Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי...

זה כבר הרכב השלישי שאני בודקת.

אני ממש לא מבינה ברכבים וכל רכב שמוצא חן בעיניי ונראה לי בסדר, אחרי בדיקת רשיונות ונסיעת מבחן, אני מכניסה לבדיקה.

אין לי דרך אחרת...

עד כה שילמתי 1000 שח על בדיקות וממה שנראה היד עוד נטוייה...

לגבי חברות ליסנג- הייתי בלא מעט ולכולם יש רכבים עם ק"מ מאוד גבוה ובדר"כ גם עם מחירים לא סבירים בעליל.

התקשרתי לאוטו סנטר אתמול- אמרתי שהתקציב שלי הוא 35, כשאני מוכנה לעלות עוד אלפיים שלוש (אבל לא אמרתי את זה) והוא מתחיל להציע לי רכבים בחמישים אלף שח.

אז אני מיואשת...

לכן אמרתי שאם התיקון יעלה 3000 שח ובסופו של דבר יהיה לי רכב תקין אז זה שווה לי.

לא יכולה לקנות רכב בתקציב של 40 אלף כי בכל רכב יש דברים לעשות, לפעמים גם טסטים) כי אני אגיע ל 42 וממש אין לי.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קשה לקנות רכב טוב כשלא מבינים כלום.

אבל מה בכל זאת אפשר לעשות כדי לשפר את המצב?

1. לשלם מראש יותר ולחפש רכבים "איכותיים" יותר, למשל מטרייד אינים גדולים או ישירות מחברות ליסינג.

2. לקרוא את המדריכים שלנו וללמוד איך לסנן ראשונית את הרכבים לבד ולחסוך בדיקות מיותרות.

3. לבצע בדיקות במכונים שנותנים הנחה לחברי הפורום ולחסוך עוד כמה שקלים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הבנתי...

זה כבר הרכב השלישי שאני בודקת.

אני ממש לא מבינה ברכבים וכל רכב שמוצא חן בעיניי ונראה לי בסדר, אחרי בדיקת רשיונות ונסיעת מבחן, אני מכניסה לבדיקה.

אין לי דרך אחרת...

עד כה שילמתי 1000 שח על בדיקות וממה שנראה היד עוד נטוייה...

לגבי חברות ליסנג- הייתי בלא מעט ולכולם יש רכבים עם ק"מ מאוד גבוה ובדר"כ גם עם מחירים לא סבירים בעליל.

התקשרתי לאוטו סנטר אתמול- אמרתי שהתקציב שלי הוא 35, כשאני מוכנה לעלות עוד אלפיים שלוש (אבל לא אמרתי את זה) והוא מתחיל להציע לי רכבים בחמישים אלף שח.

אז אני מיואשת...

לכן אמרתי שאם התיקון יעלה 3000 שח ובסופו של דבר יהיה לי רכב תקין אז זה שווה לי.

לא יכולה לקנות רכב בתקציב של 40 אלף כי בכל רכב יש דברים לעשות, לפעמים גם טסטים) כי אני אגיע ל 42 וממש אין לי.

אז ככה יקירה.

לגבי הרכב הנ״ל לא לגעת!! ובטח שלא במחיר של 35 אלף.

הרכב קיבל מכה חזקה ולכן בבדיקה נמצא כי לשילדה יש ליקויים בעלי משמעות גבוהה.

אני מבין את ה״באסה״ שלהוציא כסף על בדיקה ולא לרכוש בסוף את הרכב. אבל תביני שלפעמים שווה להפסיד כמה מאות שקלים מאשר לנהוג על רכב לא בטיחותי.

אם התקציב שלך הוא 35 אלף שקל ואינך מוצאת סריון במצב טוב. אז אולי כדאי לשקול סוג רכב אחר.

יש המון רכבים קטנים יפים ונוחים בתקציב הזה.

המלצה שלי היא לבקש מהמוכר התחייבות על הבדיקה שבמידה ויש ליקויים בעלי משמעות גבוהה לשילדה הרכב/ המנוע/ הגיר שהוא ישלם את הבדיקה. וככה לא תצטרכי לשלם מאות שקלים מבוזבזים על בדיקות.

בהצלחה ושבוע טוב

פורסם

האם את עושה את כל הבדיקות באותו המכון?

נראה לי קצת מוזר שיש שלדה במשמעות גבוהה והבוחן אומר לך שהרכב מצויין.

בנוסף, רשום לבדוק זמן טיפול מנוע כולל רצועות. אני מניח שהם ראו שהרכב הגיע ל 90 אלף ק"מ, אבל בסריון אין רצועות..:shock:

תראי, מובן שיש לך תקציב מוגבל ואין מה לעשות, צריך להתפשר על משהו. לדעתי חוץ מהשלדה וצמיגים שבכל מקרה מומלץ להחליף בכל רכב שקונים, אין משהו קריטי, כל התקלות שרשומות יכולות ליצור בעיות לטווח הארוך, אבל כרגע הרכב אמור לסוע ללא בעיות.

טיפ - לכל שתרצי לקנות, תשאירי לעצמך 4-5אלף בצד לתיקונים, ואל תתקבעי על סוג רכב אלא חפשי משהו שנכנס בתקציב.

אגב,קחי בחשבון שברכב הנ"ל, גם בעית השלדה לא קריטית, יהיה מאוד מאוד קשה למכור בעתיד.

פורסם

הסיבה שאנשים אומרים לך להתרחק מהרכב הזה זה בעיקר בגלל המכה בשלדה ולא בגלל המצב המכאני.

כמעט כל רכב שתקחי לבדיקה בגיל/ק"מ הזה יהיה לו רשימת תקלות מכאניות דומה למה שציינו בבדיקה הנ"ל.

עוד טיפ קטן להבא, תשתדלי להחתים את בעל הרכב שאין לרכב פגיעה בעלת משמעות גבוהה או בינונית ברכב. במידה ו"פתאום" התגלתה הפגיעה בבדיקה שיחזיר את עלות הבדיקה כי הוא עבד עלייך.

מי שמכיר את הרכב ובדק אותו טוב לפני שהוא רכש יחתום לך בלי לחשוב פעמיים, מי שלא יחתום ברוב המקרים יש סיבה מוצדקת (חלק פשוט סתם מפחדים לחתום כי זו נראת להם בקשה מעט מוזרה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כפיר- ניסיתי לעשות את זה איתה ולהתחייב אבל היא לא כ"כ הבינה מה זה ולא רצתה ולקחתי את הסיכון.

גם אם הייתה מתחייבת השילדה יצאה "נקייה" בבדיקה כך שלא הייתי מקבלת את הכסף חזרה.

חשבתי גם על סוזוקי אלטו ידנית והדעות מאוד חלוקות כאן.

חלק אמרו אחלה אוטו וחסכוני וחלק לא לגעת שזה צעצוע.

אני לא יודעת מה אעשה בסוף אבל אודיע בסוף מה החלטתי- סתם כדי לסגור את השרשור הזה:-)

פורסם

הייתי ממליץ לך לשקול אפשרות של I10. לי אומנם יש את ה-1250 סמק, שהוא יותר חזק מה-1000 סמ"ק

אבל הוא איפשהו ברמה של הסיריון. אני מאד מרוצה בכל אופן. ולא מרגיש כזה ספרטני כמו האלטו. המחיר שלו יכול להתאים לתקציב שלך, ואותם מניח שיש בשפע בחברות הליסינג עם קילומטראזים קטנם משל הסיריון.

HU-Pioneer 4250SD, Comp- Morel Tempo 6, Sub- ES200, AMP- Hertz HE4

פורסם

אני לא רוצה לזלזל אבל יש לי הרבה ניסיון בתחום, יש סיבה מדוייקת למה רשמתי לך לרשום במסמך פגיעה בעלת משמעות גבוהה או בינינות ולא כמו שאת ניסחת "שלדה נקיה" כי כפי שלמדת מהשכר לימוד האחרון שהשארת במכון בדיקה שההגדרה של כל אדם ל"שלדה נקיה" הוא שונה.

לוקחים את האוטו למכון לבדיקה אז ההגדרות יהיו לפי ההגדרות של מכון הבדיקה (עד כמה שהם מעורפלות ולא הכי מדויקות).

עכשיו אני מקווה שירד לך האסימון מדוע אותה גברת חששה לחתום, היא ידעה שהרכב עבר תאונה, כמובן שהיא לא ציינה את זה בפנייך (או שפשוט היא ציינה שהתאונה הייתה "ממש שולית/שטויות", אני מקווה שאחרי ההגדרה הזו היא הוציאה לך תעודה של שמאי/מכונאי/פחח מוסמך) ואת בכל זאת המשכת עם הרכב לבדיקה.

להבא אני מקווה שתבואי עם יותר חוצפה כי כפי שלמדת היום אם למכורים אין חוצפה וכבוד לכסף שלך אז גם לך לא צריך להיות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה לכולם על העזרה והאזהרות. החלטתי לא לקנות את הרכב הזה רק בגלל התאונה

בעלת משמעות הגבוהה. תודה

ובהצלחה לי בהמשך:) אגב, אם מישהו כאן מוכר כזה רכב, אשמח לשמוע בהודעה פרטית.

תודה

פורסם

להגיד לך את האמת, הייתי ממליץ לך לצפות נון-סטופ בלוח המכירה של הפורום. יש פה רכבים של חברי פורום באמת במצב מעולה. תיראי מתי מתפרסם, תדברי קצת עם הבן אדם (לרוב חברי פורום הם אנשים קצת יותר ישרים ויותר הוגנים ממה שנמצא בחוץ) ותסגרי לראות איתו את הרכב.

בהצלחה ואל תתייאשי, יש הרבה זבל בחוץ.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
כפיר- ניסיתי לעשות את זה איתה ולהתחייב אבל היא לא כ"כ הבינה מה זה ולא רצתה ולקחתי את הסיכון.

גם אם הייתה מתחייבת השילדה יצאה "נקייה" בבדיקה כך שלא הייתי מקבלת את הכסף חזרה.

חשבתי גם על סוזוקי אלטו ידנית והדעות מאוד חלוקות כאן.

חלק אמרו אחלה אוטו וחסכוני וחלק לא לגעת שזה צעצוע.

אני לא יודעת מה אעשה בסוף אבל אודיע בסוף מה החלטתי- סתם כדי לסגור את השרשור הזה:-)

האלטו מצויינת! גם בגרסה הידנית!

יצא לי לנהוג בה מספר ימים מהשכרה. הרכב פשוט חסכוני ברמה מטורפת. לנסוע ולחשוב שמד הדלק השתגע;)

ממליץ מאוד על האלטו! הרבה יותר מהסיריון.

• תוכן חדש...