Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

מה שכן, אני חייב לציין, שתשעה חודשים ועוד לא סיימו לבנות. צריכים לחשוב על דרך אחרת להתמודד עם המצב.

עד שיסיימו בנט כבר יתחלף, ויתחילו לבנות אצל יאיר?

ואז עוד חצי שנה לפרק את כול מה שבנו... 

איך זה הגיוני?

מישהו בדק איך זה עובד במדינות אחרות?

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל הסיפור הזה מטומטם, יש מעון רשמי. למה הוא לא היה מוכן בזמן?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

כבר הגיעו למצב שבונים בישראל בניין משרדים בשנה וחצי (אמנם בעזרת הסינים, אבל עדיין). שיפוץ מעון לא מצליחים ב-9 חודשים? הסיפור הזה מסריח יותר מהקישון.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם

בתאריך 6.4.2022 בשעה 18:37, farkash7 כתב:

הכל שאלה כמה האידואולוגיה שלהם גמישה (ע"ע מירי רגב למשל). אני נוטה להאמין שאצל רוב הח״כים יש "גמישות אידיאולוגית" בתנאי שהם ימשיכו לקבל את השכר השמן שלהם.
גם גברת סילמן עשתה פה כמה תרגילי מתיחה ושיעור יוגה לאידיאולוגיה שלה. עשתה את זה כשהצטרפה לממשלה, וגם עכשיו כשהיא זיהתה הזמנות להמשך עצמאות כלכלית.

בוודאי, יש כאלה שהאידיאולוגיה שלהם היא בכלל כיסאולוגיה (אם כבר דיברנו על מירי רגב), שהרי היא יכלה למצוא את עצמה בקלות במפלגת העבודה או יש עתיד.

וגם חומר גמיש, אם מותחים אותו יותר מדי, יכול להיקרע.

בתאריך 6.4.2022 בשעה 18:37, farkash7 כתב:

זה ביחס ישר לזה שהוא בחר את האנשים הלא נכונים פשוט.
אנשים נכונים היו מסתכלים על חצי הכוס המלאה, הרי באף ממשלה הם לא יהיו מרוצים לגמרי תמיד יהיה מישהו שיפריע (ואצל ביבי למשל זה בדרך כלל מפלגת "שמאל" שלוקחת את רוב התיקים הטובים).

פה חבר המפלגה שלהם הוא ראש ממשלה, יש להם תיקים טובים, הם הקפיאו כל יוזמה מדינית עם הפלסטינאים הדבר היחיד אולי שהם לא הצליחו להשיג זה איסור פיתות בבתי החולים, קשה קשה…

לא קשור לאנשים נכונים או לא נכונים, במפלגה שלו יש כמה אנשים שהסתדרו יופי (בעיקר הוא ואביר קארה, קצת שקד וכהנא), וכאלה שלא הסתדרו (תפקיד יו"ר קואליציה הוא מקפצה, אבל הוא לא תפקיד מפנק בכלל, בטח ובטח בממשלה כזו - זה התפקיד הכי קריעה בקואליציה).

ואם האנשים הסתכלו, ראו שהחצי כוס המלאה לאט לאט מתרוקנת בשבילם?

איזה תיקים טובים יש להם? מהתיקים הבכירים יש להם רק את רוה"מ, מתיקי דרג ב' יש להם רק את משרד הפנים (וגם שם הם מוגבלים), מתיקי דרג ג' יש להם את משרד הדתות, סגן שר אביר קארה (שבשום קונסטלציה אחרת לא היה מקבל סגן שר, אולי סגן ח"כ לכל היותר 🤣 )

כאמור, בנט, קארה, שקד וכהנא הסתדרו, שאר המפלגה לא. בינתיים מכל הלא מסודרים יש מי שנצמד לבנט בתקווה שיזכור אותו ויקדם אותו, ויש מי שנטש אותו.

בתאריך 6.4.2022 בשעה 18:55, יבגניפ כתב:

נו אופנס, אבל לא בטוח שהפער ביני לבינך קטן יותר.

בוודאות מלאה כן, אבל אתה לא יודע את זה כי אתה לא מודע לפער בינך ובינם.

אתה אפילו בטוח שהפער בינך ובינם קטן יותר מהפער בינך ובין ח"כי יהדות התורה.

דיכוי? לא. אבל המהות היא פעם לא ההגדרה המילונית או המדוברת למושג. זה לרוב לא מעניין. שאלת לפני שני עמודים על אפליה ודיכוי לפני קום המדינה. אז אל תקרא לזה "אפליה ודיכוי". קרא לזה "משה ואלי". זה משנה למהות? לא.

בוודאי, הרי מה הסיכוי שיעסיקו אינסטלטור יהודי בכפר קאסם? או קבלן יהודי בשיפוץ בית בכפר קאסם? או באום אל פאחם?

אז נקרא לזה דיכוי? ממש לא, זו אפליה של האוכלוסיה הערבית כלפי עובדים / פועלים / נותני שירותים יהודיים - כן. אבל דיכוי? ממש לא.

אתה מפספס בענק. אתה לא יכול לצפות לדמוקרטיה ליברלית וכלכלת שוק מפותחת כאיזה side effect מאנשים שבגדול כל מה שמעניין אותם זה דת ולאומנות. אני מבין לחלוטין ומקבל את זה שהלאומי הכי בוער כרגע בשבילך. אבל לא תקבל אחר כך עוד הזדמנות לתקן דברים אחרים. 

והפוך, אתה לא תקבל ביטחון וחיים שלווים ועתיד לאומי יהודי מאנשים שבגדול כל מה שמעניין אותם זה שלא יהיה בית יהודי בארץ ישראל (אנטיתזה מוחלטת לציונות).

בלי קשר דמוקרטיה ליברלית זה מעולם לא הייתה מטרה שלי (וגם לא של דוד בן גוריון או האבות המייסדים, עובדה שבכל מגילת העצמאות אין אזכור לדמוקרטיה או לליברליות), אם כבר אז דמוקרטיה ליברטריאנית בעיניי היא הפתרון הכי פחות גרוע שאנחנו מכירים היום. וגם אותה אני מוכן להחליף ברגע שיהיה פתרון יותר טוב, או פחות גרוע.

כלכלת שוק מפותחת להערכתי לא תיפגם ממפלגות ימניות, אפילו ימניות דתיות.

ולכן אין בעיניי שום סתירה.

בייוש תהנה

בתאריך 6.4.2022 בשעה 19:37, Gosser1860 כתב:

היחיד שלוקח פה את תפקיד השר ברצינות. 

תהנה!

בתאריך 7.4.2022 בשעה 08:13, יובל .מ. כתב:

תהנה.

תודה נהניתי

בתאריך 6.4.2022 בשעה 18:50, DareDevil כתב:

אני גם נכנס לרשימה אבל בתור שר ליגליזציה אחרת לא אכנס 

בתאריך 6.4.2022 בשעה 19:56, eitanuch כתב:

סומך עליך שתעשה את עבודתך נאמנה. יש מקום בשבילי בתור השר לענייני טסלה? 

בתאריך 6.4.2022 בשעה 20:22, hwgeek כתב:

צריכים שר לענייני גאדג'טים במיקרה? 🤣

בתאריך 6.4.2022 בשעה 21:11, יבגניפ כתב:

מה נסגר?

זה מפלגה של שני אנשים מיוחדים. לא מפלגת קארספורום.

לאט לאט נרכיב פה ממשלה

בתאריך 6.4.2022 בשעה 22:58, SlowRide כתב:

אם מישהו מקלל אותך, זה במחוזות קריאת מחשבות לומר שהוא כנראה לא אוהב אותך?

בן גביר קילל אותך?

למה מנותקת?
גם האנשים הכי פצפיסטים וסטלנים ותמימים ואוהבי אדם שיש שמים מנעולים וסורגים ואזעקות וביטוחים לבתים שלהם.

כי זה מתנגש חזיתית ב-120 קמ"ש בתפיסת העולם שלהם

שאלתי איזה ארגון טרור דתי החליט להכנע ולהתפרק מנשקו אחרי שמדינה מערבית נלחמה בו?

זה לא אומר הצלחה מלאה עד פירוק הארגונים הדתיים (אגב גם כאלה היו שהתפרקו או נחלשו משמעותית והפכו זניחים), פשוט כי במקרה הזה מספיק אחד לטנגו.

השאלה היא שוב - המינון, עם כמה טרור אתה מתמודד.

המחבל בבני ברק ישב חצי שנה בכלא, ואחרי זה הסתנן לפה. הפשלה התחילה בזה שנתנו לו רק חצי שנה והמשיכה בזה שהוא הצליח להסתנן לישראל. זה מוכיח שמערכת הביטחון לא יכולה להיות בכל מקום כל הזמן. 

ואת זה תתקן הממשלה שהחליטה לשחרר את כל עצורי הפרעות בהר הבית?!

אז במקום שהטרוריסט יקבל חצי שנה (בהחלט פשלה), אז יקבלו 24 שעות במעצר.

וזה נראה לך כמו תיקון?

מפקד מחוז ירושלים במשטרה אומר במפורש שהם רצו יותר, הסאב טקסט מצביע על הדרג המדיני, אצל חלקם אולי שופטי מעצר.

שליטה באנשים ע"י אויב משותף. אתה האוייב והנציג שלך זה בנגביר שמספק חיזוקים למטיפים במסגדים ועוזר לארגונים לגייס מחבלים חדשים. אפשר לגרום לאוייב לפחד ממך ואפשר לגרום לו לשנוא אותך. הראשון מחליש, השני מחזק. 
וכשהפחד לא משהו בגלל שאין ענישה מספקת זה די מטומטם לדעתי להתסיס בשנאה שרק מאחדת את האוייב.

פה הטעות שלך, אתה חושב שבעיניהם אתה לא האויב, רק כי הנציג שלך הוא לא בן גביר אלא בנט.

זה לא עומד במבחן המציאות.

והם לא צריכים שום עזרה לגייס מחבלים חדשים, כאמור אם לא ייתלו את זה ב"בן גביר" אז ייתלו את זה ב"השתלטות היהודים על הר הבית" (והנה זה קרה אתמול), ואם לא בזה אז ממציאים ש"הנה היהודים חופרים מתחת לאל אקצה כדי למוטט אותו".

לא מבין מה אתה חושב שייצא לך מזה שאתה "מאייד" להם תירוץ אחד מתוך אלפים?

כדי לאחד אותם מספיק שקר, לא צריך תירוץ אמיתי.

זה לא תירוץ זו טענה ואנשים כמו בנגביר מחזקים אותה. התירוץ זה הפיגוע שנועד להגן על אל אקצע מהכובש הציוני...

זה תירוץ, דה פקטו ודה יורה השולט בהר הוא הוואקף, וכוחות משטרה נכנסים רק אם ההתפרעויות משפיעות מחוץ להר הבית (למשל זריקת אבנים לרחבת הכותל וכו') או מסכנות כוחות משטרה קבועים (ודלים) שנמצאים שם - ורק אז נכנסים בתגבור, וגם אז יוצאים מהר (ושלא ישתמע אחרת - זה קרה בדיוק ככה גם אצל ביבי).

צריך להביא את טרנספורטר. הוא טייקון בתחום הקונפטי חוטים.

עוד טייקון כזה ואבדנו.

בתאריך 7.4.2022 בשעה 08:18, יבגניפ כתב:

נתניהו השאיר מדינה עם בעיות משילות קיצוניות, ללא קשר לימין או שמאל. שמאל הוא לא היה. גם אם הוא היה פחות ימני ממה שרציתם. מזה אולי אפשר גם ללמוד על מה שאפשר ואי אפשר.

ביבי 2.0 מעולם לא היה ימני.

ובעיות המשילות התחילו לפניו (להזכיר את אמרת רבין על "בלי בג"צ ובלי בצלם"? על מה זה מצביע אם לא בעיית משילות?) והמשיכו למרות ביבי ולא בגללו (ולפחות לדעתי החמירו בגללו).

בתאריך 7.4.2022 בשעה 09:53, פינדר כתב:

קודם הוא טען שאף ערבי לא יצהיר באופן רשמי שהוא מכיר בישראל כמדינת היהודים (מצטט מהראש, אין לי כח לחזור אחורה). אז הבאתי לו את מנסור עבאס שאמר את זה בדיוק, והתשובה היתה שהוא סתם אומר אבל לא מתכוון באמת.

מספיק לראות מה הם אומרים בערבית לעומת עברית.

או למשל איפה הם רוצים שהמדינה תמגר את הפשיעה הערבית ואיפה לא (בהר הבית).

והנה הוכחה למרות שהייתי בחופש, כשהמדינה רוצה למגר את הפשיעה הערבית גם בהר הבית, אז רע"מ מקפיאה את חברותה בקואליציה.

זה לא מפתיע שאתה תמצא מערבים ציטוטים של דבר והיפוכו, לפי הצורך.

נזכיר בהקשר הזה שהפלשתינים טוענים שהם פה משחר ההיסטוריה, הם הכנענים, היבוסים, וכו' (לפי הצורך), אבל כשצריך להתרפס למצרים לעזרה אז דובר חמאס אומר שהפלשתינים הם כולם מצרים וסעודים. 🤣

אם כבר אז צריך לצאת מנקודת הנחה שכל מה שהערבים אומרים נועד לשרת אינטרס כזה או אחר, והם צריכים להימדד לפי מעשים ולא דיבורים. פשוט כי אתה תמצא פעם שהם אמרו ככה ופעם שאמרו בדיוק הפוך, לפי הצורך. אז מה הנכון?

בתאריך 7.4.2022 בשעה 16:59, פינדר כתב:

איפה זה שדיבר על שני צדדים למטבע?

אז לנסות להחזיק את הקואליציה הזו הולך לעלות לנו (החילונים) הרבה מטבעות.

image.png.32aa75e706d019d9d52adf5191e26580.png

קואליציה של 61 תמיד עולה המון המון כסף כדי להחזיק אותה.

קואליציה של 60 עוד יותר.

קואליציה של 60 עם רשת בטחון ממפלגת אופוזיציה - עוד הרבה יותר.

בתאריך 7.4.2022 בשעה 19:03, Morningstar כתב:

בדיוק דיברתי על זה עם חבר אתמול, ישראל לעולם לא תפתור את הבעיות כי תמיד תהיה מחלוקת אם זו מדינה יהודית או מדינה דמוקרטית.

עצם הרעיון של מדינה יהודית סותר את רעיון הדמוקרטיה (מה קורה אם הרוב רוצים לנסוע בשבת? לדוגמה)

במגילת העצמאות לא הכריזו על מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית.

דמוקרטיה היא כלי, לא מטרה.

בית לאומי לעם היהודי זה מטרה, דמוקרטיה לא. דמוקרטיה זו דרך להגשים את המטרה, בדרך הכי פחות גרועה שידועה לנו כרגע.

בתאריך 7.4.2022 בשעה 19:25, יבגניפ כתב:

הפרדוקס הוא שהמפלגה היחידה שבאמת יכולה לשנות את זה זה הליכוד. והיא גם אמורה, בתור מפלגה ליברלית. אבל היום אין לזה התכנות אמיתית בלי פרישה של נתניהו. וזה שוב מדהים כמה נזק אדם אחד יכול לעשות. ועוד אחד שבזמנו באמת ניסה לעשות שינויים כלכליים כאן גם בהקשר הזה.

רוב הציבור בארץ מסורתי ברמה כלשהי. בתוך זה יש המון אנשים שדפוס החשיבה שלהם על היחסים עם החרדים הוא סוג של פוליטיקת זהויות מוזרה שאני לא יכול להבין.

ממתי הליכוד היא מפלגה ליברלית?!

(כמו שכתבתי לפינדר, לא בטקסט, אלא במעשים, שהרי נמצא ציטוטים שבהם הם טוענים לליברליות והפוך).

בתאריך 7.4.2022 בשעה 21:57, DareDevil כתב:

בבני ברק, ירידה מכיוון כביש 4, ממש ליד תחנת הדלק פז. יש שלט ויש גם שער שבטח נסגר בשבתות וחגים

אתה מדבר על ציר ז'בוטינסקי? או גשר קוקה קולה?

בתאריך 7.4.2022 בשעה 22:41, יבגניפ כתב:

זה שיש מקומות שאי אפשר להגיע אליהם בתחבצ זה לא אומר שצריך לצמצם אותה או לא להפעיל אותה בשבת, אלא בסך הכל סממן לתכנון כשל בישראל, שעיקרו זה ישובי חומה ומגדל פרבריים.

בתאריך 8.4.2022 בשעה 00:09, DareDevil כתב:

הפיתרון מבחינתי הוא ביטול התקנה על איסור הסעה בתשלום. אז כן יהיו נהגי מוניות שיהיו לא מרוצים מכל העניין אבל אנחנו סוף סוף נקבל את אובר ודומיו.

ושוב לדעתי הפתרון הנכון הוא דווקא הליברטריאני:

image.png.df23f19f69653a4e245ec5f6c294e482.png

בבני ברק ובית"ר עילית כנראה שלא צריך תחב"צ בשבת, בת"א ור"ג כן, בראש העין כנראה שצריך בשכונות מסוימות בלבד.

בתאריך 8.4.2022 בשעה 01:48, yd b-4 כתב:

3- הדורסנות של הקואליציה הנוכחית כנגד האופוזיציה. תעלה ב-י-ו-ק-ר כשהגלגל יתהפך. והוא יתהפך מהר מהצפוי מסתבר:)

אתה טועה, ברגע שהגלגל יתהפך, מה שנחוץ בעיניהם עכשיו, יהפוך למוקצה ואסור כשהוא משרת את הצד הפוליטי השני, "קץ הדמוקרטיה" וכו'.

בתאריך 8.4.2022 בשעה 08:50, Pika007 כתב:

אתה אומר את זה בציניות, אבל העובדה שממשלות נתניהו שיחקו על הקרעים בעם ופחות או יותר שיסו את קבוצות האוכלוסיה אחת בשניה מוצקה ולא ניתנת להפרכה. זו המשנה של נתניהו, רגב, דרעי, וסמוטריץ'. מקעקעים חצי מעם ישראל כבוגדים והופכים נטיה פוליטית מסוימת למילת גנאי. 

פרקטיקה של "אנחנו" ו "כל מי שלא אנחנו - לא לגיטימי/בוגד" 

*אהמ* מר"צ והעבודה *אהמ*

בתאריך 8.4.2022 בשעה 09:05, יבגניפ כתב:

ויש לזה פתרונות מאוד פשוטים: 1. לקחת ממני פחות מס כדי לממן את החרדים בבני ברק ; 2. שיסגרו את העיר הרמטית בשבת מצידי, אבל זו לא סיבה שהרקל או האוטובוסים לא ימשיכו לפעול בת"א. זה עובד מצוין בברוקלין. אז למה לא פה בעצם?

ואני לא מבין איך לא הצבעת לזהות בזמנו.

בתאריך 8.4.2022 בשעה 10:48, David32 כתב:

אישית אני סומך על כוחות הביטחון והמודיעין של ישראל שיעשו את עבודתם.

בטוח שגם מה שאנחנו רואים עכשיו זה הטיפטופים שמסתננים.

וגם בטוח שהם עושים את תפקידם בלי קשר למי יושב במשרד ראש הממשלה.

אולי אני נאיבי.

לממשלה אין כמעט השפעה על המיקרו, רק על המאקרו.

וזה גם לא תפקיד השב"כ, ימ"מ, או מג"ב להשפיע על המאקרו, גם אין להם יכולת כזו (אולי להוציא קפטן ג'ורג').

בתאריך 8.4.2022 בשעה 10:52, Gavrik כתב:

הקפאת בניה? מה? זאת הצהרה פופוליסטית ללא קונטקסט בישראל בונים הרבה מאוד ובקצב טוב.

שר השיכון הנוכחי, הקודם, והקודם קודם יחלקו על דעתך, כמו גם כמה שרי אוצר.

בתאריך 8.4.2022 בשעה 17:06, SlowRide כתב:

צריך לפרסם תמונות איך מוציאים את המשפחות שלהם מהבתים ומעיפים אותם לסוריה.

ואת זה תעשה ממשלה שבה חברים מר"צ (אסור לפגוע בקצבאות ביטוח לאומי של משפחות של מחבלים!) ורע"מ, ברור.

איך אומרים האמריקאים?

funny impossible idiom when pigs fly

בתאריך 10.4.2022 בשעה 11:54, פינדר כתב:

באיזו ישיבה למדת את הלוגיקה הזו? זה חלק ממסכת דמגוגיה?

למיטב ידיעתי קורולה לא דתי בכלל (קל וחומר לא חרדי).

בתאריך 11.4.2022 בשעה 09:42, Pika007 כתב:

כי אדם שפוי לא ידחוף סנאף באתרי חדשות. לצערי מדי פעם זה כן זולג לשם, לא משנה אם מוצדק או לא מוצדק.

במקרה הזה- כשחשוד לא עוצר יורים לעבר הרגליים, ועכשיו צריך להבין איך קרה שהחשודה מתה. אם ירו לעבר הרגליים והיה ריקושט או משהו- אין מה לעשות, פעלו נכון. היא לא עצרה.

אם ירו לעברה ישירות- בעייתי. אלו לא הנהלים, וחוסר צייתנות לפקודה לעצור לא אמור להיות גזר דין מוות אוטומטי כשלא רואים נשק. זה לא שהיא רצה בסכין שלופה ואז יורים למרכז מסה.

נוהל מעצר חשוד איננו נוהל פתיחה באש.

בתאריך 11.4.2022 בשעה 09:42, פינדר כתב:

באוירה של היום אני לא מאשים את החיילים.

אבל, עצוב, שזה נהיה מקובל ששלושה חיילים חמושים ומשוכפצים, לא יכולים להשתלט על אישה מבוגרת בלי להרוג אותה.

למה הם צריכים להשתלט? מי שפוטנציאלית מהווה סיכון לחייל (כל חייל, של כל מדינה על גבי הגלובוס) פותחים עליו באש.

זה נכון גם לגבי חיילים של צבא ארה"ב וגם חיילים של צבא ברזיל.

חיילים לא מקבלים נשק בתור מקנ"ק.

בתאריך 11.4.2022 בשעה 09:56, פינדר כתב:

רק שאחרי זה מספרים לנו פה שמאז מקרה אזריה, חיילים פוחדים לירות, למרות שהמציאות הפוכה לגמרי.

פעם מחבל שמחזיק בקבוק תבערה (אפילו לא דלוק) היה מצדיק נוהל פתיחה באש, היום אפילו אם בקבוק התבערה דלוק אז לא.

בלי תחושות, עובדתית זה שינוי הפוך ממה שאתה טוען.

בתאריך 11.4.2022 בשעה 11:59, Pika007 כתב:

בהרבה מאוד מקרים הטיפול הוא דיפרנציאלי. ילד ערבי זורק אבנים? ירי. ילד יהודי עושה אותו דבר? כנראה שכל הצדדים יחשבו טווווב מאוד לפני שכדור יפלט לאנשהו.

אגלה לך סוד, אם כולם (כולל יהודים) יידעו שעל זריקת אבנים הם יכולים לחטוף כדור, הם פשוט לא יזרקו אבנים.

פשוט, קל, אלגנטי.

בתאריך 11.4.2022 בשעה 12:54, farkash7 כתב:

אני יכול להזדהות בהרבה עם הילד הפלסטינאי שזורק אבן מאשר הילדים מבית שמש.

אתה מפרפרר לאהוד ברק?

בתאריך 11.4.2022 בשעה 13:00, פינדר כתב:

אני טוען שיש מדרג. שחיילים מאומנים, מצויידים וממוגנים, שנמצאים בפעילות מבצעית שהתכוננו אליה, אמורים להיות מסוגלים להתמודד עם נער מרוחק, חמוש באבן, גם בלי להרוג אותו.

אז חייל בשטח אמור לפתוח טבלה, בעמודות זה כמה הוא ממוגן, בשורות זה מה הנשק של מי שמסכן אותו, Color-Coded, אדום הוא צריך להתעלם, צהוב הוא צריך לפתוח בנוהל מעצר חשוד, וירוק הוא צריך לפתוח בנוהל פתיחה באש.

אפשר את הטבלה מנויילנת? חבר שואל.

בתאריך 11.4.2022 בשעה 17:03, פינדר כתב:

זה שהוא פעיל של הג'יהאד האסלמי, פחות קשור לעיניין, כי לחייל לא היתה דרך לדעת את זה.

איזה מפתיע זה שאלה שבוחרים ללכת ולהתעמת עם חיילים מתגלים בדיעבד כפעילי טרור, נכון?

בתאריך 11.4.2022 בשעה 18:55, farkash7 כתב:

יש הוראות. יש נהלים. שיפעלו לפי הנהלים. אף אחד לא אמר להם לא לפעול לפי הנהלים. אולי מעט אתגרנו אותך ואנשים אחרים פה באיך הם תופסים את הנהלים ע"י כך שהבאנו דוגמאות בהם צריך לפעול לפי הנוהל כפי שתיארתם, אבל זה לא היה מתקבל יפה (כי נגיד במקרה הזה היו יורים בחרדים שזרקו אבנים על חייל). זה שזה איתגר אותכם רק מראה שאולי יש משהו בעייתי באיך שאתם תופסים את הנוהל.

פעם, הייתה הגדרה שבשביל נוהל פתיחה באש, צריך חשוד, אמצעי, וכוונה, לפי הסדר הזה.

פעם גם אמרו שאם הוא נראה יהודי, אז הוא לא חשוד, ואם הוא נראה ערבי הוא כן חשוד.

אני לא מחווה דעה אם זה נכון או לא, טוב או לא, אלא שזה היה המצב, ומזה נגזר באופן חד משמעי שאישה ערבייה עם אמצעי וכוונה חוטפת למרכז מסה, ואישה יהודייה תקבל "רק" נוהל מעצר חשוד ולא נוהל פתיחה באש.

בתאריך 11.4.2022 בשעה 20:32, יבגניפ כתב:

שאלת על קריאות לא להתגייס. בממשלת הימין החלומית זה כנראה קרוב לשליש מהאלקטורט.

חרדים בממשלת ימין זה לא "חלום", לכל היותר השותפים הכי פחות גרועים לממשלה.

אבל בוא, נציגים חרדים הם ממש לא ימין, ולא סתם קוראים לזה גוש הימין-חרדים.

בתאריך 12.4.2022 בשעה 12:35, Pika007 כתב:

חוץ מזה שהעובדה שאתה מודע לכל זה ובמקום להגיד תודה צועק "כן, אני מנצל", זה בערך הדבר הכי דוחה בעולם. חבל שאין דרך לבחור סלקטיבית לאן המיסים שאני משלם ילכו.

מה שמאפשר את זה בצורה הכי חזקה נכון להיום זה ליברטריאניזם.

בתאריך 13.4.2022 בשעה 08:02, farkash7 כתב:

לא יודע. אני משבח את החיילים שהם בניגוד למאצ'ויים באינטרנט פועלים בשיקול דעת, ומפעילים כוח רק כשהם רואים לנכון ברובם המוחלט של המקרים.

כי החיילים שעומדים שם וזורקים עליהם כמויות של אבנים ע"י עשרות פורעים, חושבים לעצמם "איזה גבר אני שזורקים עליי אבנים ואני לא יכול לעשות כלום".

אה, לא, רגע, הם לא אמרו את זה, למעשה הם מתוסכלים מזה שהם צריכים לעמוד כמו דחלילים ולחטוף אבנים.

בתאריך 13.4.2022 בשעה 11:24, יבגניפ כתב:

אה צחוקים, סמוטריץ' באמת קרא לא להכניס לבית כנסת את אנשי קדימה ומי ששותף לממשלה?

פליטה פרוידיאנית?

בתאריך 14.4.2022 בשעה 12:36, יבגניפ כתב:

עזוב אפילו את זה.. דיברת פה על יהודי מחמד או משהו.. כל הגישה שלך בפוסט הזה היא התגלמות הגלותיות. זה לא סוד גדול שהפשע אצל הערבים משתולל ויש המון בעיות בנגב. אבל להתנהל כאילו אתה, בתור הריבון בארץ, איזה מיעוט נרדף זה מופרך. וותרו על רגשי הנחיתות מול המדינה, באמת. רק תרוויחו מזה.

כמה אתה מרגיש בטוח בתקופה הזו להיכנס לחוסאן? (כפר שעליו ועל היחסים בין תושבי בית"ר עילית לתושבי חוסאן כבר דיברנו קודם, כולל אזהרה שלי שהתממשה פעמיים בחודש האחרון?)

כמה הערבי מחוסאן מרגיש בטוח להיכנס למלחה?

בתאריך 15.4.2022 בשעה 10:48, יבגניפ כתב:

אפשר כבר מעכשיו לנחש שהישובים האלו יתחלקו לשני סוגים: מושבים סגורים למעט העשירים שיש בנגב, ועיירות פיתוח עניות עם אחוזי אבטלה גבוהים לכל השאר. כמובן, התכנית הזו גם תפגע בישובים הקיימים, מכיוון שהיא תעלה עוד הרבה כסף, תקשה על יצירת תחבורה ציבורית סבירה באזור וכו'. ואני מבין לחלוטין את הפחד של שקד מאובדן האחיזה והשליטה על הנגב. הבעיה היא שישוב המדבר באנשים עניים שהלכה למעשה אמורים לשמש את המדינה בתפקיד דומה לשומרים בכניסה לאיזה חניון זה לא הפתרון. 

עשירים בשום מקרה לא יילכו לגור במדבר.

ישנה איזה תקווה כלשהי שהעברת משקל צה"ל לנגב תשפוך לשם אוכלוסיה איכותית, אבל אני לא רואה רס"נים-אל"מים עוברים בהמוניהם לנגב, גם כאלה שמשרתים שם בסוף היום חוזרים לראש העין...

אז בסופו של דבר או שהנגב כפריפריה יאוכלס בעיקר באנשים שמנסים למקסם שטח לשקל, או מי שנולד שם ואין לו יכולת כלכלית לעזוב.

לפני שעה, David32 כתב:

מה שכן, אני חייב לציין, שתשעה חודשים ועוד לא סיימו לבנות. צריכים לחשוב על דרך אחרת להתמודד עם המצב.

עד שיסיימו בנט כבר יתחלף, ויתחילו לבנות אצל יאיר?

ואז עוד חצי שנה לפרק את כול מה שבנו... 

איך זה הגיוני?

מישהו בדק איך זה עובד במדינות אחרות?

לא מפרקים כלום, הקופ"ח שלי ליד הרחוב שגר גנץ, שם לקח בערך חודשיים להרים את כל האופרציה כשהוא היה החליפי.

מהרגע שהפסיק להיות החליפי, הדבר היחיד שקרה, זה שהמחסום בכניסה לרחוב נשאר במצב פתוח, והבוטקה לא מאויש יותר.

כל שאר האמצעים עדיין קיימים, רק לא מופעלים ומתופעלים יותר.

במדינות אחרות אין דבר כזה שראש מדינה ממשיך לחיות ביום-יום בביתו הפרטי.

אנחנו מכירים בארה"ב את הבית הלבן (ספציפית מדובר על ה-East Wing במקרה הזה), באנגליה אנחנו מכירים את דאונינג 10, בצרפת את ארמון האליזה וכו'.

לפני שעה, SlowRide כתב:

כל הסיפור הזה מטומטם, יש מעון רשמי. למה הוא לא היה מוכן בזמן?

עד היום אף אחד לא התחיל אפילו את השיפוץ בבלפור.

איך יסיימו מה שלא התחילו

• משעמם 1
  • מעניין 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 56 דקות, m3x7r3m3 כתב:

תודה נהניתי

איפה הטובלרון?

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

לא מפרקים כלום, הקופ"ח שלי ליד הרחוב שגר גנץ, שם לקח בערך חודשיים להרים את כל האופרציה כשהוא היה החליפי.

מהרגע שהפסיק להיות החליפי, הדבר היחיד שקרה, זה שהמחסום בכניסה לרחוב נשאר במצב פתוח, והבוטקה לא מאויש יותר.

כל שאר האמצעים עדיין קיימים, רק לא מופעלים ומתופעלים יותר.

אז כול הקונסטרוקציה האפורה הזאת שאפשר לראות בסרטונים מסויימים נשארת?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

אם יש משהו שהפחיד אותי בגל הטרור הנוכחי זה המגה פוסט ציטוטים של m3 בתום החופשה.

לדעתי גם עמוס התכונן עם כמה סרברים ברקע שהיו בהיכון לפיק הצפוי, בטח הרגיש לו כמו חייל ברמאללה שנרגם באבנים ע״י המון זועם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • מצחיק 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 10 דקות, David32 כתב:

איפה הטובלרון?

הבאתי Quality Street ו-Haribo Air Parade אתה יותר ממוזמן

לפני 10 דקות, David32 כתב:

אז כול הקונסטרוקציה האפורה הזאת שאפשר לראות בסרטונים מסויימים נשארת?

בינתיים כן.

אני מדבר גם על דברים שנמצאים גם בשטחים ציבוריים - מחסומי כבישים, בוטקה שומר (חיצוני שנמצא בכניסה לרחוב בכלל), עמודי ברזל עולים וכו'.

לפני 8 דקות, farkash7 כתב:

אם יש משהו שהפחיד אותי בגל הטרור הנוכחי זה המגה פוסט ציטוטים של m3 בתום החופשה.

לדעתי גם עמוס התכונן עם כמה סרברים ברקע שהיו בהיכון לפיק הצפוי, בטח הרגיש לו כמו חייל ברמאללה שנרגם באבנים ע״י המון זועם.

והוא לא פתח בנוהל מעצר חשוד.

כנראה בעיני עמוס אני גם לא חשוד, וגם ללא אמצעי וכוונה 🤣

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כן היה צפי שנקבל מגילה ארוכה מהרגיל.

סורי לא קראתי לעומק הפעם, אבל מה שכן:

אין לי מה להצביע לזהות כי זו מפלגה ילדותית כמו חדש או מקי, רק לצד השני. בכלליות כל הכאילו ליברטריאנים שאני נתקל בהם בפייסוש הישראלי הם.. לא יודע.. לא אנשים שאני מתרשם מהם יותר מדי, עם נטיה לא בריאה להקצין אמירות של כל מיני עומר מואבים ואמונה נאיבית כאילו "השוק יטפל" זה כזה נוסחת קסם שפשוט צריך לזרוק אותם כל פעם על דברים שונים והם מסתדרים. וקשה להתייחס לזה ברצינות מדי כמו שקשה להתייחס ברצינות למי שמפנה אותך לקרוא את מרקס ומסביר איך אנשים פשוט לא פרשו נכון את הגאונות שלו או משהו. כמובן, אני גם לא לגמרי מבין איך "ליברליזם" הפך פתאום בישראל למילה שמתאתר ימין מדיני ניצי, רצוי דתי

אני לא כל כך מכיר מקומות בעולם שהצליחו להפריט לחלוטין תחבורה ציבורית, למשל. יש מודלים שונים ומשונים שמאחורי חלקם מהם יש בסיס כלשהו. כן הייתי רוצה רשת תחבצ ברמת גוש דן, מתוך הנחה סבירה שאומנם החרדים מבני ברק יתבכיינו הרבה על אוטובוסים בשבת, אבל בסופו של דבר לא תהייה להם אלטרנטיבה אחרת, כמו שלבני הדודים שלהם מברוקלין אין והם עדיין איכשהו חיים בשלום באמריקה. אני גם לא בטוח ש"השוק יטפל" זה משהו שיפתור את משבר הדיור כאן לחלוטין, בלי לחפור יותר מדי. ובטח יש עוד דוגמאות.

וחוץ מזה, את הסלידה שלי מההרגל של החרדים לחיות על חשבוני אני מעדיף לפתור כמו שקורה עכשיו: בניתוק שלהם מהארנק שלי. לא ניסיון להפוך את ישראל למיני אמריקה, שבה אולי בהייטקס עדיין יחיו טוב, אבל שאר המדינה תהפוך לגטאות של מזריקים עם תוחלת של חתול רחוב.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 54 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כי זה מתנגש חזיתית ב-120 קמ"ש בתפיסת העולם שלהם

תראה לי בן אדם אחד שחי נטו לפי תפיסת העולם שלו בחברה. נזירים מתבודדים לא נחשבים.

לפני 56 דקות, m3x7r3m3 כתב:

פה הטעות שלך, אתה חושב שבעיניהם אתה לא האויב, רק כי הנציג שלך הוא לא בן גביר אלא בנט.

לא ברור מאיפה הקביעה המוזרה הזו.

מבחינתם אין הבדל בין יהודי שמצביע רע"ם ליהודי שמצביע לבנגביר. 

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

כדי לאחד אותם מספיק שקר, לא צריך תירוץ אמיתי

אז למה לספק להם חומר לשקרים? הרי השקר הכי טוב הוא זה שיש בו קצת אמת.

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

ואת זה תעשה ממשלה שבה חברים מר"צ (אסור לפגוע בקצבאות ביטוח לאומי של משפחות של מחבלים!) ורע"מ, ברור

כי ממשלות קודמות בלי מר"צ ורע"מ עשו את זה.

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

עוד טייקון כזה ואבדנו

למה? יש רק עוד 2 כאלה בכל הארץ.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

כמה אתה מרגיש בטוח בתקופה הזו להיכנס לחוסאן? (כפר שעליו ועל היחסים בין תושבי בית"ר עילית לתושבי חוסאן כבר דיברנו קודם, כולל אזהרה שלי שהתממשה פעמיים בחודש האחרון?)

כמה הערבי מחוסאן מרגיש בטוח להיכנס למלחה?

אה וזה:

נניח שאני מפחד ללכת לחוסאן. כשהייתי בניו יורק לפני 15 שנה ביררתי 5 פעמים שהמסלול שלי לא עובר בשכונות פשע ולא הלכתי להארלם למרות שזה אזור די מתויר בסופו של דבר. אני מקווה שאתה מבין את האנלוגיה. ובכל מקרה אפשר להתווכח עד מחר על מה שאפשר לעשות יותר טוב במדינה כדי שכולנו נרגיש יותר בטוחים. אבל אבוי לנו שיש אזרחים יהודים במדינת היהודים שבאמת חיים עם איזה רגשת נחיתות שהמדינה נשלטת על ידי מי שלא רוצה בטובתם ומרגישים שהם מיעוט נרדף פה, גם מול כוחות הבטחון. קשה לתאר כמה זה מופרך באמת. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

או גשר קוקה קולה?

that one

לפני שעה, יבגניפ כתב:

אני גם לא לגמרי מבין איך "ליברליזם" הפך פתאום בישראל למילה שמתאתר ימין מדיני ניצי, רצוי דתי

מהדיבור שאני מקיים עם מצביעי "ימין" אני נתקל בהפוך, שזה יותר מתאים לטענתם לשמאל מאשר לימין

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 16 שעות, m3x7r3m3 כתב:

מספיק לראות מה הם אומרים בערבית לעומת עברית.

אני משתדל לקרוא ולשמוע גם בערבית, עד כמה שהערבית המוגבלת שלי מספיקה.

אצל מנסור עבאס ספציפית, לא מצאתי סתירה בין הדברים שלו בערבית ובעברית.

שלא יהיה ספק, מנסור עבאס הוא ממש לא הפוליטיקאי שהייתי רוצה, דתי מוסלמי אדוק, אבל אני חושב שהוא עשה צעד אמיץ מאוד שהיה יכול לקדם איזה סוג של נורמליזציה ושילוב של האזרחים הערבים. לצערי יש לו מתנגדים רבים גם מהצד היהודי וגם מהצד הערבי.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...