Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי פורד פיאסטה שנת 97 שקניתי לא מזמן, גיר רגיל ורציתי לשאול משהו בקשר להילוכים.

האוטו נוסע סבבה, רק שהיום בזמן נסיעה שמתי לב שקצת קשה לי להעביר הילוכים, כאילו המוט הילוכים ניהיה קשה יותר, עכשיו אולי אני סתם הוזה, כשעצרתי את הרכב בחניה והעברתי הילוכים לא הייתה בעיה. הרגשתי שאני כאילו מתאמץ לעשות את זה.

90% מהזמן ההילוכים נכנסים לי כמו שצריך, לפעמים לא נכנס אז אני פשוט מעביר לניוטרל (למשל אם אני רוצה להעביר משני לראשון, ואני 'נתקע' אני פשוט מעביר לניוטרל ומשם לראשון)

חשוב לציין שמאז שקניתי אותה (לפני 3 שבועות) המנוע נכבה לי לפחות 30 פעם (נהג חדש), אני עדיין לומד לתפעל מנוע בנזין (למדתי על דיזל הרי) אבל למשל היום נסעתי בערך 100 ק"מ, ולא נכבה לי אף לא פעם אחת. רציתי לדעת אם יכול לקרות משהו בגלל כל הכיבויים האלה.

עוד משהו, רציתי לדעת איך להעביר הילוכים בצורה נכונה? מה שאני עשיתי בשיעורי נהיגה היה פשוט, אם אני רוצה להעביר הילוך, אני לוחץ על המצמד, מעביר הילוך, ועוזב בהדרגה חצי, ואז את החצי השני. אמרו לי שזה לא טוב למנוע בנזין. האמנם?

ועוד משהו, בנוגע לברקס, כשאני נוסע על 100 קמ"ש או 90 קמ"ש, ואני לוחץ על הברקס אני שומע מהברקסים מין פרפורים כאלה.. עכשיו, אין שום סימן שיש בעיות בברקסים, הם עושים את העבודה שלהם, אבל אני שומע כמו פרפורים כאלה לא יודע איך להסביר את זה, חשוב לציין שזה קורה רק במהירויות האלה (הגבוהות).

פורסם

בקשר לברקסים נראה כבר צריך להחליף צלחות. בזמנו שנסעתי בהילוכים, חוץ מהילוך ראשון שאיתו הרמתי קלאצ׳ לאט כל השאר ההילוכים פשוט העברתי מהר (בערך שניה יחד עם הקלאצ׳).

פורסם

אני לא בטוח אם זה מה שאתה שוכח לעשות אבל בכל מקרה עדיף לעשות עצירה של חצי שנייה בניוטרל ואז להיכנס להילוך הבא, במיוחד בין ראשון לשני. אני עושה את זה בפיאט שלי שהיא בנזין, ואני עושה את זה ביונדאי I800 שהיא לא שלי לשמחתי, והיא דיזל.

בנוגע לברקסים אכן ככה"נ כדאי לבדוק ולהחליף צלחות. חוץ מזה, אני משער שאין לך ABS, ולכן אל תבלום בחדות. אתה מעיד על עתמך שאתה נהג חדש עם מעט ניסיון ולכן כדאי שתבלום בהדרגה, תוריד מהירות עם לחיצות קצרות ולא לחיצה חדה וחזקה אחת על הברקס שיכולה לגרום לנעילת גלגלים, ושמחממת ושוחקת את הברקסים שלך מהר.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

ומה מצב המצמד?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
אני לא בטוח אם זה מה שאתה שוכח לעשות אבל בכל מקרה עדיף לעשות עצירה של חצי שנייה בניוטרל ואז להיכנס להילוך הבא, במיוחד בין ראשון לשני.

למה זה טוב?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

חברים, אתם בטוחים שצריך להחליף צלחות? האוטו עבר טסט לפני חודשיים, בטסט הכל היה תקין.. האוטו נוסע ומאט כמו שצריך, פשוט במהירויות גבוהות יחסית (רק בהילוך חמישי) כשאני נגיד רואה רמזור מרחוק ואני מתחיל להוריד הילוכים בהדרגה, אני שומע מן פרפורים בגלגלים.. כאילו גלגל אחד לא יושב טוב והוא כזה משתולל לו על הג'אנט.. באמת שאני לא יודע איך להסביר הכי טוב

שוב, אני רוצה לציין שהאוטו מאט כמו שצריך, אבל עדיין.. משהו נראה לי לא בסדר ואני לא רוצה למצוא את עצמי חס וחלילה בלי בלמים במהירות של 120 קמ"ש דק' לפני תאונה.. (טוב, האוטו ידני ואפשר להוריד הילוכים בהדרגה ולהיעזר בבלימת מנוע, אבל בכל זאת!) :shock:

פורסם

זה שהאוטו עבר טסט אומר שהכל בסדר והצלחות במצב תקין??

נו באמת, אתה לא רציני...

לפותח הנושא, גש למוסך מומלץ שיבדוק לך את הרכב, במידה ויהיו תקלות הוא ימצא לך אותם.

אם אתה מאזור כפר סבא יש לי להמליץ לך על מוסך אדיב ומקצועי ביותר.

JEP.

פורסם

הרכב מ-97 לא מ-47, אין דבר כזה לא מסונכרן, רק רוורס לא. מה שכן יכול להיות שהסינכרויים במצב לא משהו, אבל לשפץ את הגיר יעלה כמו חצי רכב אם לא יותר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
רציתי לדעת איך להעביר הילוכים בצורה נכונה? מה שאני עשיתי בשיעורי נהיגה היה פשוט, אם אני רוצה להעביר הילוך, אני לוחץ על המצמד, מעביר הילוך, ועוזב בהדרגה חצי, ואז את החצי השני.

כשהרכב כבר נמצא בתנועה, אפשר לעזוב את הקלאץ' באופן רגיל (לא הקפצה, אבל אין צורך ב"שני השלבים" אותם אתה מציין), אם לפני שאתה מעביר לשני/שלישי (וכן הלאה) אתה עוזב את הקלאץ' עד לחצי, נותן קצת גז ולדוושת הקלאץ' יש לפחות עוד חצי מהלך עד לעזיבה מוחלטת, אתה סתם "שורף" את הקלאץ'. זה מיותר ועוד פחות, בריא.

פורסם

לא מסכים, אני מחליק את כל ההילוכים. מעביר, חצי קלאץ וקצת גז, מחכה חצי שניה שהמהירויות ישתוו, ומשחרר את הקלאץ.

אם זה יותר בריא לקלאץ או לא, אני לא יודע, למרות שאני חושב שזה יותר בריא מלזרוק עליו מנוע שמסתובב ב-3K וגיר שמסתובב ב-2K ברגע אחד ושיסתדר. דבר אחד בטוח זה הרבה יותר בריא למנוע, לגיר ולכל שאר שרשרת ההינע והתומכי מנוע וגיר, שלא לדבר על נסיעה חלקה יותר. וגם אם אני טועה קלאץ זה משהו שמחליפים מידי פעם בכל מקרה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אל תסכים - עובדתית זה שוחק אותו יותר מבנורמל. אין סיבה שתחליק את ההעברות, זה גם פוגם בהאצות שלך על הדרך. ציינת שזה בגלל שנקודת החיכוך של הקלאץ' יושבת גבוה מדי ואין צורך ללחוץ את הדוושה גם ככה עד הסוף, אולי שווה לשקול כוונון של הכבל של הקלאץ'. מן הסתם קלאץ' מתבלה, אבל אפשר לדחות את הקץ בכמה אלפי/עשרות-אלפי ק"מ אם מעבירים כמו שצריך.

פורסם
זה שהאוטו עבר טסט אומר שהכל בסדר והצלחות במצב תקין??

נו באמת, אתה לא רציני...

לא אמרתי שאם האוטו עבר טסט אז הוא תקין.

אמרתי שאם הרכב בולם כמו שצריך, עבר טסט ונבדק ע״י איש מקצוע,

ובנוסף יש פה גם נהג חדש שנוהג על רכב חדש לו ושהוא לא רגיל לכל צליל שהאוטו מוציא,

אז לכן לא צריך להתרגש מכל דבר.

• תוכן חדש...