Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, עדי-אל כתב:

מהאמירה שהיהודים צלבו את ישו

אבל.. זה לא מה שישו הצלוב מייצג.

מעבר לכך שלפי הסיפור הם לא טועים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 23 דקות, עדי-אל כתב:

למעשה רק בשנת 1965 הכנסייה הקתולית התנערה מהאמירה שהיהודים צלבו את ישו

כי עד 1965 הנוצרים רדפו את היהודים וטבחו בהם, או הטיפו בכנסיות שלהם שהגאולה תבוא רק אחרי שהיהודים יענשו על החטאים שלהם או משהו כזה?

אני לא היסטוריון, אבל נדמה לי שכל הדתות כולל כאלה שכבר לא קיימות הסתכסכו עם יהודים ברמה מסויימת. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, עדי-אל כתב:

מסעי הצלב

אלו שהתחילו כדי לגרש את המוסלמים מכל המקומות שהם הגיעו אליהם והרסו לאנשים את החיים? 

The Crusades began in 1095, initiated by Pope Urban II, primarily to assist the Byzantine Empire against Turkish expansion, recapture Jerusalem and the Holy Land from Muslim rule, and redirect European knights' violent energy toward a common religious enemy. Key drivers included religious piety, the promise of spiritual rewards (remission of sins), and desire for land. 
image.png.7c5cc263003a83600ad96fecd9274ed2.pngWikipedia +4
Key Reasons for the First Crusade:
  • Byzantine Request for Aid: Byzantine Emperor Alexios I requested mercenaries from the Pope to fight the Seljuk Turks who had taken much of Anatolia and were threatening his capital.
  • Recapturing the Holy Land: Jerusalem, crucial to Christian pilgrims, was under Muslim control. Reports of harassment of Christian pilgrims intensified the desire to secure these sites.
  • Papal Power and Unity: Pope Urban II sought to unite the warring factions of Western Europe, assert papal authority, and heal the schism with the Greek Orthodox Church.
  • Religious Zeal and Remission of Sins: The Church taught that helping Eastern Christians and capturing Jerusalem was a "holy war." Participants were promised forgiveness of sins (penance) for this journey.
  • Territorial Expansion & Economic Factors: Europe was growing in population and seeking new lands, with military leaders hoping to secure territories in the East. 
    image.png.c53fee4787d02aaf5aa45a36dab9ed00.pngWikipedia +8
The appeal at the Council of Clermont prompted a massive mobilization by Western European Christians, aiming to defend Eastern Christianity and reclaim formerly Christian territories in the Middle East. 
image.png.4e0ea02e37baefeb2a134e569d270127.pngBritannica +4

שמע, אגיד את זה שוב. בצורה יותר בוטה. 

מוסלמים צועקים אללה הוא עכבר או משהו, ואז הורגים מישהו. זה לגמרי בשם האל שלהם. סבבה, מסכים. לא מתווכח. 

נוצרים? ראית פעם נוצרי צועק "FOR THE GLORY OF CHRIST" ואז מנסה לרצוח מישהו? 

ואחרי שזה נאמר, גם עם להוריד (במידה והיה) פסל של איזה מחמוד \ מוחמד \ זבינאמו הנביא זה לא לעניין. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פעם היה פה את חן ג. שהיה ממליץ לצפות שוב ושוב ב 'ממלכת גן עדן'.  אז קודם כול, אמליץ גם, ב 4K זה פינוק.

וכמובן יש ספרים מה זה נחמדים עם מסעוד הצלב, לא מזמן שמעתי אחד על מסע הצלב הראשון בשני סשנים:

Peter Frankopan, The First Crusade: The Call from the East

וכמובן, למרות שזה נגד האמונה של חלק מפה, אולי עדיף לפחות להכיר קצת את הסיפורים כדי לדעת מי מו מה 

• אהבתי 1

- By lifting money bags

פורסם
לפני 26 דקות, David32 כתב:

אבל.. זה לא מה שישו הצלוב מייצג.

מעבר לכך שלפי הסיפור הם לא טועים.

זו לא אמירה שמשוייכת בהכרח למה שכתבת אלא לכלל הדיון:

אפשר להלביש כל דבר שקרה באירופה על התרבות הנוצרית (בכוונה אני משתמש בביטוי הרחב ׳תרבות׳ במובן שרחב יותר מדת), כי זו הייתה התרבות השולטת. יענו, לא היו חילונים. כולם היו נוצרים וברב התקופה, נוצרים קתולים. 

כך שכל דבר אפשר להגיד שנבע מזה… טוב ורע. 

האם התרבות הנוצרית בידלה את היהודים לרעה?

מבחינת שהיו מבודלים לרעה באירופה, בהכללה, אז כן. 

האם זה קשור בהכרח לאמונה עצמה או שהאמונה היוותה תירוץ לשנאת האחר… אפשר לטעון לכאן ולכאן. 

יש בהחלט בסיס תיאולוגי נרחב לשנאת יהודים בנצרות. חד משמעית. אבל גם הנצרות זה לא דבר אחד הומוגני ובלתי משתנה לאורח ההיסטוריה, בכל תקופה ובכל מקום.

כך שמה שישו מייצג זה כ״כ הרבה דברים שונים וסותרים שאפשר לבנות קייס לכל תפיסה כמעט ולטעון שישו מייצג אותה…

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 12 דקות, David32 כתב:

מסעוד הצלב

פליטת מקלדת פרואידיאנית? :rofl:

פורסם (נערך)

אתם חופרים מים. נתפס והועבר למחבוש מזמן, יחד עם המפקד/מי שצילם. הלאה, לא מעניין.

הטמטום ועונשו - קרה ויקרה בכל מקום ביקום ששולחים צעירים לבצע משימות,

זה הגיל שבו לומדים גבולות גזרה כשזה לא מגיע מהבית.

(ואם מישהו תוהה לגבי דעתי - אלא אם כן ירו מהמסגד, גם במסגד לא נוגעים. לא נוגעים וזהו.)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 15 שעות, עדי-אל כתב:

זה לא סתם פסל של איזה אל בהודו או בודהה שאין לו משמעות שלילית עבורנו

זה כי לא היו יהודים במגע עם בודהיסטים.

אבל היחסים בין בודהיסטים למוסלמים, לא מי יודע כמה...

הרי במקומות בעולם בהם המוסלמים הם מיעוט, הם הנרדפים.

טבע אנושי. 

לפני 15 שעות, עדי-אל כתב:

עם כל זה צריך להתנצל עם הפגיעה כי לא חסר לנו מלחמות שצריכים לייצר עוד בעיות 

וזו באמת הנקודה. 

את המעשה צריך לשפוט לא מול התיאוריה של ההיסטוריה של מאן דהוא אלא מול הכאן והעכשיו והמשמעות כרגע.

ראיתי שקיבלת הרבה פידבק שלילי. חושב שלא השכילו להבין מה שכתבת.

לפני 12 שעות, עדי-אל כתב:

את הצורה שבאירופה אוהבים יהודים 

כנועים וצלובים על עץ

זה ממש לא נכון.

לא ניכנס עכשיו לדיון תיאולוגי של משמעות סמל הצליבה, אבל הוא לא קשור למקומם של יהודים.

פורסם
לפני 38 דקות, עדי-אל כתב:

מסעי הצלב

משווה עם עמלקים ומעלה עם כנענים, חיתום, יבוסים ומדיינים (יש עוד אבל שומר כמה לסיבוב הבא).

לפני 6 דקות, falou כתב:

זה כי לא היו יהודים במגע עם בודהיסטים.

ממש לא מדוייק. יש במזרח הרחוק קהילות יהודיות די גדולות. הרבה מיהדות עירק היגרה להודו ולסין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 דקות, falou כתב:

כך שמה שישו מייצג זה כ״כ הרבה דברים שונים וסותרים שאפשר לבנות קייס לכל תפיסה כמעט ולטעון שישו מייצג אותה…

אבל..

לפני 8 דקות, falou כתב:

לא ניכנס עכשיו לדיון תיאולוגי של משמעות סמל הצליבה, אבל הוא לא קשור למקומם של יהודים

זאת כול הטענה שלי.

כשאין היכרות ואין הבנה טענות מסויימות תלושות מהמציאות.

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

משווה עם עמלקים ומעלה עם כנענים

זמנים שונים וכו' 

• אהבתי 1

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

מש לא מדוייק. יש במזרח הרחוק קהילות יהודיות די גדולות. הרבה מיהדות עירק היגרה להודו ולסין

באופן יחסי לכלל האוכלוסייה , קטנות מאוד עד זניחות. כמעט כלום. בטח לא מספיק כדי להשפיע על כלל התרבות. 

פורסם
לפני 10 דקות, David32 כתב:

זמנים שונים וכו' 

גם מסעות הצלב. בגלל זה הבאתי גם את העמלקים.

לפני 7 דקות, falou כתב:

באופן יחסי לכלל האוכלוסייה , קטנות מאוד עד זניחות. כמעט כלום. בטח לא מספיק כדי להשפיע על כלל התרבות. 

בהודו הקהילות לא היו קטנות בכלל אבל הבודהיזם זו דת שונה שממסתכלת רק פנימה. זה כל אחד לעצמו והיא אף פעם לא נלחמה מלחמות דת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

הבודהיזם זו דת שונה שממסתכלת רק פנימה

לא במאה אחוז מדוייק. כאילו כן, אבל יש אבל.

וכמובן שהודים זה לא בודהיסטים והם כן אלימים כך או אחרת. אולי לא בהשוואה לדתות אחרות פחות סובלניות, אבל בטח שהם אלימים. 

- By lifting money bags

פורסם

עמלקים? למה מה הם עשו?

[ציני\]

לפני 39 דקות, hans כתב:

נתפס והועבר למחבוש מזמן, יחד עם המפקד/מי שצילם. הלאה, לא מעניין.

אתה יודע מה הבעייה שלי עם זה? 

חיילים שהדליקו מנגל בשבת, גם נשלחו למחבוש. אותה סיבה, פגיעה ברגשות הדת. 

אני לא חושב שמחבוש זה עונש הולם לאחד שכזה. 

ואני רואה את הסתירה המובנית בדיעות שלי לגבי 2 המקרים. לא יודע עוד איך ליישב אותה. 

מניח שהמקרה של החייל הזה הוא חמור מאד; במקרה שלנו, הדלקת אש בשבת, רק הפרו מנהג ולא גרמו לנזק לסמל דת. 

את דעתי על הדתות (כולן) אני מניח שכולכם כבר יודעים. 

• תוכן חדש...