Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

נכון להיום אני בעלים של רכב מסוג הונדה אינסייט, רכב חסכוני לכל הדיעות, לאחרונה חשבתי לשדרג את הרכב למודל חדש (כיום שנת 2009), וקיבלתי הצעה שנראית מעניינת מחברת בטר פלייס.

ההצעה כוללת רכב חדש מהיבואן במחיר של 1390 ש"ח לחודש בליסינג פרטי, כאשר בנוסף אני משלם מראש 20K ש"ח על 40K קילומטרים שאוכל לנסוע עם הרכב (אני נוסע בממוצע 12500 קילומרים בשנה), אם דרך עמדת טעינה שתותקן בבייתי ואם דרך עמדות החלפת המצברים שמפוזרות בארץ.

בחישוב כלכלי שעשיתי (הכולל את כלל הוצאות הרכב ואת ערך הגרט שנשאר לי לאחר צכירת הרכב שלי במקרה בו אני נשאר עם הרכב שלי למשך 3 השנם הקרובות או מחליף לרכב חדש), יש לציין כי אני די יוצא במצב שווה במידה ואני מבצע את ההחלפה או במידה ואני נשאר עם הרכב שלי כך שההחלפה נראית כלכלית למדי.

אני נוסע בממוצע 30-40 קילומטר ביום ובממוצע אחת לחודש יש לי נסיעות מחוץ לעיר שיצריכו ממני מעבר בתחנות החלפת מצברים.

השאלה שלי כמובן היא האם כדאי לבצע רכישה של הרכב החשמלי של חברת בטר פלייס?

חשוב לציין כי בתום 3 שנים שאני מחזיק את הרכב, אני רשאי להחזיר אותו לחברה או לרכוש אותו במחיר של 12% מתחת למחירון, כמו כן חשוב לציין כי במידה והחברה פושטת רגל, אני יכול להחזיר את הרכב ולהפסיק לשלם ללא קנסות שונים.

בתודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

לי ההצעה נראית לא אטרקטיבית במיוחד מבחינה כלכלית, בין היתר מאחר ויש לך רכב היברידי שצריכת הדלק שלו נמוכה גם כך וירידת הערך הגדולה שלו כבר הייתה.

בבטר פלייס, אחרי שלוש שנים תוכל להחזיר את הרכב כשהעלות הכוללת היא 70 אלף ש״ח (לפי הנתונים שאתה ציינת). עלות זאת כוללת גם את עלות הנסיעה, דהיינו הטענת החשמל.

מצד שני בנסועה כמו שלך וצריכת דלק ממוצעת של 15 קילומטר לליטר שנראה לי שהאינסייט צורכת בתנאי אמת, בשלוש שנים רק עלות הדלק תהיה סביב ה- 20 אלף ש״ח. (ברכב לא היברידי העלות תהיה כמובן גבוהה יותר).

כלומר העלות האמיתית של הרנו של בטר פלייס תהיה בסך של 50 אלף ש״ח בלבד.

העלות הזאת גדולה יותר מהעלות המקבילה של ירידת הערך של הרכב שלך שתנוע סביב ה- 30 אלף ש״ח בשלוש השנים הבאות.

מצד שני אם ההצעה של בטר פלייס כוללת גם ביטוח וטסט, הרי שצריך להוסיף לעלויות של האינסייט עוד כ- 18 אלף ש״ח בערך בשלוש שנים, כך שבסה״כ העלות תהיה די דומה לרנו של בטר פלייס וברנו תקבל רכב חדש עם שירות מלא, אז אולי יש כאן אטרקטיביות מסויימת.

באופן כללי קח בחשבון שתא המטען של הרנו קטן מאד והמבנה שלו מוזר.

מלבד זאת יש את עניין הקרינה שצריך לבדוק, הייתי רוכש מד קרינה ובודק בזמן אמת את הקרינה במושבי הרכב במצבי נהיגה שונים.

קח בחשבון שבבדיקה של המשרד להגנת הסביבה נמצא כי ההונדה אינסייט שלך נמצאה כפולטת קרינה ברמות די גבוהות, הרבה יותר מהטויוטה פריוס למשל ומדובר ברכב היברידי, נראה שברכב חשמלי מלא פליטת הקרינה תהיה גבוהה בהרבה, עד כדי סיכון ממשי לבריאות.

אם אתה משווה את ההצעה של בטר פלייס לרכישת רכב חדש לגמרי ולא היברידי נראה שההצעה שלהם תהיה כן אטרקטיבית מבחינה כלכלית, כמובן תלוי בהשוואה לאיזה רכב והאם אכן עלויות הביטוח והטסט כלולות בעיסקה של בטר פלייס.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...