Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

כמו שאתם יודעים אני שברתי את הקרסול לפני קצת יותר מחודשיים. בוצע קיבוע של השבר בניתוח בו הוכנסו פלטה ו-13 ברגים.

כשבועיים לאחר הניתוח נקראתי ל"שיחת פוסל" עם מפקד היק"ר (ר"מ 2) אליו הייתי מסופח.

ביום חמישי הקרוב אני מתעתד לעמוד מול ועדה רפואית, שתוריד את הפרופיל שלי לפרופיל פוסל (24) לחצי שנה.

אני אמור להשתחרר בעוד ארבעה חודשים (אוג' 13'), אך אשתחרר כאמור, ביום חמישי.

שאלותיי הן:

1. מתי אקבל את המענק והפיקדון? האם ישנו שינוי מהותי בסכומים, או שההפרש זניח?

2. מה לגבי מילואים? האם אני אזומן בעתיד למילואים?

3. חוו"ד מפקד לא הוזן לי. איך אני בודק למה?

4. תביעה כנגד משהב"ט תוגש דרך עו"ד פרטי ולא דרך ר"מ 2, מה שהביא לזירוז הוע"ר. הם החתימו אותי עם מסמך בו נאמר כי לא הגשתי תביעה דרכם. אמת. זכות התביעה נותרת בעינה, נכון?

תודה לעוזרים!

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אני לא יודע מהו הסכום היום שנותנים עבור מענק שיחרור אבל הוא אכן יושפע מכמות החודשים ששירתת בפועל. זהו יוצא X כסף כפול מספר החודשים ששירתת. זה לגבי מענק שיחרור. לגבי הפיקדון בעבור עבודה נדרשת לחיילים משוחררים בזה לא יהיה שום הבדל לפי דעתי. זהו מענק שמשולם על ידי הביטוח הלואמי לכל חייל אשר עובד בעבודה נדרשת לפחות חצי שנה. זה לא נראה לי קשור בצורה כזו או אחרת לכמות החודשים ששירתת. לגבי תנאים והטבות נוספות בזה אני לא בטוח בוודאות.

החלמה מהירה ומאחל לך רק בריאות. תודה על שירותך למען המדינה. :mm_yeah:

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אמנם לא היה קל, אבל אלה היו שנתיים ושמונה חודשים משמעותיים ביותר בחיי, בהם התבגרתי, הבנתי ולמדתי המון דברים. מעבר לחובה לשרת (שלדעתי זו זכות בכלל), מי שלא משרת מפסיד את אחת החוויות הטובות ביותר של חייו. חוייה קשה, אבל משתלמת!

אני יוצא בחיוך! אז בנימה זו, תודה למדינת ישראל, שנפל בחלקי לשרת אותה.

מה לגבי מילואים?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

מה שתפסיד בזכויות תקבל בתביעה.

הרי תפקיד הפיצוי הוא לתקן את הנזק הכלכלי שנגרם לך. אם הפסדת מהפיקדון אז תוסיף לתביעה.

לגבי מילואים הכל תלוי כמה זמני הפרופיל ומה המצב אחר כך.

הדבר הכי חשב זה שתחלים במהרה ובשלמות. עשה כל שביכלתך לחזור למצב מה שיותר טוב מה שיותר מהר. זה שווה הרבה יותר מעוד כמה אלפים בפיצוי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מענק ופיקדון הם X כסף (תלוי תפקיד) כפול מספר חודשי שירות.

תשרת פחות חודשים - תקבל פחות כסף. סכום המענק ניתן לחשב באתר אכ"א.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אתה מתכוון לפיקדון שמיועד עבור לימודים או פתיחת עסק או קניית דירה נכון? זה המענק שמשתנה לפי מספר החודשים וגם לפי אופי השירות.

מענק של עבודה נדרשת משולם לכל חייל משוחרר שעובד בעבודה נדרשת במשך חצי שנה לפחות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

יש מענק שמקבלים כסף לחשבון הבנק שלוקח לו חודש עד שהוא נכנס(או במקרה שלי, שלושה חודשים בגלל תקלה שלהם), יש פקדון שזה כסף ללימודים וכו' ויש מענק על עבודה מועדפת.

את הפקדון ואת המענק אני מציע לחשב באפליקצייה פז"ם היות ושם זה הכי מעודכן. כל שנה זה גודל עד 2016 אם אני לא טועה.

פורסם

שאלה, אני עומד בפני סיטואציה כמו שלך, צריך לעשות ניתוח דחוף אבל אם אני עושה אותו אני משתחרר על רפואי (שנתיים ו4 בצבא) 99% שלאחר הניתוח ישחררו אותי עקב זמן החלמה ארוך.

הסיבה היחידה שאני לא עושה את הניתוח היא שאני מפחד לא לקבל תעודה ששישרתתי 3 שנים בכבוד כמו כל אזרח נורמטיבי, מה הדין במקרה של שחרור לפני הזמן עקב ניתוח? האם ירשם לי שעשיתי שירות מלא או שבאמת לא אקבל תעודה של סיום שירות מלא?

תודה!

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

2. יכול להיות שאחרי ה24 אתה תקבל פרופיל קבוע 45 ואז לא תעשה מילואים.

24 פרופיל זמני, נחשב כזמן שאתה משרת, הפזם דופק, השיחרור שלך ידחה.

לזה שמעלי אם תבקש נראה לי שתקבל 24 זמני, ולא 21, שים לב אבל שהשיחרור ידחה.

נכתב מניסיון של 9 חודשים עם רמ 2.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

אני לא מכיר את החוקים כיום אבל אני מסופק את השתנו מהותית מאז התקופה שבה אני שרתתי:

1. פרופיל 24 גורם לשחרור מצה"ל והפז"ם מפסיק לדפוק - אם הפרופיל עולה אח"כ בהחלט יכולים להחזיר אותך להשלמת השירות. אם אתה רוצה למנוע זאת - אתה יכול להתנדב ואז הפז"ם ימשיך לדפוק ברציפות.

2. אל תשתחרר לפני שיש הסדר לפחות להמשך טיפול רפואי - אתה עלול צאת קרח מכאן ומכאן שכן כבר לא תהייה חייל ואז צה"ל\משהב"ט לא ישלם תמורת הטיפול, ומאידך לא יהיה כיסוי להמשך טיפול על ידי ביטוח אזרחי או קופ"ח כיון שהתאונה ארעה בעת שירותך הצבאי. מדובר בסכומים גדולים מאוד ועלול להיות לך קושי לקבל החזרים אם תוציא את הכסף מכיסך. התייעץ על כך בדחיפות עם עוה"ד שלך לפני הוע"ר. הדבר בעייתי במיוחד כיון שהתאונה שלך לא התרחשה במסגרת הצבא אלא במסגרת אזרחית. בנושא הזה חלו בשנים האחרונות שינויים וצריך להכיר את הכללים המעודכנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא יכול לערוך.

בפורפיל 24 -החודשים נחשבים בפזם, לא נחשבים במענק.

תצור קשר עם המשקית נפגעים שלך, היא תעזור לך בזה.

ההונדה סיויק מטוס.

פורסם

21 זה כמו חופשה ללא תשלום מהצבא, פרופיל זמני, שבו הפזם דופק בוודאות.

ההונדה סיויק מטוס.

• תוכן חדש...