Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני מקווה שלא מאוחר מידי...אבל לפני כחודשיים הלכתי למוסך מורשה יונדאי עם ה-I10 והם החליפו לי שמן ומילאו

מעט אחרי קו המקס'. בינתיים לא היו לי בעיות כל שהם, השפרצות או נזילות.

האם ממליצים לי לחזור אחרי הרבה זמן יחסית שעבר למוסך שירוקנו לי טיפה או שזה לא קריטי?

HU-Pioneer 4250SD, Comp- Morel Tempo 6, Sub- ES200, AMP- Hertz HE4

פורסם

לא צריך לחזור למוסך.

קח משאבה של בקבוק סבון נוזלי.

אחר כך קנה בחנות טמבור "צינור פלסטיק קשיח לקולר" בקוטר 6 מ"מ, אורך 1 מטר. עולה 5 שקלים.

תלביש את הצינור על המשאבה, תכניס את הצינור דרך הפתח של המדיד, ותרוקן את העודף לבקבוק פלסטיק.

את הבקבוק תשמור למקרה ותצטרך להוסיף שמן.

תוך כדי הריקון, בדוק מפעם לפעם מפלס, כדי שתדע מתי לעצור.

פורסם

במוסכים שמים בד"כ מעט מעל המקסימום בטענה שיש צריכת שמן, ושעד הטיפול הבא כבר לא יצטרכו להוסיף.

CoupéF7R

פורסם
במוסכים שמים בד"כ מעט מעל המקסימום בטענה שיש צריכת שמן, ושעד הטיפול הבא כבר לא יצטרכו להוסיף.

אז מה אתה מציע?

זה אומר שזה בסדר?

אני לא בטוח...אולי הם רוצים שהמנוע יינזק ושאז אבוא לטפל אצלו..(אין סיכוי)

HU-Pioneer 4250SD, Comp- Morel Tempo 6, Sub- ES200, AMP- Hertz HE4

פורסם

ממליץ לרוקן את העודף.

אם מדובר ב 100-200 סמ"ק מעל המקסימום, זה לא נורא, אבל אם זה לכיוון חצי ליטר ומעלה מעל, רצוי לרוקן.

לפי המדיד אתה לא יכול לדעת בדיוק כמה עודף יש.

פורסם
1 ס"מ מעל המקסימום לא מזיק למנוע.

שי.

למה זה לא מזיק למנוע? עודף שמן לא יוצר לחץ מיותר?

מהנדסי מכונות מבינים משהו לא ? ולא סתם קובעים רמות מינימום ומקסימום :)

גרנדה 2007 רובוטית, לנסר קלאסיק 2009 אוטומטית

פורסם

משאבת השמן בנויה לעבוד בטווח רחב של לחץ, ואותם מהנדסים בטח לקחו בחשבון מקרה כזה של כמות קטנה מעל המקסימום.

אבל בכל מקרה מומלץ להוציא את העודף.

אז מה אתה מציע?

זה אומר שזה בסדר?

אני לא בטוח...אולי הם רוצים שהמנוע יינזק ושאז אבוא לטפל אצלו..(אין סיכוי)

אני מחזק את ההצעה של בוקי, ככה אני עשיתי עם צינור גומי שקניתי מאייס וחיברתי לשפריצר.

CoupéF7R

פורסם

יותר מדי שמן אם אני לא טועה עלול להנקז החוצה דרך הנשמים..

זה מה שהוסבר לי בכל מקרה בעבר כאן בפורום. מה שאומר מעט לכלוך באיזור המנוע

Opel Adam S 2017

פורסם

קצת פחות שמן לא מזיק,קצת יותר שמן יכול להזיק.

גל הארכובה כשמסתובב,במצב של עודף שמן יכול לגרום להקצפתו

שיגרום לשמון יעיל פחות.

מוסך שלא מכניס שמן בכמות הנדרשת ואחר כך מספר סיפורים

יספר לך סיפורים על עוד פשלות שודאי יקרו עם מכוניתך בעתיד.

רק סבלנות.:-(

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

זאת בדיוק הסיבה שאני לא נותן לשום מוסך להחליף לי שמן , הם גם שמים שמן זול בדרך כלל.

עדיף לעשות את העבודה לבד היא לא מסובכת.

תקווה שאטם הראש מנוע לא התחיל לינזול/ להזיע.

ס"מ 1 במדיד יכול להיות גם עודף של חצי ליטר.

פורסם

הכמות שתיארת לא קריטי אבל כדאי ומומלץ לנקז את השמן העודף ולא להמשיך ליסוע ככה יותר מידי.

עודף שמן עלול לגרום נזק למנוע, ובמיוחד לממיר הקטליתי ובמקרים חריגים לפריצת מחזירי שמן ונזילות.

פורסם

נ.ב בטיפול ראשון שעשו אצלי ברכב לאחר שעברתי לשמן סינטטי מלא, לא היתה שריפה של שמן כלל וה ס"מ 1 מעל המקסימום נשאר כמעט שנה + 8000 ק"מ רק לאחר שעשיתי טיפול הבנתי ממוסכניקים שלא בריא שיש יותר מדי שמן ומהפורום כאן בעיקר. לכן ממליץ לנקז מעט עד שתגיע לקו המקסימום ותמשיך לעקוב לראות שאין שריפת שמן בכללי בשבילך.

Opel Adam S 2017

פורסם

כבר ציינתי בפורום (הודעה מס' 11) שמוסכים, גם מורשים, מתרשלים לא פעם בטיפול ברכבך. אם אם זה דברים קטנים כמו יותר מדי שמן. אין כמו לטפל בעצמך. כמובן אחרי תקופת האחריות, ורק מה שיודעים לעשות לבד!

• תוכן חדש...