Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Citroen XM בעד ונגד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב ישמש כרכב שלישי בבית ולרוב לנסיעות קצרות. על פניו יש הגיון בשיגעון, רכב מפנק, זול לרכישה ומפואר. מצד שני, מתוסבך לאחזקה, מערכת הדראולית שאנני מבין בה דבר.

ישנם דברים נוספים שאני מפספף?

קיימת אלטרנטיבה דומה שלא חשבתי עליה?

שני דברים חייבים להיות, הראשון, לא רכב אספנות משום שלפעמים יסע בשעות האסורות והשני, שרת האוצר מחייבת אוטומט.

מיקי

פורסם

אני בספק אם תמצא אחת ראויה בארץ. גם אני לפני כמה שנים חשבתי להחזיק כזו בתור רכב שני או שלישי.

מכיוון שהידע הטכני שלי בסיסי ומטה, התייעצתי עם חברים טובים (איפה איציק כשצריך אותו :-) ) שהזהירו אותי לא להתקרב.

כל מיני הסברים (אם אני עוד זוכר מה היה לפני 5 שנים) שכדי לתקן את הגיר צריך לפרק את ההגה (או להפך, באמת שאני לא זוכר). שאין חלקים בארץ, וכל תקלה יכולה להשבית את הרכב ימים / שבועות עד שהחלק מגיע מצרפת.

אני מודה שכל פעם שאני אחת כזו ברחוב (נדיר) נוזל לי ריר, ואני מודע לזה שאני במיעוט, ולא הרבה חושבים כמוני שזה רכב יפה.

אם אתה מחפש רכב צרפתי עם "אופי" הייתי במקומך מסתפק בקסנטיה מנוע 2 ליטר משנת 99 עד 2002.

המכאניקה הרבה יותר פשוטה, ויש לא מעט מוסכים שיודעים לטפל ברכב (אני באופן אישי מכיר 2 בת"א, אחד בחדרה ואחד בירושלים, ויש המלצות חמות גם על מוסך אחד בחולון שלא ביקרתי בו אף פעם).

בתור התחלה הייתי קורא את השרשור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=96586

ואז מנסה לקבל החלטה יותר מושכלת. (למרות שכשהרגש עובד אין הגיון).

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

חפש לך פיגו 605 זה אותו אוטו רק בלי הדראוליקה. יש את המנוע 3000 ומנוע 2000

קח בחשבון שגם אם תיסע כמה ק"מ ביום עדין היו לך הוצאות רבות. אני נוסע כרגע עם וולבו S70 שנת 99 הפיתוי לרכוש רכב בזול קרץ לי והיום אני רואה שגם אם אין לי הוצאות על תיקונים יש לי הוצאות דלק

פורסם

לאלי הורביץ (מנכ"ל טבע האגדי) ז"ל היתה כזו.

פעם עלתה באש.

יצא אזרח טוב עם מטף, לסייע בכיבוי.

הנהג של הורביץ כמעט הרביץ לו.

"תן לו שיישרף...", אמר הנהג.

[סיפור מעדות שמיעה, דרגה שלישית]

זה רכב לאספנות/פרויקט למשוגעים לדבר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גם ה- 605 לא גילתה אמינות מיוחדת, עוד כשהיתה חדשה.

אני בעד הסיטרואן, אני חושב שהיא מקסימה, אבל כמובן השאלה היא כמה פעמים תוכל לנסוע בה כשהיא לא מחוברת לגרר...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

למה להגיד 605 כשאפשר לומר 607 ?

הרבה יוצר יפה ומאד נוחה. נהגתי כמה פעמים על הדגם 3 ליטר.

כמו לנהוג על ענן של דובוני אכפת לי.

מה שכן מבחינת אמינות אין לי מושג !

פורסם

אם כבר אמרנו קסנטיה אז לפי דעתי כדאי כבר לעבור ל סי חמש. עדיין מפנק יחסית אבל הרבה יותרמודרני ובעל אמינות סבירה עד טובה. יש חלפים בשפע וגם לא מעט אקזמפלרים לבחור מהם

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

הרכב מאוד מיוחד וגם אני כמעט התפתיתי לאחת כזו. הבעיה היא שמדובר ברכב מורכב ביותר ותקלות מסוימות כמו נזילה מהמסרק הגה לא ניתנות כמעט לתיקון בארץ.אני מכיר מישהו שרכש אחת והשבית אותה בגלל בעיית חלפים למרות קשרים בצרפת ולאחר מכן קנה עוד אחת במחיר מצחיק וגם היא הושבתה בגלל נזילה מהמסרק הגה שלא לדבר על זה שבשביל לתקן כזה דבר אתה צריך לפרק עד כמה שזכור לי גם את המנוע וגם את הגיר.

פורסם

יש מועמדת על הפרק דווקא מהדור השני הפחות בעייתי, עד כמה שהבנתי.

הרכב אינו אמור להיות יום יומי כך שהשבתה לכמה ימים כן באה על הפרק.

הרצון שלי הוא בכלל BX GTI, אך כפי שכבר רשמתי, שרת האוצר הטילה וטו על ידני.

קסנטיה יכולה להיות מועמדת מעניינת.

C5 - לא מתחבר לצורת הצפרדע של הדור הראשון.

עד כמה מסובך לתחזק XM מהדור השני?

מיקי

פורסם

עשית חיפוש בפורום ?

למשל - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=280281

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=165546&highlight=%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=96586&highlight=%F1%E9%E8%F8%E5%E0%EF

משתמשים כמו אקסל וארנון היו יכולים לעזור לך רבות (הראשון - מזמן לא ראיתיו בפורום. השני - יגיב לך אולי לה"פ ואינו מגיב כאן בפורום יותר למיטב ידיעתי).

שים לב רק לתאריכי ההודעות.

alfa 156 2.5.

פורסם
לאלי הורביץ (מנכ"ל טבע האגדי) ז"ל היתה כזו.

פעם עלתה באש.

יצא אזרח טוב עם מטף, לסייע בכיבוי.

הנהג של הורביץ כמעט הרביץ לו.

"תן לו שיישרף...", אמר הנהג.

[סיפור מעדות שמיעה, דרגה שלישית]

אלי הורוביץ נסע שנים ארוכות במכוניות סאלון צרפתיות, מאחר ולא היה מעוניין בתוצרת הגרמנית מטעמים ברורים.

אני זוכר היטב את הרנו 25 וה XM שעלתה באש ליד מגדלי עזריאלי.

זה רכב לאספנות/פרויקט למשוגעים לדבר.

הרכב מאוד מיוחד וגם אני כמעט התפתיתי לאחת כזו. הבעיה היא שמדובר ברכב מורכב ביותר ותקלות מסוימות כמו נזילה מהמסרק הגה לא ניתנות כמעט לתיקון בארץ.אני מכיר מישהו שרכש אחת והשבית אותה בגלל בעיית חלפים למרות קשרים בצרפת ולאחר מכן קנה עוד אחת במחיר מצחיק וגם היא הושבתה בגלל נזילה מהמסרק הגה שלא לדבר על זה שבשביל לתקן כזה דבר אתה צריך לפרק עד כמה שזכור לי גם את המנוע וגם את הגיר.

סביר להניח שאתה מתכוון לדגם ה 3.0 מהשנים הראשונות שצוייד בהגה DIRAVI שלא היה בעצם מסרק הגה אלא הגה הידראולי במלוא מובן המילה, בו נוזל הידראולי בלחץ גבוה דוחף בוכנה שמפנה את הגלגלים.

סימן ההיכר של המערכת היה המרכוז המפורסם שלה.

ספק גדול אם נותרה XM 3.0 במצב נסיעה, בטח שלא משנות הדגם הראשונות, ומ אחר ואי אפשר לשפץ את מערכת ההיגוי בארץ.

דגמי ה 2.0 טורבו היו עדיפים, אבל בכל זאת מדובר במכונית קשה לתיקון ומתאימה לבעלי חוש טכני מפותח יחסית והרבה סבלנות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

קראתי, מתיחס או לדור הראשון הבעיתי יותר או ל-3 ליטר הפרובלמטית.

לא מצאתי שום יחוס ל-2 ליטר דור שני

מיקי

• תוכן חדש...