Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התפוצצות גלגל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קדמי לדעתי.

ואני מדבר לצערי מתוך ניסיון...

כביש 4 ליד צומת פרדיס התפוצץ לי גלגל קדמי שמאלי בלי שהספקתי להגיד דיהוו האוטו היה בנתיב הנגדי ופגע במעקה בטיחות של הנתיב הנגדי

מזל שהיה מעקה

ומזל הכי גדול שלא היה רכב ממול.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אתה טועה. הסיבה פיזיקלית. נניח ובאמת מתפוצץ צמיג. לא סתם פנצ'ר אלא בום והוא איננו. בבת אחת הוא מאבד את כל תכונות האחיזה שלו. אם זה צמיג קדמי זה אומר שמאחור האחיזה נותרה זהה אבל צד אחד מלפנים מושך חזק הצידה (מכיוון שיש אחיזה בצד אחד ואין בשני). זה לא קל להשתלט על זה אבל עדיין יש לך היגוי בצד השני ואיתו אתה יכול לנווט. אם הרכב סוטה ימינה אתה יכול לסובב שמאלה ולהפך.

אם צמיג מתפוצץ מאחור, שוב יש לך אחיזה בצד אחד ובשני לא. אבל הפעם אין לך היגוי. כל מה שאתה יכול לעשות זה לצפות ברכבך מבצע צלחות ללא כל שליטה כתלות במהירותו בעת הפיצוץ. (ככל שהיא יותר גבוהה הסבסובים יהיו גם מהירים יותר ויקשו עליך לקבל שליטה על כיוון הרכב בעזרת ההגה).

בתוך סיבוב זה אפילו יותר מסוכן. אני מוכן לשער שהתאונה שלך קרתה בסיבוב ולכן הרכב נזרק לנתיב הנגדי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בגלגל האחורי יותר מסוכן אף על פי שגם בגלגל הקידמי זה גם מסוכן

מה שכן כאשר גלגל קידמי מתפוצץ יש לנהג את האפשרות לשלוט על הרכב באמצעות תיקוני הגה

מה שאין אפשרות לעשות כשגלגל אחורי מתפוצץ

על כן הגלגל האחורי יותר מסוכן כאשר הוא מתפוצץ

פורסם
אתה טועה. הסיבה פיזיקלית. נניח ובאמת מתפוצץ צמיג. לא סתם פנצ'ר אלא בום והוא איננו. בבת אחת הוא מאבד את כל תכונות האחיזה שלו. אם זה צמיג קדמי זה אומר שמאחור האחיזה נותרה זהה אבל צד אחד מלפנים מושך חזק הצידה (מכיוון שיש אחיזה בצד אחד ואין בשני). זה לא קל להשתלט על זה אבל עדיין יש לך היגוי בצד השני ואיתו אתה יכול לנווט. אם הרכב סוטה ימינה אתה יכול לסובב שמאלה ולהפך.

אם צמיג מתפוצץ מאחור, שוב יש לך אחיזה בצד אחד ובשני לא. אבל הפעם אין לך היגוי. כל מה שאתה יכול לעשות זה לצפות ברכבך מבצע צלחות ללא כל שליטה כתלות במהירותו בעת הפיצוץ. (ככל שהיא יותר גבוהה הסבסובים יהיו גם מהירים יותר ויקשו עליך לקבל שליטה על כיוון הרכב בעזרת ההגה).

בתוך סיבוב זה אפילו יותר מסוכן. אני מוכן לשער שהתאונה שלך קרתה בסיבוב ולכן הרכב נזרק לנתיב הנגדי.

רוני

לי התפוצץ צמיג אחורי בפוקוס, במישור, במהירות 80 בערך. לא איבדתי שליטה והגעתי לעצירה בשוליים ללא בעיה מיוחדת. (כמובן שהאטתי בעדינות ולא בהיסטריה)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אם כבר מדברים....

יש לי מכר שהייתה לו עד לא מזמן S70 T5. נסיעות על מהירויות של 230-240 היו אצלו די תכופות.

בנוסף, האוטו היה מתוחזק היטב (כולל, ובפרט הצמיגים) והוא לא היה מתקמצן בכלל בנושא זה.

השאלה: האם יש סיכוי שיתפוצץ לו צמיג במהירות כזו? ואם כן, מה ההשלכות (אני יודע לנחש... (-;

שאלה נוספת: במהירויות כאלה, אם כלב או ארנבת או וואטאבר נכנסים מתחת לגלגלים - מה ההשלכות?

תודה...

פורסם

תשובה ל-AA123

בדרך ההשלכות הן - ב..ום.... טראח....בום....טראח...

ואחר כך יש רעשים חזקים של סירנות.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אם כבר מדברים....

יש לי מכר שהייתה לו עד לא מזמן S70 T5. נסיעות על מהירויות של 230-240 היו אצלו די תכופות.

בנוסף, האוטו היה מתוחזק היטב (כולל, ובפרט הצמיגים) והוא לא היה מתקמצן בכלל בנושא זה.

השאלה: האם יש סיכוי שיתפוצץ לו צמיג במהירות כזו? ואם כן, מה ההשלכות (אני יודע לנחש... (-;

שאלה נוספת: במהירויות כאלה, אם כלב או ארנבת או וואטאבר נכנסים מתחת לגלגלים - מה ההשלכות?

תודה...

צמיג יכול להתפוצץ בכל מהירות גם אם הוא חדש, הכל תלוי על מה עולים בכביש.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תודה...

לפני מספר שנים נסעתי לירושלים. בירידה לכיוון סיבוב מוצא, בעודי נוסע מאחורי רכב אחר (תוך שמירת מרחק בטיחות כמובן), פתאום אני רואה משהו לבן (כבשה או כלב גדול...) יוצא מאחורי הרכב מולי. לא היתה לי ברירה וגם אני עליתי עליו.

האמת, חוץ מהרגשת חבטה עצבנית בפח מתחת לרגל (סמוך לקשת הגלגל) לא הרגשתי דבר. מבדיקה שערכתי מאוחר יותר לא ראיתי שום סימנים של פגיעה לא במכלולים ולא בגוף הרכב.

לשאלתך, ואני מרשה לעצמי לנחש עפ"י המקרה הנ"ל, ההשלכות הן: כלב/כבשה- "בום", ארנבת- "בום", וואטאבר- "טראח"

(בהנחה שוואטאבר גדול מכלב/כבשה- משהו בסדר גודל של פרה/גמל).

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

מניסיון שלי - ארנבת ב-120 קמ"ש זה בסה"כ "טודום-טודום" מהגלגלים.

מניסיון של קומפי אם אני זוכר נכון - כלב ממוצע ומעלה יכול גם לשבור את הפגוש הקדמי.

ומסיפור ששמעתי פעם - גמל יכול גם להפוך את האוטו שלך לקבריולט...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מניסיון שלי - ארנבת ב-120 קמ"ש זה בסה"כ "טודום-טודום" מהגלגלים.

מניסיון של קומפי אם אני זוכר נכון - כלב ממוצע ומעלה יכול גם לשבור את הפגוש הקדמי.

ומסיפור ששמעתי פעם - גמל יכול גם להפוך את האוטו שלך לקבריולט...

רוני

כלב ממוצע מול 626 גורם לנזק של פיצוץ רדיאטור קירור שמן גיר, פגוש, עיקום מכסה מנוע וגרירה למוסך (וזה במהירות של 60-70 קמ"ש).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה מה שקורה כאשר סוס מנסה לגנוב לך את הרדיו :-P דיסק....

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...