Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

תגידו מה נסגר עם כל השמאלנים האלימים האלה?

קודם מפגינים שוברים שמשה של רכב עם ילדים קטנים מאחור, ללא שום סיבה למעשה, ואחרי זה קבט חצרים מאיים על אזרחים עם נשק ותוקף אותם, רק כי בחרו לממש את זכותם להפגין.

למצוא סיפורים נקודתיים תמיד אפשר, אני יכול להביא לך 4 מתקפות אלימות מצד הימין. ואז תביא לי 8 מצד 'שמאל'? אני בספק, אבל אני בוודואות אוכל להביא לך 16 מצד ה'ימין'. סלח לי על הגרשיים, הקשר בין גוש החרדי-המשיחי לימין פשוט לא קיים..

בכל מקרה, סיפורים נקודתיים תמיד פחות מעניינים, זה תמיד יכול להיות איזה חולה נפש אחד שאין טעם לצבוע את כל המחנה כמוהו ( ע"ע יגאל עמיר).

מה שהכי עצוב, זה החמאסניקים בתגובות לאירוע הדריסה בהפגנה, אני באמת חושש שהשלב הבא זה לחלק סוכריות ובקלוואות אחרי דריסת מפגינים...

https://fb.watch/m0twkuJDLF/

מוזמן לקרוא תגובות. אני חושב שבפוסט של כאן11 המצב עוד יותר גרוע.

עריכה אחרונה על ידי MZN
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
Just now, MZN כתב:

למצוא סיפורים נקודתיים תמיד אפשר

חבל על הזמן לענות לו בכלל.

זה מסכם את הטיעונים שיש לו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אני ממש נדהם איך ביבי מצליח, אפילו בפורום הזה, לגרום לויכוחים להפוך לימין שמאל. 

זה מחרפן אותי. 

אני ימני, כנראה יותר מ-99 אחוזים ממשתתפי הפורום הזה, ואני מתנגד למהלכים של הממשלה הנוכחית ובכללי חושב שזו ממשלה גרועה. 

מותר להיות מתפקד בליכוד שגם מעביר ביקורת על איך שהמפלגה החשובה בעיניי נראית. מותר גם להעביר ביקורת על המנהיג. מותר גם להעביר ביקורת על חוק נוכחי. 

זה פשוט אבסורד, כמה כשאין טיעון רציונלי או מגובה, עוברים לשיגולי שכל ושיח על קונספירציות ("אתם", "אנחנו", אהרון ברק). 

כמה מילים בעד ביטול עילת הסבירות: תראו, זו לא עילה דמוקרטית. בית משפט אינו נבחר ציבור, וגם אם החלטת הממשלה אינה בהסכמה גורפת, זה יותר דמוקרטי מאשר שכמה שופטים שנבחרו ע"י עו"ד מהמושחתים שיש (לכאורה) לכהן ככאלו יחליטו האם השיקול שהעדיפו נבחרי העם לגיטמיים או לא. כלומר, רוטמן וחבריו טוענים שגם אם החלטה אינה הכי מוצלחת בדיעבד והתבררה כטעות, זה עדיין יותר דמוקרטי מלפסול אותה ללא שמץ של התחשבות ברצון הציבור ע"י משפטנים רנדומליים. והוא צודק. זה הרבה פחות דמוקרטי. אז התומכים בביטול יאמרו אני מעדיף שיקבלו באופן דמוקרטי יותר החלטה שאני לחלוטין מתנגד לה, ואז אני אצא לשבות ולהפגין, מאשר שיבטלו החלטות לפי שיקוליהם של שופטים רנדומליים. לגיטימי ביותר. באמת. אני מבין את הטיעון הזה ומכבד אותו. אני אפילו מסכים איתו חלקית, בעיקר תאורטית. 

אבל איפה טיעונים כאלו? אין. כרגע כל מה שיש זה התלהמות ומלחמה. יש חקיקה דורסנית, בניגוד לרצון רובו המוחלט של העם (אין לי מספרים, אבל בסקרים שראיתי במכון מחקר מסוים כ-80 אחוזים מהנדגמים). גם זה קצת שקוף מדי. ניחא אם היו לפחות מנסים לצייר את זהה כמשהו שחשוב לדמוקרטיה, אבל זה כל כך בבירור לא קשור לדמוקרטיה אלא לחיזוק העוצמה הפוליטית שלהם שזה פשוט מזעזע. 

כאילו יש גבול כמה אתה יכול להשתין על בני אדם ולהגיד להם שזה גשם. אני למען האמת מופתע לחלוטין שביבי, אומן ההשתנה הסודית, לא ראה את זה קורה. אני מקווה בכל ליבי שהממשלה הנוכחית תשתה כוס מים ותתחיל לחשוב איך היא מקדמת את העם ולא את עצמה. זה כמובן לא יקרה, אבל מותר לי לקוות. אני גם מקווה שאנשים המוחים לא יותשו וימשיכו עד שייעצר הטירוף. 

ביבי נסחט כנו ילד בן 5. סמוטריץ׳ ורוטמן עשו לו תרגיל מדהים. יצא פראייר. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 7

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ביבי כבר מזמן אינו ראוי והוא מהווה מכשול למדינה.

הייתה לי תקווה שהיועצת תאשר הליך גישור פלילי כדי לסיים את סאגת המשפט ולשחרר אותנו מעולו של זה , אבל הגברת לא מחמיצה שום הזדמנות להחמיץ.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, ניקו פ. כתב:

בית משפט אינו נבחר ציבור, וגם אם החלטת הממשלה אינה בהסכמה גורפת, זה יותר דמוקרטי מאשר שכמה שופטים שנבחרו ע"י עו"ד מהמושחתים שיש (לכאורה) לכהן ככאלו יחליטו האם השיקול שהעדיפו נבחרי העם לגיטמיים או לא. כלומר, רוטמן וחבריו טוענים שגם אם החלטה אינה הכי מוצלחת בדיעבד והתבררה כטעות, זה עדיין יותר דמוקרטי מלפסול אותה ללא שמץ של התחשבות ברצון הציבור ע"י משפטנים רנדומליים. והוא צודק. זה הרבה פחות דמוקרטי. אז התומכים בביטול יאמרו אני מעדיף שיקבלו באופן דמוקרטי יותר החלטה שאני לחלוטין מתנגד לה, ואז אני אצא לשבות ולהפגין, מאשר שיבטלו החלטות לפי שיקוליהם של שופטים רנדומליים. לגיטימי ביותר. באמת. אני מבין את הטיעון הזה ומכבד אותו. אני אפילו מסכים איתו חלקית, בעיקר תאורטית

סליחה שאני חוזר על עצמי על דבר שכבר כתבתי אבל חייב לענות על זה:

בישראל כבר יש כח עודף לשלטון המרכזי מעל ומעבר וחוסר כח לשלטון המקומי, זה בניגוד למה שנהנים לטעון.

הבעיה שבישראל לא נבנו בלמים מגוונים וטובים כך שחלק מהותי בנושאי הבלמים והאיזונים מתנקז לבית המשפט.

אתה מאלה שתומכים בהפחתת הביקורת השיפוטית של בגצ? מעולה תחזק באופן אחר אל תייצר החלשה בלבד של הבלמים והאיזונים, למשל ואל תתפס על הדוגמא עצמה והפרוצדורה אלא על העיקרון - בוא נחיל בית תחתון, נבחרי ציבור עם כח שישי לו משקל לתת איזון לכל שילטון שלא יהיה, רק דוגמא אחת מתוך אלף ואם באמת יהיו מעוניינים למצוא בלם פרקטי זה אפשרי.

אם היו מוצאים בלם סביר חדש הייתי אומר שאנחנו עוסקים באנשים רציניים שבאו לעשות טוב.

עריכה אחרונה על ידי yb
  • אהבתי 3

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, ניקו פ. כתב:

בית משפט אינו נבחר ציבור,

איך לא? מי בוחר אותם אם לא נבחרי ציבור, ועוד כמה אנשי מקצוע? במה עכשיו זה שונה מאותה עילת סבירות מדוברת? עכשיו חבר ממשלה לא כשיר להיות נבחר ציבור ולבצע החלטות? 

בכל חברה ציבורית, אם הדריקטריון מוצא שהמנכ"ל שנבחר לא ממלא את תפקידו כראוי, לוקח החלטות לא סבירות, אפשר להדיח אותו. כאן, בכל הקשור לסבירות, וודאי עם התרבות הפוליטית הקלוקלת שלנו בה אף אחד לא לוקח אחריות, זה לא רק נדרש אלא חובה שתהיה ביקורת על החלטות שרים לאורך כהונת הממשלה כאשר כלל לא ניתן כמעט להדיח אותם. אני רוצה להבין אם גם בחיים הפרטיים שלך אתה עושה את אותו הדבר,  אם קבלת שירות גרוע במוסך אתה תמשיך לפקוד אותו מוסך? אם אכלת במסעדה אוכל גרוע את תמשיך לבוא? או שבחרת ל-4 שנים ואתה תמשיך לסבול 4 שנים. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
פורסם
לפני 36 דקות, gadik6 כתב:

תגידו מה נסגר עם כל השמאלנים האלימים האלה?

קודם מפגינים שוברים שמשה של רכב עם ילדים קטנים מאחור, ללא שום סיבה למעשה, ואחרי זה קבט חצרים מאיים על אזרחים עם נשק ותוקף אותם, רק כי בחרו לממש את זכותם להפגין.

ומה נסגר עם חבר מרכז ליכוד ושל ביבי מכחיש שואה/אוהד נאצים? בגרמניה על דברים כאלה הולכים לכלא. ואצלינו? או שלא צריך פרוטקציה כאשר יש חברים?

פורסם
לפני 14 דקות, Supertigre כתב:

זה לא רק נדרש אלא חובה שתהיה ביקורת על החלטות שרים לאורך כהונת הממשלה כאשר כלל לא ניתן כמעט להדיח אותם.

ומי מפקח על בית המשפט? כשהם פוסקים לפי עילות ולא לפי חוקים מוגדרים לא מן הנמנע שיכנסו לפסקי הדין שיקולים פוליטיים / השקפות עולם שונות. 

אם יש משהו שהחוק השאיר פרוץ, על המחוקק לתקן את זה. בית המשפט לא יכול להיכנס לנעליו של המחוקק ולקבוע חוקים, ברור שלא. 

אם על חוק שעובר בכנסת יש ביקורת, ועדת חוקה קריאות והסתייגויות, מי מאזן את הסבירות המשפטית?

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 9 שעות, Pika007 כתב:

חד וחלק כן, ואם אתה חושב שסוכנות כמו מודיס או S&P קובעים דברים הרי גורל כמו דירוגי אשראי למדינות על פי הדי שמועות, אין לך שמץ מה הגופים האלו ומה הם עושים. 

הסיבה היחידה שעוד לא העיפו את הדירוג של ישראל 2 דרגות מטה היא השוק הפרטי החזק פה, והם טרחו להבהיר את זה היטב באזהרה האחרונה שפרסמו לפני חודשיים שלושה- הם אמרו בצורה שלא משתמעת לשתי פנים, "השוק הפרטי (ובעיקר הייטק) שלכם חזק אז נכון לעכשיו הדירוג נשאר כמו שהוא אבל המצב הפוליטי אצלכם נפיץ ואם השיט הזה לא עוצר הדירוג ירד"

חבר, אתה לא מכיר את שיטת העבודה של גופי דירוג, וגם אם תרשום שאין לי מושג זה לא יהפוך אותך לצודק.

הם לא עושים סקרי עומק עם התושבים על מנת לפלח את החברה הישראלית ולהבין כמה הייטקיסטים מחר יעזבו את המדינה או כמה אנשים מתכננים להוציא את הכסף לחו"ל. אה, חשוב לציין שהם גם לא נביאים.

יש להם נותנים מאקרו כלכליים, נתוני עבר, נתוני הווה ועל זה הם מנבאים את העתיד.

הנתונים של ישראל מעולים, גם בהווה, אין פגיעה אמיתית בהיי טק, יש אנשים במגזר שמחליטים בדעת מודע לפגוע במדינת ישראל בשם ה"מחאה", וגם זה בשוליים באופן יחסי.

הניבוי של העתיד הוא על סמך צ-י-פ-י-ו-ת. ככה זה בכלכלה. 

הורדת הדירוג היא על סמך הציפיה העתידית שלהם להרעה בתנאי המשק, וזה בדיוק מה שכל החבר'ה הטובים מקפלן צועקים כבר חצי שנה מעל כל במה אפשרית.

לסוכנות הדירוג נשאר רק להתאים את התחזית לציפיות, פעולה כלכלית פשוטה.

פורסם
לפני 32 דקות, ניקו פ. כתב:

כמה מילים בעד ביטול עילת הסבירות: תראו, זו לא עילה דמוקרטית. בית משפט אינו נבחר ציבור, וגם אם החלטת הממשלה אינה בהסכמה גורפת, זה יותר דמוקרטי מאשר שכמה שופטים שנבחרו ע"י עו"ד מהמושחתים שיש (לכאורה) לכהן ככאלו יחליטו האם השיקול שהעדיפו נבחרי העם לגיטמיים או לא. כלומר, רוטמן וחבריו טוענים שגם אם החלטה אינה הכי מוצלחת בדיעבד והתבררה כטעות, זה עדיין יותר דמוקרטי מלפסול אותה ללא שמץ של התחשבות ברצון הציבור ע"י משפטנים רנדומליים. והוא צודק. זה הרבה פחות דמוקרטי. אז התומכים בביטול יאמרו אני מעדיף שיקבלו באופן דמוקרטי יותר החלטה שאני לחלוטין מתנגד לה, ואז אני אצא לשבות ולהפגין, מאשר שיבטלו החלטות לפי שיקוליהם של שופטים רנדומליים. לגיטימי ביותר. באמת. אני מבין את הטיעון הזה ומכבד אותו. אני אפילו מסכים איתו חלקית, בעיקר תאורטית. 

הבעיה היא שאי אפשר להתפס לעילת הסבירות בפני עצמה. לא כאשר יש 150 חוקים בקנה שמשמעותם כח כמעט אבסולוטי לקואליציה והזרוע המבצעת. אנחנו נעשה מה שבא לנו ואף אחד לא יגיד לנו מה מותר ומה אסור.

בזה מסתכם העניין. היו מביאים רק את ביטול עילת הסבירות על הממשלה והשרים? היו מצקצקים בהחלט, אבל הדברים היו נראים אחרת לגמרי.

כשאתה על הפסים ודוהרת לכיוונך רכבת ב- 200 קמ"ש, אתה צועק למישהו שיעצור את הרכבת, או בורח מהפסים. וזה לא משנה אם הקרון הראשון עשוי מנוצות.

בכלאופן, לעניין הסבירות, בעוד אני מסכים שעדיף להשתמש בה רק כאשר מדובר בדברים קיצוניים ובצמצום רב. אולם אני גם חושב שהיא לא היתה נדרשת כמעט אף פעם לו היה מנגנון ביקורת עצמית ושיקוף ברור של איך שר מחליט החלטות, מהם השיקולים שצריכים להלקח בחשבון - והשר צריך לשקף את זה. ואז אם צלח את כל השלבים סיכוי גבוה שהחלטתו תהיה סבירה. לחלופין, מנגנון ביקורת אחר על ההחלטה שלו מחוץ לבית המשפט. לצערינו היום אין.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, CX25GTI כתב:

ברור , לכן הבורסה צונחת היום כי ההיסטרים מוכרים ובזול ובעוד שבוע שבועים יבואו בעלי ההון לאסוף את הכסף מהרצפה.

מסתבר שהוא צדק מהר מן הצפוי. 

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001453280 

Screenshot 2023-07-26 102038.png

והכי חמוד. מתוך הכתבה. 

יש מי שכינה את זה ערוצי התבהלה?

Screenshot 2023-07-26 102448.png

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

לדעתי זה תיקון שהיה מתבקש אבל הוא לא יהיה תיקון מלא על הירידות שהיו אתמול. אני גם מופתע למרות שהצפי היה לירידה היום.

אבל היי, היום עוד לא נגמר ומספיק ציוץ אחד שיגרום שוב לחוסר וודאות ולירידות. 

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 14 דקות, לב טוב כתב:

ומי מפקח על בית המשפט? כשהם פוסקים לפי עילות ולא לפי חוקים מוגדרים לא מן הנמנע שיכנסו לפסקי הדין שיקולים פוליטיים / השקפות עולם שונות. 

אם יש משהו שהחוק השאיר פרוץ, על המחוקק לתקן את זה. בית המשפט לא יכול להיכנס לנעליו של המחוקק ולקבוע חוקים, ברור שלא. 

אם על חוק שעובר בכנסת יש ביקורת, ועדת חוקה קריאות והסתייגויות, מי מאזן את הסבירות המשפטית?

אתה טועה. זה בדיוק תפקיד העליון לפרש איםה שהשאירו לא מוגדר.

אם הפרשנות לא מוצאת חן בעיני המחוקק שיתכבד ויסגור את הפרצה.

העילות הן לפי חוקים אחרים ולא מנותקים ממערכת החוקים הכללית.

והכי חמוד. מתוך הכתבה. 

חכה שואטורי יגמור לשתות את הקפה של הבוקר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 43 דקות, CX25GTI כתב:

ביבי כבר מזמן אינו ראוי והוא מהווה מכשול למדינה.

הייתה לי תקווה שהיועצת תאשר הליך גישור פלילי כדי לסיים את סאגת המשפט ולשחרר אותנו מעולו של זה , אבל הגברת לא מחמיצה שום הזדמנות להחמיץ.

גם הסכם ניגוד העניינים הוא לא הגיוני, כשמדובר בראש ממשלה וחבר כנסת. איך הוא בדיוק אמור לא להיות מעורב בחקיקה?!

זה מסוג הדברים שקיימים רק בתאוריה.

אבל החמאר חתם...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

והכי חמוד. מתוך הכתבה. 

10_34_55_bogdanoff-he-sold.gif

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...