Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצב בבית

colauti 9
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סבתי,אשה מבוגרת בת 93, התאלמנה לפני כ-7.5 שנים,ברקע אלצהיימר במצב מתקדם.

מאחר וחלה ירידה בתפקוד שלה,בתחילה קיבלה שעות ב"ל של עזרה יומית בבית ולפני 8 חודשים,נאלצנו להביא דרך חברת תיווך עובדת זרה וחביבה מסרילנקה,כדי שתשגיח עליה 24 שעות ביממה.

במהלך 8 החודשים האלו,היא עשתה עבודה מעולה,מה ששיחרר אותי לעבוד במקום לדאוג יתר על המידה למה שקורה בבית.

כיוון שהבית שייך לדור הבקודם מבחינת בנייה,המעברים בכניסה לשירותים והאמבטיה די צרים והעניין הפך לבעייתי במיוחד בחודש האחרון כאשר חלה החמרה נוספת במצבה של סבתי והיא נמצאת כיום במצב שמוגדר סיעודי מורכב והיא נעזרת בכסא גלגלים בלבד כמעט ללא יכולת לצעוד כלל.

העובדת הזרה מתקשה להתמודד עם המצב,שכן היא בחורה צנומה יחסית והיא נאלצת להרים אשה מבוגרת יחסית כבדה מה שהביא אותה לסבול מכאבי גב קשים-מה שמביא את המשך הישארותה אצלנו בבית בספק גדול.

בדיון משפחתי טלפוני עם כל אחד מהילדים הם אומרים,שחבל להשקיע בשיפוץ המקלחת (לא יודע באיזה סכום מדובר אבל צריך: לשבור חלק מהאמבטיה שלא בשימוש,"לבנות" שירותים נוספים,לעקור את המשקוף משני צדדיו ובמקום דלת המקלחת הנוכחית לשים דלת חדשה ע"מ להקל על הכניסה) כיוון,שאם העובדת הזרה לא תרצה להמשיך לא נוכל למצוא מחליפה (בדקנו מול חברת הסיעוד והם אמרו,שממתינים בערך 10 אנשים על כל מטפל/ת שכזה/ו) ולכן משמעות עזיבתה של העובדת היא אחת- העברתהשל סבתי לבית אבות.

להערכתי,צעד שכזה יגרום להידרדרות נוספת במצב עד כדי מוות קרוב היות ומדובר גם על ניתוק פיזי ונפשי מהסביבה (מה עוד שבתחילה כאשר היא לא רצתה מטפלת צמודה הבירו לה הילדים שזה או זה או בית אבות והיא בכתה שעתיים ואמרה,שהיא לא עוזבת את הבית).

המצב הביא גם אותי באופן אישי לתקופה לא קלה בשבועיים האחרונים- אני חי בבית הזה מגיל 5 (בן להורים גרושים,שגדל בבית של סבא וסבתא) והעניין לא קל לי מבחינה רגשית אבל אשמח לתובנות כיצד מתמודדים עם מצב כזה והאם בכל זאת כדאי לגייס את כישורי השכנוע שלי ולפרוט מעט על נימי הרגש של הילדים לפני שיעשו צעד דרסטי שכזה ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא לבית אבות סיעודי, עד שהמצב כל כך סיעודי עד שאין אופציה אחרת.

אנחנו שלחנו את סבתא וסבא (משני צדדים שונים) שהיו במצב סיעודי קשה והיו צריכים השגחה של רופא, ואני יכול להגיד לך שזה בקלות לקח להם כמה שנים מהחיים. תעשו כל פתרון אפשרי רק לא להוציא מהבית.

פורסם

להפוך אמבטיה למקלחת זה לא דבר מסובך, או אפילו יקר.

להרחיב פתח כולל משקופים גם לא סיפור.

לא הבנתי למה צריך לבנות שירותים נוספים, אי אפשר להרחיב את הפתח לשירותים הקיימים ?

עם 2 פועלים זרים מוכשרים אתה יכול לגמור סיפור כזה ב- 5000 ש"ח.

דלת אפשר לקנות מיד2 ב 400 ש"ח.

פורסם

מי האפוטרופוס שלה?

אפשר לקחת הלוואה כנגד משכון הדירה ולשלם באמצעותה את השיפוץ. כאשר תרצו למכור את הדירה בעתיד, יתרת ההלוואה תרד מהמכירה.

אני מעריך את הדאגה שלך לסבתא, ומצבים כאלו גורמים לי להבין למה צריך לדאוג טוב לביטוח סיעודי ולחסכונות לעת זקנה.

אגב, בדקתם אפשרות לכסא שירותים ורחצה צר?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

nitch - דלת סטנדרטית היא ברוחב 80 ס"מ ודלת של שירותים, במיוחד בבתים ישנים, לעתים קרובות רק 70 ס"מ. שום כסא נכים, אפילו יחסית צר, לא יעבור בדלת כזו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במידה והפרוטה מצוייה אצל ילדיה הייתי עושה כל שביכולתי ומגייס את הסכום הנדרש על מנת לשפץ ולגרום לה קצת נחת, זה שווה הרבה יותר מהכמה אלפי שקלים האלה שיחסכו כביכול משיפוץ ״סתם״.

שוב אבל זה נאמר בהנחה ויש להם את הכסף, במידה ולא בהחלט ניתן לקחת הלוואה כנגד משכון הנכס וכו..

פורסם

רוחב מושב סטנדרטי של כסא הוא 40 ס"מ, 45 לכסא לאדם רחב יותר.

בניגוד לכסא רגיל, כסא רחצה הוא ללא גלגלים שבולטים הצידה ולעתים ללא ידיות. אם יש כיסאות שעוברים במעברים של מטוסים, יש כיסאות שיכנסו בדלתות צרות. המרחב בתוך חדר הרחצה הוא סיפור אחר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מעולם לא מדדתי את הכסאות, אבל בהחלט נתקלתי ברבים. הם בולטים לפחות 10 ס"מ מכל צד של מושב האסלה המותקן בהם. אם מדובר בדלת של 80 ס"מ יתכן שכסא כזה יעבור, ואם ההפרש ברוחב קטן הוצאת הדלת ובמידת הצורך עקירת ההלבשה מהמשקוף תפתור את הבעיה (אבל אז לא תהיה למקלחת דלת). אם מדובר בדלתות של 70 ס"מ דרוש בינוי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

nitch צודק. הנה דוגמא לכיסא כזה -

http://www.shop.bobe.co.il/?storeid=192&view=products&id=536049

רוחבו הפנימי 45 ס"מ, רוחבו החיצוני 55 ס"מ. וזה רק כיסא אחד - בזאפ ניתן למצוא נוספים בסגנון (יקרים יותר, זו הגרסה הבסיסית).

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=b-nursing&db968487=1854743&pageinfo=1

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

תמיד ניתן להתקין דלת הזזה. שיושבת מבחוץ. וסוגרת את כל המפתח שיווצר.

אבל במידה וסבתך והעובדת הזרה גרות לבד. זה פחות בעיה העניין של ה"אין" דלת

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

כבר דברים מתוך ניסיון של החצי שנה האחרונה (מקרה דומה\זהה לשלכם) -

דבר ראשון:

יש כמה מקומות בודדים שניתן לספור אותם על כף יד אחת, שהם סיעודיים ומעניקים שירותים מצויינים למטופלים (וגם נראים ליגה ולא כמו "בית אבות" במובן השלילי של המילה) - אבל המחיר גבוה מאוד (5 ספרות) וביטוח לאומי לא תמיד מכיר (אמורים לקבל "קוד" כלשהו מביטוח לאומי ואז הם מכסים את זה או חלק מזה, בכפוף להשכרת הנכס של המטופל והשלמת היתרה ע"ח ביטוח לאומי).

דבר שני:

אם להישאר בבית או ללכת לבית אבות זה כבר מזמן לא החלטה של סבתא. יש אופוטרופוס ואתם צריכים לקבל החלטה מושכלת ולהבין שצריך גם לנטרל חלק מהרגשות בשביל לקבל החלטה נכונה לכולם.

אתם לא יכולים לחיות בפחד תמידי שיקרה לה משהו. אם יש לה השגחה - מה טוב. אם אין השגחה והתנאים בבית לא מאפשרים המשך שהות בבית, עוברים למסגרת סיעודית מתאימה (בית אבות).

דבר שלישי:

אלצהיימר היא מחלה נוראית כאשר כל כמה חודשים קיימת "ירידת מדרגה" נוספת. תוסיף לזה מצבי רוח וקיבלת מתכון "טוב" לבעיות.

עם השגחה רפואית ואיזון תרופתי, המטופל\חולה יסבול מעט וגם אתם תסבלו מעט.

דבר רביעי:

כל המבוגרים רוצים למות בבית. אף אחד לא נהנה לעזוב את ביתו-מבצרו וללכת למקום אחר.

אממה, במקרה של אלצהיימר או כל מחלה אחרת שהופכת את החולה לסיעודי, *** אין הרבה ברירות *** וצריך להשלים עם הגזרה.

דבר אחרון -> לשפץ אמבטיה אפילו בסדר גודל של הרחבת משקוף, הוצאת האמבטיה וכד זו עבודה של כמה ימים (תלוי מה עושים). לפני שנכנסים (אם בכלל) לכזה דבר, חייבים לקחת בחשבון מקום מגורים חלופי לחולה ותנאים מתאימים לשהות הזמנית במקום אחר.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכל אלו שהגיבו,גם בהודעות הפרטיות,גם למי שעזר מקצועית משמעותית בטלפון (צביקי) וגם לכל אלו שספקו תובנות כמו איציק נ.והיהודי המעופף (בה"פ).

מבחינה רגשית זו החלטה קשה מאוד (לא יודע אם לכולם אבל לפחות לחלק מאיתנו ) מצד שני,מבחינה הגיונית אנחנו מתחילים להבין,שהמצב באמת הידרדר ואין כל כך הרבה ברירות- א.שיפוץ ושכנוע העובדת להישאר או ב.העברה לבית אבות עם כל הקשיים בדבר.

מבחינה פרקטית- אנו זקוקים לכסא רחצה על גלגלים בלבד שיכנס בדלת הנוכחיתשל המקלחת ומשיחה עם משרד הבריאות הארצי והיש"מ של יד שרה,אין כסא במידה המבוקשת.(בתמונה של הכניסה למקלחת ניתן לראות את רוחב המשקוף וכסא הגלגלים עם רוחב 40 ש"מ שברשותנו -מגלגל אחד לשני יש מרחק של 66 ס"מ.

כדי שיהיה קל לאלו שירצו להגיב מקצועית לגבי הערכת סד"ג של עלות שיפוץ אם נחליט על כך, אני מצרף 2 תמונות שימחישו את הבעיה ואת השינויים המתבקשים.

אנחנו לא זקוקים למקלחת נוספת- יש לנו כבר- מדובר רק על הריסת האמבטיה שבתמונה ופינוי מקום לשירותים במקומה.

בנוסף ברור,שנדרשת התאמת דלת חדשה מכל סוג שהוא.

מקלחת פנימית.jpg

כניסה למקלחת.jpg

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

עצוב מאוד ידידי, ליבי יוצא אלייך. אלציימר זוהי מחלה נוראית. פרקינסון היא נוראית עוד יותר. נודע לנו בדרך שלא אמורה הייתה להיוודע שלמטפלת לשעבר של האחיינים שלי, אשה מבוגרת כבת 70 יש פרקינסון. למי שלא יודע המחלה הזו באה לידי ביטוי שפקודות רצוניות או בלתי רצוניות מהמוח כבר לא מגיעות לאיברים השונים בגוף. בסופו של דבר הבן אדם פשוט מת או מחנק כי הריאות מפסיקות לעבוד או אפילו מדום לב.

במקרה הספציפי שלכם, הגיוני יותר שזה יהיה זול יותר לשפץ את הבית מאשר לשלוח לבית אבות. אם שולחים לבית אבות אז כדאי להשכיר את הדירה והכסף הזה יילך לטובת הטיפול.

יש לי חבר טוב עם אמא בת 80. הם 5 ילדים ולאף אחד חוץ ממנו לא איכפת מהאמא. הוא שם אותה בבית אבות ומשלם על הטיפול שלה מהמשכורת שלו. אחת מהאחיות שלו שחיה עם האמא בזמנו שיכנעה אותה להעביר את הבית על שמה. אפשר לומר שהיא גנבה את הבית של האם מתחת לאף של כל האחים. יש לו 4 ילדים והוא מגדיר 2 מהם כילדים דראק. אחת הטעויות שלו לפי טענתו שהוא עשה 4 ילדים. הוא טוען ש 2 זה די והותר.

מה שלא יהיה, איך שאומרים "אמא ואבא יכולים לגדל 10 ילדים אבל 10 ילדים לא יכולים לגדל את אמא ואבא". אוי, כמה שזה נכון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

סליחה על החפירה. רק כדרך אגב למי שלא ידע, אחת התרופות שידועות היום בעולם כתרופות שמסוגלת להקל ולעצור במידה מסויימת את ההחמרה באלציימר ופרקינסון זוהי תרופה ישראלית שהומצאה כאן. היא משווקת בעולם מאז 1997. הומצאה על ידי רופאה ישראלית.

אז מגיע לישראל מחיאות כפיים בנושא הזה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...