Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, יבגניפ כתב:

די בגלל זה הקולוניאליזם מת

הוא לא מת, החלפנו אותו ב"גלובליות". 
יש עדיין נייטיבס, פשוט במקום לנשל אותם מאדמותיהם ולהרוג אותם אנחנו משלמים להם כסף כדי שהם יעבדו בשבילנו, יהרסו את אדמותיהם, יזהמו אותם ויעבידו את עצמם ואת צאצאיהם.
יותר מזה, אם אתה פדופיל למשל ותחפש מספיק טוב בפיליפינים תמצא כפר בדיוק בשבילך... לכל סטיה/צורך יש נייטיבס שיעשה את העבודה ובזול כולל למכור את הבת שלו לזקן גרמני/אמריקאי לפי יומית/שעה.

אנשים שטובים לשטיפת מכוניות או חומוס זה לא משהו יחודי לישראל זה קורה בכל העולם ובכל התחומים.
הקוליניאליזים לא רק חי הוא משגשג!

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 38 דקות, ניקו פ. כתב:

לדעתי מי שהעסיק אותם צריך לשבת בכלא. 

לא רק לשבת בכלא אלא לשלם קנס אישית בגובה מחזור שנתי של העסק 

צריך שהפשע לא ישתלם. עונש מוות לעסק וחורבן כלכלי לבעליו.

לפני 33 דקות, עדי-אל כתב:

אחרי שרוב תושביה ברחו...

כל כפרי המשולש, ואדי ערה, נצרת, רמלה, לוד.

22% מהאוכלוסייה שלך היום אחרי שיש עלייה רק של יהודים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דיברו כאן על מחסור בעובדי בניין. נכון שיש, אין מה להכחיש

כמו כל משבר יש מה שנקרא "התייעלות" פתאום רואים שעבודה שעשו אותה 10 אנשים רואים ש 7 אנשים עושים את אותה תפוקה.

ברמה הלאומית צריך לגרום ל-2 דברים. תעסוקת חרדים והורדה של יוקר המחיה.

סליחה, לא צריך. חייב

• אהבתי 4
פורסם
לפני כשעה, Ziv כתב:

אני רושם כבר עשר הודעות שאני רוצה שיעופו מכאן. לא רוצה לתת להם מדינה על אדמת ארץ ישראל. על השיטה אני מוכן לדבר.

אתה אכן רושם את זה, וגם את המשפט האחרון רשמת פעמיים.

הבנו, אתה בעד טרנספר. תצטרף למועדון.

הפער הוא לא בין מי מאיתנו רוצה שכנים פלסטינים, אני חושב שעבור כל אחד כאן בפורום פלוס רוב גדול בישראל: אם היה כפתור סודי שלוחצים עליו ופוף כל הפלסטינים נעלמו לאנשהו בלי שיודעים מי לחץ בלי שצריך להתעסק בהעמסה על רכבות/ספינות בלי שזה מסוקר באף מקום בעולם המערבי (קיצר, בלי השלכות) - הבחירה היתה די פשוטה. לוחצים, ואז לוחצים עוד 10 פעמים בשביל לוודא שעבד.

אז אחרי שביססנו את זה שהסוגיה היא לא ״האם בא לי מאה מליון דולר מחר בבנק״ אלא ״איך אני משיג מאה מליון דולר מחר בבנק״, הקהל מתחלק לשניים: אלו שמאמינים שבעת הנוכחית לישראל יש יכולת אופרטיבית ומספיק עצמה בינ״ל עבור טרנספר של 2-4 פלסטינים, ואלו שלא.

כאן זה הופך להיות דיון די אינפנטילי כי התשובה די ידועה מראש (או לפחות נדמה, בעת האחרונה נראה שיותר ויותר אנשים מבוגרים באמת ובתמים איבדו קשר למציאות): אין לא את זה ולא את זה. אנחנו לא בתקופת מלח״ע2 שם האינפורמציה זזה לאט, היום הכל מנוטר והכל מתוקשר, וכשעושים דברים כאלו לכמות כזו של אנשים, באזור עם סיקור נרחב ע״י מדינה מערבית, וואלה זה קשה. ישראל אינה רוסיה, היא לא תהיה רוסיה, היא... ישראל. בלי תמיכה גבית של מעצמות היא בסה״כ בליפ קטן וחסר משמעות.

אז כן, אתה יכול לכתוב הררי מילים בקארספורום על איך אתה היית עושה טרנספר כמו איזה בוס מזרח תיכוני לא רואה בעיניים וואו מפחיד שיואו עצמה - אבל במציאות האמיתית מעבר לדפי הפורום אין באמת יכולת, לא לך לא לביבי לא ללפיד ולא לאף אחד.

הדיסוננס הזה שמתפוצץ לישראל בתוך הפרצוף, דוקטרינת האיוד של ביבי ״הכלת הסכסוך״ אעלק, הוא כואב. אבל ניכר כי אין תובנות, הישראלי הממוצע באמת ובתמים מאמין לביבי ולימין שהוכיחו פעם אחר פעם שהתכנית שלהם בסופו של יום די זהה לתכנית המפגרת של חמאס - אמונה שלמה שאם ינסו מספיק השכנים פשוט התאיידו איכשהו לאנשהו, למרות שברור שאין את היכולת האופרטיבית להשמיד/להעלים את הצד השני. 

הישראלים ימשיכו לפנטז על טרנספר לפלסטינים, הפלסטינים ימשיכו לפנטז על שחרור פלסטין, כל אחד יעיד על השני שהוא פסיכופת האחראי בלעדית לכל הסיטואציה - והמנהיגים יצחקו כל הדרך אל הבנק והשררה.

ההבדל במישור הזה הוא שלפלסטינים אין באמת איך ולאן ללכת - אף אחד לא רוצה אותם, הם פח - ול(חלק מה-)ישראלים יש, ולצערי הדמוגרפיה הישראלית מדובר באלו שיודעים לייצר ערך עודף. 

קיצר חפרתי, נחזור אליך - תסביר לנו שוב איך אתה עושה טרנספר? את החלק של לחתוך להם תשתיות ולבצר גבולות הבנתי (אני לגמרי בעד אגב, רק שוב - צריך להכין את הקרקע אופרטיבית לאירוע הזה וכאן שוב יש התנגשות בין המציאות של ״אני רוצה לשלוט בשטח :)״ ו״אני לא רוצה לתת לשטח בשליטתי כלום :(״) - מה שאני עדיין לא מבין זה את האופרציה של הטרנספר עצמו. מי מכריח מדינות לקלוט אותם? מי פורץ את הגבול בצורה חד כיוונית החוצה? מי מעלה אותם על ספינות/רכבות(/אבובים?).

כי שוב, אם אפשר, בכיף! לא צריך לשכנע אותי שזה יהיה מקסים אם הם ייעלמו, אני בסה״כ מנסה להבין איך אתה מצפה שזה יקרה.

התזה שלך מזכירה לי את הבדיחה ההיא: ״בתיאוריה אנחנו עשירים - במציאות אנחנו עם 2 שרלילות בבית״.

• אהבתי 8
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 22 דקות, פינדר כתב:

אתה מתבדח?

אתה כותב את זה תיכף אחרי ששלחת אותנו ללמוד מהטלגרם של מורן נטולת האג׳נדה?

היא בטוח מקור יותר אמין מעיתונאי שעובד שנים בכלי תקשורת מרכזיים?

1. כלי התקשורת המרכזיים הם אנשי האג'נדה שקובעים על מה נדבר. אם הם ירצו שנדבר על כמה ביבי כושל באמצע מלחמה, יעשו על זה כתבות ועל זה נדבר. אם ירצו לתמוך בלוחמים יתמכו ואם לא אז לא. עכשיו מתאים להם לדבר על כמה נכשלנו.
2. מורן הביאה עובדות - מג'אדלה קריין לרשת פלסטינית, מג'דלה ראיין את איימן עודה בתור מראיין של PMW, רשת פלסטינית. עובדות. לא תיאוריה, לא "שמעתי". יודע שקשה לך, אבל תלמד לקבל את המציאות.
*הסרטון עם ביסמוט זה בונוס, לא קשור אליה. רק להראות לך את האיכויות של "כלי התקשורת המרכזיים". הם זבל, גם אם אתה אוהב לראות אותם כי הם בדעה שלך.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, Ziv כתב:

אם מישהו אי פעם תהה איך אפשר לרשום תגובה שהיא גם ילדותית וגם מתנשאת באותו המשפט - הרי לו.

שוב - אתה יכול לסרב להפנים שגם בתוך המחנה שלך יש אנשים עם דעות מגוונות - זה לא ישנה את 

לגבי עניין המחצבות - קראתי. בסיס הטענה הוא שזה שטח כבוש. אם זה מה שאתה חושב על אדמת יו"ש אז צר לי, אין מה להעמיק בדיון.

מי שמדבר איתי על "עקיבוש" אני לא נכנס איתו לדיון. אתם יצאתם למלחמה - אנחנו ניצחנו, אתם הפסדתם. 

1. אתה לא במחנה שלי. למעשה, אתה  לא במחנה של לפיד. הוא המנהיג הישראלי הרלוונטי היחידי שדיבר על שתי מדינות.

2. אתה מבלבל גם בין דיעה לעובדה.

זה שיוש ועזה הן לא חלק מ"שטח מדינת ישראל" זו עובדה יבשה. לא הדיעה שלי. המחוקק הישראלי מעולם לא שינה את זה (סיפח). בטח לא בעזה. 

3. אם אתה חושב שזה צריך להשתנות, אתה בעד... סיפוח. גם אם אתה רוצה על הדרך לטרנספר את כל מי שגר שם.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

רק רוצה להגיד שאני משועשע מזה שלפני 20 עמודים היה פה דיון 5חרי הצעה שהעליתי לגבי היפרדות אמיתית וחומה. עשו עלי פה קטילה מרוכזת של למה זה בכלל לא בכיוון.

20 עמודים אחרי, וחלק ממשתתפי אותו דיון התנקזו לאותו כיוון 🙃

פורסם
לפני 49 דקות, oryo כתב:

כי שוב, אם אפשר, בכיף! לא צריך לשכנע אותי שזה יהיה מקסים אם הם ייעלמו, אני בסה״כ מנסה להבין איך אתה מצפה שזה יקרה.

אני חייב להגיד על זה משהו שאולי ישמע מעצבן לחלקנו, אבל אני דווקא חושב שהוא מציג אותנו באור יותר חיובי.

התקשורת הישראלית לא ממש מדווחת על מימדי ההרס בעזה, מספרים לנו על נצחונות ותמרונים אבל לא מראים שכונות מחוקות ולא מראים יותר מדי פליטים ערבים בורחים עם הילדים שלהם לכיוון מצרים. כשהעזתים מדווחים על מספרי הרוגים, רוב הישראלים שאני מכיר כועסים, טוענים שהם מסלפים ושבפועל המספרים הרבה יותר נמוכים.

ויש לזה סיבה מאוד פשוטה, לדעתי. גם מעבר לחוסר היכולת האופרטיבית של ישראל לבצע גירוש המוני מחוץ לגבולות עזה (או לבצע רצח עם), רוב הישראלים, גם רבים וטובים שמדברים על טרנספר, לא באמת מרגישים עם זה בנח. וזה גם באמת לא דבר רע. אנחנו לא חיות ולא ברברים. ולא צריכים להיות גם אם הצד השני כזה.

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

ההבדל במישור הזה הוא שלפלסטינים אין באמת איך ולאן ללכת - אף אחד לא רוצה אותם, הם פח

ולכן להם יש יותר סיכוי להצליח. כן, סיכוי קטנטן, אבל 

image.png.4b02fc8254ff0dc4acf2dfccba5b85c9.png

כי אני לא רואה מה כול כך עוצר אותם מלהמשיך בדרך הטרור כול עוד יש להם מימון ואין צד ג' שיכנס וירביץ להם.

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 51 דקות, יבגניפ כתב:

ויש לזה סיבה מאוד פשוטה, לדעתי. גם מעבר לחוסר היכולת האופרטיבית של ישראל לבצע גירוש המוני מחוץ לגבולות עזה (או לבצע רצח עם), רוב הישראלים, גם רבים וטובים שמדברים על טרנספר, לא באמת מרגישים עם זה בנח. וזה גם באמת לא דבר רע. אנחנו לא חיות ולא ברברים. ולא צריכים להיות גם אם הצד השני כזה.

למה לא?

אם היה אפשר לבצע טרנספר - אפילו ברמה של 1948 - לדעתי 90% מהישראלים היהודים היו מסכימים. אם אפשר היה לצרף לשם גם ערבים שעכשיו אזרחים בישראל, אדרבה.

ומי אמר שלא נח לישראלים לראות את מה שקורה בעזה? שכונות שנמחקות, ערבים מתים - זה בסדר. זאת המלחמה. השאלה היא כמובן איך התקשורת הישראלית הייתה ״אורזת״ את זה. 

הם לא מראים את זה לא כי הם לא רוצים, כי הם יודעים שהציבור שהם משדרים אליו לא יאהב את האריזה. אם הם יארזו את זה כמו החדשות בחו״ל (״עזתים מסכנים תינוקות מתים״), הם יסבלו מהציבור שצופה בהם. אם הם יארזו את זה בצורה מיליטריסטית של תראו את עוצם כוחי וידי, כל העמיתים שלהם מהמילייה השמלאני-גלובאליסטי יצאו עליהם. אז הם מתעלמים.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

1. אתה לא במחנה שלי. למעשה, אתה  לא במחנה של לפיד. הוא המנהיג הישראלי הרלוונטי היחידי שדיבר על שתי מדינות.

2. אתה מבלבל גם בין דיעה לעובדה.

זה שיוש ועזה הן לא חלק מ"שטח מדינת ישראל" זו עובדה יבשה. לא הדיעה שלי. המחוקק הישראלי מעולם לא שינה את זה (סיפח). בטח לא בעזה. 

3. אם אתה חושב שזה צריך להשתנות, אתה בעד... סיפוח. גם אם אתה רוצה על הדרך לטרנספר את כל מי שגר שם.

1. תודה ליבגני שוער המחנות. אתה לא תגיד לי לאיזה מחנה אני שייך. עובדתית - אני מצביע ליאיר לפיד. אני חילוני, הייטקיסט, מסכים איתו ב-90% מהדעות שלו. לא מסכים בדעה שלו לגבי שתי מדינות, אבל אתה יודע מה? זה לא משנה!

כי הוא לא מתעסק בזה, ולעולם לא יתעסק. כי גם הוא רוצה להשאיר את ידיו נקיות ולא מעוניין להתעסק ברפש כי once התחלת - אתה לא יכול לחזור בחזרה. זה א'.

ב'. אתה אולי מקובע בדעתך ואדיש לחלוטין לשואה שהתרחשה כאן ב-7.10, אבל הקונספציה השתנתה. גם אצל מחנה הימין, וגם אצל מחנה המרכז. ראה ראיון עם אייל וולדמן, שהעסיק בעבר פלסטינים אצלו בחברה.

2. על פי מי? על פי מה? גם תל אביב וירושלים לא היו חלק ממדינת ישראל בשנים מסוימות. היום אין עוררין לאיזו מדינה הן שייכות. את רמת הגולן מכיר? למי היא שייכת? אני עוד זוכר כילד ששקלו להחזיר אותה. מי בכלל יעלה על בדל שפתיו להחזיר אותה היום.

אז תמשיך להילחם בטחנות רוח. נחכה כמה שצריך כדי שיבינו שיו"ש שלנו. 

3. לא בעד סיפוח ולא בעד קיפוח. גם לא בעד שיטוח. בעד לתת להם מהדייסה שהם בישלו. לנתק אותם מהעטינים שלנו. שיהנו להתבוסס בחרא שהם בישלו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, garicho כתב:

הם לא מראים את זה לא כי הם לא רוצים, כי הם יודעים שהציבור שהם משדרים אליו לא יאהב את האריזה.

אני לא לגמרי מסכים איתך, אני חושב שבשורה התחתונה יש לרוב הישראלים - כן גם הישראלים הכועסים והחמומי מוח - מספיק אנושיות בשביל לא להתלהב יותר מדי ממערום ילדים מפוייחים מתים.

כשמסתכלים על הרי הקטל זה נהיה יותר ויותר קשה להזכיר ש״מגיע להם״, קצת כמו שלחבר׳ה האנושיים בעזה (מאמין שיש כמה כאלו) כנראה היה לא נעים לראות ילדים מתים.

כמובן שיש הן שם והן בישראל אנשים שמוצאים עניין והנאה בלהסתכל על גופות של ילדי אויבים, אובדן האנושיות זה מה שקורה כשהשנאה מצליחה להשתלט על החלקים הרלוונטיים במח/נפש. אני נוטה להאמין שמעטים (מאוד) הם פוקדי הפורום שהיו מסתכלים על מערומי הגופות בעזה מחככים ידיים בהנאה ואומרים ״חה חה מגיע לכם״. כנראה מסתכלים ומאמין שזה necessary evil (או הגדרה אחרת שיורדת חלק יותר בגרון). ושיהיה ברור, אני לא טוען שצריך להפסיק משהו ממה שעושים ברמה הטקטית, זו בעיקר האסטרטגיה (lack thereof) איתה יש בעיה. כאילו, ״איתה״, עם חוסר קיומה המוחלט.

לפני 16 דקות, Ziv כתב:

אתה אולי מקובע בדעתך ואדיש לחלוטין לשואה שהתרחשה כאן ב-7.10, אבל הקונספציה השתנתה.

״הקונספציה השתנתה״ - איזו? אתה עכשיו בעד טרנספר ולפני זה לא היית? מגניב, אז הקונספציה *שלך* השתנתה וכעת אתה תומך בדמיונות חסרי כל אחיזה במציאות של סמוטריץ׳ ובן גביר, ברכותיי...?

כמו כן מוכרח לומר משהו - לדבר על ״שואה״ שהתרחשה בישראל, זו זילות המושג שואה. לא התרחשה שום שואה, התרחש מגה-פיגוע של פסיכופתים חסרי כל צלם אנוש. גם 09/11 לא היה ״שואה״, ובעוד שסינוואר אולי מאונן בבונקר על דמיונות של שואה, לצערו אין לו יכולת וגם לא תהיה לבצע. כי הוא אפס, מוקף בעם של אפסים, שבעיקר טובים בלהתקרבן ולמות.

נכון כשהפלסטינים מדברים על ג׳נוסייד כולנו מתעצבנים שהם משתמשים במושגים אובר דרמתיים מדומיינים כי להרוג ״רק״ 1% מהאוכלוסיה זה ממש לא ג׳נוסייד? אז אולי אפשר לא להיות צבועים ולהקביל 0.015% קטל ל״שואה״. מה שהם עשו זה מספיק גרוע בפני עצמו, לא צריך להקטין אירועים אחרים או להמציא שמות תואר.

אגב, לומר שיבגני או כל חבר אחר בפורום ״אדיש״ לשביעי לאוקטובר זה די מאעפן 🤷‍♂️

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

מזכיר לאנשים שהאופציה הזו עדיין קיימת ולא צריך חוק מיוחד בשביל לעשות כזה דבר כמו שמציע אבו עלי אקספרס, כן גם על יהודים שמעסיקים שב"חים צריך לעשות את אותם אמצעים.

https://abualiexpress.com/באילו-צעדים-יכולה-לנקוט-ישראל-נגד-מחבל/

וכן צריך שגם החכים יראו את האופציה הזו. נא להעביר את הלינק לחכ שאתם מתחברים אליו.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 4 דקות, Ziv כתב:

1. תודה ליבגני שוער המחנות. אתה לא תגיד לי לאיזה מחנה אני שייך. עובדתית - אני מצביע ליאיר לפיד. אני חילוני, הייטקיסט, מסכים איתו ב-90% מהדעות שלו. לא מסכים בדעה שלו לגבי שתי מדינות, אבל אתה יודע מה? זה לא משנה!

כן, צודק. אתה שייך למחנה לפיד. לפעמים אני גם שוכח קצת איפה אני חי. אתה ואני, בכל מקרה, לא שייכים לאותו המחנה. 

לפני 6 דקות, Ziv כתב:

ב'. אתה אולי מקובע בדעתך ואדיש לחלוטין לשואה שהתרחשה כאן ב-7.10, אבל הקונספציה השתנתה. גם אצל מחנה הימין, וגם אצל מחנה המרכז. ראה ראיון עם אייל וולדמן, שהעסיק בעבר פלסטינים אצלו בחבר

אם הייתי אדיש, בטח לא הייתי מגיב כאן. הקונספציה השתנתה. כן. השינוי לא יגרום לי להתחיל לתמוך ברצח עם או טרנספר. והסברתי גם בעדינות למה אני חושב שרוב הישראלים שמדברים על זה בעיקר מחרטטים. אבל זכותכם.

לפני 14 דקות, Ziv כתב:

2. על פי מי? על פי מה?

על פי מי זו היא עובדה שיהודה ושומרון ועזה הן לא חלק מדינת ישראל? על פי חוקיה של המדינה? כלל מערכות שלטון החוק שלה וכו'?

אתה *שוב* מבלבל בין שאיפה לעובדה. לא אמרתי שזו עובדה שלא ניתנת לשינוי. ציינתי מצב נתון. שמסתבר שאתה גם לא הכרת וגם מתקשה להבין. 

לפני 17 דקות, Ziv כתב:

3. לא בעד סיפוח ולא בעד קיפוח. גם לא בעד שיטוח. בעד לתת להם מהדייסה שהם בישלו. לנתק אותם מהעטינים שלנו. שיהנו להתבוסס בחרא שהם בישלו.

אם אתה מפנטז על זה שיהודה ושומרון יהיו שייכות לנו כמו תל אביב, אתה מפנטז על סיפוח.

פורסם

גם לי כואב לראות תמונה של תינוק עזתי, אבל כשזוכרים שאבא ואמא שלו חגגו אונס של יהודיות, רצח של קשישים וחטיפת תינוקות, בשילוב עם זה שהילד יגדל וילמד שלרצוח יהודים זה ברכה ושאם הוא ימות אמא שלו תחגוג את זה, הכאב עובר מהר מאוד. בטח בזמן שביבס עדיין אצל החיות אדם.

חוץ זה, אם אמא שלו תחגוג את המוות שלו, שתתחיל עכשיו.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...