Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוויס - קצת חוצפנים לא ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגעתי לסניף מכירה על מנת להתעניין ברכישת סקודה רומסטר אוטומטית

הוצע לי כמה דגמים...ננעלתי על הדגם החדש שנת 2011 אוטומטית

1.2 טורבו מנוע TSI גיר DSG ..עשה 68,000 קילומטר היה בליסינג עם נהג אחד

ללא תאונות,טיפולים כל 15 אלף..הדפיסו לי את הכל מסודר וברור.

הם רשמו בדף אצלהם מחירון : 90,000 ש"ח

והם רוצים לאחר הנחה גדולה ולאחר אישור מנהל ואישור מזה ומזה...ועוד כל מיני גורמים..הם רוצים:

80,000 ש"ח

לאחר בדיקה במחירון של לוי יצחק גיליתי שהמחיר לפני שכלול עומד על 86,000 ש"ח

ואחרי שכלול קילומטראז'+עליה לכביש+בעלות ליסינג

המחיר ירד ל 71,300

הנציג ממשיך להתווכח איתי בטלפון...מבלי להקשיב כלל שהרגע בדקתי לייב מול האתר של לוי יצחק..

הוא מבחינתו המחירון 90 אלף..הם מבחינתם לא משכללים את היקלומטראז' והבעלות של הליסינג..

ומהמחירון שהם קבעו בעצם הם נותנים 10 אחוז הנחה...

אולי אני לא מבין מספיק..ויכול להיות שזה עדיין כדאי לי..רציתי לשאול מה אתם חושבים על העסקה הזאת

אם מצדיק את המחיר שהם מבקשים 80,000 ש"ח..או שהם בהחלט חוצפנים.

תמונות של המחירון מצורפות - לפני ואחרי שכלול.

תודה למשיבים

skoda1.jpg

skoda2.jpg

פורסם

קודם כל זכותם לדרוש כמה שהם רוצים גם אם זה מעל המחירון.

אתה מאידך לא חייב לקנות ויכול להמשיך הלאה וכנראה במחיר שהם דורשים תמצא יד ראשונה פרטית ואולי אפילו פחות קילומטר

פורסם

ברור שזה זכותם

אין פה חוק כלשהו שהם חייבים לתת לי במחירון..

וכמובן שעזבתי את העסקה מייד שראיתי את המחיר.

שאלתי רק אם העסקה עדיין משתלמת..זה הכל!

ואתה לא עונה לעניין.

פורסם

למה לא עונה לעניין? אני אומר לך שאתה במחיר הזה יכול למצוא משהו יותר טוב כנראה.

לא ברור ממה שאמרתי שכדאי לעזוב את העסקה ולהמשיך לחפש?

לזה התכוונתי.

פורסם

א- ברור שהמחיר לא משתלם.

ב- כך מתנהלות חברות הליסינג (בדומה לחברות תקשורת,ביטוח וכו'), בשיטת המצליח - מי שלא נחוש מספיק לבדוק מחירונים קונה את התרגיל של הורדת "הנחה מיוחדת" שהיא למעשה הורדת 10% על שימוש בליסינג לפי לוי יצחק.

ובדיוק כמו חברות תקשורת ש"פתאום" מוכנות לרדת במחיר רק אחרי שמאיימים בניתוק, כך גם חברות הליסניג ירדו קצת רק לאחר שתשחק אותה קשה להשגה.

ג- אני לא חושב שאוויס חוצפנים, זה כללי השוק החופשי והם מעדיפים לרכז את כל המבצעים שלהם בסוף שנה במרוכז.

פורסם

הבנתי כעת

תודה על התגובה

תיקון:

חוצפנים=מגזימים..:-D

כמובן שזו זכותם לדרוש כמה שיותר..ולי הבחירה אם ללכת על זה או לנטוש את העסקה

תודה.

פורסם

כמובן שזו הצעה גרועה ואל תסכים.

המיקוח מתחיל ממחיר המחירון - שהוא שקלול של ק"מ, חודש עלייה לכביש ובעלות הליסינג של הרכב (מימוני,השכרה או תפעולי) לפי ההפחתות של לוי יצחק. אם מנסים למכור לך שזה ליסינג מימוני או משהו בסגנון אז תבקש הוכחות, אחרת זו הפחתה מקסימלית.

משם, ברגע שידוע לך המחיר - משם מתחיל המיקוח. אתה צריך לנסות להוריד כמה שיותר.

פורסם

אני ממש לא חושב שאוויס חוצפנים ואני אסביר -

לוי יצחק קבע הורדה אחידה לכל הרכבים שהיו בליסינג, שאינה מושפעת מקילומטראז'. ברור לכם שזה שטויות מארץ השטויות. טויוטה ורסו מליסינג לא מקבלת את אותם אחוזי הפחתה במחיר שמקבלת מגאן מליסינג או אוואו מליסינג. אבל לוי יצחק לא יכול להכניס לחוברת שלו אחוזי הפחתה שונים לשברולט, רנו, טויטה, ניסאן, פיאט, רנו, מאזדה, סובארו ועוד עוד. אז הוא עשה ממוצע ויצא לו 12 אחוז.

בכל חברות הליסינג מחירון הבסיס הוא המחירון היבש בשקולל חודשי עליה לכביש. יש רכבים שעליהם מקבלים 30 אחוזי הנחה מהמחיר הזה (שזה יותר ממה שקבע לוי יצחק) כי הם פחות מבוקשים, יש רכבים שמקבלים עליהם 12 אחוזי הנחה (שזה בדיוק מה שקבע לוי יצחק) והנה הפתעה לאלו מכם שכבר הרבה זמן לא בדקו את השוק - יש רכבים שמקבלים עליהם 0 אחוזי הנחה. כן כן, רכב מליסינג שנמכר במחיר מחירון מלא ללא שום הנחה ואפילו יש לו רשימת המתנה מכאן ועד שנת המודל 2014. נסו לחפש פריוס מליסינג, ג'ימני מליסינג, איסוזו דימקס 4X4 אוטומט דאבל-קבינה מליסינג ותחזרו אלי עם נתונים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, הלכת קצת רחוק עם דגמים נדירים.

העניין הוא שאפילו על רכבים כמו יונדאי I30 ומאזדה 3, חברות הליסינג מבקשות מחירון +.

הרי אם יש מחירון, מדוע הם לוקחים רק חצי מהפרמטרים?

תאר לך שאתה נכנס לחנות בגדים שעל חלון הראווה שלה כתוב :"כל הג'ינסים ב 50% הנחה, אבל כשאתה מגיע לקופה פתאום אומרים אומרים לך שליווייס לא במבצע כי כמה אנשים הסכימו לשלם מחיר מלא. לא תקים צעקה, לא תפנה למחלקת תלונות?

או שאתה מביא שמאי לדירה שאתה מעוניין לרכוש והוא קובע מחיר על פי X Y Z, אבל פתאום בעל הדירה מוריד ה Z.

רק חברות בישראל שמתנהגות כמו קרטל מרשות לעצמן לעשות את זה, וזהו עולם הרכב לצערי.

אגב - צודק, הם לא חוצפנים, זהו שוק חופשי. בשוק חופשי תמיד יש פרייארים.

פורסם

כל מה שאתם אומרים זה יפה וטוב. אני חושב שהבעיה יותר עמוקה:

לפני (אוטוטו) שנתיים, כשקניתי את המאזדה, הלכתי מחב' ליסינג אחת לרעותה, ובכל מקום היו מוכנים ללכת יותר ויותר לקראתי.

ממש ניתן היה להרגיש את הלחץ שלהם להיפטר ממלאים. קיבלתי הנחות מפליגות מאד (על מגוון דגמים, עזבו את זה שבחרתי בסוף בפחנוע הבנאלי הזה) ומגוון צ'ופרים. מחיישני רוורס בשווי 20$, ועד טיפולים חינם , התחייבות לקניה חזרה ועוד.

היום (ורואים את זה ביותר מכמה שרשורים שנפתחו פה בנושאים דומים) כל סוכן משחק אותה אבו עלי.

הם כנראה צריכים לסגור את המאזנים של שנת 2012 עם חניונים מלאים כדי להתאפס על עצמם חזרה.

כי המצב הכלכלי ושוק הרכב בארץ לא מצדיקים את המחירים שהם "התיישרו" עליהם.

עריכה: OG24 הקדים אותי. ככל הנראה בכמה שניות...

יוצא שלא רק אני חושב כך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
צביקה, הלכת קצת רחוק עם דגמים נדירים.

העניין הוא שאפילו על רכבים כמו יונדאי I30 ומאזדה 3, חברות הליסינג מבקשות מחירון +.

הרי אם יש מחירון, מדוע הם לוקחים רק חצי מהפרמטרים?

כי המחירון מאוד כללי ולא יכול להיכנס לכל הרזולוציות שהשוק נכנס אליהם.

אם תקנה רנו מגאן 2009 מליסינג ותקבל 30 אחוזי הנחה, תתלונן שאוויס חוצפנים כי הם הורידו לך את המחיר יותר ממה שקבע המחירון? אני מניח שלא.

תאר לך שאתה נכנס לחנות בגדים שעל חלון הראווה שלה כתוב :"כל הג'ינסים ב 50% הנחה, אבל כשאתה מגיע לקופה פתאום אומרים אומרים לך שליווייס לא במבצע כי כמה אנשים הסכימו לשלם מחיר מלא. לא תקים צעקה, לא תפנה למחלקת תלונות?

אבל במקרה הזה אף אחד באוויס לא הבטיח לך 12 אחוזי הנחה, 14 אחוזי הנחה או אחוזי הנחה כלשהם בכלל. אולי הבטיחו לך 50 אחוזי הנחה, אבל זה על "מבחר מצומצם של רכבים" (שכנראה כולל בעיקר רכבי עבודה עם קילומטראז' גבוה וחורים של סיגריות במושבים).

מי שהבטיח לך 12 אחוזי הנחה זה לוי יצחק. מי שמוכר לך את הרכב זה אוויס.

זה כמו שאני אתן לך התראה על זה ש-haimhbk כתב משפט בלי נקודה בסופו. זה נכון שנכנסתי לשרשור בגלל haimhbk, אבל מה אתה אשם?

בניגוד למה שכתבת כאן, שוק הרכב המשומש בארץ הוא ממש לא קרטל. יש פערי מחיר אדירים בין חברות הליסינג השונות וחובה לבדוק את השוק. אני כותב את זה הרבה לאחרונה אבל רכב משומש זה לא קוטג'. השוואה חכמה בין רכבים משומשים מליסינג כוללת לא רק את הקילומטראז' והמחיר אלא לוקחת בחשבון גם את אופי השימוש והתחזוקה שקיבל הרכב בעבר. בקוטג' אין בעיה כזאת, כי הקוטג' של רמי לוי זהה לקוטג' של שופרסל שלי. אבל מה לעשות שהמאזדה 3 אופרייט ליס לא זהה למאזדה 3 של שלמה סיקסט שאינה זהה למאזדה 3 מסוחר מדרכות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אבל במקרה הזה אף אחד באוויס לא הבטיח לך 12 אחוזי הנחה, 14 אחוזי הנחה או אחוזי הנחה כלשהם בכלל. אולי הבטיחו לך 50 אחוזי הנחה, אבל זה על "מבחר מצומצם של רכבים" (שכנראה כולל בעיקר רכבי עבודה עם קילומטראז' גבוה וחורים של סיגריות במושבים).

quote]

צודק, הדוגמא של השמאי דירה טובה יותר.

בכל מקרה שמאי רכב קובע מחיר לפי כמה פרמרטרים, ביניהם הסטוריית ליסינג. חברה לא יכולה להחליט שהיא מתלעמת מפרמטר

מסויים, ובטח לא כשסוכן מכירות שולף מולך מחירון לוי יצחק ומתעלם מחלק ממה שרשום.

ונכון שרכב זה לא קוטג', אבל הכוונה היא למצב לרכב במצב ממוצע אידיאלי.

• תוכן חדש...