Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

בדייהטסו שרייד שנת 98 אוטומט שברשותי ישנה בעיה (תקנו אותי אם אני טועה) שהטורים שלי עומדים על 1500-1600 על P כשהרכב קר. האם מצב זה סביר? אם לא, מה עליי לעשות? מה אפשר לבדוק? אשמח להסברים מפורטים.

הבעיה השנייה היא שהעברת ההילוכים ברכב "מתעכבת", לרוב זה קורה במעבר מהילוך 2 ל-3. הטורים מגיעים עד 3000-3500, המנוע עושה רעש של עוד שנייה ממריא, ממש הרגשה כמו בגיר ידני כשמתעכבים על הילוך כלשהו. אציין שכשאני מוריד את הרגל מהגז לגמרי במצב זה אז התורים יורדים ומורגשת ההעברה של ההילוך.

חשוב לציין שאני לא מבין הרבה ברכבים. ניסיתי לבדוק את המדיד של השמן גיר, כל המדיד נקי לגמרי ורק בקצה יש שמן אדמדם על HOT ו COLD. מצב זה תקין? כל המדיד אמור להיות מלא בשמן כשאני מוציא אותו או שיש מצב שחסר לי?

תודה רבה מראש על הסבלנות.

• ספונסר פורום
פורסם

כשהרכב קר מחשב ניהול המנוע מחזיק סל"ד סרק גבוה במעט מהרגיל וזה תקין לחלוטין. לאחר שהרכב מתחמם הסל"ד אמור לרדת מהטווח שציינת ואם זה לא קורה אז אכן יש בעיה.

לגבי הגיר, גם כאן כאשר המנוע קר המחשב של הגיר מושך יותר את ההילוכים כדי לזרז את חימום המנוע. גם כאן, זה אמור להיפסק ברגע שהרכב מגיע לטמפרטורת עבודה. האם זה קורה או שהתופעה שאתה מתאר קוראת תמיד?

פורסם

בקשר לגיר, גם כשהמנוע חם, אומנם פחות אבל עדיין פה ושם אחרי עצירות מושך הילוכים.

איך אני יכול לבדוק שיש לי מספיק שמן גיר? בדייהטסו 98 יש את המדיד שמן גיר, הסברתי למעלה מה בדיוק אני רואה. האם זה מצב נורמלי? רק הקצה של המדיד אמור להיות עם שמן כשאני מוציא אותו פעם ראשונה? (בהשווה למדיד שמן מנוע כשמוציאים פעם ראשונה עושים ניגוב על כל המדיד ורק אחרי זה בודקים שוב)

• ספונסר פורום
פורסם

ברכב עם גיר אוטומטי יש לבדוק את מפלס השמן כשהרכב חם, המנוע עובד והתיבה במצב P. במצב הזה מפלס השמן צריך להיות באזור שכתוב עליו HOT.

זה כמובן כלל אצבע, שכן יש יצרני תיבות הילוכים אצלהם שיטת הבדיקה שונה במעט.

• תוכן חדש...