Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר מתחיל להאמין שהחברה החרדים שמגיבים כאן לא באמת מעוניינים להבין את הנקודות שלנו והם סתם נהנים להטריל כאן. אני עוקב אחר התגובות ואני באמת ובתמים שואל את עצמי, את מי אנחנו מנסים לשכנע כאן? 

• אהבתי 1
  • מעניין 2

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 3 שעות, לב טוב כתב:

לא הצלחתי להתאפק. 

מה אתה מקשקש בשכל? מה? ראית פעם חרדי ברחוב על אמת? נשמע שאתה מכיר אותם רק מסרטי אימה. 

80% מהציבור החרדי עובד (+++++ שעובדים בשחור כי לא יכולים לעבוד לבן בגלל הצבא) 

מי מתפרנס מהתורה? אתה חי בסרט! 

למדתי תורה בתור ילד תלמוד תורה, לאחמ"כ כנער בישיבה, התחתנתי, ויצאתי לעבוד על הכסף שלי. שומע אותי?! אני קורע ת*ת בשביל לפרנס ת'משפחה שלי, מה אתה מפריח פה שטויות לא מבוססות לאויר כאילו הן עובדות? מה?! מילה אחת של אמת לא היה לך פה! 

תתבייש לך!

עכשיו גם תבקש ממני הוכחה שטענת שמתפרנסים מהתורה?

אתה מודע לעובדה שעבודה בשחור=העלמת מס שזה בעצם גניבה.

אבל סמוטריץ' אמר שתורה תביא כלכלה, הוא שיקר?

אני עדיין מחכה לכך שתצליח להוכיח משהו ממה שכתבת. או שאתה בעצם מתפוצץ על עצמך?

פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

המיסים שהם משלמים יותר גבוהים מהשכר של עובדי המדינה כך שהם משלמים את העלות המלאה שלהם והמדינה מרויחה את התרומה למשק ואת המיסים של המעסיקים שלהם

רק בשביל ההוגנות, אציין שפערי השכר בתחומים הטכנולוגים בין השוק הפרטי למדינה לא כאלו גדולים כמו שאולי אפשר לחשוב. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, Shmulik_Miata כתב:

אני כבר מתחיל להאמין שהחברה החרדים שמגיבים כאן לא באמת מעוניינים להבין את הנקודות שלנו והם סתם נהנים להטריל כאן. אני עוקב אחר התגובות ואני באמת ובתמים שואל את עצמי, את מי אנחנו מנסים לשכנע כאן? 

אף אחד.

החברים החרדים לא פה באמת מנסים להטריל, הם פשוט מנותקים. 

אותו דבר תקף לתומכי הרפורמה פה.

פורסם

ארתור יודע מה מצחיק?

הראשונים שיבכו על השפעות הרפורמה הם דווקא הציבור החלש שרובו תומך ברפורמה. 

רק לפני יומיים צפיתי בסרטון בפייסבוק על זוג שוטרים שנכנס לבית פרטי שבו יש נער עבריין. השוטרים פשוט נכנסו בלי צו לבית והם נתפסו בעודם עולים על גרם המדרגות. 

עכשיו תחשבו שהרפורמה המשפטית היא בסה"כ פלטפורמה לחקיקת חוקיים דרקוניים שירעו עם האזרחים בכל מה שקשור לזכויות הפרט. מצחיק, באמת שהתומכים ברפורמה הם הראשונים שיתלוננו ויבכו.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם
לפני 14 דקות, נקודה טובה כתב:

תוכיח

למה שהוא יוכיח משהו כאשר אתה לא מוכיח שום דבר?

לפני 1 דקה, Shmulik_Miata כתב:

ארתור יודע מה מצחיק?

זה לא מצחיק, זה אירוני.

זה כבר קורה פה במשך 13 שנה. אותם אנשים צורחים על יוקר המחייה ושאין להם כסף, אבל בו זמנית מצביעים לאנשים שגרמו לכך.

אני לא מבין מדוע יש אנשים שמרחמים עלהיים, תנו להם לסבול רק ככה הם ילמדו.

פורסם

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

התרומה לא שולית כי זה 66% שאתה לא מפרנס.

טעות. אתה ממן גם ממן. חלק לא מבוטל מהם לא באמת מחזיקים את עצמם.
לגדל 7 ילדים עם 10K הכנסה בחודש? אוקיי, גניד שזה אפשרי אני לא חרדי אז לא יכול לטעון אחרת, אבל:
מישהו צריך לשלם על שירותי בריאות לא?
מישהו צריך לשלם על חינוך לא?
מישהו צריך לשלם ארנונה לא?
מישהו צריך לשלם על הצבא לא?
מישהו צריך לשלם על המשטרה לא?
מישהו צריך לשלם על תשתיות לא?

מי משלם על זה? תבדוק כמה מהם משלמים מיסים. 
כמה מס בריאות יורד לך? למה זה תלוי ברמת ההכנסה שלך, מה יש איזה קשר לינארי בין רמת ההכנסה לבין כמה אתה חולה ומתאשפז בבית החולים?
בדקת איזה שירותי בריאות מקבל תושב ארה"ב (@oryo פרט לנו בבקשה) עבור אותו הסכום?

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:
לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

גם אם כן - ההסתכלות רק לפי מס היא לא נכונה, כיון שמי שלא מרוויח הרבה גם לא לוקח הרבה למעשה (מס עקיף וכאלה)

רגע, מה....!?

אתה יכול להסביר את המשפט הזה? שואל בשיא הרצינות. איך בדיוק אתה טוען שמי שלא מרוויח הרבה (==לא משלם מס הכנסה) + (==נשען יותר על סובסידייה ציבורית) אזי שהוא ״לא לוקח הרבה״? טיעון כזה עוד לא שמעתי.

@נקודה טובה תפרגן לי בתשובה? אני לא מקניט אני באמת מנסה להבין את התזה שאתה מציג כי טרם נתקלתי בכזו וזה מסקרן

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 4 שעות, לב טוב כתב:

אתה מוכן להפסיק לספור אותי בתור קולקטיב?! 

אומר זה שמכנה פה אנשים אשכנזים לבנים עם פנקס אדום?

• אהבתי 1
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 דקות, oryo כתב:

אתה יכול להסביר את המשפט הזה? שואל בשיא הרצינות. איך בדיוק אתה טוען שמי שלא מרוויח הרבה (==לא משלם מס הכנסה) + (==נשען יותר על סובסידייה ציבורית) אזי שהוא ״לא לוקח הרבה״? טיעון כזה עוד לא שמעתי.

אתה צודק, אהיה כנה איתך - באמת כתבתי שטויות.

למזלי אני זוכר מה רציתי לומר ולהלן מה שהתכוונתי לומר - למרות שלמעשה כלל לא בטוח שהייתי כותב אותו אם הוא היה יוצא לי ככה.

מי שלא מרוויח הרבה לא לוקח הרבה - מהרווח הכולל, כלומר, אם נניח חרדית עובדת במדינה בעבודה שהיא היתה יכולה לקבל עליה הרבה יותר כסף במקום אחר - הרווח נשאר למדינה.

לדעתי זה נכון גם בעוד דברים נניח מוכר פלאפל שמקבל גרושים לוקח מהמדינה פחות ממה שמתכנת לוקח למרות שמבחינת מיסים המתכנת משלם יותר מכיוון שהמוכר פלאפל נותן את מה שהוא נותן בפחות כסף.

אבל על זה אפשר להתווכח (בפרט עם המתכנת..)

סורי, תוצאות של צום + חום + קשקשת קארספורום,

מרתק אותי מה אתה חושב על התזה הזו (למרות שהיא לא נשמעת מהפכנית כמו הקודמת)

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, נקודה טובה כתב:

אתה צודק, אהיה כנה איתך - באמת כתבתי שטויות.

למזלי אני זוכר מה רציתי לומר ולהלן מה שהתכוונתי לומר - למרות שלמעשה כלל לא בטוח שהייתי כותב אותו אם הוא היה יוצא לי ככה.

מי שלא מרוויח הרבה לא לוקח הרבה - מהרווח הכולל, כלומר, אם נניח חרדית עובדת במדינה בעבודה שהיא היתה יכולה לקבל עליה הרבה יותר כסף במקום אחר - הרווח נשאר למדינה.

לדעתי זה נכון גם בעוד דברים נניח מוכר פלאפל שמקבל גרושים לוקח מהמדינה פחות ממה שמתכנת לוקח למרות שמבחינת מיסים המתכנת משלם יותר מכיוון שהמוכר פלאפל נותן את מה שהוא נותן בפחות כסף.

אבל על זה אפשר להתווכח (בפרט עם המתכנת..)

סורי, תוצאות של צום + חום + קשקשת קארספורום,

מרתק אותי מה אתה חושב על התזה הזו (למרות שהיא לא נשמעת מהפכנית כמו הקודמת)

קודם כל - מעריך את הכנות, כולנו טועים מדי פעם. כאילו, חוץ ממני! (והנה, טעיתי), זה הומור מטא נורא מפגר אז אפסיק כעת.

מה שאתה אומר אינו נכון, בשוק תחרותי ישנו שיווי משקל בשכר, ובפרט אם החרדית עוברת במדינה בעבודה במקום לעבור במקום אחר ולהרוויח יותר כסף אז היא עושה את זה כי השכר האפקטיבי עדיף שם כספית (כי יש הטבות אחרות, כמו בטחון תעסוקתי או ימי חופש) או רגשית (כי היא מפחדת משינויים ומעדיפה את המוכר ע״פ השונה).

את הפסקה לאחר מכן לא הצלחתי להבין, וזה נשמע כאילו הטיעון שלך לא לגמרי אפוי. המוכר מוכר את התפוקה שלו בפחות כסף כי ערך השוק של פלאפל נמוך יותר מהערך של פיצ׳ר חדש באמזון מרקטפלייס. הערכים האלו נקבעים ע״י שוק משוכלל לפי ביקוש והיצע, כל עוד אין חסמים בשוק.

אם מחר המדינה תחליט שמוכר הפלאפל מקבל חמישה שקלים עבור כל כדור שהוא מוכר, ואם אין שת״פ בין כל מוכרי הפלאפל בישראל, המחיר ירד מיד (כי עלות הייצור עלתה מלאכותית ==> רווח שולי ירד בפועל ==> שיווי משקל השתנה ==> מחיר חדש). כנ״ל אם המדינה תגבה מס פלאפל ==> עליית מחירים. זה למה התערבות בשוק אמורה להתבצע רק כשיש כשל שוק (נניח אוליגופול בשוק הפלאפל שגורר תיאום מחירים) ולא בנורמה (נניח פיקוח מחירים וחסמי ייבוא), לפחות לתפיסתי ה״ליברלית״ בפירוש האמיתי של המילה.

ולכן בשורה התחתונה מה שאתה אומר אינו נכון, המתכנת מייצר תפוקה עודפת כי הזמן שלו מייצר משהו עם ערך שוק גבוה יותר, זו גם הסיבה שהוא מרוויח יותר ממוכר הפלאפל: יש לו כישורים שקשה יותר להחליף, והתפוקה שלו תמכר ביותר כסף. 

ואתה יודע מי יכול להרוויח עוד יותר מהמתכנת? בעל דוכן הפלאפל! כי הוא הרים עסק עם סיכון גבוה מאוד, בסביבה תחרותית קשוחה עם פוטנציאל כשלון גבוה, ואם הצליח לעשות את זה אפקטיבית למרות הסיכונים אז שולי הרווח שלו יאפשרו לו להכניס יותר מהמתכנת שישב על התחת וכתב פיצ׳רים בג׳אווה, ובד בבד הסיכון שלו גבוה יותר בסדרי גודל. case in point אני מרוויח היום הרבה יותר מעיסוק בסגמנט די עלוב (לתפיסתי האליטיסטית) בשוק החופשי מאשר בתכנות, וזה אחרי שהייתי בtop tier company עם עלות שכר של מליון ש״ח בשנה +/-, כשעזבתי.

במילים אחרות: תעוזה + כישורים = ערך בשוק חופשי, והקשר בין תפוקה עודפת ונטל מס הוא ישר (יותר תפוקה = יותר מס), לא הופכי, כל עוד משחקים לפי החוקים ולהוציא פרצות הון-שלטון כו׳.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

75 שנה המדינה לא גייסה חרדים בכפייה  לשרות בצהל ולא הטילה סנקציות על כך.

ברור שהשקפת העולם של החרדים שונה מהמגזר החילוני...

כל עוד שמותר להם להתמודד בבחירות

זכותם לנצל את כוחם הפוליטי לממש את השקפת עולמם

החילונים לא חייבים לקבל את הדרישות שלהם

אבל בשביל לשלוט במדינה הם הסכימו לתת לחרדים את מה שהם רצו

כמעט בכל ממשלה מימין ומשמאל

בממשלת לפיד בנט לא גייסו חרדים ואף המשיכו לתת להם תקציבים למוסדות החינוך.

לפיד או גנץ בכדי לשלוט גם היו ויהיו מוכנים לתת להם הכל

וכמעט כל משתתפי הדיון כאן היו ממלאים את פיהם מים...

אפילו שולמית אלוני ישבה עם שס ב 92 בממשלה ונתנה להם את כל מה שהם רצו.

לפיד העדיף לשבת עם החרדים ולא עם ביבי...

הם לא סוחטים מאף אחד שום דבר

הם בסך הכל מנצלים את כוחם הפוליטי

לא חייבים לתת להם כלום

אבל ראשי השלטון תמיד העדיפו לתת להם מאשר לתת את השלטון למפלגה היריבה

עריכה אחרונה על ידי avi 1234
  • תוכן חדש...