Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צודק. מחקתי.

לא יודע מה התרומה הגדולה של שלום, אבל הוא לא מפיץ שנאה כמו אחיו.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע מה הקריטריונים, אבל שלום אסייג הוא ממש לא אחד שמסית ומפיץ שנאה. בסך הכל קומיקאי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

לא יודע מה הקריטריונים, אבל שלום אסייג הוא ממש לא אחד שמסית ומפיץ שנאה. בסך הכל קומיקאי.

נכון.

אבל אם קומיקאי יש גדולים ומוכשרים ממנו ולמרות השמות שבטח קופצים לרגב בראש אני לא מתכוון לאבנר דן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם המטרה היתה להביא קומיקאי מזרחי, זה עלבון.

פורסם
לפני 58 דקות, eladts כתב:

למה אתה חושב שזה רע? כי כתוב בתורה "בעצב תלדי בנים"?

מה שכתוב בתורה זה תיאור מציאות ואכן העצב פוחת כל הזמן (תמותת תינוקות באפריקה היום כבר הגיע לרמה של אירופה בשנות ה-50׳)

למה אני חושב שלייצר בני אדם לפי דרישה זה רע?!

אני חושב שכל ניסיון בהנדסה חברתית של ייצור בני אדם נגמר רע, כי זה משנה מהיסוד את המרקם החברתי באופן שאי אפשר לנחש את התוצאה שלו. מסירוס ועיקור בעקבות תורת ה-Eugenics, דרך תורת הגזע, פירוק המשפחות במדינות קומניסטיות ואסון בתי היתומים בהם, ועד מדיניות הילד האחד של סין... כל ניסיון להנדס בכוח את האופן בו מביאים ומגדלים בו ילדים, באופן שמנתק אותו משנות האבולוציה האנושית החברתית, הוכיח את עצמו עד כה כאסון.

דרך אגב, הגלולה למניעת הריון, עם כל היתרונות שלה (הגורם המשמעותי ביותר בשחרור האישה, מאז מלחמות העולם), יצרה קושי אמיתי לתא המשפחתי שעד היום לא ברור מה ההשלכות שלו לטווח הארוך. מהפכת המתירנות המינית, שבאה בעקבותיה (עם כל היתרונות הרבים שלה), לדוגמא, עשתה שמות במוסד הנישואים בקרב שכבות סוציו אקנומיות נמוכות. זה הוביל לילדים שחסרים דמות אב וגדלים עם הרבה פחות תשומת לב והשגחה, ובמצב כלכלי יותר גרוע.

כמובן שלא רק הגלולה אחראית לזה וכמובן שיש לה יתרונות חברתיים ברורים ורבים ובוודאי שלא הייתי שמח לבטלה, אבל אי אפשר להתעלם מהנזקים.

אבל בניגוד לגלולה, שמונעת ילודה, ייצור בני אדם בפס ייצור יביא אותנו לחברה שאי אפשר לחזות מה יהיה עמוד השדרה המוסרי שלה, אבל הניסיון מלמד שטוב הוא לא יהיה. הבסיס של כל חברה מתפקדת וטובה בהיסטוריה האנושית הוא המשפחה. ההשקעה בחינוך הילדים, תחת השגחה הורית.

אני לא בא לבטל את הייחודיות והחשיבות של אלו שחיים מחוץ ל-dogma הזו, גם לחריגים יש מקום וחשיבות בחברה, אבל הרב, העיקר, המרכז, זו המשפחה הגרעינית.

תכחיד אותה, והכל יבער.

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 1
  • לא הבנתי... 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגבי הגלולה והעוני לא מסכים.

אל תשכח שהיא הביאה לצמצום מספר הילדים ואפשר למשפחה להתפרנס גם בלי לשלוח ילדים בני 9 לעבוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה לי שהגלולה צימצמה את מספר הילדים בכך שהיא יצרה מצב ששני בני הזוג במשק הבית חייבים לצאת לעבוד ואין להם זמן לטפל בהרבה ילדים. לא יודע כמה בתכלס זו עזרה לפרנסת המשפחה שלפני זה יכלה להתקיים מעבודה של אחד מבני הזוג.

פורסם (נערך)

אז מה היה לנו היום? 

לפי סקר של ערוץ 14 (שאולי הפכו לשמאלנים כזבנים?), גנץ עם 49% התאמה לראשות ממשלה, מול 43% של נתניהו,  

כנראה שכשמשהו באמת עקום חלק מהאנשים מבינים את זה... 

נמתין לספין הבא ... 

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם
לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

נראה לי שהגלולה צימצמה את מספר הילדים בכך שהיא יצרה מצב ששני בני הזוג במשק הבית חייבים לצאת לעבוד ואין להם זמן לטפל בהרבה ילדים. לא יודע כמה בתכלס זו עזרה לפרנסת המשפחה שלפני זה יכלה להתקיים מעבודה של אחד מבני הזוג.

אתה קובע פה קביעות שאני לא יודע על מה הן מבוססות...

כלומר, ברור שלפני היכולת הקלה לשלוט בהריון היכולת של האישה לצאת לעבודה הייתה הרבה יותר מוגבלת, אבל צמצום מס׳ הילדים אמור להקטין את הצורך של שני בני הזוג לצאת לעבוד, לא?!

האם כושר ההשתכרות הריאלי נשחק, זו עובדה? זו עובדה שנכונה לכל המשרות בכל הרמות הסוציו אקונמיות?

לי יש התרשמות בלתי מבוססת שהפער בין משרות שמשלמות יותר לאילו שפחות עלה, עם הירידה בביקוש למשרות שלא דורשות כושר קוגניטיבי גבוה (וההפך) וזה יוצר פערי שכר בעולם המערבי.

אבל איך זה קשור לגלולה?

האם אתה טוען שהיכולת של נשים לצאת העבודה העלתה את מס׳ העובדים ושחקה בשכר?

אבל במקביל היא גם העלתה את התוצר והקטינה את ההוצאה על ילדים, כי יש פחות...

לא ברור.

פורסם
לפני 8 שעות, פינדר כתב:

צודק. מחקתי.

לא יודע מה התרומה הגדולה של שלום, אבל הוא לא מפיץ שנאה כמו אחיו.

מטרת טקס המשואות זה להביא אנשים מגוונים מהחברה הישראלית, לא רק את אלה שכתבו שירים לפני 50 שנה.

אפשר להגיד הרבה דברים על מירי רגב, אבל הבחירות שלה שנה אחרי שנה בטקס המשואות מדהימות.

פורסם
לפני 7 שעות, Night Driver כתב:

לגבי הגלולה והעוני לא מסכים.

אל תשכח שהיא הביאה לצמצום מספר הילדים ואפשר למשפחה להתפרנס גם בלי לשלוח ילדים בני 9 לעבוד.

ילדים בני 9 לא יצאו לעבוד גם לפני הגלולה. הלכת אחורה מדי.

מה שקרה, בעקיפין, זה שהגלולה הביאה מתירנות מינית (שוב, לטוב ולרע) ועם שינוי במימדים נוספים בחברה, הביאה לעלייה חדה במס׳ משפחות חד הוריות (אני מתייחס יותר לארה״ב, פחות לישראל), בייחוד בשכבות אוכלוסיה ממצב סוציו אקונומי נמוך. משפחות חד הוריות, שמראש באות ממצב סוציו-אקונומי נמוך, יותר עניות.

חצי מהאימהות החד הוריות היום בארה״ב, לא היו נשואות בכלל.

https://singlemotherguide.com/single-mother-statistics/

עכשיו, אי אפשר לשים הכל לפתחה של הגלולה, אבל גם אי אפשר להקטין את החשיבות שלה כמאפשרת טכנית של המתירנות המינית. אם פעם הסיכון של הריון היווה חסם מהותי בהתנהלות מינית חסרת עכבות וזרז לנישואים, העלמותו הביאה לשינוי טקטוני בחברה המערבית. באופן אולי תמוה, ההתפוררות הרבה יותר דומיננטית דווקא בשכבות באוכלוסיה שזקוקות יותר לתא משפחתי מתפקד כדי לשרוד.

כלומר, מה שכתבת נראה כמו תוצאה הגיונית, אבל אם נחזור לתמה העיקרית שלי, זה מוכיח שבכל הקשור לשינויים חברתיים, אי אפשר  לדעת מה תהיה התוצאה של מהלך שנראה כביכול פשוט והגיוני (ראה מדיניות ילד אחד של סין). אי אפשר לדעת, אפילו לא בקירוב.

לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

אפשר להגיד הרבה דברים על מירי רגב, אבל הבחירות שלה שנה אחרי שנה בטקס המשואות מדהימות.

בייחוד החברה שלה מהביזנס של היין...

נ.ב. עזוב, סתם דאחקה בצד. בחירות סבבה. מתנגד לכל סימן מחאה סביב הטקסים של יום הזיכרון והעצמאות. אין לזה מקום.

פורסם

התפלק לה?

שלום אסייג (מה הוא עשה בשביל מדינה?) - בזכות אחיו פעיל הליכוד.

אביגדור קהלני (ראוי לכשעצמו) - אחרי הצהרות תומכות המהפיכה.

יהודית נגוסה (שוב, ייתכן שפעילותה ראויה לציון) - פעילת בחירות לטובת הליכוד.

אצל מירי רגב שום דבר לא מתפלק. הכל על בסיס פוליטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

טוב. נחזור לגוון אחד, סוג אחד, צבע אחד.

כמו שאומרים, "ארץ ישראל הישנה והטובה".

עריכה:

אגב, זה שלקחת אנשים עם פעילות ציבורית מכובדת (בטח של גיבור מלחמה כמו קהלני), ורק חיפשת לרדד את זה לביביסט/לא ביביסט מראה שלמרות כל ההודעות היפות שלך פה וכל מיני סיפורי טיולים בנורווגיה, אתה גזען. מבחינתך לא הגיוני שבוחרים אנשים שהם לא מהסוג הנכון ואין מצב שהם ראויים.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...