Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סקירה מעניינת - תודה .

אחותי מחזיקה באלפא 33 שנת 86' יד שניה, הרכב בבעלותה משנת 90!

מבחינתה אין רכב אחר בעולם מלבד אלפא 33.

זה אחד הרכבים הראשונים שנהגתי בו, לכן יש לי אליו פינה קטנה וחמימה.

:?

אני מכוון תמיד אל הירח - מקסימום אפגע בכוכב . .

[size=6"[color="black:snipersmi :snipersmi ][/color]][/size]

פורסם

כמה הארות ותוספות:

1. למיטב ידיעתי, לפחות את סדרה 907 עיצב וולטר דה סילבה.
  2. לדגם 16V של סדרה 907 היו עוד כמה הפתעות: מושבים עם ריפוד משולב עור, הגה מצופה עור, בלמים קדמיים משופרים והבונוס הגדול: ABS כאופציה. את הדגמים שזכו ל-ABS ניתן לזהות מבחוץ באמצעות בלמי הדיסק בסרן האחורי, שהיו יחודיים להם.
  3. 33 אכן עמידה, באופן יחסי כמובן, בפני חלודה. זה לא אומר שאי אפשר למצוא בה חלודה, אבל ביחס לאיטלקיות ישנות יותר ואף ביחס לדגמי אלפא רומיאו מוקדמים יותר, המצב בהחלט עדיף.
  4. משנת 92' החלו להופיע דגמים המצויידים במערכת הזרקת דלק (בוש ג'טרוניק), כאשר ב-94' מערכת ההזרקה שונתה (בוש מוטרוניק) ונוסף גם ממיר קטליטי, כמובן על חשבון הצליל וההספק.
  5. משקלה הקל של ה-33 (למיטב זכרוני אי שם סביב 960 ק"ג) אפשר לה להיות זריזה יחסית גם בנפחים הצנועים יותר. מנוע ה-1.5 בהחלט אינו חורך אספלט, אך בסה"כ מספק קצב התנהלות סביר+.
  6. יתכן שגם שיקולי עלות שיחקו פה תפקיד, אבל לפחות ממה שאני יודע, הבעיה הגדולה של הבלמים שמוקמו על תיבת ההילוכים (כמו בסוד ובסדרה 116) היא חוסר האוורור שלהם, שגורם להם לאבד מיעילותם תוך זמן קצר.
  7. חלק גדול מה-33 הגיעו ארצה ללא מזגן על אף שהחברה מכרה את הרכב גם עם מזגן מקורי. הסיבה לכך היתה שהיבואן בחר להתקין מזגן מהרכבה מקומית. אינני מכיר את המזגן המקורי, אולם אני מצר על ההחלטה הזאת: עבור המעבה של המזגן המקורי הוכנו פתחים בפגוש הקדמי בצמוד לפנסי הערפל, וזאת בנוסף לעובדה שהקומבינה הזאת הובילה לכך שהמזגן יכל לצאת רק מהפתחים המרכזיים ולא ניתן היה לכוונו לשמשה כדי להסיר אדים בחורף.
    33qv.jpg
  8. הנעה 4X4: בדור השני הוצג דגם המצוייד במערכת 4X4 עם תיבת העברה, לטובת אחיזה משופרת בדרכים מושלגות. בדור השלישי (סדרה 907) שודכה מערכת Permanent 4 לדגמי ה-16V, אשר שיפרה את אחיזת הכביש ותרמה לביצועי הרכב. דגמים אלו נשאו על עכוזם את התוית Permanent 4.
    1002662ya.jpg
  9. סדרה 907 בגירסאותיה המאובזרות זכתה לקבל מערכת ALFA CONTROL דומה לזאת שקיימת בדגם 75. מדובר במעין מרכז בקרה ששולט על כלל מערכות הרכב ויודע להתריע כאשר מתרחשת תקלה.

בתור מי שהחזיק ברכב כזה במשך 5 שנים, דעתי היא שקיתונות הביקורת שהוא ספג הן בגלל הדיסוננס שנוצר בין הנעליים הגדולות שהסוד השאירה ליורשתה לבין הביצוע בפועל של ה-33. מבחינה אבסולוטית לא מדובר בדגם גרוע כפי שנהוג לעשות ממנו, אלא שכמו שאומר הפתגם: "כגודל הציפיות כך גודל האכזבות". מצד שני, פן אחר שבו הציפיות התבררו כשגויות היה סעיף האמינות: המכונית בסה"כ היתה אמינה למדי (נמכרה לבעליה הבאים, שאגב מחזיק בה עד היום, כאשר כבר הספיקה לצבור נסועה של 232K ק"מ) ומרבית התקלות נבעו מבלאי טבעי.

ללא ספק נותרה לי בלב פינה חמה מאוד למכונית הזאת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חן, כתבה יפה וממצה..... לא צריך לבקש סליחה!!

מה שכן טעות "סופר" קטנה :

".......יורשות האלפא 33 והלנצ'יה דלתא, וכך באמת קרה. בשנת 1955 הוצגה אלפא 145 שהחליפה

את ה-33. זו אמנם עשתה שימוש במנועי הבוקסר המעולים של ה-33, אך הציגה שלדה חדשה

לחלוטין. "

כמובן שמדובר בשנת 1995.... :wink:

תודה על הסקירה.

שי ורד

פורסם

תודה על ההערות והארות.

בלמי הדיסק הקדמיים באלפא סוד מוקמו בסמוך לדיפרנציאל על מנת להפחות משקל שאני נתמך מיתלה, ובכך לשפר את התנהגות הכביש.

אין שום הבדל ביעילות, למעט רגישות גבוהה לנזילות שמן, שמטבע הדברים מפריעות יותר במבנה כזה, עלות ייצור גבוהה בהרבה ותחזוקה מורכבת יותר.

גם אני סבור שה 33 לא היתה מכונית גרועה כלל ועיקר, בעייתה היתה באופוזיציה החזקה, מה שלא היה קיים לאורך כל שנות ה 70' ותחילת ה 80'.

ב 91' הוצגו הסיטרואן ZX, האופל אסטרה והפולקסווגן גולף MK3, ומולן ל 33 באמת לא היה מה להציע, למעט עיצוב נאה ומנועים נהדרים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
סקירה מעניינת - תודה .

אחותי מחזיקה באלפא 33 שנת 86' יד שניה, הרכב בבעלותה משנת 90!

מבחינתה אין רכב אחר בעולם מלבד אלפא 33.

זה אחד הרכבים הראשונים שנהגתי בו, לכן יש לי אליו פינה קטנה וחמימה.

:?

נשמע מעניין, יש לך תמונה שלה?

אני פשוט מת על הדור 1 של ה33!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• אחראי פורום
פורסם
אלפא 33 - סקירה היסטורית

קריאה מהנה, וסליחה מכל חברי האלפיסטים..

גם באלפא מתנצלים על זה :lol:

תודה על הסקירה.

חולשה נוספת של הרכבת הבלמים על הדיפרניציאל בסוד היא שהבלמים נרטבים בימים גשומים

והבלימה נפגעת בצורה רצינית תוך כדי רעש חזק עד שהם מתייבשים.

פעם ציינו פה גם שהחום שהבלמים יוצרים גם פוגעים בגיר, אבל לא נתקלתי בזה.

איך אני מתגעגע לפאקים האלה :-P

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
נשמע מעניין, יש לך תמונה שלה?

אני פשוט מת על הדור 1 של ה33!

אנסה לחפש בארכיון:wink:

אני מכוון תמיד אל הירח - מקסימום אפגע בכוכב . .

[size=6"[color="black:snipersmi :snipersmi ][/color]][/size]

פורסם

כתבה יפה מאוד,

דעתי האישית בנושא הצלחת האלפא 33, אם אלפא היו מייצרים אותה עם הנעה אחורית זה היה מתכון מנצח,

גם עיצוב מדהים, וגם המשך המסורת של הנעה אחורית, מה שהיה משאיר את חובבי אלפא המושבעים עם המותג,

המעבר להנעה קידמית שינה לגמרי את חווית הנהיגה, לכן חושבים שאלפא 33 היא לא אלפא אמיתית, למרות שאני לא מסכים עם זה.

אתן דוגמא עוד יותר טובה, אם היו מייצרים את הספרינט עם הנעה אחורית, זה היה חלום רטוב של כל חובב רכב, מראה קרבי נמוך עם הנעה אחורית :twisted:

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
אם היו מייצרים את הספרינט עם הנעה אחורית, זה היה חלום רטוב של כל חובב רכב, מראה קרבי נמוך עם הנעה אחורית :twisted:

דווקא יצרו, רק שקראו לה GTV :-P

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

חן כרגיל נהנתי לקרא.

תודה רבה על הסקירה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

דעתי האישית בנושא הצלחת האלפא 33, אם אלפא היו מייצרים אותה עם הנעה אחורית זה היה מתכון מנצח,

גם עיצוב מדהים, וגם המשך המסורת של הנעה אחורית, מה שהיה משאיר את חובבי אלפא המושבעים עם המותג,

המעבר להנעה קידמית שינה לגמרי את חווית הנהיגה, לכן חושבים שאלפא 33 היא לא אלפא אמיתית, למרות שאני לא מסכים עם זה.

אתן דוגמא עוד יותר טובה, אם היו מייצרים את הספרינט עם הנעה אחורית, זה היה חלום רטוב של כל חובב רכב, מראה קרבי נמוך עם הנעה אחורית :twisted:

אלפא סוד הציעה התנהגות כביש מעולה ומהנה, למרות שהיתה בעלת הנעה קדמית.

כפי שהסברתי אין ספור פעמים, הנעה אחורית לכשעצמה לא הופכת מכונית למהנה יותר.

אלפא הפנימו את השינויים שהתחוללו בשוק לקראת אמצע שנות ה 80' והגיעו למסקנה שקהל הלקוחות מעדיף אבזור עשיר ואיכות חיים גבוהה על פני היגוי רגיש יותר, לדוגמא.

דוגמא מצויינת היא הפיג'ו 307 שהחליפה את ה 306.

ל 306 היתה התנהגות כביש מעולה, שלא על חשבון נוחות הנסיעה, ואילו ה 307 ויתרה על שני הסעיפים הללו במודע, מתוך השערה שקהל הלקוחות שלה ישקול אותה מול הגולף MK4, וכך אכן קרה.

בשורה התחתונה, ה 307 היתה הצלחה מסחרית גדולה יותר מה 306.

ה 33 הציעה איכות חיים גבוהה בהרבה מזו שבאלפא סוד, ותא הנוסעים שלה בהחלט נראה טוב, וכלל כמה פטנטים נחמדים, כמו כיוונון גלגל ההגה וכפתורי פתיחת הדלתות שמוקמו בחלק הקדמי של דיפון הדלתות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אלפא סוד הציעה התנהגות כביש מעולה ומהנה, למרות שהיתה בעלת הנעה קדמית.

כפי שהסברתי אין ספור פעמים, הנעה אחורית לכשעצמה לא הופכת מכונית למהנה יותר.

אלפא הפנימו את השינויים שהתחוללו בשוק לקראת אמצע שנות ה 80' והגיעו למסקנה שקהל הלקוחות מעדיף אבזור עשיר ואיכות חיים גבוהה על פני היגוי רגיש יותר,

נכון שהנעה אחורית לא הופכת מכונית למהנה, אבל כשאתה כותב "קהל הלקוחות" מעדיף אבזור זה לא אומר שמעריצי המותג מעדיפים איבזור על פני אחיזה וכו',

אני חושב שניסיונות של ייצרנים עם היסטוריה וקהל מעריצים להתחבב על קהל נהגים אחר גורם להרבה בעיות של אמינות ותדמית,

ראו מה קרה ללנציה וסאאב, אלפא היתה מאוד קרובה לזה, אבל קהל המעריצים גדול מידיי מכדי לתת למותג לדעוך.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תוכן חדש...