Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו לגונה - האם יש מילכוד ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המשתתפים - קיבלתי המלצה מידיד טוב לקבל פה הכוונה והמלצה להתלבטות שיש לי.

אני גרושה עם 3 ילדים בגילאי 3 - משתמש בכיסא אוטו, 11, 14. אני מסיעה הרבה פעמים לגנים/בתי ספר/חוגים .

עד לא מזמן היה לי מיצובישי גרנדיס 2006 שענתה לי על הצרכים , אבל בגלל מצוקות פיננסיות נאלצתי למכור. קיבלתי עבורה

59,000 ש"ח. לאחר הפרשת כספים לחובות ולרזרבה עתידית , אני רוצה לקנות רכב ב - 25-30 אלף ש"ח .

חשוב לי מאוד רכב נוח, בטיחותי מאוד שיכיל כסא בטיחות ומספיק מקום לעוד 2-3 נוסעים + תא מטען גדול.

חשבתי על מיניוואן ישן יותר , אולי מיצובישי ספייס ווגן או דומה.

בעל המוסך שלי שאני מכירה וסומכת עליו הציע לי רעיון אחר. יש לו מלקוח שמטפל אצלו רכב מסוג רנו לגונה מודל 2003 מנוע 2 ליטר. הוא מאוד ממליץ לי ללכת עליו. לדבריו לרכב אמנם אין שוק ותדמית חיובית - אבל זה בעצם ללא הצדקה. מה שיוצא לי כדאי זה שהרכב במחירון ממש זול , האוטו מרווח ובמצב מצויין. הוא אומר שהרכב מאוד שמור - רק 120,000 ק"מ, יד שלישית. מאוד בטיחותי - 5 כוכבים. מטופל אצלו בקביעות ואין תקלות נוכחיות.

ראיתי את הרכב - מאוד נעים ומרווח. במצב חיצוני ופנימי יפה. נהגתי עליו - הוא חזק ,רך ונעים. המחירון שלו כבר נמוך - כ 22 אלף.

המוסכניק יכול להשיג לי אותה תמורת 18000. הוא מסביר שהמחיר ממש טוב, וגם אם יהיו תיקונים כאלו או אחרים הרי עדיין זה

מאוד משתלם.

אמרתי לו ששמעתי שרנו לא כ"כ אמינות. לדבריו זה שטויות והכל תלוי איך שמרו וטפלו באוטו, וכאן מדובר ב"בונבוניירה".

מה דעתכם ? באמת מציאה או מלכודת ?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן מדובר ברכב נוח ומרווח.

המכוניות הגדולות של רנו מעולם לא הצליחו מסחרית בארץ ומכאן נגזר מחירן הנמוך כמשומשות.

המכלולים העיקריים של הלגומה (מנוע, תיבת הילוכים וכד') מוכרים מדגמי רנו אחרים ולכן סובלים מאותן תופעות ידועות. מצד המנוע לא צפויות בעיות מיוחדות. תיבת ההילוכים, לעומת זאת, סובלת מאותם פגמים תכנוניים כמו בדגמי המגאן והקליאו. יש להניח שברכב בגיל ונסועה כזו הבעיות בתיבת ההילוכים טופלו כבר. יש לברר את היסטוריית הטיפולים של הרכב.

חיסרון הנובע מנדירותו היחסית של הרכב הוא נדירותם של חלפים ספציפיים לדגם (חלקי פח, או צינורות למשל המתאימים רק לדגם). המשמעות היא שיתכן שניתן יהיה להשיג חלפים אלו רק אצל היבואן - במחירי פרימיום.

חוץ מזה, אני די מסכים עם המוסכניק שלך, מדובר ברכב טוב ואמינותו נגזרת מאופן הטיפול בו מעת רכישתו כחדש ועד עכשיו.

פורסם

אגב, אם המחירון הוא 22, אני מעריך בעדינות שאפשר להוציא אותו גם בהרבה פחות מ- 18. אני מניח שגם אם תציעי 15 הבעלים יקפוץ על המציאה.

מאידך, אם את חוששת מנושאי אמינות, אולי הרכב שמתאים לך יותר הוא מזדה 626, למשל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ב 15 היתי קונה. 18 זה מוגזם.

מדובר באחת המכוניות הכי בלתי סחירות שיש בארץ (זה לא אומר בכלל שהיא גרועה, אגב).

לצרכיך כפי שהגדרת אותם היא מתאימה בהחלט.

כנראה שיהיה קשה למכור אותה, אבל גם אם תפסידי חצי מערכה - זה רק 7500 ש״ח, שזה מה שמפסידה משפחתית חדשה מערכה בחצי שנה...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בלי להתנגד לכל מה שנאמר על ידי המגיבים הקודמים. קחי עצה מעשית :

תבדקי מתי הרכב עבר החלפת טיימינג מלאה+משאבת מים. פעולה כזו חיונית כל 4 שנים או 60,000 ק"מ ובשקט תעלה כשליש

מעלות הקנייה.

תבדקי מתי הוחלפו בלמים - רפידות וצלחות - עלות להחלפה מלאה מאוד יקרה.

תבדקי אם הגיר שופץ כבר - אם טרם - תתכונני להוצאה גדולה.

בקיצור , אולי הרכישה זולה למול התמורה , אבל חובה לשמור סכום משמעותי לעתיד התחזוקה(וזה יגיע...)

פורסם

יסלחו לי חברי הפורום הקודמים אבל...

השתגעת ?!? מה פתאום רנו לגונה ?!? מה את ראש ממשלת צרפת ?!?

לא הייתי קונה גם ב-10,000 מהסיבות הבאות:

1) אין סחירות - יהיה בלתי אפשרי למכור אותה.

2) צריכת דלק - מנוע השני ליטר מיותר במקרה שלך.

3) חלפים יקרים ואין הרבה תחליפיים (בגלל הסחירות).

4) אמינות סבירה - לא יותר מכך.

תקני מזדה לאנטיס משנות האלפיים ותהיה מאושרת. תנסי למצא אחת ללא עבר ליסינג ואם מוצאת חן בענייך הצורה והשימושיות תחפשי 323F (5 דל').

פורסם
יהשתגעת ?!? מה פתאום רנו לגונה ?!? מה את ראש ממשלת צרפת ?!?.

לא, היא אמא עם שלושה ילדים וצריכה רכב מרווח.

בנוסף, חמישה כוכבי בטיחות זה גם שיקול.

1. בכמה שהיא קונה, כמה היא כבר תפסיד?

2. נכון.

3. כבר הסבירו למה החלפים לא אמורים להיות יקרים, יש לך תובנות מוצקות אחרות?

4. והאמינות של לאנטיס שאפשר לקנות באותו הכסף?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בעל המוסך שלי שאני מכירה וסומכת עליו

כאן טמון המפתח.

מכיוון שהמוסכניק מכיר את הלגונה ואני משער שהוא גם יטפל בה בעתיד - אם מדובר באדם הוגן והגון - עשי איתו עוד בירור ויישור קו מוסרי (שתפי אותו במחנק הכלכלי...)

התפלפלות על שווי הרכב 15 או 18 היא עקרה. במקרה של נפילה תחזוקתית ההפרשים האלו כמעט חסרי משמעות.

אם הוא באמת בנאדם - הוא יאותת לך אם לדעתו יש סיכון לנפילה גדולה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
לא, היא אמא עם שלושה ילדים וצריכה רכב מרווח.

בנוסף, חמישה כוכבי בטיחות זה גם שיקול.

1. בכמה שהיא קונה, כמה היא כבר תפסיד?

2. נכון.

3. כבר הסבירו למה החלפים לא אמורים להיות יקרים, יש לך תובנות מוצקות אחרות?

4. והאמינות של לאנטיס שאפשר לקנות באותו הכסף?

אני לא בטוח שהבנתי את העמדה שלך אתה תומך או מתנגד לרכישת הרכב ?

1) למה להכניס ראש בריא למיטה חולה ?

2) אני מבין שאנו תמימי דעים.

3) אני חושב שהכוונה ב-"מחירי פרימיום" הייתה חלפים יקרים מאד וזה באמת המצב.

4) האם ישנה מחלוקת לגבי האמינות של הלנטיס ?

לחבר שלי הייתה כזאת וזאת הייתה נפילה למרות שהקילומטרז' היה נמוך מאד והרכב בן כ-10 שנים היה יד ראשונה.

בשורה התחתונה המלצתי שלי היא לא לקנות (אבל זה רק אני).

פורסם

תחפשי סיטרואן C5, גם נסחרת במחירים מצחיקים, אבל יותר נפוצה מהלגונה.

אגב שקונים רכב ב-15,000 אז לא נראה לי שאמור להיות בעיה של סחירות וירידת ערך, כי כבר קונים רכב במחיר מאוד זול.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

עם כל הכבוד למוסכניק, הוא ממליץ לך על רכב מאוד נדיר ומאוד מורכב ומתוחכם שגם אם האמינות הבסיסית שלו סבירה (בהנחה שטופל כמו שצריך, וזה לא מובן מאליו), יש בו המון מוקשים אלקטרוניים ומכניים וההוצאות עליו יהיו מאוד גבוהות. אני מציע לך לחפש יונדאי אלנטרה שנת 2004-2005. את תקבלי המון "אוטו" בכלום כסף. זה רכב מרווח ונוח עם תא מטען גדול. האבזור סבבה ומה שבטוח זה שהאמינות שלו היא מהגבוהות שיש. לאמא שלי יש את האוטו הזה כבר כמעט 9 שנים ו 130000 ק"מ והיא לא מחליפה פשוט כי אין סיבה - הוא אף פעם לא מתקלקל וההתעסקות היחידה איתו זה רק טסטים וטיפולים.

תוותרי על הרנו לגונה- זה אמנם מפתה כי זה רכב ענק ומצויין במחיר רצפה, אבל מדובר על חתיכת מוקש של הוצאות אחרי עשר שנים על הכביש ויותר מ 100000 ק"מ. גם דגמי רנו האחרים מהשנים האלה לא ידועים בדיוק באמינותם המופלאה, אבל לפחות הם נפוצים. זה ממש לא הרכב המתאים למי שמפרנסת שלושה ילדים בתקציב מוגבל.

פורסם

אם כמו שאת אומרת המכונאי ישר ומכיר את מצבך ולא יירצה שקטסטרופה כלכלית שלך תיפול על מצפונו, הראי לו את הדיעות כאן ,הדגישי שבור בלי תחתית בתיקונים יכול להרוס אותך (הדלק ונפילת הערך מ-15 לא צ"ל שיקול כבד) ואם עדיין ימליץ לך - לכי על זה. אם הוחזק טוב במוסך שלו (והוא מתמחה בלגונות - אין הרבה) זה אוטו נהדר לשנים ששווה הרבה יותר ממזדה 6 מכל הבחינות. (וראש ממשלת צרפת נוסע ב-C6 ,לא כמו שכתבו כאן. אגב מישהו יודע מי זה ? פרנסואה הולנד הוא הנשיא)

פורסם

שלום לכולם

כבעל רנו לגונה מודל 2003 1800 סמ"ק אני חייב להגיד פה מספר דברים. הרכב הוא רכב "מנהלים" (אני לא מנהל סתם המצאה ישראלית) זא"ת רחב וארוך ומאובזר ביותר, אפילו יותר ממספר רכבים חדשים שנוסעים היום על הכביש(התנעת הרכב ע"י כרטיס חכם) אצלי הרכב עשה כבר 150K ק"מ ועדין חוית הנהיגה שלו נעימה בלי יותר מידי רישרושים , על כביש 6 הוא משייט בנוחות על 130K ואף יכול להגיע ליותר.צריכת דלק משולבת 8.8 , הרכב הוא לא ספורט אבל עונה על הצרכים שלי. הדבר שכן צריך לדעת הוא עלות האחזקה שלו. אני מודה אולי אני פרייר אולי מזוכיסט אבל עד היום הטיפולים נעשים במוסך מורשה של רנו. למה זה ? אולי כדי לשמור על רמת האמינות ותחזוקה טובה. ואולי כמו שאמרתי פרייר ומזוכיסט. חוץ מיזה אין בעיות ברכב חוץ משחיקה רגילה.

דבר נוסף אתם מדברים על שוק הרכב ? אז מי שלא יודע השוק מת ! אח שלי מנסה לימכור מאזדה 3 ספיריט 2000 סמ"ק מודל 2006 120K פרטית ואין קונים,אז על איזה שוק אתם מדברים ? הבן אדם קונה רכב כולה ב 18K סביר להניח שלא ימכר בקרוב , ההפסד בשקלים הוא נמוך יותר מרכב חדש... סה"כ רציתי להגיד שהרכב במידה והוא במצב שמור ותחזוקה טובה אז אין בעיה .

שבוע טוב

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

• תוכן חדש...