Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחודש האחרון החלה אצלי תופעה מעצבנת. בקטעי מוזיקה מסוימים (טראנס בעיקר) נשמע זימזום מטריד מרמקול הדלת האחורית הימנית. להבנתי, כל הרמקולים (4 בדלתות, 2 טוויטרים בדש בורד ועוד 2 במגש האחורי) הם המקוריים של הרכב כך שהיום הם בני 15 ואני לא מצפה מהם להרבה, נראה לי כי רצוי להחליף אותם.

-כיצד ניתן לבדוק את מקור הזימזום ללא פירוק? זה נשמע במו קרע ברמקול אבל לא הייתי רוצה לרכוש רמקולים ולגלות כי מקור הבעייה הוא בפלסטיק סדוק למשל.

-האם כדאי להחליף את הרמקול התקול בלבד או את כל הארבעה?

-איזה יצרני רמקולים מומלצים? אמנם השאלה מאוד כללית אך אני לא ממש מכיר את התחום.

-האם המכונאי (במוסך) יוכל לבצע את הפו"ה של הרמקול(ים) או שיש צורך במומחיות מסויימת?

-האם יש צורך להוסיף/להחליף את הריפוד שמקיף את הרמקול? שוב, אחרי 15 שנה קשה לי להאמין כי הוא לא התפורר.

פורסם

אם הרמקולים באמת כ"כ ישנים אז סביר להניח שהממברנה שלהם התייבשה ונקרעה (לכן הזמזום).

מי יכול לבדוק את זה? אתה (קצת כלים, YOUTUBE יסביר לך איך לפרק את הדיפון), או מתקין מערכות שישה את זה בקלי קלות.

ואם הרמקולים כ"כ ישנים אבל אתה נהנה לשמוע מוזיקה ברכב, החלפת הרמקולים תתן לך שיפור בשמע.

בהצלחה.

SCANSPEAK

פורסם

חיים,

עד כמה שאני מכיר אותך אני זוכר שאתה מחזיק בבנציות וותיקות אבל מאוד איכותיות.

נכון, מדובר במרצדס וזה רכבים עם איכות חומרים טובה מאוד (היו להם כמה שנים מאכזבות בנושא הגימור אבל זה קצת אחרי תחילת האלף האחרון) אבל עדיין - מדובר בפלסטיקה ישנה ואם יש שם קליפסים\מהדקים - צריך לקחת בחשבון שהם גם ישנים.

בין אם מדובר ברמקול סורר (רוב הסיכויים שזו אכן הבעיה) ובין אם מדובר בפלסטיקה במצב לא טוב - רצוי שהמתקין יהיה אחד כזה שיש לו נסיון וכבוד לרכב שלך, אפילו אם מדובר ברמקול הפשוט ביותר ובעבודה הפשוטה ביותר -> זה רכב שאתה לא רוצה להתחיל לחפש לו חלפים.

אשמח להמליץ לך על בעלי מקצוע מומלצים - לצערי, בהודעה פרטית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתה צודק, ברכב שלי חלקי הפלסטיק התחילו להתייבש ואני מנסה כעת למצוא לבעייה זו פיתרון. ראיתי את המכונאי מפרק את ריפוד הדלת וזה לא מסובך במיוחד, אבל בגלל הרגישות של העניין נראה לי כי לא אבצע זאת בעצמי.

הסיבה ששאלתי כיצד יהיה ניתן לבדוק את מקור הזימזום היא כי עקב התייבשות הפלסטיק שנתקלית בה החשד עולה ממשטח פלסטיק סדוק ולא מהרמקול. אם לא תהיה ברירה אבקש שיפרקו את ריפוד הדלת ואבדוק וויזואלית.

ושוב אשאל (אם כי אני לא סבור כי הבעייה ברמקול), איזה יצרני רמקולים לרכב מומלצים?

פורסם

עד כמה שאני זוכר אתה לא הולך להשתגע שם עם הגברה חיצונית אלא פשוט מחפש להחליף את הרמקולים.

אני הייתי ממליץ בחום על קואקסיאליים של מוראל השאלה היא מה עומק הההתקנה ברכב הזה - יכול להיות שבלי שום בניה, תיאלץ להתקין שם פיונירים פשוטים עם מגנט קטן יחסית.

זה כבר הדברים שהיה הכי טוב לוודא קודם ויזואלית או לשאול מתקין שיצא לו לפרק רכב כזה.

לגבי הפלסטיקים - אם הגריל הוא אוורירי וניתן לראות דרכו את הרמקול - הייתי מנסה לקחת פנס חזק ובצל או בחושך להאיר על הגריל ולראות אם אתה יכול לזהות בבירור נזקים ברמקול שאפשר לראות אפילו דרך הגריל.

אם הרמקולים עובדים ואתה לוחץ קצת על אזורים בדיפון - הזמזום נפסק? (לא ישירות מעל אזור הרמקול) - אם כן, כנראה שהפלסטיקה רופפת - אין יותר מידי מה לעשות כאן חוץ מלחפש דיפון חליפי עם תפסנים חדשים או פשוט לבנות את הדיפון מחדש וזה אף פעם לא זול.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...