Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קבלתי נזק ממי שיש לו ביטוח, אבל הוא לא מודה באשמה. זה רק שאלה מי מבין שני הרכבים שהיו אחריי אשם באמת בתאונה, אבל ודאי אחד מהם אשם, ויש ביטוח לכולנו.

לי יש ביטוח מקיף.

האם כדאי לי להפעיל את הביטוח, ואחר כך לתבוע במשפט על ההשתתפות עצמית, וההעלאה בדמי הביטוח ל3 שנים הבאות, והשמאות?

פורסם

מה עלות תיקון הנזק?

איך בדיוק נגרמה התאונה?

האם אתה יכול לספוג את נזק התיקון לכמה חודשים עד שתקבל את הכסף?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה היה תאונת שרשרת בכביש י''ם--ת''א. שלושה רכבים היו מעורבים. אני הראשון. עצרתי, והרכב השני נכנס בי, אבל ככל הנראה משום שהרכב השלישי הדף אותו עלי. (שמעתי רק "בום" אחד)

הסוכן שלי אומר שודאי אחד מהם אשם, לשניהם ביטוח אבל שניהם מטילים את האשמה אחד על השני.

התיקון היה בסביבות 5000 ש''ח.

אני יכול לספוג את התשלום לכמה חדשים אם צריך.

הסוכן שלי אומר שאני יכול להפעיל את הפוסליה עכשיו ואח''כ לתבוע במשפט על כל ההפסדים שלי...

תודה לכל מי שרצונו לעזור

פורסם

הפעלת הפוליסה משתלמת כאשר אתה לא יכול לעמוד בנזק, וכשאני אומר כמה חודשים, זה גם יכול לקחת 8 חודשים.

אם אתה תובע את הפוליסה, מתקנים לך את הרכב תיקון מלא, ואת ההשתתפות העצמית אתה דורש מהנהג שפגע בך. תביעת הפוליסה תגרור שבשלוש השנים הקרובות הביטוח שלך יהיה יקר יותר ממה שהוא היום. במידה ואתה יכול לספוג את הנזק, ולא מעוניין שהביטוח יתייקר, אז תקן את הרכב, אסוף את כל המסמכים הרלוונטיים: קבלות, דו"ח שמאי סופי, רישיונות רכב ונהיגה שלך, ועוד כל מיני דברים שסוכן הביטוח שלך יודע מה הם, וגש לבית משפט לתביעות קטנות, ושם תתבע את הנהג שפגע בך {אל תשכח ירידת ערך, אובדן ימי עבודה, רכב חלופי (אני לא בטוח אם זה מקובל)}, ותבדוק איך אפשר לזמן גם את את הנהג השלישי, שגם מעורב בתאונה. השופט כבר יחליט מי מביניהם אשם. לפני שאתה מתחיל את כל התהליך, דבר עם סוכן הביטוח שלך, ואמור לו שיכין לך את כל המסמכים הדרושים לתביעה, בשביל זה אתה משלם לו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

דבר עם סוכן הביטוח שלך ומסור לו את כל הפרטים. במקרים דומים (היו לי כמה במהלך השנים) סוכן הביטוח שלי טיפל בתביעה מול חברות הביטוח של הפוגעים. אצלך הבעיה קצת יותר גדולה כיון שמדוברכ בשרשרת עם 3 מכוניות, אבל בעניין זה על חברות הביטוח להסתדר ביניהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעבר ייעץ לי סוכן הביטוח שלי לא להפעיל את הביטוח בתאונת שרשרת. בדיעבד זו הייתה טעות כי בבית משפט לתביעות קטנות לא קיבלתי פיצוי מלא עבור הוצאותי ואבדן היעדר תביעות. בכל מקרה כדאי שהתביעה תטופל על ידי חברת הביטוח. זה חוסך כאבי ראש ומקטין את סכום התביעה לסכום ההשתתפות העצמית ואבדן ההנחה בפרמיה. אלה סכומים שקל להעריך ואין עליהם מחלוקת.

פורסם

גם במקרה שלי הסוכן שלי טיפל במקרה, רק שאת הכסף הוא דרש לא מהנהגת שפגעה בי, אלא זו שחתכה אותה, וממנה גם קיבלתי את הכסף (את ירידת הערך לא תבעתי, כי לא היה לי היעדר תביעות, זה היה כ-800 שקלים דאז). את הכסף קיבלתי אחרי כ4-5 חודשים לא זוכר בדיוק.

פורסם

המפקד - לא דיברתי על המנעות מתביעת הביטוח. המלצתי היתה להווע בסוכן הביטוח, ובכמה מקרים מסוג זה שהיו לי הוא הגיש את התביעה ישירות לביטוח של הפוגע כך שהפוליסה שלי נותרה נקיה מתביעות. במקרה היחיד שבו הפעלתי את הפוליסה שלי הביטוח (אז הייתי מבוטח בישיר) הצליח לקבל את ההשתתפות העצמית - תהליך שארך כשנה - אבל פסדתי את הה"ת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסוכן ניסה כבר עבורי לקבל תשלום אבל שניהם דוחים את התביעה כי לא ברור 100% איזה מהם חייב.

כבר עשיתי שמאות וגם תיקנתי את הרכב. אם כן ברור כמה היה הנזק. נותר לי רק לקבל בחזרה את הכסף.

אם אני מפעיל את הביטוח עבור הסכום הבסיסי, האם אני יכול לתבוע מהמזיק את העילוי בדמי הביטוח ל3 שנים?

אם כן, מה יש לי להפסיד מהפעלת הביטוח?

אבל זה ייקח עוד חצי שנה עד שאידע את הסכום המדויק של עילוי דמי הביטוח. האם אני יכול לגשת לתביעות קטנות 12 חדשים אחרי התאונה??

פורסם

סוכן הביטוח צריך לספק לך נתונים לגבי המשמעות הכספית של הפסד הנחת העדר תביעות ל- 3 השנים הבאות.

אם יש ירידת ערך כתוצאה מן התאונה אתה צריך להוסיף את העלות הזו לכתב התביעה.

כמובן שאתה תובע את עלות ההשתתפות העצמית וכל נזק ישיר שיש לך כתוצאה מהתאונה. (הוצאות נסיעה למשל)

אם הפעלת את הביטוח המקיף שלך לצורך התיקון - הסוכן אמור לסייע לך להגיש את התביעה.

אפשר לתבוע נזקי תאונה אחרי 12 חודש.

תובעים את שני הנהגים - בית המשפט כבר יחליט איך לחלק את האשמה (והעלות) ביניהם.

פורסם

איך אפשר לברר אם הסוכן צודק בטענתו שאפשר לתבוע את המזיק על עליית דמי הביטוח לשלוש שנים הבאות? כך הוא טוען, אבל לא ברור לי עד כמה הוא באמת מומחה בעניין...

השכל הישר אומר שהמזיק יכול להשיב לי כך: אם היית תובע אותי באופן ישיר על כל הנזק, היינו חוסכים לגמרי את עליית דמי הביטוח. לכן אתה גרמת לעצמך את ההפסד הזה!

פורסם

שלום,

בקיץ הייתי מעורב בתאונת שרשרת כאשר הייתי הרכב הראשון - והיחיד מבחינה חוקית שלא אשם.

בבירורים של חברות הביטוח קרה מקרה כמו שלך ושתי החברות של שני הנהגים מאחורי ניסו להפיל את האשמה אחד על השני.

בזמנו בבחינת כל האופציות ותוך לחץ לבצע תיקון של 17 אש"ח, בחרנו להפעיל את הפוליסה, כעת אני מתחיל תביעה נגד שני הנהגים בה כלולים בין השאר: פיצוי עבור ירידת ערך, פיצוי מוערך לעליית הפרמייה, השתתפות עצמית ששילמתי.

מקווה שתמצא תשובות במידע הזה.

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
  • תוכן חדש...