמנים/ פנסי ראש/ וואט אבר לגיוס, ושניהם נרכשו מחו"ל/ מחנויות בניין... :lol:

מתחדשת*

פורסם

הבעייה מתחילה מזה שהרגלי הקנייה של כולם השתנו מאז שיש קניונים בארץ. אנשים אוטומטית הולכים לקניון עבור כמעט כל קנייה. בקניון י-ק-ר. השכירות שם גבוהה. לרוב יש שם רשתות שמחזיקות הרבה עובדים והעלויות שלהם גבוהות. כל הרשתות משלמות הון על פרסום ועל מיתוג. כל זה מתגלגל על הלקוח.

סתם חיפוש מהיר בזאפ:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=720573

יש שם ב 616 ש"ח את הדגם שחיפשת.

ודרך אגב, זאפ לא תמיד משקפים מחירים הכי זולים. יש מקרים שתגיע לסתם חנות ברחוב ותמצא את המוצר במחיר זול יותר מזאפ.

אסף

• תוכן חדש...