Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לחוות דעתכם -

יונדאי I20 Inspire, במקום 103.5K מהיבואן, 93K - לא רשום בבעלות קודמת ליסינג (הסוכנת הראתה לי את טופס אגרת הרישוי), אלא אני אהיה יד שניה ללא ציון מיוחד.

אני עוד צריך לוודא שמדובר בדגם החדש (אמרו לי שצריך לבדוק שלא מדובר בדגם הקודם, ושפשוט רק העלו לכביש רק ב-2013)

בהנחה שזהו הדגם החדש - האם העיסקה משתלמת? בעצם מדובר בהנחה של כ-10 אחוז, ב"מחיר" שאהיה יד שניה.

אני מתכוון להחזיק ברכב תקופה ארוכה, לפחות 5 שנים.

תודה למשיבים.

ליאור.

פורסם

אני די בטוח שאפשר לרדת מתחת למחיר הזה לרכב יד 1 אפס קילומטרים או לקבל את אותו המחיר לרכב חדש ביונדאי.

באיזה חברה בדקת?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ביונדאי טענו שאין הרבה במלאי ולכן גם אין הנחות בכלל.

האם באופן כללי, קנית רכב חדש, שהופכת אותי ליד שניה, משתלמת עם הנחה של 10%?

פורסם

באופן כללי זה תלוי בזמן שאתה מתכוון להחזיק ברכב. אם אתה מתכוון למכור בתוך שנה-שנתיים, אז כנראה שלא. ככל שתחזיק את הרכב יותר, כך זה ישתלם יותר.

אגב, יש סתירה מובנית במשפט ששמעת ביונדאי. אם אין הרבה רכבים איך יש עודפי יד ראשונה 0 קילומטרים בסוכנויות?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הייתי בשתי סוכניות, באחת היה רכב אחד "אחרון" (לך תסמוך על אנשי מכירה) וגם בשניה היו שניים שלושה, ורק אחד באבזור inspire.

בכל אופן, החלטתי ללכת על ידנית (i20), הבנתי שהאוטומטי די שותה דלק, גם יחסית לאוטומטיות אחרות - אם יתנו לי הנחה כזו על הדגם הידני, כנראה שאלך על זה - גם כך אני מתכוון להחזיק זמן רב ברכב, וירידת הערך של יד 2 תהיה נמוכה יותר לאחר 4-5 שנים, ממה שאני חוסך עכשיו.

פורסם

ברשיון לא מופיע כלום כי כלי רכב שחברת הליסינג קונה בשביל למכור מקבלים רישום "חברה" רגיל שלא מותיר עקבות בסעיף מקוריות, אך היד הראשונה היא עדיין חברה ולא פרטי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אבל לצורך העניין, כשאני אבוא למכור לא יהיה ידוע לקונה הבא אם היד הראשונה היתה חברה או פרטי, ולא תהיה עילה להורדה נוספת במחיר (פרט ליד השניה)

פורסם

ברגע שהדבר ידוע לך - אתה חייב לחלוק אותו עם הקונה (זה מה שנקרא גילוי נאות) אם אתה לא עושה אתה גם רמאי וגם חשוף לתביעה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
ברגע שהדבר ידוע לך - אתה חייב לחלוק אותו עם הקונה (זה מה שנקרא גילוי נאות) אם אתה לא עושה אתה גם רמאי וגם חשוף לתביעה.

רק סוחר מחויב בגילוי נאות, לא קונה רגיל.

פורסם

זה רק דיון תאורטי כן -לא מדובר במשהו "לרעת" הקונה הבא: הוא לא יקבל את הרכב כשטחנו אותו בליסינג ואני עובד עליו שזה רכב רגיל, וגם כשהוא יעביר את הרכב לקונה הבא שלו, ירידת הערך שלו תהיה רק על זה שהוא יהיה יד שלישית - הוא לא מפסיד כסף או מקבל רכב שעבר טיפול גרוע - הוא לא מפסיד כלום מזה, אני לא מפסיד כלום מזה וכולנו מאושרים :)

פורסם

אם המוכר ידע על עובדה כלשהי שמשפיעה על ערך השוק של הרכב ולא גילה אותה לקונה הוא חשוף לתביעה וכבר היו (הרבה) דברים מעולם.

העובדה שהרכב היה רכב חברה משפיעה על ערכו (יש במחירון קטגוריה ליסינג 0 ק"מ) גם אם השימוש בפועל היה פרטי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

צודק, זה רק דיון תאורטי.

עדיין אני מעריך שכמותית, סכום הכסף שאוריד בעקבות קטגוריה כזו בעוד 5-6 שנים, יהיה נמוך בהרבה מההנחה שאקבל היום.

פורסם

אם אתה לא הולך למכור אותו תוך שנתיים העסקה של ה 10% אחוז טובה בתנאי שזה מהמחיר הכי נמוך שהיבואן בסוכנות היה נותן לך כמובן כל מתנה תבוא בברכה תסגור איתם :). אתה גם לא יודע מה הולך להיות עוד 5 שנים (הכל יכול לקרות) העיקר שהאוטו ישרת את ציפיותיך ותהנה ממנו.

שבת שלום

פורסם

אם שוק הרכב לא יהיה משהו ביום המכירה, לא יעזרו לך אלף סיפורים, אתה תהיה בנחיתות לעומת מוכרים פרטיים שקנו מהיבואן. תזדקק למשהו "אמיץ/מבין" ועל זה האמיץ ירצה פרמיה.

בכל מקרה, לדעתי אם אחזקתך הינה לתקופה של 4 עד 5 שנים, שיקולים כלכליים, זניחים ולעולם לא מתגשמים.

נהג מנוסה
:roll:
  • תוכן חדש...