Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מדובר על פיג'ו 407.

יש רעש נלווה בהתנעה. הכנסתי את הרכב למוסך והם טוענים שיתכן שזה הגלגל תנופה בעייתי.

הייתכן? מדובר בעלות לא זולה. צריך לפרק את הגיר.

נניח והגלגל תנופה לא תקין, מה ההשלכות לכך? מה הייתי אמור לראות?

נא עזרתכם הדחופה.

פורסם
שלום,

מדובר על פיג'ו 407.

יש רעש נלווה בהתנעה. הכנסתי את הרכב למוסך והם טוענים שיתכן שזה הגלגל תנופה בעייתי.

הייתכן? מדובר בעלות לא זולה. צריך לפרק את הגיר.

נניח והגלגל תנופה לא תקין, מה ההשלכות לכך? מה הייתי אמור לראות?

נא עזרתכם הדחופה.

כן זה ייתכן.

לא יכולת לראות כלום, הכל פנימי ולא נראה ויזואלית מבחוץ.

גלגל תנופה שנשחק לו זר השיניים "אוכל" ושוחק את הבנדיקס של הסטרטר ( מתנע ).

אפשר להחליף בנדיקס בסטרטר ולמשוך זמן..

אפשר ( לא בטוח לגבי פיז'ו, ראיתי שעשו את זה בסקודה - תברר ) לפרק את גלגל התנופה, להזיז אותו כמה שיניים

ולהרכיב חזרה.

פורסם

טוב,

הרכב במוסך. בדקו את הסטרטר והאו כבר נמצא לקראת סוף ימיו. לדברי המוסך כבר הגיע הזמן להחליפו.

אך הבעיה בהנעה, היא עדיין בגלגל תנופה. אמנם לאחר החלפת סטרטר ההתנעה השתפרה, אך לדברי המוסך, כיוון שגלגל התנופה לא תקין, הוא יהרוס גם את הסטרטר החדש.

תכלס, הרכב נשאר לפירוק הגיר כיוון שפיג'ו אין דרך אחרת להגיע לגלגל התנופה.

המוסך גם טוען שמידה ואני לא יחליף את הגלגל תנופה, זה בסוף ידפוק גם את הגיר.

ואם כבר ננצלש לעוד שאלה, האם גלגל תנופה לקוי יכול להשפיע על התנהגות הרכב בנסיעה? חשבתי להחליף את התושבות אך המוסך טוען שהם לא דורשות החלפה.

פורסם
טוב,

הרכב במוסך. בדקו את הסטרטר והאו כבר נמצא לקראת סוף ימיו. לדברי המוסך כבר הגיע הזמן להחליפו.

אך הבעיה בהנעה, היא עדיין בגלגל תנופה. אמנם לאחר החלפת סטרטר ההתנעה השתפרה, אך לדברי המוסך, כיוון שגלגל התנופה לא תקין, הוא יהרוס גם את הסטרטר החדש.

תכלס, הרכב נשאר לפירוק הגיר כיוון שפיג'ו אין דרך אחרת להגיע לגלגל התנופה.

המוסך גם טוען שמידה ואני לא יחליף את הגלגל תנופה, זה בסוף ידפוק גם את הגיר.

ואם כבר ננצלש לעוד שאלה, האם גלגל תנופה לקוי יכול להשפיע על התנהגות הרכב בנסיעה? חשבתי להחליף את התושבות אך המוסך טוען שהם לא דורשות החלפה.

כפי שרשמתי לך, זר השיניים אכל את הבנדיקס של הסטרטר.

סטרטר משופץ אמור לעלות כ 450 - 550 ש"ח.

בררת האם אפשר לפרק את גלגל התנופה, להזיזו מספר שיניים ולהחזירו מקום ?

פורסם
כפי שרשמתי לך, זר השיניים אכל את הבנדיקס של הסטרטר.

סטרטר משופץ אמור לעלות כ 450 - 550 ש"ח.

בררת האם אפשר לפרק את גלגל התנופה, להזיזו מספר שיניים ולהחזירו מקום ?

בכל המכוניות כדי לפרק את גלגל התנופה יש לפרק את הגיר.

אין טעם להזיז מספר שיניים על גלגל התנופה , אם מספר שיניים שחוקות

יש להחליף את כל הזר, שבמקרה שלך הוא חלק בלתי נפרד מגלגל התנופה[זוהי הפלטה שאליה מתחבר ממיר המומנט].

בדרך כלל בנדיקס שחוק של הסטרטר , שלא החליפו בזמן שוחק גם את השיניים של גלגל התנופה במשך הזמן, וזה כנראה מה שקרה

גם אצלך.

פורסם
בכל המכוניות כדי לפרק את גלגל התנופה יש לפרק את הגיר.

אין טעם להזיז מספר שיניים על גלגל התנופה , אם מספר שיניים שחוקות

יש להחליף את כל הזר, שבמקרה שלך הוא חלק בלתי נפרד מגלגל התנופה[זוהי הפלטה שאליה מתחבר ממיר המומנט].

בדרך כלל בנדיקס שחוק של הסטרטר , שלא החליפו בזמן שוחק גם את השיניים של גלגל התנופה במשך הזמן, וזה כנראה מה שקרה

גם אצלך.

זה נכון טכנית, אולם לא כדאי כלכלית ברכבים ששווים כמה אלפי שקלים בודדים.

ראיתי רכב שפרקו זר שיניים, השחיזו את 4 או 5 שיניים פגומות והרכיבו. הרכב נסע ככה עוד זמן רב..

אין טעם להשקיע 1800 ש"ח על גלגל תנופה + סטרטר משופץ + עבודה + מע"מ + טיפ למכונאי :-)

פורסם

תודה אנשים על תגובתכם המהירה. עוזר לי מאוד.

הדבר היחיד שהרגיז אותי זה משך זמן העבודה. הכנסתי את הרכב היום בשמונה בבוקר. ב 12 התקשרו לבשר לי שזה לא רק הסטרטר אלא שיש לפרק את הגיר. אולי מחר בסוף היום זה היה מוכן ובכלל לא בטוח.

פורסם

שאלה למקצוענים שבינכם,

מה ההשפעות של גלגל תנופה לקוי? האם הוא גורם לרעשים מסויימים בזמן נסיעה? האם הוא יכול לגרום נזק לרכיבים אחרים מלבד הסטרטר?

תשובתכם תפתור לי המון!

תודה

• תוכן חדש...