Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפינה הצמחונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הטבע ברא אותך כיונק טורף לאכול בשר

איני יודע אם האדם הוא יונק טורף או לא ,

אני כן סבור שהאדם נוקט בפעילויות לא טבעיות .

האדם הוא 'החיה' היחידה בטבע שצורכת חלב גם לאחר גיל ינקות

כמו כן פעולת הבישול גם היא אינה טבעית אך היא מסייעת לאדם לעכל את הבשר .

Gn'f'R

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני כמה חודשים ראיתי את ההרצאה של גארי יורופסקי (לא לבעלי לב חלש). גארי הוא טבעוני והוא מדגיש בהרצאה שלו את ההתעללות שעוברות החיות עד שהן מגיעות אלינו לצלחת. חייבת להגיד שההרצאה השפיעה עליי חזק משחשבתי ואני אסביר את זה בצורה הכי פשוטה: פעם לא היה יום שלא הייתי אוכלת מנה בשרית ואם הייתי הולכת למסעדה אז העדיפות שלי הייתה תמיד לבשר...הייתי אכלנית בשר ממש ומאז ההרצאה - הורדתי במינונים בצורה משמעותית. בהתחלה נגמלתי כמעט חודש ללא בשר וחלב אבל אחר כך קצת נשברתי. הדברים שגארי אמר בהרצאה שלו היו כל כך חזקים שעשיתי מחקר קטן באינטרנט על עניין הטבעונות וגיליתי שיש כל כך הרבה תחליפים מהטבע. פתאום הירקות והפירות, הקטניות, האורז קיבלו משמעות אחרת לגמרי מבחינתי.

ניסיתי להכניס לתפריט יותר קטניות, יותר פירות וירקות ושיניתי את התפריט שלי לגמרי (בלי שום התייעצות של רופא, פשוט עשיתי את זה במינונים נכונים).

הבעיה בעניין הצמחונות זה הB12...קראתי קצת באינטרנט וגיליתי שאם יש מחסור רציני בB12 זה יכול להוביל את הגוף למצב ממש לא טוב עד כדי סרטן. החלטתי מאותו רגע שאני יאכל בשר אבל רק פעם בשבוע, ממש הכרחתי את עצמי לאכול בשר כי "הגוף צריך את זה" (וזאת עוד טענה שקשה לי להתמודד איתה, אבל זה כבר לשירשור אחר).

בקיצור, הגעתי למסקנה שקשה לי כרגע בלי בשר וחלב בכלל אז הורדתי משמעותית את המינונים והכל תקין וסבבה אצלי.

ממליצה לך להתייעץ עם רופא לפני לגבי תוספים וויטמנים שצריך לקחת ותשקול טוב טוב עם עצמך את הנושא הזה. אל תראה את זה כוויתור ואל תיכנע ללחץ משפחתי/ חברתי תעשה את זה אם אתה באמת מוכן לזה נפשית ומודע לכל ה"סיכונים" הכרוכים בעניין.

יש לי אחלה של מתכון לתבשיל עדשים:

משרים עדשים (אפשר ירוקות, אפשר גם ירוקות וגם כתומות) בקערה עם מים.

בזמן שהעדשים מושרות במים, חותכים בצל (עדיפות לסגול) ושום.

מחממים טיפ טיפה שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל והשום עד לריכוך.

מוסיפים את העדשים לסיר עם הבצל והשום ונותנים להם להתבשל (עדיין בלי מים)

לאחר כמה דקות מוסיפים מים שיכסו את העדשים

מוסיפים מלח, פלפל והמון כמון

מחכים לריכוך העדשים - ובתיאבון! :lol:

פורסם

B12 הוא ממש לא סיבה לא להיות צמחוני. אני, כאמור, 20 שנה צמחוני, ולא חסר לי B12 (יש כנראה מספיק בביצים ומוצרי חלב?) - אבל גם אם חסר, יש טבליות קטנות ויעילות.

:turn-l:
פורסם

גארי יורופסקי הוא מרצה אדיר, ויש לו כושר שכנוע טוב מאד- וכאן זה נגמר.

הדברים עליהם הוא מדבר הגיוניים מבחינה מוסרית, אבל 90% ממה שהוא אומר שם זה בולשיט, הוא שקרן והוא מודע לכך אבל בסופו של יום זה עובד לו. אין לי שום דבר נגד הטבעונות, הטבעונים, וגם לא נגד כוונות הטובות שלו- יש לי טענות אך ורק לדרך בה הוא משכנע אנשים. בנאדם שטוען שצריך לאנוס ורק לאחר מכן לרצוח אדם שלובש פרווה, הוא אדם שעם כל הכבוד, מקומו בבית משוגעים. עם כמה שאכזריים האנשים שלובשים פרוות, לאנוס ואז לרצוח..? הוא לא הלך קצת רחוק מדי?

B12 הוא ממש לא סיבה לא להיות צמחוני. אני, כאמור, 20 שנה צמחוני, ולא חסר לי B12 (יש כנראה מספיק בביצים ומוצרי חלב?) - אבל גם אם חסר, יש טבליות קטנות ויעילות.

וגם טעימות, אל תשכח. בטעם פטל כזה אם אני זוכר נכון.

פורסם

צפיתי בהרצאה של גארי , אין ספק שהוא די כריזמטי .

הלחץ הוא דווקא בכיוון ההפוך - הסביבה מגיבה לזה באופן די דרמטי

כאילו שהם "מאבדים" אותי או משהו כזה . מוזר.

שי , איפה הבולשיט ? (באמת אני שואל ).

Gn'f'R

פורסם
תכנס לאתר של אנונימוס ו"טבעוניות נהנות יותר"

יש לי בחילה :)

לענין:

כל דבר שהאדם עושה אינו טבעי, למה? כי זה הטבע שלנו

במבט מעוות מה טבעי ומה לא תינוק אדם לא יכול להיוולד טבעי (רק בנוככחות אימו על האדמה) , לא ישרוד זמן קצר ללא אימו, אף אחד מאיתנו לא נולד עם מזלג,מקרר,מיקרוגל וכל שימוש באלו אינו טבעי, גם גלישה פה בפורום אינה טבעית...

אז אולי כולנו נזרוק הכל ונתחיל לעשות מה שבטבע :-P

או שלא, אנו נמשיך לבשל, לאכול בשר, לצרוך תרופות וחיסונים (שהם הסיבה העיקרית שאנו חיים מעל גיל 35 שהיה מופלג לאדם קדמון) וכו׳

וכן, אם בשר סוס היה נפוץ כמו בשר פרה או טעים כמוהה אז גם הייתי מוצא אותו מיושן אצלי לפני צלייה

וכלב? לא נראה לי כי חשוב לי סתם ככה אידיאולוגית שהבשר יעשה מוווו או מההה או קוקוריקו או גרוו גרוו (חזיר?) ובלו בלו לפני שאני אוכל אותו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

קראתי , תודה .

לפחות היית מזהיר שזה ארוך ..

המאמר שתוקף את המרצה בטענה שהוא דמגוג טומנת בתוכה כמה אימרות חסרות בסיס וטענות לא רלוונטיות כשלעצמם .

ואת זה אני אומר לך כאחד שאינו טבעוני ואינו שוקל אפילו טבעונות .

Gn'f'R

פורסם
איני יודע אם האדם הוא יונק טורף או לא ,

אני כן סבור שהאדם נוקט בפעילויות לא טבעיות .

האדם הוא 'החיה' היחידה בטבע שצורכת חלב גם לאחר גיל ינקות

כמו כן פעולת הבישול גם היא אינה טבעית אך היא מסייעת לאדם לעכל את הבשר .

ערן - גם בישול ירקות מקל את אכילתם, בדיוק כשם שמקל את אכילת הבשר. אז תפסיק לבשל ירקות?

הפקת אנטיביוטיקה בהחלט אינה תהליך "טבעי" - אז אם אתה, או אחד מילדיך יחלה בדלקת ריאות לא תיקח או תתן אנטיביוטיקה ותתן לו למות "באופן טבעי"?

אאל"ט חיות ציד מופיעות בציורי מערותבני עשרות אלפי שנים. בחלט מעיד משהו על "טבעו" של האדם. גם האנטומיה האנושית מתאימה לכך.

תפסיק להיות מגוחך. "טבעי" הוא מונח חשוב מתחום הפרסום והשיווק. אין לו כל משמעות מעשית. טרם נתקלתי בפרה שמעטיניה מופק יוקורט "טבעי".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מחסור ב B12 מופיע בעיקר אצל טבעונים ולא צמחוניים שעדיין אוכלים גבינות וביצים.

B12 אינו נוצר בגוף שלנו ואינו מצוי בצמחים. הוא נוצר על ידי חיידקים ונמצא במוצרי חלב ובשר. יש כמובן טבליות ואפילו זריקות שלו שיוצרו באופן סינטטי. הוא גם מוסף לדגני בוקר וחטיפים שונים אבל לא להבין כלל וכלל שהוא היה שם מלכתחילה. לדוגמא הוא מצוי בטופו אבל רק בגלל שמוסיפים אותו בזמן ייצור הטופו. אפשר לומר שלטבעוניים אין שום דרך לקבל אותו אם לא לוקחים טבליות או מקבלים זריקות שלו.

ומי שמקל ראש בחיוניות של הוויטמין הזה הוא עושה טעות חמורה ביותר.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%99%D7%98%D7%9E%D7%99%D7%9F_B12

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
ערן - גם בישול ירקות מקל את אכילתם, בדיוק כשם שמקל את אכילת הבשר. אז תפסיק לבשל ירקות?

הפקת אנטיביוטיקה בהחלט אינה תהליך "טבעי" - אז אם אתה, או אחד מילדיך יחלה בדלקת ריאות לא תיקח או תתן אנטיביוטיקה ותתן לו למות "באופן טבעי"?

אאל"ט חיות ציד מופיעות בציורי מערותבני עשרות אלפי שנים. בחלט מעיד משהו על "טבעו" של האדם. גם האנטומיה האנושית מתאימה לכך.

תפסיק להיות מגוחך. "טבעי" הוא מונח חשוב מתחום הפרסום והשיווק. אין לו כל משמעות מעשית. טרם נתקלתי בפרה שמעטיניה מופק יוקורט "טבעי".

תתפלא אבל אין שום בעייה לאכול כרובית או ברוקולי חיים ללא בישול.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא טענתי שיש רע בלאכול ירקות חיים, אבל כפי שלא אוכלים בשר נא גם ירקות מסויימים נהוג לאכול מעובדים (מבושלים, מוחמצים או כל טיפול אחר).

ולכל מי שמחפש "טבעיות" - האם הייתם מוותרים על ההמצאה הגדולה ביותר לבריאות האדם - המים הזורמים והביוב המסודר? או שאולי אתם מעדיפים לשתות מי נחל מזוהמים, כמו שאר החות בטבע? אמז - תוחלת החיים בשיטה זו היא, במקרה הטוב, רבע מאשר של האדם המודרני וה"לא טבעי".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...