Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מגיע מתחום הטיסנים,והשאלה שלי מופנת לפיסיקאים שבניכם.

לי יש מנוע 2 פעימות בנזין בנפח 85 סמק SINGAL CILINDER

לשאלתי :איזה מנוע מוציא כח שמתפרש בסופו של דבר למומנט,מנוע עם צילינדר 1 בנפח 85 ,או מנוע עם 2 צילינדרים בנפח 85 ??

בא נניח לרגע שמהלך הבוכנה וגודל גל הארכובה שוים כך שהם יוצרים את אותו יחס בן מהלך הבוכנה בגליל ליחס שבו עושה הקראנק חצי סיבוב

אני מחפש בGOOGLE נוסחה שתיתן ל F שהוא כח בעצם ביחידות של [N] כתלות בנפח המנוע כי בסופו של דבר הפיצוץ בחלל הצילינדר הוא שגורם לבוכנה לרדת.

השערה שלי היא שמנוע SINGAL נותן כח גדול יותר בציר מחברו הTWIN .

פורסם

לא סתם רוב מנועי ה-4 פעימות הם עם ארבעה צילינדרים, כך תמיד יש צילינדר אחד שמתבצעת בו עבודה.

כנ"ל לגבי שתי פעימות, אם יש רק צילינדר אחד, אז בכל מחזור פעולה יש פעימה אחת שנותנת עבודה ופעימה אחת ש"משקיעה עבודה", סביר להניח שמנוע כזה יהיה בעל נצילות פחות טובה ממנוע שיש בו מספר צילינדרים כמספר הפעימות.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
סביר להניח שמנוע כזה יהיה בעל נצילות פחות טובה ממנוע שיש בו מספר צילינדרים כמספר הפעימות.

^^^

אתה צריך לזכור שמנוע עם יותר צילינדרים מייצר יותר חיכוך, יש בו יותר חלקים נעים (אבדני כוח) וכן משקל נוסף שנע (בוכנה, טלטל וכל הכרוך בהם). לפיכך לא בטוח. בכל מקרה- למהנדסי המכונות הפתרונים :-)

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
^^^

אתה צריך לזכור שמנוע עם יותר צילינדרים מייצר יותר חיכוך, יש בו יותר חלקים נעים (אבדני כוח) וכן משקל נוסף שנע (בוכנה, טלטל וכל הכרוך בהם). לפיכך לא בטוח. בכל מקרה- למהנדסי המכונות הפתרונים :-)

כמות הכ"ס כוללת כבר את כל החישובים האלה, לכן זה לא נתון רלוונטי.

כוח הסוס נמדד ביציאה מהמנוע

how it's like to drive :twisted:

פורסם

הכותב שלפני התייחס לנצילות של המנוע ולכך ששני צילינדרים יהיו בעלי נצילות גבוהה יותר ולכך התייחסתי אני בפוסט הקודם.

עריכה: ערכתי את הפוסט הקודם, כדי שההתייחסות תהיה ברורה יותר.

פורסם
^^^

ההפסדים שאתה מתאר קיימים גם בצילינדר הראשון.

אם ההפסדים היו מתגברים על ההספק של הצילינדר, כלום לא היה זז.

עצם העובדה שבוכנה כן זזה, זה אומר שהיא יותר מייצרת מאשר דורשת.

לפיכך, כמה שיותר צילינדרים יתנו כמה שיותר עבודה.

כמובן שצריך למצוא את עמק השווה בין מספר הצילינדרים לנפח המנוע. ברוב המכוניות יש מספר צילינדרים כמספר הפעימות, וזה לא סתם ככה.

ובמנועים עתירי הספק יש יותר צילינדרים מפעימות.

במכוניות מיני יש מנועים עם שלושה צילינדרים, אלה בד"כ יוצרים יותר ויברציות בגלל חוסר האיזון. בכל סיבוב רבעי של גל הארכובה אין עבודה והמהלך מתבצע אך ורק מהאינרציה.

אם אנחנו מדברים על מנוע 2 פעימות, כשיש 2 בוכנות, אז הן מניעות אחת את השניה. כשאחת תרצה לבצע את מהלך הדחיסה-פליטה (שכמובן דורש השקעת אנרגיה) הבוכנה השניה תתן לה "פוש" כלפי מעלה, כי היא בדיוק מבצעת את פעימת העבודה-יניקה (שהיא זו שמייצרת את האנרגיה)

ואם למנוע רק בוכנה אחת, אז מי יעזור לה לבצע את הדחיסה? זו היא עוזרת לעצמה, ומבזבזת את האנרגיה שהיא ייצרה לפני עשירית שניה.

פורסם

ייתכן ואתה צודק. ייתכן ולא.

רק כדי שנדע לשים את הדברים ברמת הרצינות ו/או הווכחנות הראוייה - אפשר לדעת מה השכלתך בתחום ההנדסה?

גילוי נאות - אין לי ידע בהנדסת מכונות.

פורסם
שלום לכולם

אני מגיע מתחום הטיסנים,והשאלה שלי מופנת לפיסיקאים שבניכם.

לי יש מנוע 2 פעימות בנזין בנפח 85 סמק SINGAL CILINDER

לשאלתי :איזה מנוע מוציא כח שמתפרש בסופו של דבר למומנט,מנוע עם צילינדר 1 בנפח 85 ,או מנוע עם 2 צילינדרים בנפח 85 ??

בא נניח לרגע שמהלך הבוכנה וגודל גל הארכובה שוים כך שהם יוצרים את אותו יחס בן מהלך הבוכנה בגליל ליחס שבו עושה הקראנק חצי סיבוב

אני מחפש בGOOGLE נוסחה שתיתן ל F שהוא כח בעצם ביחידות של [N] כתלות בנפח המנוע כי בסופו של דבר הפיצוץ בחלל הצילינדר הוא שגורם לבוכנה לרדת.

השערה שלי היא שמנוע SINGAL נותן כח גדול יותר בציר מחברו הTWIN .

לא יירד כלום מתדמית איש העולם הגדול שלך וכולם יבינו אותך לפחות באותה מידה גם אם תגיד צילינדר בודד במקום single בטעויות חוזרות.

85 CC לטיסן בצילינדר אחד ? או שהתכוונת ל 8.5 CC ?

פורסם
ייתכן ואתה צודק. ייתכן ולא.

רק כדי שנדע לשים את הדברים ברמת הרצינות ו/או הווכחנות הראוייה - אפשר לדעת מה השכלתך בתחום ההנדסה?

גילוי נאות - אין לי ידע בהנדסת מכונות.

אין לי השכלה רלוונטית מתחום הרכב. וגם לא השתמשתי כאן במונחים מפוצצים וגם לא תמכתי את דברי בחישובים/גרפים. רק לוגיקה פשוטה.

ובכל זאת, אני הנדסאי מכונות בהתמחות תעופה.

וכרגע שנה שניה בהנדסת מכונות כדי להשתדרג להיות מהנדס.

פורסם
DA85 מפיק 8.5 כ"ס

http://www.desertaircraft.com/engines_detail.php?Page=DA-85

ואילו

DA170 מפיק 18 כ"ס

http://www.desertaircraft.com/engines_detail.php?Page=DA-170

מאוד יכול להיות שבמנוע בעל שתי בוכנות אפשר להסתפק בגלגל תנופה קטן יותר מאשר מנוע חד בוכנתי בהתאם להסבר של מתן .

ההשוואה שאתה מבצע אינה רלוונטית משום שהמנוע השני הוא בעל נפח כפול.

אם כבר, הנה מנוע עם שני צילינדרים ונפח 85 סמ"ק שדווקא מוציא מעט פחות כ"ס (0.5 פחות), אבל נתוני הקדח ותנועת הבוכנה שונים גם הם...:

http://m.rcpak.com/index.php/forum/20-sell/26458-aviomac-85cc-twin-cylinder-gas-engine

פורסם
ההשוואה שאתה מבצע אינה רלוונטית משום שהמנוע השני הוא בעל נפח כפול.

אם כבר, הנה מנוע עם שני צילינדרים ונפח 85 סמ"ק שדווקא מוציא מעט פחות כ"ס (0.5 פחות), אבל נתוני הקדח ותנועת הבוכנה שונים גם הם...:

http://m.rcpak.com/index.php/forum/20-sell/26458-aviomac-85cc-twin-cylinder-gas-engine

צודק .

בכל אופן ההשוואה צריכה להיות באותו נפח בין שני מנועים של אותה חברה .

בכל אופן החברה השניה (או הראשונה) בתחום הטיסנים היא 3W יש להם מבחר מנועים מכל הסוגים כך שנוח להשוות:

http://www.3w-modellmotoren.com/katalog/motoren-3.html

פורסם

מנוע שתי פעימות יותר יעיל מ4.

רוב מנועי הדיזל ברכבות ואוניות הדורשות מומנט גבוה הם שתי פעימות.

פורסם

מנוע 2 פעימות יותר יעיל מ4 ????

גם גלגל מרובע יותר יעיל מגלגל עגול...

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם
לא יירד כלום מתדמית איש העולם הגדול שלך וכולם יבינו אותך לפחות באותה מידה גם אם תגיד צילינדר בודד במקום single בטעויות חוזרות.

85 CC לטיסן בצילינדר אחד ? או שהתכוונת ל 8.5 CC ?

חחח

צודק,

בנוסף, היצמד גם למילה צילינדר בעברית אם אינך יודע כיצד לכתוב אותה באנגלית, אחרת מתקבל הרושם ההפוך מאיש העולם הגדול :roll:

כבר חתמתי...

• תוכן חדש...