Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש ג'יפ/ג'יפון בסכום של 40 אלף. אני מתלבט אם ללכת על מאזדה טריביוט או איסוזו רודיאו. צריכת דלק פחות חשובה לי, אני מעדיף מנוע בנזין. הרכב יסע מעט מאוד. כן חשובה לי אמינות מכיוון שמדובר ברכב זקן. הרכב לא מיועד לעשות טיולי שטח רציניים, מקסימום שבילים ועבירות בינונית. מה עדיף מהשניים. תודה מראש לעונים.

פורסם

מאזדה טריביוט כמעט נטולת יכולת שטח. כך שרודאו עדיף בהחלט.

רצוי שתחפש רודאו משנתון 2003-2004 , בשנים אלו מותקן גיר יפני (אייסין) חזק ואמין יותר מהזבלה 4L30E שמותקן בשנתונים 2002 ומטה.

כדאי שתגדיר דרישות וצרכים יותר בפירוט, ייתכן שיש עוד ג'יפים שמתאימים לצרכיך (לדוגמא, צ'ירוקי/גראנד צ'ירוקי, טרופר בנזין וכו ..)

רענן

פורסם

שלום רען,

תודה על התשובה. בקשר ליכולות שטח זה קצת פחות חשוב לי, לרוב השטח יהיה שבילים ואולי קצת יותר. ממש לא בקטעים של עבירות קשה. מה שחשוב לי זה בעיקר זה אמינות עקב העובדה שהרכבים זקנים, החלפים סביר שיהיו יקרים, והשאלה אם זמינים מכיון ששני הרכבים כבר מזמן לא בפס הייצר, ושנתון מתקדם יותר בהתאם לתקציב. ההתלבטות בין השתיים האלו זה רק בגלל העובדה שמצאתי כאלו שלא נסעו הרבה. בכל אופן כנראה שאני ילך לכיוון הרודיאו.

פורסם
שלום רען,

תודה על התשובה. בקשר ליכולות שטח זה קצת פחות חשוב לי, לרוב השטח יהיה שבילים ואולי קצת יותר. ממש לא בקטעים של עבירות קשה. מה שחשוב לי זה בעיקר זה אמינות עקב העובדה שהרכבים זקנים, החלפים סביר שיהיו יקרים, והשאלה אם זמינים מכיון ששני הרכבים כבר מזמן לא בפס הייצר, ושנתון מתקדם יותר בהתאם לתקציב. ההתלבטות בין השתיים האלו זה רק בגלל העובדה שמצאתי כאלו שלא נסעו הרבה. בכל אופן כנראה שאני ילך לכיוון הרודיאו.

אני חושב שאתה טועה בקונספט.

אתה מצאת זוג רכבים ומהם אתה בוחר (זה כמו לסמן מטרה אחרי הפגיעה בקיר).

עדיין אני חושב שכדאי שתגדיר מה הצרכים והדרישות שלך. אח"כ מההמלצות תתנקד בחיפוש הרכב המתאים.

מס' שאלות מנחות שיעזרו להתאמה :

א. עבור כמה נוסעים וגילאים נדרש הרכב בד"כ ומכסימום ?

ב. מהי הנסועה בשנה שאתה מעריך שהרכב יעבור ?

ג. עדיפות לאוטומט או ידני ?

ה. האם יש לך ניסיון או הצטרפת לטיולי שטח ?

ו. באיזה שטח / אזורים אתה מעריך שתטייל ?

ז. תקציב ?

רענן

פורסם

"עבירות בינונית" זה מונח רחב מדי, ונתון לפרשנות. המאזדה לא מכוונת לעבירות (כלשהי) מלכתחילה, האיסוזו כן.

dirty old man

need love too

פורסם
אני חושב שאתה טועה בקונספט.

אתה מצאת זוג רכבים ומהם אתה בוחר (זה כמו לסמן מטרה אחרי הפגיעה בקיר).

עדיין אני חושב שכדאי שתגדיר מה הצרכים והדרישות שלך. אח"כ מההמלצות תתנקד בחיפוש הרכב המתאים.

מס' שאלות מנחות שיעזרו להתאמה :

א. עבור כמה נוסעים וגילאים נדרש הרכב בד"כ ומכסימום ?

ב. מהי הנסועה בשנה שאתה מעריך שהרכב יעבור ?

ג. עדיפות לאוטומט או ידני ?

ה. האם יש לך ניסיון או הצטרפת לטיולי שטח ?

ו. באיזה שטח / אזורים אתה מעריך שתטייל ?

ז. תקציב ?

רענן

או קיי אנסה להעזר בכם ולמצוא עוד אלטרנטיבות. אציין שהסיבה שהלכתי על השניים הייתה כי מצאתי כאלו במצב מצויין עם קילומטראז של פחות מ- 90 אלף קילומטר וידיים נמוכות. גם לאחר בדיקה פיזית ראשונית (לפני מכון הן נראו טוב). אז לפי מה שהבנתם חשוב לי גם רכב לא מכוסח שעשה את כל הנגב פעם בשבוע :wink:

א. הרכב ישמש אותי כנהג + בת זוג + תינוק + תינוק בדרך.

ב. לא יותר מ- 15 אלף קילומטר.

ג. אוטמט אם אישתי תרצה לנהוג.

ד. בעברי יצא לי לנסוע המון בשטח, די לבדי + רכב נוסף לא משהו מקצועי.

ה. תכלס לדעתי לא יותר משבילי קק"ל וחופי ים אסורים. גם אם אשתגע זה יהיה יער בן שמן או משהו בסגנון.

ו. גג עד 40 אלף ש"ח.

מן המשתמע אני יכול להסתפק במיני ואן ויש אחת כזו בבית. אבל אני כן מתכנן קצת שטח אחת לכמה שבועות.

תודה רבה,

פורסם
או קיי אנסה להעזר בכם ולמצוא עוד אלטרנטיבות. אציין שהסיבה שהלכתי על השניים הייתה כי מצאתי כאלו במצב מצויין עם קילומטראז של פחות מ- 90 אלף קילומטר וידיים נמוכות. גם לאחר בדיקה פיזית ראשונית (לפני מכון הן נראו טוב). אז לפי מה שהבנתם חשוב לי גם רכב לא מכוסח שעשה את כל הנגב פעם בשבוע :wink:

א. הרכב ישמש אותי כנהג + בת זוג + תינוק + תינוק בדרך.

ב. לא יותר מ- 15 אלף קילומטר.

ג. אוטמט אם אישתי תרצה לנהוג.

ד. בעברי יצא לי לנסוע המון בשטח, די לבדי + רכב נוסף לא משהו מקצועי.

ה. תכלס לדעתי לא יותר משבילי קק"ל וחופי ים אסורים. גם אם אשתגע זה יהיה יער בן שמן או משהו בסגנון.

ו. גג עד 40 אלף ש"ח.

מן המשתמע אני יכול להסתפק במיני ואן ויש אחת כזו בבית. אבל אני כן מתכנן קצת שטח אחת לכמה שבועות.

תודה רבה,

ילדים קטנים = רכב 5 דלתות

קמ' נמוך = בנזין (זול יותר לאחזקה. אין "הפתעות" של משאבת הזרקה, מזרקים, טורבו וכו ...)

אני דווקא ממליץ לך על ג'יפון הכולל הילוך LOW .

א. גראנד ויטארה ארוכה מנוע 2000 שנים 99-2003

ב. קיה ספוראז' מנוע 2000

ג. ניסאן טראנו בנזין ארוך

הגראנד חסכונית יותר בדלק ובמעט זולה יותר לאחזקה, שיפורים קלים להשגה ובהתאם זולים.

חסרון, סרן אלומניום קידמי רגיש. אבל יש פיתרון מוחלט בדמות סרן ברזל (לא זול, בסביבות 7000 ש"ח).

הספורטאז' שתיין דלק. שילדה ומכלולים קשוחים.

שיפורים (נעילות) כמעט שאין ובהתאם מאוד יקרות .

הטראנו הוא כבר SUV גדול. אחזקה יותר יקרה (כולל טסט שהוא כבר נחשב כרכב מסחרי)

סה"כ לא מצטיין ולא נופל בשום דבר (הסובארו של הג'יפים).

בהצלחה בבחירה

רענן

• תוכן חדש...