Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

טוב נשברתי... מכיוון שאני גם ככה לא מוצאת משהו שאני אוהבת ואני חייבת חייבת חייבת רכב... החלטתי לצמצם את התקציב.. אבל בקיצוניות...

לא רואה לנכון לבזבז עשרות אלפים על רכב שבכל מקרה אני לא אוהב...

אז הדרישות שלי מהרכב הן כאלו (מסודר לפי סדר חשיבות):

1. אני שואפת נכון לכרגע להחזיק את הרכב לחצי שנה - שנה הקרובה (מקסימום מקסימום שנה וחצי) רק שיעזור לי לתפקד בחיי היום יום.. אחכ נשתדרג בעזרת השם / אעבור לתא ולא אצטרך רכב.

2. אמין - לא רוצה להתחיל להיות במוסך.. ולא רוצה להשקיע בו. רק שיסע.

3. רכב חסכוני בדלק (וכמה שיותר גם מבחינת ביטוח)

4. השאיפה היא לרכב כמה שיותר זול (רצוי עד 10) ככה שכשאמכר אותו- המחיר שלו ישאר פלוס מינוס זהה ולא אפסיד עליו (אבל יחד עם זאת, כמובן לשנתון גבוה כמה שיותר)

5. חחח אני יודעת שפה כבר הגזמתי ממש.. אבל שיראה כמה שיותר אסתטי... ולא עגלה או פחון עם גלגלים

6. שיהיה כמה שיותר מאובזר עד כמה שניתן (למען הסר ספק - חלונות חשמליים, מזגן ורדיו - זה בסיסי והכרחי)

7. מעדיפה רכב קטן ולא משפחתי - כדי שיהיה נוח להחנות איתו...

אהה עוד פרט ששכחתי לציין.. הרכב ישמש בעיקר לנסיעות לרכבת ואולי בסופש קצת.. (בגדול 20-30 קמ ביום כזה)

ואין לי שום בעיה עם ידני.

קודם כל - ריאלי מה שאני רוצה?? שוב רוצה רכב כי צריכה גלגלים.. אבל כן מעדיפה משהו שיהיה שווה משהו ושאני סהכ לא אתפדח להכנס אליו...

ראיתי את הרכב הזה שעוד לא בדקתי אותו - אבל נשמע יחסית סביר:

פיאט בראבה SX 2001 ב8 אלף (אוטמטי יד ראשונה פרטי 130 אלף קמ)- מה דעתכם? איך הוא- ידוע בתקלות (נזילות/ חשמל...)? הרבה זמן לא שמעתי עליו- יכול להיות שהפסיקו לייצרו- האם זמין בחלפים? סוחב מבחינת מהירות? צריכת דלק?

בלי קשר- פתוחה לחלוטין להצעות!!

תודה!

פורסם

המנועים בבראבה נוטים להתאבד, רכב מאוד לא מומלץ (וחבל, הוא נוח, זריז, יפה, ולא שותה המון דלק)

אופציות סבירות בתקציב שלך אלו פיאט פונטו ספייס, תוכלי למצוא שנתון 2004 בסביבות ה 15, יונדאי גטס, בערך אותו שנתון בבערך אותו מחיר (ידניות בלבד. האוטומטיות צמאות לדלק...), פיג'ו 206 שעונה על רוב הצרכים למרות שהתחזוקה שלה קצת יקרה יותר, או רנו קליאו B שמקבילה ל 206.

פורסם

אוקי... מנוע מתאבד בבראבה זה קריטי, סבבה לקחתי לתשומת ליבי..

פיאט - פונטו ואונו הבנתי אבל לא מוצלחות במיוחד לא?

ופיגו ורנו בכלל- זה צרפתיות... הבנתי שכלל ברזל- לא להתקרב לצרפתיות- יכול להיות שזה נכון רק ברכבים החדשים יותר?

גטס - אני אבדוק את הנושא של ידנית- זה כבר רעיון טוב..

פורסם

אם תקני צרפתי לא אוטומטי תזכי ברכב טוב. מי שלימד אותך את כלל הצרפתיות בטח גם אמר שיפני זה הכי אמין ומאזדה זה הרכב הכי טוב שידוע עליו היום בתעשיית הרכב. בגלל אנשים כאלו מתאפשר להנות מצרפתיה במחיר מוזל :-)

כך או כך לא הייתי מפליג עד לצרפתיות. פיאט פונטו תהיה תשובה טובה. אם את מחפשת את הזול ביותר האפשרי, פונטו מדור ראשון (כמו זו שלי) תהיה טובה לך, לעומת הספייס שעולה קצת יותר (ומרגישה טוב יותר ויותר חדישה)

רכב צריך השקעה כל שהיא בשנה. בפונטו או שתשקיעי את זה בטיפולים בזמן ונוזל קירור ייעודי או בתיקונים במוסך, הזנחה לא תבוא בחשבון. רכב כמו אישה דורש השקעה, אם את לא רואה את עצמך קונה נוזל קירור לפיאט, ועונה לצרכים הבסיסיים שלה, הישארי עם התח״צ שם יש מי שמטפל ברכבים (האמנם? :? ) ואלו רק נוסעים. כך גם במערכת יחסים אגב, שאת הדוגמאות יש לחסוך.

מאחל דרך צלחה במציאת רכב.הטיפים על רכב שמור יגיעו מכל מגיב פה, אז חסכתי.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני הייתי באותו מצב שלך והלכתי על הפורד פיאסטה 01 אוטו כייפי לנהיגה אמין וחסכוני. וגם ניראה חמוד. דייהטסו שרייד גם יעשה את העבודה.

פורסם

דייהטסו סיריון בהחלט אופציה, שנתון 03 מנוע 1000 או 1300 שיותר מומלץ, אוטו חמוד מאוד, אמין, חסכוני ועושה את העבודה נאמנה

פורסם
אם תקני צרפתי לא אוטומטי תזכי ברכב טוב. מי שלימד אותך את כלל הצרפתיות בטח גם אמר שיפני זה הכי אמין ומאזדה זה הרכב הכי טוב שידוע עליו היום בתעשיית הרכב. בגלל אנשים כאלו מתאפשר להנות מצרפתיה במחיר מוזל :-)

כך או כך לא הייתי מפליג עד לצרפתיות. פיאט פונטו תהיה תשובה טובה. אם את מחפשת את הזול ביותר האפשרי, פונטו מדור ראשון (כמו זו שלי) תהיה טובה לך, לעומת הספייס שעולה קצת יותר (ומרגישה טוב יותר ויותר חדישה)

רכב צריך השקעה כל שהיא בשנה. בפונטו או שתשקיעי את זה בטיפולים בזמן ונוזל קירור ייעודי או בתיקונים במוסך, הזנחה לא תבוא בחשבון. רכב כמו אישה דורש השקעה, אם את לא רואה את עצמך קונה נוזל קירור לפיאט, ועונה לצרכים הבסיסיים שלה, הישארי עם התח״צ שם יש מי שמטפל ברכבים (האמנם? :? ) ואלו רק נוסעים. כך גם במערכת יחסים אגב, שאת הדוגמאות יש לחסוך.

מאחל דרך צלחה במציאת רכב.הטיפים על רכב שמור יגיעו מכל מגיב פה, אז חסכתי.

חחחחח, חמוד ולענין, אהבתי!

אף רכב ישן (בן 10 ומעל) לא יסבול הזנחה וחוסר תשומת לב לאורך זמן.

את מאוד ספציפית בדרישות שלך (וזה טוב), אבל, אפילו ששוק יד 2 מוצף ברכבים - לאתר רכב שעונה על כל הדרישות וגם פחות מ-10 לא יהיה פשוט בכלל. המלצתי - תעלי בתקציב לכוון 14-16 ואף יותר.

וכמו שסופרבמבה ציין - אל תפסלי את הצרפתיות הידניות - שם את בהחלט יכולה לאתר רכב מהנה, חמוד, נוח, מאובזר, אמין וחסכוני בדלק.

פורסם

נסה לחפש דייהטסו סיריון דור ראשון מנוע 1300 אוטומטית. לא בטוח שהיא תעלה פחות מ-20 אלף, אבל יש סיכוי כזה. בכל מקרה, אל תשכח שיישור קו לרכב ישן עלול לגבות ממך עוד כמה אלפים, אז תהייה ערוך לכך.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

ravid שלום:

אני מוכר כעת את האוטו של אשתי. פיז'ו 306 שנת 95 עם 190 אלף ק"מ, טסט עד 09/2013. מצב טוב מאוד. אוטומטי ויש 2 חלונות חשמל, נעילה מרכזית מזגן ורדיו דיסק טוב.

האוטו שמור מבחינה פחחות והריפוד שלה ללא קרעים וכו... ואחרי טיפול 10 אלף שעישתי לפני הטסט כולל החלפת בלמים קדמים קומפלט (רפידות ודיסקים).

האוטו היה שייך לאחותי לפני זה, ולפני שמכרה לי עשתה לרכב ראש מנוע כולל רדיאטור, טיימינג וכל האביזירים הנלווים (עלה לה בערך מחיר של האוטו הא הא - יש אצלי את הקבלה).

במהלך 4 שנים שהרכב אצלי החלפתי מפלג, מצבר, ממיר קטליטי ואגזוז שלם כך שהרכב במצב טוב ונראה לי שעונה לצרכים/דרישות שלך.

ליקויים: 1) כל חודש צריך להוסיף 1/2 ליטר מים ירוקים, האוטו אינו מתחמם אבל יש נזילה מזערית איפו שהוא שלא מצאנו בבדיקה בלחץ במוסך והמי קירור עולים 50 ש"ח בשנה לעומת איתור וטיפול בתקלה.

2) החימום בתוך האוטו עובד אבל חלש (אולי מפה הנזילה?) אז לוקח מעט זמן עד שהרכב מתחמם וגם אז שזה לא כמו כמין ביתי.

3) כל שנה שנה וחצי צריך לשים גז למזגן כי יש נזילה מהמדחס (עלות של 1500 ש"ח לתקן לעומת 180 ש"ח על הגז).

4) חסר טסה אחת. כל השאר מקורים של פיז'ו.

כל השאר תקין ועובד שזה נדיר לרכב בן 18. אשתי עושה בערך 3000 ק"מ שנה (קניתי ב 176 אלף וכיום 190 אלף) בעיקר בעיר והרכב כשיר לנסיעות גם מחוץ לעיר.

המחיר מחירון - 5000 ש"ח.

אם זה מדבר עליך, שלחי לי הודעה פרטית (אגב אני מאזור ירושלים).

בהצלחה.

• תוכן חדש...