Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

שלשום נתפס לי הטרמוסטט בסוזוקי איגניס 2004.

גיליתי זאת כי הרכב זרק מים דרך הצינורית שבמיכל האידוי ובמזל לא הגעתי למצב שהרכב מתחמם.

במוסך לאחר עבודה של הרבה שעות הוצא הטרמוסטט ואכן נתפס סגור.

ביצעו החלפה לטרמוסטט חדש וקיצרו את הקפיץ שלו מעט על מנת שיפתח מעט לפני שהטמפ' מגיעה ל82 מעלות.

חשוב לציין שבנסיעה הטמפ' - מד הטמפ' מגיע לאיזור המדוייק אליו היה מגיע מאז ומתמיד (בדיוק חצי סקאלה - לא רשומות מעלות)

האם לקיצור הקפיץ יש השפעה כלשהי / השלכות?

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

שים טרמוסטט מקורי בלבד ולא צריך לגעת בשום קפיץ. על הקומבינה של קיצור הקפיץ עוד לא שמעתי אבל אני מניח שזה יוצר חופש קטן בין הפתיחה לסגירה של הטרמוסטט כך שאכן הוא ייפתח מוקדם מהצפוי אך בנוסף לכך צריך לקחת בחשבון לדעתי שזה עלול ליצור מעבר מיים קל גם על מנוע קר לחלוטין כך שזה לא המצב הכי תקין. בקיצור הבנת לאן אני חותר אני מניח.

פורסם

כמו שמאור רשם, טרמוסטט מקורי בלבד.

הטרמוסטט עצמו לא צריך לעבור את ה 250 שקלים (מקורי)

שחליפי יעלה 100-150

שי.

פורסם

הבעיה היא אחרת - הפירוק הוא מסובך ומורכב (צריך להוריד את הסעפת ומערכת ההזרקה)

והמעשה כבר נעשה,

המנוע אכן מתחמם לאט יותר מפעם (אחרי 3-4 ק"מ נסיעה בבוקר נכון לעכשיו) אבל מגיע לטמפ' עבודה ועומד יציב עליה (אמצע הסקאלה במחוג החום)

השאלה אם יש לזה איזשהן השלכות - אם לא קריטי אשאיר זאת כך

פורסם
שלום רב,

שלשום נתפס לי הטרמוסטט בסוזוקי איגניס 2004.

גיליתי זאת כי הרכב זרק מים דרך הצינורית שבמיכל האידוי ובמזל לא הגעתי למצב שהרכב מתחמם.

במוסך לאחר עבודה של הרבה שעות הוצא הטרמוסטט ואכן נתפס סגור.

ביצעו החלפה לטרמוסטט חדש וקיצרו את הקפיץ שלו מעט על מנת שיפתח מעט לפני שהטמפ' מגיעה ל82 מעלות.

חשוב לציין שבנסיעה הטמפ' - מד הטמפ' מגיע לאיזור המדוייק אליו היה מגיע מאז ומתמיד (בדיוק חצי סקאלה - לא רשומות מעלות)

האם לקיצור הקפיץ יש השפעה כלשהי / השלכות?

לי נשמע שהגעת למוסך חאפר לתפארת.

החלפת טרמוסטט ברכב יפני כמו האיגניס לא לוקחת "הרבה שעות", ואם זה היה המצב המוסכניק so called הזה צריך לחפש עובדה אחרת.

חיתוך קפיץ? מה הוא דפוק? באמת :roll:

לא ייאמן כמה זבל וטיפשות יש בענף הזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא מבין את מהות הריסת הטרמוסטט החדש, הרי הבעיה הייתה חד משמעית והתיקון הוא החלפת טרמוסטט, אז למה לעשות קומבינות??

בכל מקרה, הרכב מתחמם יותר לאט, כלומר צריכת הדלק בזמן הזה גבוהה יותר וכמו כן הרכב לא מתנהג כמו שהיצרן תכנן וזה כבר לא טוב בשל עצמו. אישית הייתי פועל לכיוון החלפה לטרמוסטט חדש ללא קומבינות.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

ממתי הקפיץ פותח את התרמוסטט ? הוא רק מחזיר את השסתום למקומו מה שפותח את התרמוסטט זו הקפסולה.

יש מצב שעכשיו הוא נשאר מעט פתוח (לא חוזר למקומו עד הסוף) ובעים הוא דו משטרי הוסיפו חט על פשע

חלם לשמו וחבל ,כשהתרמוסטט נפתח (בטמ"פ שהוא תוכנן להתחיל להיפתח), לאחר מכן הוא כבר לא משחק תפקיד כך שאם הרכב מתחמם חפש את הבעיה במקום אחר.

חיים יוד.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים,

קניתי טרמוסטט מקורי בעלות של 165 ש"ח,

מחר אגש למוסך להחליפו,

דרך אגב לגבי אופן הפירוק - איך דרך אחרת להגיע לטרמוסטט מלבד לפרק את סעפת היניקה

(ממוקם בין האלטרנטור לסעפת)

לכן מדובר בתיקון יקר ומורכב

פורסם

זה נכון שהגישה "חרא" אבל לא צריך לפרק את הסעפת, מה שכן צריך זה לברוח מהמוסך החובבן וללכת למוסך קצת יותר רציני כל פעם אני נדהם מחדש כמה חובבנים יש בארץ

פורסם

תתפלא אבל גם במוסך מורשה (היכן שרכשתי את הטרמוסטט)

אמרו שצריך לפרק את הסעפת על מנת להגיע לטרמוסטט

אם יש דרך ללא הפירוק המסובך הזה אשמח לדעת איך, כי גם אני לא רואה דרך אחרת להגיע אליו

פורסם

אלוהים ישמור, מה פתאום לגעת בקפיץ של הטרמוסטט ?

תברח מהר מהר מהמוסך הזה, קנה טרמוסטט חדש ופנה לאחד המוסכים המומלצים בפורום שיחליפו לך.

פורסם

חברים תודה רבה על העצות.

הטרמוסטט הוחלף במקורי (165 ₪) ולאחר הוצאת האוויר מהמערכת הטמפ'

חזרה להיות מווסתת כפי שהייתה והרכב מגיע לטמפ' עבודה בזמן סביר (ושומר עליה כמובן).

מישהו אולי יודע איך אפשר לפרק באיגניס (מנוע M13A) את הטרמוסטט מבלי לפרק את הסעפת והמזרקים?

• תוכן חדש...