Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

אני מתבסס על התנ"ך אז לדעתי זכותי להיות כאן.

בתנ"ך כתוב שגירשת מפה עמים אחרים, יבוסי, חיתי, וכו'. 

אז אם פתאום יגיעו קבוצת אנשים שטוענים שהם צאצאי היבוסים, תקום ותלך? 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 שעות, PinkDolphin כתב:

רוב האוכלוסיה הפלסטינית עדיין לא מקבלת את זה שיש יהודי אחד חי בשטח בין הים לירדן (מספיק לראות את תוצאות הבחירות, גם בעזה וגם ברשות הפלסטינית).
אז גם אותי לא מעניינים כתבי קודש, אבל מדינת תל אביב גם לא ישימה לאורך זמן.

במציאות אחרת אולי גם תוצאות הבחירות היו אחרות. ויש הבדל בין שטחים לצורך ביטחוני ו-2 גדות לירדן כי אלוהים ...

פורסם

עמית סגל, די כרגיל, עושה צחוק מ"מובילי" המחאה.

הפעם, סא"ל רוזן, מפקד "יחידה מבצעית מסווגת" בחיל האוויר, שמגמגם למשמע השאלה למה הוא יוצא להפגין עכשיו, בין השאר בגלל שהיועצת המשפטית קובעת שהמהפכה לא סבירה, בעוד שלפני כמה חודשים, כשחתמו על הסכם עם לבנון מבלי להביא אותו לאישור הממשלה, הוא לא יצא להפגין, וזאת למרות שהיועצת גם קבעה כי הדבר לא סביר.

אגב, לדעתי כל עניין היוצאי יחידות מסווגות או מבצעיות זה חרטא אחת גדולה במקרה זה, שנועדה להאדיר את חשיבותם של מובילי המחאה, ולא סתם אותו רוזן מגמגם כששואלים אותו מה עשה בצבא. מזכיר את כל הערסים בחו"ל שמתפארים שהם כבשו את לבנון כשפועל עשו יומיות בקריה.

ואני אסביר - גם חבר קרוב היה קצין ומפקד ביחידה מבצעית מסווגת של חיל האוויר, על הנייר.

בפועל, הוא היה ראש צוות מתכנתים שעשה יומיות בבסיס במרכז הארץ.

האם הוא תרם ועשה עבודה חשובה?   בהחלט, אבל אם יגידו על מובילי המלאה שהם פשוט היו מובילים טכנולוגיים ביחידה עורפית, אז זה לא ישמע כבר כל כך סקסי.

פורסם
לפני 3 שעות, PinkDolphin כתב:

אתה טועה. האמריקאים לא צריכים כתבי קודש כי הם שחטו את רוב הילידים או הגלו אותם למחנות (״שמורות״). האוסטרלים האירופיים רק הגלו למחנות.
רוב האוכלוסיה הפלסטינית עדיין לא מקבלת את זה שיש יהודי אחד חי בשטח בין הים לירדן (מספיק לראות את תוצאות הבחירות, גם בעזה וגם ברשות הפלסטינית).
אז גם אותי לא מעניינים כתבי קודש, אבל מדינת תל אביב גם לא ישימה לאורך זמן.

והאמריקאים חיים ביחד עם צאצאי העבדים שאבות אבותיהם הביאו מאפריקה.

בכל אופן, אין מטרה להשוות אחד לאחד. כל מדינה וההיסטוריה שלה. אין שני פרוייקטים קולוניאליסטים זהים.

בפועל היום, אין תפיסה כזו בעולם, שצאצאי מתיישבים או כובשים צריכים ״לחזור״ לאנשהו. למעט אירגוני שמאל קטנים שקוראים ל״דה-קולוניזציה״, מה שזה לא יהיה, ואין להם כח ממשי.

כן יש תפיסה שבכל מדינה ״נורמלית״ לכל האזרחים אמורות להיות זכויות שוות. ושמדינה לא אמורה לשלוט צבאית על אוכלוסיה אזרחית.

מה רוב האוכלוסיה הפלסטינית מקבלת או לא מקבלת, אני לא באמת יודע.

אני יודע שאחרי עשורים של כיבוש והתנחלויות, די לגיטימי שהם לא ממש ירצו אותנו פה.

כתבתי פה כבר הרבה פעמים שאני בכלל לא בטוח שלא עברנו את נקודת האל חזור, שממנה אין פתרון למצב פה.

אני כן אומר, שאם יש פתרון, הוא חייב להיות מבוסס על 2 מדינות, בדומה לאוסלו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

גם אריה אלדד מדגים כהרגלו את המוסר הכפול של השמאל הנאור , אילו אשר שומרים על הדמוקרטיה על פי השקפת עולמם כמובן...רוני בר־און: אהוד ברק ויאיר גולן, עצרו עכשיו לפני שיהיה מאוחר מדי | 103fm (maariv.co.il)

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

הפעם, סא"ל רוזן, מפקד "יחידה מבצעית מסווגת" בחיל האוויר, שמגמגם למשמע השאלה למה הוא יוצא להפגין עכשיו, בין השאר בגלל שהיועצת המשפטית קובעת שהמהפכה לא סבירה, בעוד שלפני כמה חודשים, כשחתמו על הסכם עם לבנון מבלי להביא אותו לאישור הממשלה, הוא לא יצא להפגין, וזאת למרות שהיועצת גם קבעה כי הדבר לא סביר.

אגב, לדעתי כל עניין היוצאי יחידות מסווגות או מבצעיות זה חרטא אחת גדולה במקרה זה, שנועדה להאדיר את חשיבותם של מובילי המחאה, ולא סתם אותו רוזן מגמגם כששואלים אותו מה עשה בצבא. מזכיר את כל הערסים בחו"ל שמתפארים שהם כבשו את לבנון כשפועל עשו יומיות בקריה.

ואני אסביר - גם חבר קרוב היה קצין ומפקד ביחידה מבצעית מסווגת של חיל האוויר, על הנייר.

האם הוא תרם ועשה עבודה חשובה?   בהחלט, אבל אם יגידו על מובילי המלאה שהם פשוט היו מובילים טכנולוגיים ביחידה עורפית, אז זה לא ישמע כבר כל כך סקסי.

קראתי גם פוסט שעלה עכשיו של צבי סדן.

מתן וילנאי אומר שאנחנו על סף דיקטטורה ושמותר להתחיל מרד אזרחי, רק מה שהוא כתב שם זה שמתן וילנאי מכהן בשנתיים האחרונות כנשיא האוניברסיטה הסינית הבינלאומית בישראל.
מתן וילנאי – ויקיפדיה (wikipedia.org)

אירוני משהו.

לפני 6 דקות, פינדר כתב:

אני יודע שאחרי עשורים של כיבוש והתנחלויות, די לגיטימי שהם לא ממש ירצו אותנו פה

בפרעות תרפ"ט גם היה כיבוש והתנחלויות?

מתי תבין שהשנאה שלהם היא כי אתה יהודי ולא כי יש התנחלות?

פורסם
לפני 12 דקות, gadik6 כתב:

ראיתי במקרה את הראיון. הוא אמר שהוא שואל אותו על דברים שהוא לא בקיא בהם כדי לתת תשובה מיידית.

אבל בגלל ששאלת אני אענה לך.

עמית סגל כהרגלו סילף את הדברים וטוב עשה רוזן שלא נסחף לענות מהמותן.

היועמש"ית אמרה שאין חובה להביא את ההסכם להצבעת הכנסת אבל כן לאשרו בישיבת ממשלה וכך גם נעשה.

עכדיו לך לעבוד על הספין הבא רק עשה לי טובה ונסה לבסס אותו על עובדות ולא על סילופי עובדות.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 28 דקות, gadik6 כתב:

סגל כהרגלו, ניצל את זה שהוא יותר מיומן בדיבור מול מצלמות ועשה תרגיל דמגוגי של וואטאבאוטיזם.

גם שיקר לגבי מה שאמרה היועמ״שית וגם כרך שני נושאים לא קשורים.

להסכם הגז, גרוע ככל שיהיה, אין כמעט השפעה על חיי היומיום של אזרחי המדינה.

להפיכה המשטרית יש השפעה גדולה.

מתאים לך לבוא לפה ולנפנף בדמגוגיה הזו...

לפני 26 דקות, יובל .מ. כתב:

בפרעות תרפ"ט גם היה כיבוש והתנחלויות?

כבר היה לנו פה דיון ארוך על תרפט (עם ליאור יבגני ואנוכי). דיון שבו ליאור הביא ציטוטים מויקיפדיה שלכאורה מראים על אנטישמיות טהורה, בזמן שהם הראו שהפרעות היו על רקע לאומני.

מוזמן לחפור בדיוני העבר.

נכון שלא היו אז כיבוש והתנחלויות כמו שהן כיום, אבל ישובים יהודים צצו בין לילה (חומה ומגדל) ולתושבים הערבים היתה סיבה לחשוש שדוחקים אותם.

אני לא תמים או מטומטם כמו שאתה חושב. אין לי ספק שחלק נכבד מהעוינות פה גלשה מזמן לאנטישמיות טהורה.

אני חושב שהאנטישמיות מצאה כר נוח, על רקע הסכסוך הלאומני ולא הפוך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

אני לא תמים או מטומטם כמו שאתה חושב. אין לי ספק שחלק נכבד מהעוינות פה גלשה מזמן לאנטישמיות טהורה.

זה די מדוייק. גם לצד שלהם וגם לצד שלנו.

פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

כבר היה לנו פה דיון ארוך על תרפט (עם ליאור יבגני ואנוכי). דיון שבו ליאור הביא ציטוטים מויקיפדיה שלכאורה מראים על אנטישמיות טהורה, בזמן שהם הראו שהפרעות היו על רקע לאומני.

מוזמן לחפור בדיוני העבר.

נכון שלא היו אז כיבוש והתנחלויות כמו שהן כיום, אבל ישובים יהודים צצו בין לילה (חומה ומגדל) ולתושבים הערבים היתה סיבה לחשוש שדוחקים אותם.

אין הבדל בין לאומני לאנטישמי, הם לא רוצים אותך פה נקודה.

חומה ומגדל התרחש בשנים 1936-1939, גם הוא לא קשור למאורעות תרפ"ט שהתרחשו ב-1929, אלא אם הערבים ידעו את העתיד.

הייתה להם אפשרות לקבל את תוכנית החלוקה, להנות ממדינה עם גישה לכל המקומות בירושלים כמו שרצו בלי חשש ש"ידחקו אותם החוצה". הם סירבו, אנחנו לא.
תוכנית החלוקה – ויקיפדיה (wikipedia.org)
"היהודים קיבלו את הצעת החלוקה של אונסקו"פ. הערבים שללו הן את הצעת החלוקה והן את הצעת המדינה הדו-לאומית הפדרלית.[3]"

לא חושב שאתה תמים ולא חושב שאתה מטומטם, חושב שאתה מחפש בשבילם תירוצים כדי שזה יסתדר לך לאג'נדה. 

העובדה היא שכמעט כל מדינה מוסלמית במזרח התיכון היא כושלת, מלאה במלחמות אזרחים ובאופן כללי זבל של מדינות, למעט מדינות שנהנות ממאגרי נפט עצומים. כשהם יגמרו/הדרישה תרד הן גם יהפכו לשיטהול. 
הם בקושי מסתדרים בינם לבין עצמם, אז קל וחומר שילחמו נגדנו (או נגד המערב באופן כללי).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

היועמש"ית אמרה שאין חובה להביא את ההסכם להצבעת הכנסת אבל כן לאשרו בישיבת ממשלה וכך גם נעשה.

עכדיו לך לעבוד על הספין הבא רק עשה לי טובה ונסה לבסס אותו על עובדות ולא על סילופי עובדות.

אתה מדבר על ספינים אבל בעצמך כותב חצאי דברים, כנראה פשוט מחוסר ידיעה.

קראת את כתב התגובה המלא של היועצת המשפטית או שקראת סיכום בכתבה בהארץ?

אם קוראים את כתב התגובה המלא, אז רואים שהפרקטיקה הסבירה והמקובלת היא להביא את ההסכם לאישור הכנסת, וכך נעשה עד כה בסוגיות משמעותיות דומות.

זה שזה לא מעוגן בחקיקה, ולכן אין "חובה" ממש לא אומר שזה כן סביר.

פורסם

קראתי את כל התגובה.

היא אמרה מפורשות שאין חובה ושרצוי להביא לכנסת. ההבדל הוא בין לשחק לפי הכללים הקבועים בחוק כדי לנסות להשיג את התוצאה שאתה רוצה לבין לשנות את החוקים כדי להתאים את המשחק לתוצה שרוצים.

הסכמים דומים לא פעם לא הובאו לכנסת כי זו החלטת ממשלה ובסמכות הממשלה בדיוק כמו שבסמכות שר למנות אנשים לפי השקפה פוליטית ונושאים מקצועיים.

לפני 9 דקות, יובל .מ. כתב:

אין הבדל בין לאומני לאנטישמי, הם לא רוצים אותך פה נקודה.

יש הבדל עצום.

אנטישמי אומר לא יהיו פה יהודים (או ערבים. תלוי את מי אתה שואל) ולאומני אתה רוצה להיות יהודי אז סבבה אבל תהיה יהודי במדינה המוסלמית (או מוסלמי במדינה היהודית).

פורסם
לפני 57 דקות, יובל .מ. כתב:

אנטישמיות זה מונח אירופי ולא היה קיים כאן עד שהתחילו להגיע יהודים מאירופה. אחר כך זה כבר מלחמה על השטח ומקורות פרנסה. ובמלחמה כמו במלחמה.

פורסם
לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

יש הבדל עצום.

אנטישמי אומר לא יהיו פה יהודים (או ערבים. תלוי את מי אתה שואל) ולאומני אתה רוצה להיות יהודי אז סבבה אבל תהיה יהודי במדינה המוסלמית (או מוסלמי במדינה היהודית).

לא מסתדר עם התפיסה של "מדינה פלסטינית לצד מדינת כלל אזרחיה":

1. בל"ד - מהאתר של המכון הישראלי לדמוקרטיה (לא ביביסטים יותר מדי..):

מבחינה מדינית נמצאת בל"ד בקוטב השמאלי קיצוני של מפת המפלגות הישראלית: היא דוגלת בהפיכת מדינת ישראל למדינת כל אזרחיה ותומכת בנסיגתה של ישראל מכל השטחים, במימוש זכות השיבה כפתרון לבעיית הפליטים ובהקמת מדינה פלסטינית שבירתה ירושלים.

בל"ד - המכון הישראלי לדמוקרטיה (idi.org.il)

2. חד"ש - מהאתר שלהם:

חד"ש | מצע חד”ש (hadash.org.il)

פינוי כל ההתנחלויות ונסיגת ישראל מכל השטחים הפלסטיניים שנכבשו מאז מלחמת יוני 1967 – מכל שטחי הגדה המערבית ומירושלים המזרחית.

מימוש זכותו של העם הערבי הפלסטיני להקמת מדינתו העצמאית הריבונית בגדה המערבית, ברצועת עזה ובירושלים המזרחית, בצד מדינת ישראל. קווי ה-4 ביוני 1967 יהיו גבולות השלום המוכרים והבטוחים בין מדינת ישראל לבין המדינה הפלסטינית.

במסגרת הסכם השלום הקבוע והיציב, הכרה בירושלים המערבית כבירת מדינת ישראל, ובירושלים המזרחית – כבירת פלסטין העצמאית. ההסכמים יבטיחו שיתוף פעולה בין שתי הבירות, גישה חופשית למקומות הקדושים, ותנועה חופשית בין שני חלקי העיר.

הבטחת פתרון צודק לבעיית הפליטים הפלסטינים, בהתאם להחלטות האו”ם.

מדינה פלסטינית זה סלאמתק, אבל מה זה פתרון צודק לפליטים? יגיעו לפלסטין או לתל אביב?

3. תע"ל - מויקיפדיה:

תנועה ערבית להתחדשות – ויקיפדיה (wikipedia.org)

המשך התמיכה בתהליך השלום הישראלי-פלסטיני כדי להקים מדינה פלסטינית עצמאית לצד מדינת ישראל בגבולות יוני 1967 ובירתה מזרח ירושלים וכן פתרון בעיית הפליטים הפלסטינים באופן צודק ע"פ החלטות מועצת הביטחון. במסלול הישראלי-סורי לדרוש ולהאבק למען נסיגה מלאה מרמת הגולן וחתימת הסכם שלום עם סוריה וכן נסיגה מלאה מדרום לבנון וחתימת הסכם שלום עם לבנון כדי להגיע לשלום כולל ובר קיימא באזור.

פתרון צודק לפליטים - ראה סעיף חד"ש. גם רמת הגולן צריכה לעבור לאויבים פה..

היחידים שלא מצאתי סימן מובהק לזה אצלהם הם רע"מ, נגיד שהם בסדר, יאללה.

לרוב אין רצון לראות מדינה יהודית בכלל, בשום צורה אפשרית.

אם היו מודיעים על טרנספר מלא, הייתי אומר לך וואלה יש רצון לשלום. ערבים לפלסטין, יהודים יעברו לישראל, כולם שמחים. אבל כולם (כולל פינדר פה למשל) רק מדברים על לפרק התנחלויות תוך כדי השארת ערבי ישראל בבתים שלהם.. קצת מוזר לא?

לפני 6 דקות, mikyl כתב:

אנטישמיות זה מונח אירופי ולא היה קיים כאן עד שהתחילו להגיע יהודים מאירופה. אחר כך זה כבר מלחמה על השטח ומקורות פרנסה. ובמלחמה כמו במלחמה.

הם יודעים שהם במלחמה, אנחנו חושבים שהיא נגמרה, זה ההבדל.

פורסם
לפני 45 דקות, יובל .מ. כתב:

חומה ומגדל התרחש בשנים 1936-1939, גם הוא לא קשור למאורעות תרפ"ט שהתרחשו ב-1929, אלא אם הערבים ידעו את העתיד.

צודק.

התייחסתי באופן כללי לעובדה שמבחינת הערבים, מאז סוף המאה ה19 התחילו להגיע יהודים ולהקים ישובים, בארץ שלהם (מנקודת מבטם).

לפני 48 דקות, יובל .מ. כתב:

"היהודים קיבלו את הצעת החלוקה של אונסקו"פ. הערבים שללו הן את הצעת החלוקה והן את הצעת המדינה הדו-לאומית הפדרלית.[3]"

בהחלט יש להם חלק באשמה במצבם הנוכחי.

לפני 48 דקות, יובל .מ. כתב:

חושב שאתה מחפש בשבילם תירוצים כדי שזה יסתדר לך לאג'נדה. 

אני לא מחפש בשבילם תירוצים.

אני כן מנסה לראות את המצב בעיניים שלהם.

לפני 12 דקות, יובל .מ. כתב:

לרוב אין רצון לראות מדינה יהודית בכלל, בשום צורה אפשרית.

ולכמה יהודים יש רצון לראות מדינה פלסטינית?

לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

רק מדברים על לפרק התנחלויות תוך כדי השארת ערבי ישראל בבתים שלהם.. קצת מוזר לא?

ערבי ישראל, אלו שלא גורשו או ברחו, הם אזרחים פה.

המתנחלים אינם אזרחים ביו״ש. הם יושבים על קרקע שנכבשה במלחמה ואף מדינה בעולם לא מכירה בה כחלק מישראל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...