Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 24 דקות, hans כתב:

תגובה טיפוסית של ניזון מתשקורת בלי שכף רגלו דרכה שם... ממך אני מצפה לקצת יותר מאוזן.

יש קשיים בלי סוף - אף אחד לא מתכחש, אבל אולי תתפלא לגלות שהמצב הנפוץ והנורמטיבי שם הוא... דו קיום, כן כן,

כזה שלא מכירים במרכז. בכל בית עסק מעל לגודל מסוים יש עובדים/פועלים מהכפרים, אפילו בבת עין.

גם בדרום אפריקה של האפרטהייד היה אותו הדבר.

יש לי חבר טוב שהיה שם בתקופת האפרטהייד (עלה לארץ קצת אחרי שהוא הסתיים). אפילו היה להם כושי שתפקד כשעון נוכחות לעובדים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 27 דקות, David32 כתב:

גם לא בשטחים יש עובדים ערבים בבתי עסק.

בתל אביב אין ערבים חוץ מבתי המרקחת, אם כבר אפרטהייד.

בקיצור - הנקודה שלי הובנה - קשקוש בלבוש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 38 דקות, hans כתב:

תגובה טיפוסית של ניזון מתשקורת בלי שכף רגלו דרכה שם... ממך אני מצפה לקצת יותר מאוזן.

יש קשיים בלי סוף - אף אחד לא מתכחש, אבל אולי תתפלא לגלות שהמצב הנפוץ והנורמטיבי שם הוא... דו קיום, כן כן,

כזה שלא מכירים במרכז. בכל בית עסק מעל לגודל מסוים יש עובדים/פועלים מהכפרים, אפילו בבת עין.

אמממ, לא.

קודם כל, יוצא לי להגיע לאיזור. לא שאני שם יותר מדי אבל יוצא. ואני מציין את זה לא כי זה הישג, אלא כי בפעם האחרונה שעשיתי את הטעות ונסעתי שם - עמדתי קרוב לשעה בפקק שנוצר ע"י נערי גבעות, שהציתו מדורה על הכביש ואחכ זרקו אבנים על כל רכב שעבר - כולל כאלו עם לוחיות רישוי צהובות. 

ה"דו קיום" שאת מתאר קיים גם בישראל. חצי מהפועלים באתרי הבניה פה הם ערבים מהשטחים. זה לא ממש "דו קיום" כשהיחסים מסתכמים בזה שהמעסיק או הקבלן הוא תמיד יהודי והפועל הוא תמיד ערבי. אבל זה אפילו יותר גרוע מזה. לפני למעלה מעשור בנט רצה להחיל את חוקי העבודה הישראלים ביו"ש, והחקלאים היהודים שם התנגדו, כי לא רצו לתת לערבים זכויות כמו שיש ליהודים. וגם היום, יש שם המון בעיות - מתועדות בדוחות ביקורת לדעתי גם של מבקרי המדינה. והפועלים הערבים לא זוכים לאותה מעטפת הגנה חוקית כמו זה היהודי.

מעבר לזה, "אתה ניזון מהתקשורת" זו טענה חלשה מאוד. אבל אני לא כ"כ ניזון מהתקשורת. כלומר, אפשר להגיד שאני כן כי הזכרתי קודם ראיון עם פנחס ולרשטיין. אבל אני קורא די הרבה ברשתות החברתיות מה שכותבים קולות בולטים בימין הדתי משיחי. וזה ברור שהמלחמה הלא פורמלית מנוהלת שם על מלא. וזה גם ברור שהויכוח העקרוני הוא לא האם זה בסדר להפעיל אלימות, אלא האם היא צריכה להיות ממסודת או לא. וסביב זה אולי הויכוח הבין דורי בין ולרשטיין לצעירים של היום. 

אם חלק מהמובילים שם כל כך פרוגרסיבים עד שהם מוכנים לאפשר לערבים שחושקים בכך לנקות להם את הבית ולשטוף להם את האוטו? בהחלט. אבל איש מהם לא באמת יתמוך במשהו שיאפשר יצירת קונסטלציה כלשהי שבה יש משהו שמרמז אפילו על שוויון בין ערבים ליהודים. וגם בתוך ישראל, את ההוכחה הכי טובה לזה ראינו כשהמחנה הזה נטש את בנט, כי זה העז לשלב ערבים בקואליציה שלו.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 49 דקות, hans כתב:

ניזון מתשקורת בלי שכף רגלו דרכה שם...

אני לא יודע לגבי יבגני, אבל אני אישית שירתתי שם בסדיר ובמילואים עד שהשתחררתי לפני יותר מעשור. מאז למיטב ידיעתי המצב רק הורע.

כשאומרים אפרטהייד זה ישר הופך לקרב של הגדרות, אז לא חייבים להשתמש במילה הזו.

לפני 1 דקה, hans כתב:

קשקוש בלבוש

אתה כנראה כל כך התרגלת וזה נראה לך טבעי מה שקורה בשטחים אבל כל אורח זר, בין אם הוא תושב חוץ או ישראלי שלא מרבה להגיע לגדה, מיד מצטמרר ממה שהוא רואה.

אם אתה חושב שזה שתושבי ההתנחלויות מסכימים בטובם שפועלים פלסטינים יעבדו אצלם בזול, אז אין בעיה, אז זו הבעיה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 דקות, hans כתב:

בתל אביב אין ערבים חוץ מבתי המרקחת, אם כבר אפרטהייד.

בקיצור - הנקודה שלי הובנה - קשקוש בלבוש.

אני די בטוח שעדיף להיות רוקח בבית מרקחת בת"א, מפועל חקלאות באיזו התנחלות או משהו. כמובן, גם אלו קיימים בת"א. כמו שכתבתי למעלה, יש די הרבה פועלי בניה ערבים פה. יש גם לא מעט שבחים, אם לשפוט לפי התדירות בה סוגרים עסקים בגלל זה. ויש קצת מהנדסים בכל חברות ההייטק כאן. ויש רופאים, ונהגי אוטובוסים, ונהגי מוניות ועורכי דין. וגם.. תושבים ערבים - מה שאני די בטוח שאין באף אחת מההתנחלויות שאתה מגן עליהן.

פורסם
לפני 41 דקות, יבגניפ כתב:

זה לא ממש "דו קיום" כשהיחסים מסתכמים בזה שהמעסיק או הקבלן הוא תמיד יהודי והפועל הוא תמיד ערבי.

נהדר. תגיד, אתה מכיר קבלנים ערבים שמעסיקים יהודים? אם כבר אפרטהייד.

מ.ש.ל.

אגב, אולי כדאי להבהיר שלהבא מבחינתי "תשקורת" זה גם כולל רשתות חברתיות - אותו אלגוריתם בתכל'ס ואותו קושי לסנן סנסציה ועובדה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 25 דקות, hans כתב:

מ.ש.ל.

אגב, אולי כדאי להבהיר שלהבא מבחינתי "תשקורת" זה גם כולל רשתות חברתיות - אותו אלגוריתם בתכל'ס ואותו קושי לסנן סנסציה ועובדה.

אני מכיר ולא מעט אבל אלה ערבים ישראלים.

בשטחים לערבים יש חופש תנועה מוגבל ביחס למתנחלים, חוקי עבודה שונים, אין זכות לבחור ולהיבחר, מערכת רפואה נפרדת ואפשר להמשיך עוד 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

אני מכיר ולא מעט אבל אלה ערבים ישראלים.

לא מעט => תרגום לעברית => בודדים.

פוזיציה.

פורסם
לפני 52 דקות, hans כתב:

מ.ש.ל.

1. אולי זו הבורות שלי, אבל בחיים לא קראתי על בעלי חוות שחורים בארה"ב שלפני מלחמת האזרחים, שהיו להם עבדים לבנים. אבל היה מיעוט של בעלי חוות שחורים שהיו להם עבדים שחורים. לפי הלוגיקה שלך, הקורבנות האמיתיים של העבדות במצב כזה הם לבנים. 

נתתי לך דוגמא מוחשית מפה. לפני עשור בנט רצה להחיל את חוקי העבודה הישראלים ביו"ש, וחלקאים *יהודים* התנגדו לזה. לפי הלוגיקה שלך, זה בעצם אפרטהיד אם ערבים לא מעסיקים יהודים בתנאי שכונה מוחלטים ללא רגולציה. אבל משום מה לא הפוך. למרות שמי שקובע בתכלס את חוקי המשחק שם זה יהודים. מוזר, לא? אבל האמת - לא מוזר. די מאפיין חלקים נרחבים מהימין מהישראלי, שלמדו מהשמאל לשפוט את המציאות דרך פריזמה של פוליטיקת זהויות.

2. לגבי התקשורת - זה אותו הכשל שהועלה כאן על ידי ידידי הטוב גדיק6, יובל ואחרים מהמחנה שלכם. לכולכם יש דעות מוצקות על האסלאם, העולם הערבי, עתידה של אירופה, ההווה שלה, הכניעה של המערב ועוד. חלקכם מחזיקים גם בדעות מאוד מוצקות דומות על סין, רוסיה, אוקראינה, ארה"ב, יחסי שחורים ולבנים שם, מהגרים. ומה לא. אבל משום מה באותה הקלות שבה אתם מגיעים למסקנות נחרצות על מקומות שרובכם לא מכירים מחוץ לתקשורת, אתם שוללים מהסמולנים בישראל יכול להגיע למסקנות על הנעשה ביו"ש - למרות שזה פה, מעבר לפינה, ההנהגה של *המדינה שלנו* זה אנשים שמגיעים משם, אנחנו מדברים באותה השפה וחיים במסגרת שהיא תכלס אותה המדינה.

פורסם

אתה רוצה ביקורת על יו״ש? ביקורת בפרט על ״כיפות סרוגות״?

יש לי למכביר. רשימת מכולת מלאה. אבל זה סתם מפזר את הדיון.

ספציפית אפרטהייד - לא.

ותחסוך ממני את ההקבלה המטומטמת של חוות שחורים, אתה באמת מעבר לזה.

פורסם
Just now, hans כתב:

ספציפית אפרטהייד - לא.

אתה יכול לבחור איזו מילה שבא לך. אני לא מתווכח שיש שם גם אפרטהיד גם. אני מתווכח שאם אתה חושב שיש שם "דו קיום" כי ערבים מורשים לנקות ליהודים את הבית, ויהודים הם בכלל הקורבן, כי הם לא מנקים בתים של ערבים - אז לא. 

לפני 1 דקה, hans כתב:

ותחסוך ממני את ההקבלה המטומטמת של חוות שחורים, אתה באמת מעבר לזה.

ההקבלה המטומטמת בסך הכל מציפה בקלילות את הכשל הלוגי שלך, שהוא גם לא חכם במיוחד. אם פול האנשים שעובדים בחרא עבודות, ללא הגנה חוקית בפועל מול המעסיק, מגיע רק ממקום אחד - זה קצת פחות משנה אם המעסיקים מגיעים מיותר מאחד כזה. ולנסות להציג את היהודים כקורבן ביו"ש, מכל הסיבות בעולם, כי הם לא עובדים בעבודות סוג ז' ללא חוקי עבודה וכו' אצל ערבים - זה, סלח לי, מופרך ברמות שהייתי מצפה למצוא בקיצון של הקיצון של הקיצון של השמאל הווקיסטי. לא אצל ישראלים סבירים וממוצעים מהימין.

פורסם

הבנתי, קמת על הצד הזה בבוקר. עבודות סוג ז׳... מה שתגיד.

בקיצור לא היית שם. לא ראית כלום ולא שוחחת עם אף אחד ובטח שלא ראית מעסיקים יהודים ומועסקים ערבים עובדים זה לצד זה במפעלים/סדנאות/חקלאות/סופרים/מוסכים/you name it.

לגבי ״קורבן״ - היום אתה בקטע של לשים לי מילים בפה, אז בסדר. נתראה מחר, אולי זה יעבור...

פורסם
לפני 17 דקות, hans כתב:

הבנתי, קמת על הצד הזה בבוקר. עבודות סוג ז׳... מה שתגיד.

בקיצור לא היית שם. לא ראית כלום ולא שוחחת עם אף אחד ובטח שלא ראית מעסיקים יהודים ומועסקים ערבים עובדים זה לצד זה במפעלים/סדנאות/חקלאות/סופרים/מוסכים/you name it.

לגבי ״קורבן״ - היום אתה בקטע של לשים לי מילים בפה, אז בסדר. נתראה מחר, אולי זה יעבור...

1. גם יחסית לשרשור הזה, ובטח ביחס לאיך שאני חווה אותך בדרך כלל, למרות שאני לא מסכים איתך כנראה כמעט בשום נושא, הפוסטים האחרונים שלך הם מופע מדהים של חוסר מודעות עצמית. ואו. באמת. איזה כיף לערבים ביו"ש שהם יכולים לעבוד כ"מועסקים" ב"מפעלים/סדנאות/חקלאות/סופרים/you name it" אחרים, שיהודים עובדים בהם, אם בכלל, מחוסר ברירה גם בתחומי ישראל (אתה מכיר הרבה אנשים שעובדים בסופרים? אני מכיר לא מעט. האמן לי. זו לא קריירת החלומות של איש חוץ משירה שטיינבוך אולי). זה כמובן מעיד על "דו קיום" מופתי. הוכחה: אתה החלטת שזה ככה וסיפרת לי שאני לא מכיר.

2. טיב יחסי הכוחות בין המועסקים הערבים למעסיקים היהודים דווקא נבדק. יש כל מיני זוטות שכנראה לא מעניינות אותך, כי "דו קיום". כמו זה שלערבי אין ממש למי להתלונן אם לא משלמים לו את המשכורת המלאה. והיהודי לא חייב אפילו להנפיק תלוש שכר לערבי אם לא בא לו. אבל היי... אתה מכיר אנשים שעובדים ככה, אז בדוק זה טוב.

3. עזוב. אני לא מבין כלום. לא הייתי שם. אני גם לא יודע לקרוא עברית כנראה. ומתקשה לתקשר עם מתנחלים או לקרוא מה הם אומרים. אבל בכמה מדינות מוסלמיות חיית בחיים שלך? זה מפריע לך לספר פה בנחרצות מה המוסלמים רוצים? 

4. עזוב מדינות מוסלמיות. הערבים פה. ביו"ש ועזה. יש לך דעות גם מאוד נחרצות עליהם. איך זה יכול להיות?! לא נמצא מקום לכולם לעבוד במפעלים וחקלאות? איפה הדו קיום פה?!

5. אני לא שם לך מילים בפה. אתה כתבת "נהדר. תגיד, אתה מכיר קבלנים ערבים שמעסיקים יהודים? אם כבר אפרטהייד.". אתה באמת רוצה שנתעסק בניתוח מילולי של מה שהמשפט וחצי האלו אומרים?

6. חג שמח.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...