Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, waterman כתב:

הכלב שלי יותר מוצלח מההוא

אני בטוח שאם תקרא שוב את מה שכתבתי, תבין שלא טענתי את זה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעה, waterman כתב:

עם כל הכבוד לכלב שלך שיצו, מדובר באלוף בצה״ל.

בכלל כל ההשוואות הללו (הכלב שלי יותר מוצלח מההוא וכו׳) ילדותיות בעיני ומעידות יותר על אומרן מאשר על הנשוא

אנחנו יודעים שהוא אלוף בצה״ל.

אנחנו גם יודעים שיש לו זכויות רבות.

הטענה היא שהוא לא נבחר לתפקיד בגלל הזכויות האלו אלא בגלל דברים שבינם לבין בטחון המדינה אין קשר. הוא נבחר כי זה משרת את ביבי פוליטית, כמו כל דבר אחר שביבי עשה, עושה ויעשה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, waterman כתב:

עם כל הכבוד לכלב שלך שיצו, מדובר באלוף בצה״ל.

בכלל כל ההשוואות הללו (הכלב שלי יותר מוצלח מההוא וכו׳) ילדותיות בעיני ומעידות יותר על אומרן מאשר על הנשוא

אני לא חושב שאפשר להאשים אותי ב"שמאלנות" או קשר לקפלן, אבל קח סקופ: זיני הוא אפס אחושרמוטה. אפס, חזר עמוד שדרה וחסר כבוד.

קודם כל נתחיל מזה שכל התהליך היה מאחורי הגב של הרמטכ"ל מה שמראה על חוסר לויאליות למערכת.

דבר שני, כל אזרח במדינת ישראל רואה מה ביבי עושה פה. אם נתחשב בכך שכל ראש מערכת ביטחונית ב15 שנה האחרונות הסתכסך איתו, צהל שבכ מוסד ומשטרה ללא יוצא מן הכלל, ואתה מתקבל לתפקיד תוך ריאיון של 3 דקות ולא דרך ועדה וראיונות מסודרים זה אומר שאתה טיפש מה שלא הגיוני כי הבחור אלוף בצהל או שאתה כלבלב אפס שהולך לעשות מה ששרהלה תגיד לך כולל להביא לה שמפניה ב2 בלילה.

עריכה:

אגב, אנשי צה"ל, שבכ ומוסד הם לחלוטין אנשים של "משרתים את הממלכה ולא את המלך". כל עוד הפקודה חוקית, הם יבצעו.

אבל כל אדם שהיה שעה במערכת ביטחונית יודע שאין דבר יותר גרוע מפקודים שאין להם אמונה במפקד שלהם, ואתה יכול להיות בטוח שאין להם אמונה בזיני.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם

הפעם אני מסכים עם יובל 😊 ולא בגלל שאני קפלניסט 😆. מעבר לכל מה שהוא כבר הזכיר (והכל נכון) קיימת פסיקת בג"ץ שאוסרת לביבי להתעסק בנושא. הייתה לו אפשרות להעביר הכל דרך הממשלה בקלי קלות. אבל הוא בחר ללכת ראש בראש בגלל המניעים האישיים ושתישרף המדינה.  זיני יודע הכל ונתן לו יד.

פורסם

אנחנו מדברים על בן זיני שאמר שתושבי העוטף אחראים לביטחונם?

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

ורק אלה המוחות בארץ?

חוץ מהיי טק ורופאים כולם לא תורמים כלום?

ידעתי שתגובה כזו תגיע, חבל שלא התייחסתי מראש.

כאשר מדברים בחדשות על "בריחת מוחות" מדובר לרוב במקצועות התמחות שההכשרה בהם עד להתמקצעות ארוכה, רוב האוכלוסייה לא מסוגל לבצע ומילוי החוסרים לא פשוט.

זה לא סוד גם שמגזר ההייטק מהווה עמוד תווך לכלכלה הישראלית, בכוונה בחרתי אותו+רפואה+אקדמיה+מהנדסים אזרחיים, אם אתה מרוקן את אלו מהמדינה בפרק זמן קצר מאוד המדינה קורסת. זה גם בדיוק התיישב למספר שהבחור כתב.

בגדול אתה יכול להוסיף לרשימה כלכלנים, עורכי דין (אבל עורכי דין שלמדו והתמקצעו בישראל די תקועים שם...), יזמים, תעשיינים, אחיות, רוקחים, העוסקים באומנויות/קולנוע/מוזיקה ועוד כמה, אבל בוא נגיד שתחלק חצי מיליון ככה שאחוז היורדים מכל המגזרים הנ"ל יהיה שווה- אתה עדיין מגיע להתרוקנות כמעט מוחלטת ומכת מוות לישראל.

פורסם
לפני 4 שעות, Pika007 כתב:

ידעתי שתגובה כזו תגיע, חבל שלא התייחסתי מראש.

כאשר מדברים בחדשות על "בריחת מוחות" מדובר לרוב במקצועות התמחות שההכשרה בהם עד להתמקצעות ארוכה, רוב האוכלוסייה לא מסוגל לבצע ומילוי החוסרים לא פשוט.

זה לא סוד גם שמגזר ההייטק מהווה עמוד תווך לכלכלה הישראלית, בכוונה בחרתי אותו+רפואה+אקדמיה+מהנדסים אזרחיים, אם אתה מרוקן את אלו מהמדינה בפרק זמן קצר מאוד המדינה קורסת. זה גם בדיוק התיישב למספר שהבחור כתב.

בגדול אתה יכול להוסיף לרשימה כלכלנים, עורכי דין (אבל עורכי דין שלמדו והתמקצעו בישראל די תקועים שם...), יזמים, תעשיינים, אחיות, רוקחים, העוסקים באומנויות/קולנוע/מוזיקה ועוד כמה, אבל בוא נגיד שתחלק חצי מיליון ככה שאחוז היורדים מכל המגזרים הנ"ל יהיה שווה- אתה עדיין מגיע להתרוקנות כמעט מוחלטת ומכת מוות לישראל.

אני אסביר למה אני לא מסכים עם הקביעה הזו.

כל בעלי המקצועות החופשיים והנוודים הדיגיטליים כמו שהם עוזבים בקלות אפשר גם באותה הקלות להחזיר.

לעומת זאת תעשייה שתחסל לא תקום מחדש. אתה רואה את זה בתעשיית העץ, מתכת, טקסטיל (לא חולצות אלא טקסטיל מתקדם) ועוד. אלה תשתיות של מדינה שאם לא תפעל נכון תאבד לעד.

את ההשפעה אתה רואה במשבר הנוכחי עם טורקיה. הרוב לא יודעים את זה אבל מספר חודשים לא היו צינורות בארץ (ואני לא מדבר על המחיר שקפץ אלא פיזית פשוט אין).

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פסדר כרגיל נתניהו שולף איזה מכתב שיקרי כשי לבסס את עמדתו... חלק מהאנשים עדיין קונים את זה.

לפני כשעה, Night Driver כתב:

אלה תשתיות של מדינה שאם לא תפעל נכון תאבד לעד

גם שם ניתן לעודד ולהקים מחדש, השאלה היא אם ישראל מנהלת מדיניות של ייצור והאם כלכלי/יש יתרונות בלעשות את זה בבית. עד עכשיו לא התוו אף מדיניות בנושא, גם לא לתחזק/לשפר את מה שיש.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני שעה, Night Driver כתב:

כל בעלי המקצועות החופשיים והנוודים הדיגיטליים כמו שהם עוזבים בקלות אפשר גם באותה הקלות להחזיר

"באותה הקלות להחזיר" - מדבר כמו אדם שלא יודע יותר מדי על מה זה להעתיק משפחה למקום חדש ולהתחיל מאפס. 

לפני שעה, Night Driver כתב:

לעומת זאת תעשייה שתחסל לא תקום מחדש. אתה רואה את זה בתעשיית העץ, מתכת, טקסטיל (לא חולצות אלא טקסטיל מתקדם) ועוד

אמנם בתחום התעשייה אתה הרבה יותר בקיא ממני, אבל אני לא בטוח שאתה מעורה בשיקולי כלכלה. הטקסטיל לדוגמא, זה לא משהו שהיית יכול להחזיר מהסיבה שמלכתחילה המקום שלו איננו בישראל, היתרון התחרותי של ישראל איננו בעבודת כפיים זולה, יש סיבה שהתעשייה הזו לא היגרה למדינות מפותחות אלא למדינות מתפתחות... הרומנטיזציה לעסקים כחול לבן, כשמה כן היא, רומנטיזציה ותו לא. 

אמהמה, עם קצב הגידול הדמוגרפי וה"איכות" של הדורות הבאים עם הגידול היחסי הגדול ביותר, לא אתפלא אם(כש) המגמה של ישראל תתהפך ו"נזכה"(נפסיד) לראות אותה חוזרת למקום קרוב יותר ל"מתפתחת" מאשר "מפותחת". 

מבחינת תקבולי מס אין פה בכלל שאלה איפה המדינה מפסידה יותר כסף, בהגירת מהנדסים/רופאים או בהגירת עוסקים זעירים, וזה תחת ההנחה השגויה שלאחרונים יש בכלל התכנות סטטיסטית(יחסית) להגירה. לשמחת מי שחרד מכך, הם די מקורקעים. 

אגב - ועם כל זה, בשנה האחרונה התחילו לפנות אלי גם עוסקים זעירים, משהו שלפני שלוש שנים לא היה קיים בכלל. מכיר אנשים שהנזילו עסקים ועברו - נניח מסעדן שעובר עוד חודש כי החליט שהרוח לא נושבת לכיוון שמתאים לילדים שלו. 

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המריחה משתלמת, הנה לטראמפ נמאס כבר מהשטיות שלנו "עגלות גדעון" והוא הולך להכריז על הפסקת אש.

כנראה זאת השיטה. מכריזים על מבצע בומבסטי, מגייסים מלא אנשי מילואים, מייצרים hype  כאילו תכף מוחקים את עזה, כל העולם מתחרפן, אמריקה שמה לנו ברקס ואז אפשר להגיד שוב "רציתי אבל לא נותנים לי" ולצאת ימין חזק.

בינתיים האויב מתאושש והחטופים גוססים.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, oryo כתב:

"באותה הקלות להחזיר" - מדבר כמו אדם שלא יודע יותר מדי על מה זה להעתיק משפחה למקום חדש ולהתחיל מאפס. 

אמנם בתחום התעשייה אתה הרבה יותר בקיא ממני, אבל אני לא בטוח שאתה מעורה בשיקולי כלכלה. הטקסטיל לדוגמא, זה לא משהו שהיית יכול להחזיר מהסיבה שמלכתחילה המקום שלו איננו בישראל, היתרון התחרותי של ישראל איננו בעבודת כפיים זולה, יש סיבה שהתעשייה הזו לא היגרה למדינות מפותחות אלא למדינות מתפתחות... הרומנטיזציה לעסקים כחול לבן, כשמה כן היא, רומנטיזציה ותו לא. 

אמהמה, עם קצב הגידול הדמוגרפי וה"איכות" של הדורות הבאים עם הגידול היחסי הגדול ביותר, לא אתפלא אם(כש) המגמה של ישראל תתהפך ו"נזכה"(נפסיד) לראות אותה חוזרת למקום קרוב יותר ל"מתפתחת" מאשר "מפותחת". 

מבחינת תקבולי מס אין פה בכלל שאלה איפה המדינה מפסידה יותר כסף, בהגירת מהנדסים/רופאים או בהגירת עוסקים זעירים, וזה תחת ההנחה השגויה שלאחרונים יש בכלל התכנות סטטיסטית(יחסית) להגירה. לשמחת מי שחרד מכך, הם די מקורקעים. 

אגב - ועם כל זה, בשנה האחרונה התחילו לפנות אלי גם עוסקים זעירים, משהו שלפני שלוש שנים לא היה קיים בכלל. מכיר אנשים שהנזילו עסקים ועברו - נניח מסעדן שעובר עוד חודש כי החליט שהרוח לא נושבת לכיוון שמתאים לילדים שלו. 

לגבי להעתיק משפחה אף אחד לא אמר שזה קל אבל הגירה היא הגירה בין אם היא החוצה ובין אם היא פנימה ולכן הבאותה הקלות (או באותו הקושי). המעבר זהה לשני הכיוונים ובכוונה אני מתעלם מתושבים חוזרים ששם זה יותר קל כי אף אחד לא אמר שדווקא אלה שהלכו הם אלה שאפתה לחזור.

לגבי התעשיות שציינתי, יש כל מיני תתי ענפים שמאוד רווחיים וגם עליהם ויתרנו. כמו למשל ייצור אריגים בליסטיים בטטקסטיל ובכלל ייצור מוצרים עתירי ידע ולא עתירי עבודה.

אם ניקח אפילו תחומים לא "סקסיים" כמו ברזל בניין שסגרו בארץ ועברו לייצא את פסולת הברזל לחו"ל אז במשבר הכי קטן הכל נתקע. יש תשתיות שמדינה חייבת על מנת לקיים את עצמה.

אל שתכח גם שלא כל האוכלוסייה יכולה לעבוד בהיי טק ולא כולם מהנדסים. אתה עדיין צריך לקיים את האוכלוסייה הזו ועדיף שיעבדו מאשר יחיו על דמי אבטלה.

עריכה: גם תעשייה היום לא יותר מידי מסובך להעביר ומדינות מוכנות לסייע לך לעבור. הרבה תעשייה "מקומית" היום כבר לא מייצרת כלום פה. חברות נמכרות, ייצור וידע עובר מדינות היום די בקלות ואני רואה את זה אצל לא מעט חברות תעשייתיות שהפכו למכרז פיתוח ומותג בלבד.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חזרני 5 שנים לאחור, חפשו את הדיונים האינסופיים מתחילת 2020 בשרשור הקורונה, האם על מדינה לשמר יכולות ייצור בסיסיות לשעת חירום, גם אם אינן רווחיות. תמיד יש מי שמסתכל דרך החור בגרוש, ובסוף מגלה שהמדינה בצרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

כל בעלי המקצועות החופשיים והנוודים הדיגיטליים כמו שהם עוזבים בקלות אפשר גם באותה הקלות להחזיר.

אתה מקל מאוד בבעיה. לא כל הנוודים האלו נולדו שווים.

אלו שהכי קל להם למצוא יעד הגירה, הם הטופ של המוכשרים. אם זה בהייטק או באקדמיה או ברפואה. אלו אנשים מבוקשים שנוחתים בחו״ל ישר למשרה טובה ולנחיתה רכה ככל האפשר. ואותם יהיה קשה מאוד להחזיר.

אם אני אעבור מחר, הנזק לתעשית ההייטק יהיה בלתי מורגש, כי עם כל הכבוד לי, עדיין יש בישראל מספיק אנשים שישמחו להחליף אותי ויש להם כישורים לכך. צריך שיעזבו מאות אנשים מהתחום שלי, כדי שזו תהיה מכה קשה. אם המוביל הטכנולוגי שלנו יעזוב, זו מכה קשה מאוד. יהיה קשה מאוד למצוא מישהו עם הידע והנסיון והכישורים שלו.

רופאים בכירים עם התמחויות ספציפיות, יקח שנים רבות למלא את מקומם. כך גם מדענים מובילים באקדמיה.

קל להרוס וקשה מאוד לתקן.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

חזרני 5 שנים לאחור, חפשו את הדיונים האינסופיים מתחילת 2020 בשרשור הקורונה, האם על מדינה לשמר יכולות ייצור בסיסיות לשעת חירום, גם אם אינן רווחיות. תמיד יש מי שמסתכל דרך החור בגרוש, ובסוף מגלה שהמדינה בצרות.

אתה טועה באופן עקבי. לישראל אין יכולת לקיים את עצמה עצמאית. יכול להיות שיש דברחם פרטניים לעשות. המשמעות הפרקטית תהיה שאתה והילדים שלך תחיו ברמת חיים של ברית המועצות. לא מומלץ.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...