Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, העליתי תוצאות שונות בחיפושים ולא הצלחתי להבין מה עושה "סלופ" בדיוק. גם בFAQ אין שום דבר שקשור לזה.

רציתי לחפש במדריך של הHU שלי אבל אמא שלי זרקה לי אותו מסיבות לא ידועות(כמו שכל אמא עושה בערך).

בשליטה על הSW שלי בHU יש 2 אופציות, אחת מהן היא התדרים(HPF, מ50 ומעלה, כרגע חתוך ב63) והשניה היא מספר שיכול לנוע בין 24- לבין 6+. יצא לי לשחק מעט עם האופציה הזו וההבדל היחיד שאני מרגיש הוא יותר באס ככל שהמספר עולה ופחות ככל שהוא יורד. מה בדיוק התפקיד של האופציה הזו?

בנוסף, האם כדאי לחתוך את הSW גם מהמגבר וגם מהHU או שאין צורך?

תודה:lol:

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

מותקן על רנו קליאו 98' :lol:

פורסם

סלופ -שיפוע. שיפוע של המסנן. למסננים יש סדר. ראשון,שני,שלישי... ככל סדר של המסנן גהוה כך השיפוע חד יותר,כך חיתוך של מסנן מדוייק יותר, מסנן מסדר ראשון-סלופ 6,שני-12,שלישי-18...

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

ההתייחסות לסלופ (Slope) בהקשר של אודיו, נמצאת בעיקר בכל הקשור לקרוסאובר.

הקרוסאובר משמש למנוע מתדרים מסויימים להגיע לרמקולים. אבל זה לא קורה בנקודת חיתוך אחת באופן מיידי.

הסלופ כמו שנאמר הוא שיפוע, מביע בעצם כמה מהר מעבר לנקודת החיתוך העוצמה קטנה ונמדד בדציבלים לאוקטבה. וגם זה לא באופן ליניארי (ישר). אוקטבה נמצאת ביחס כפול לתדר מסוים.

אם לדוגמה אתה מבצע חיתוך תחתון (High Pass - רק תדרים מעל לנקודה עוברים את המחסום) לרמקול ב-100hz, ונניח לדוגמה שהעוצמה המדוברת היא 100 דציבלים:

אם אתה משתמש בסלופ של 6 דציבל לאוקטבה, אזי אוקטבה אחת מתחת (50hz) העוצמה תהיה 94 דציבל , בחצי אוקטבה (75hz) לצורך העניין העוצמה תהיה 97 דציבל (כאשר 3 דציבל מהווים בערך שינוי של חצי מהעוצמה).

אם אתה משתמש בסלופ של 12, אז ב-50hz העוצמה תהיה 88 דציבל.

וב-24, העוצמה תהיה 76 דציבל.

ולגבי המדריך של ה-HU שלך, לא קשה בימינו למצוא דברים כאלו ברחבי האינטרנט:

http://docs.pioneer.eu/Manuals/DEH_1450UB_DEH_1450UB_manual/GetPDF.ashx

ואם כבר, אז לפי המדריך הזה, המשחק שלך בין +6 ל- 24- הוא בכלל שליטה על העוצמה של הסאבוופר ולכן התוצאות בהם אתה נתקל.

הסלופ של הסאב מקובע על 18 דציבל לאוקטבה, והשליטה היא רק על העוצמה ונקודת החיתוך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני רק שאלה-

רשמת שהסלופ שיש לך הוא בין מינוס 24 לפלוס שש או שלא קראתי נכון?

מה המשמעות של סלופ שמחליף סימן? אם השיפוע מחליף כיוון הפונקציה כבר לא חד חד ערכית או שפספסתי משהו?

עריכה: תודה טום, זה מסביר את הערכים המוזרים האלה :-)

פורסם

סלופ באנגלית זה מדרון.

אפשר גם לאמר מתלול או שיפוע.

הסלופ באמת קובע מה היא מידת שיפוע ההנחתה של תחום התדר (בכפולות תדר) מנקודת החיתוך.

לגבי מה ששאלת ארז לגבי +6 או -6 - לגבי סלופ אני מתאר לעצמי שאולי זה יכול להיות קשור לשיטת החיתוך

יש הרי כמה סוגים של שיטות קרוסאובר - חלק מהן יוצרות פיק של 3DB חלק מהן יוצרות דרופ של 3DB וחלק מהן גם יוצרות פיק או פיט (דרופ או בור) של 6 דציבל בנקודת החיתוך.

אולי זה קשור לזה.

תבדוק לגבי שיטות (על שמות החוקרים) כמו באטרסוורט', לינקוויץ ריילי, צ'בי צאב' - אני מקווה שאני זוכר נכון, בסל ועוד כמה שאולי שכחתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אדי זה בסדר, טום ענה לי כבר בהודעה מעלי-

הערכים מינוס 24 ופלוס שש לא קשורים להגדרות של הסלופ, פשוט פותח השרשור התבלבל.

פורסם

יש חשיבות לסימן, הוא מצביע על שיפוע חיובי או שלילי של המתלול.

לצורך העניין, HPF או LPF בהתאמה.

מתחדשת*

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כן, את זה הבנתי, השאלה שלי הייתה איך זה שהוא הופך סימן עבור אותו פילטר (כפי שהיה מובן מההודעה הראשונה, שהתבררה כטעות)

• תוכן חדש...